Uspon Čizkejka- pomodarstvo ili objektivno sjajan slatkiš
  • DP

Najozbiljnija tema ikad otvorena na sajtu.

U poslednjih 10ak godina samo čizkejk za rodjendane, proslave itd... cesce se i narucuje u svakodnevnom kezual odlasku u slasticaru.

Tradicionalni kolaci su u zapecku.

Vase misljenje?

• Бохор

Bakine bajadere su i dalje bakine bajadere ali čizkejk jebe i keva ga pravi jače od 90% poslastičarnica

• Бохор

Bajadere su inače voće bogataša

• DP

I moja usta vole bajadere

• DP

Čizkejk ok, ali baklave s pistaćima, idukurac

• Mister_NO

Nisam veliki kolačar.
    Meni je šampita zakon, ali volim čizkejk povremeno.
    U kantini na poslu je bio solidan i to baš za dž, onda su gowna provalila da se prodaje i digla cenu za skoro 50%.

• Бохор

Pistaće volim da jedem u vidi kikirikija i sladoled s njima
    Nemam neku širu primenu

• Д

Čizkejk... Nisam ni znao da je postao "moda". Žena pravi ekstra. Meni odgovara, jer nije presladak.
    Konačan odgovor: Objektivno sjajan slatkiš. I da kažem luksuzan, jbg šampita je glorifikovano belance u suštini.
    A ovo baklave. Bile kolege u Stambolu i doneli onu kutiju limeni sa luksuznim baklavama, jbt, nisam ni znao da ono postoji, tipa kutija je možda 40-50 evra, aj sad da ne slažem, a unutra ima nekoliko vrsta sa raznim preverznim punjenjima. Ima i sa pistaćima, Turci prave te zajebancije stvarno dobro

• Бохор

U zadnje vreme Trileće cepam
    Ženin neki drug poslastičar mu jebe majku kako pravi

• Бохор

Pa prave kad su ih oni i izmislili jbg

• DP

Trileće je preozbiljan kolač, preozbiljan

• b

čizkejk jedu devojčice i žene, kao uostalom i sve one voćne flafičaste torte i kolače... muškarci jedu teške čokoladne torte, tortu od plazme i kolače slične. nemojte da vas neko laže da je drugačije

• DP

Ima jedno 52% istine u ovom bombaševom

• DP

Milfej je npr jedno vreme bio popularan, ali je glorifikovano lisnato pecivo

• Бохор

Zap, Trileće sa džemom od šipka umesto one karamele
    Druže...

• DP

Ej, ja više volim karamelu od sebe, tako da nisam reprezentativan, ali kapiram da bi pojeo to sa šipurkom pola pleha

• Бохор

Nerealno dobro, nerealno
    Džem dobija neki vrhunski ukus iako jebe svakako vrv zbog mleka u kolaču a slaže se jako

• celt

cizkejk nikad nisam nesto posebno voleo
    trelece jebe kevu ako ga ne naprave juznoamerikanci nego neko ko malo oladi sa secerom
    tiramisu niko ne pominje a kad je dobar je savrsenstvo od kolaca

u principu nisam neki veliki ljubitelj kolaca, dok se dodje do njih sam se obicno prejeo pa mi i nije vise to to.
    ovako kad ostane za dorucak neki, onda mogu da procenim sta dobro :)

• DP

Inače, znaš da je slatkiš slabog kvaliteta kad uz njega ide prilog kugla sladoleda

• b

tiramisu preliven burbonom

• celt

znao sam da ces ti da se javis, veprojebac

sta je problem sa tiramisuom?

• DP

Kakav smo toxic sajt, za kolači se posvadjamo

• b

lilijan
    t-i-r-a-m-i-s-u

• Š

Lele lele ovo sve prinčevi i vojvode i ekselencije pa ručkaju nam tiramisu treleće čizkejk pičke materine kurac. Gde su moja braća u sirotinji da kažu palačinke, vanilice, oblande, onaj rendom žuti kolač sa višnjama/kupinama/malinama, e to je za mene parada dijabetesa.

• celt

sta jedete vi u sapcu? iskljucivo srpske, pravoslavne... grobarske kolace? tulumbe, baklave, snenokle, govna, strudlu i knedle?

• b

tiramisu
    i
    r
    a
    m
    i
    s
    u

• celt

ne al ozbiljno bombas, sta je problem sa tim? previse ti mekano zvuci, posto se ne jede u avganistanskim planinama jer ne ide uz jarceva muda u magarecem mleku na sta si sad naviko paletu, pa mislis da je nesto u-lala :)

• DP

Inace ko sme da mi izadje na crtu, na jedan bake-off sa žutim višnja kolačima, bukv sam GOAT žUtOg kOlAčA

• melkijades

Pita sa sirom i jabukama. Hteli da je uvedu u jednom restoranu gde sam radio i dali nam da probamo, složili se da može da prodje (ustvari smo se oduševili). Ništa bolje u životu nisam jeo. Problem je medjutim bio taj što se kolači nakon dva dana više ne prodaju jer nisu dovoljno sveži, a ovde je navraćala ekipa na ćuretinu i bifteke, pa nisi mogao da im daš bilo šta. E sad šta ćeš sa pitom - ako pretekne, daš radnicima da pojedu. Tako da, nakon tri dana, na pitanje ima li pite redovan odgovor je bio - nema, pojelo se. Na pitanje kad pre, tek je devet ujutro, slegalo se ramenima. Tako da smo mesec i po dana mlatili pitu za džabe, dok je čovek nije izbacio jer je bila krajnje neprofitabilna. Stoka.

• melkijades

Ne on stoka, mi stoka.

• celt

Inace ko sme da mi izadje na crtu, na jedan bake-off sa žutim višnja kolačima, bukv sam GOAT žUtOg kOlAčA

sa sljivama prijatelju, visnje su ipak malo gej. kao tiramisu skoro.

• Š

Nepce nije paleta nego palata, (lat. Palatum, eng. Palate)

• melkijades

Zap ako ikada budeš želeo da izadješ na megdan, da izravnamo sve račune, javi. Ali upozoravam te da sam u stanju da stučem 15 palačinaka, ili tepsiju baklave...Ili 700g krema ko od šale.

• celt

Nepce nije paleta nego palata, (lat. Palatum, eng. Palate)

jebem te u palatu

• DP

Pa ovo je za pravljenje, ne competitive eating

• Ejdus

Možda sam malo staromodan ali ja preferiram šampitu.

• Š

Da iskoristim priliku da se iskenjam na jezik onom koji je prvi pomislio da je dobra ideja da se izmisli i napravi nešto tako ogavno kao ŠLAG jebeni. Sve što sadrži šlag je u startu sranje.

• celt

lenja pita sa jabukama. mozete zakljucati temu.

• celt

bombas apruvz. grobarski dezert

• melkijades

Sve sem rafaela, drugih kolača sa kokosom i šlaga. Mada kenjam, jedem i šlag, a i kokos kad nema ničeg drugog. Ruske kape jedino ne gotivim, ostalo sve proždirem.

• melkijades

I čokolade od 40 dinara proždirem, mada nisu čokolade, i ne koštaju 40 nego 38.

• b

sta se istrigerova covek ne kapiram

ja volim jedan kolac, pece se u rerni neko testo na vrhu dzem i cokolada, ne znam kako se zove

• Sevastokrator_95

Dobar sladoled šije 90% tih "domaćih" kolača i gluposti. Kvalitetne štrudle i knedle sa šljivama nisu loše, doduše malo ko zna da ih napravi valjano.

• DP

Brt ne može sladoled da šije kolač, koja ti je to logika

• Sevastokrator_95

šta znam, uglavnom kad mi kažu kako neki kolač kida i probam ga, imam utisak da je precenjeno i preuvelicano

a sladoled mi uvek dobro legne

• Бохор

I seks je isto bolji od 90% kolača

• b

sladoled jebeni

• Š

Бохор
    I seks je isto bolji od 90% kolača

Nisam imao i ne mogu da komentarišem

• М♦

Čizkejk je odličan, u top 2 torte svih vremena ali moram da pitam šta je sa nekad najlepšom tortom Rabin koje više nema jer ju je zamenio govnjivi čoko-moko

• DP

Torta moskva svojevremeno, sa ananasom i višnjama je bila dobra.

A kraljica torti 90-ih, ubedljivo egipćanka