Šta gledati od srpskih serija novijeg datuma
  • DP

U razgovoru s ljudima često vidim da mnogi imaju sličan problem. Na snazi je hiperprodukcija domaćih serija, ali brutalna, i statistički je nemoguće da ništa ne valja. Nešto je evidentno đubre na prvi pogled tipa Ubice moga oca, nešto deluje jako zanimljivo, poput Senki, Kosti, Državnog službenika. Imam, naravno, ogromnu odbojnost kad vidim one naše njuške i detinju kinematografiju i dijaloge, jednostavno osim Vratiće se rode, mi nemamo posleratnu dobru seriju. Pitanje, zarad koje serije vredi progutati inicijalno gađenje i nastaviti gledati. Senke, Meso, Besa, Kosti, Beleznica, Sluzbenik, Pevacica, apsolutno nista nisam gledao, a mozda bih. Nekako se uvek pre uhvatim za pusti netflix i hbo.

• DG

Већ сам мислио да је опет Јовор

Мени су Сенке биле добре, чак су ми постајале боље временом, није фазон да сам се одмах наложио.

Ал опет ја одгледам филм/серију једном у месец дана, па можда нисам компетентан, ако редовно вртиш по нетфликсу и хбоу, могуће да имаш веће стандарде и да би ти биле срање.

• Zelena Kockica

Senke gledaj možda naša najbolja serija sa koliko toliko validnom istorijom i dogadjajima
    Za Besu kažu da je ok nisam gledao ne znam

• Тхе Форестер

jednostavno osim Vratiće se rode, mi nemamo posleratnu dobru seriju

Црни Груја је могао да буде спектакл, да после прве сезоне дрогирани ретард није отишао да глуми снајперисту који у десет секунди скринтајма промаши Николаса Кејџа и каже "у пичку материну".

• Д

Službenika izbindžovao sam drugu sezonu, ima dobrih momenata, a moraš nekad i da zažmuriš malo na neke propuste ili tanju glumu jbg. Ako te Marić nervira, onda ništa

• DP

Nemam problem s Marićem. Biković je deal breaker.

• Скелетор

Nemaš neki izbor brale iako je eksplozija domaćih serija, na stranu gluma i ostalo, same teme domaćih serija me jednostavno ne interesuju
    Što kažeš, posle Roda ništa.
    Fale neke bar polukvalitetne serije sa kežual polurealnim radnjicama, ovo sve neki nabudž što se tiče same tematike

• DP

Pa iskreno, da, fali malo laganijih komedija, tu smo barem jaki kao nacija, humor nam je top, a mi forsiramo ove crne i namrštene serije. Pre bih gledao službenika nego senke, više volim bia tematiku nego bjela ispunjava fetise jebući ribe u odeći iz 20-tih

• Š

Kurac komedije kad se sve svodi na nivo onog sranja 'Drim tim' što je bilo emitovano na rts-u do skoro sa Ristovskim, sve stereotipi i klišei i krindž do krindža

• Bulgakov

Koreni i Čizmaši.

Naravno, ni jedna ni druga nisu ni blizu literarnih originala, ali u odnosu na ostale na koje sam naletao - tri koplja iznad.

• DP

labokv
    gledaj klan,meni je to najbolja serija

daj, ovo izgleda kao djubar

• хезно

ozbiljno, ima li neka dobra komedija?

• Š

Jebote kako starim sve više i više shvatam koliko je Bolji život jebeno remek delo od serije, počev od glumačke postave, pa do tematike. Ja sam uvek to stavljao u isti koš sa ostalim basic bitch Siniša Pavić serijama, ali Bolji život se stvarno ističe.

• Srpski Del boy

Odlična tema!

jednostavno osim Vratiće se rode, mi nemamo posleratnu dobru seriju.

Istina, posle te serije velika većina serija nije nešto...

Od ovih savremenijih je recimo zanimljiva - Senke nad Balkanom - zbog istorijske podloge. Kome je zanimljiva i kome nije jeziv segment sa ubistvima, može je pratiti.
    Voleo bih da pogledam - Aleksandar od Jugoslavije - nastalu po romanu Vuka Draškovića, da vidim kako su to napravili. U nedostatku dobre serije ili filma, volim propratiti istorijske dokumentarce i dokumentarno-igrane programe. Nije recimo loš film - Kraljevina Srbija - delo Zdravka Šotre. Koreni imaju jednu interesantnu priču iz perioda naših predaka. Seriju - Igra sudbine - znam recimo, mnogi prate.

• Јова

Zna li neko neki dobar sajt za strimovanje domaćih serija?

i ja sam se baš uželio da pogledam nešto...

• Srpski Del boy

Ima sajt za gledanje - navidiku.rs - još ako imaš lap-top i svoj net, veselje...

• PA

Seriju Košarkaši bih mogao iznova i iznova da gledam, ako nisi gledaj ako jesi gledaj opet jbg kratka je a dobra

• melkijades

Ne znam odakle iskopa da nam je humor top i da smo tu jaki kao nacija; humor je izumro davnih dana, zajedno sa ljudima koji su zaista imali opasan smisao za njega. Navedi mi jednog duhovitog čoveka u kinematografiji leba ti :)

• melkijades

...Lane Gutović je doduše bio prilično duhovit čovek, ode i on jbg.

Ne možemo da napravimo dobru, kvalitetnu seriju jer - pre svega, nemamo dobre glumce. Par mladjih su u redu, ali porediti ih sa glumištem iz ranijih decenija je naprosto sramota. Lik je teško oživeti i učiniti ga dovoljno ubedljivim i na filmu, a kamoli u nečemu što treba da traje bar 2-3 sezone. Ne pomaže ni to što su budžeti vrlo ograničeni i što je moderna kinematografija 30 godina ispred naše. Posle Roda ničemu nisam dao šansu i sumnjam da sam bilo šta propustio.

• Zelena Kockica

Dimitrije Banjac pozdrav

• melkijades

Dobro da oni su dobri, skroz sam zaboravio na njih.

• melkijades

Crni Gruja je bio dobar poduhvat, jer je pokazao da možeš da napraviš kvalitetnu stvar sa šakom glumaca i nula scenografije.

• s

Crni Gruja najbolja srpska komedija ikad, sa budzetom od 15 dolara i 66 centi napravili su stvarno genijalnost

• DP

Sto se tiče humora crni gruja i otvorena vrata, jači od 90% američkih komedijica.

• s

Crni Gruja je onako, alanfordovski humor. Pff naravno da nije za poredjenje sa americkom kinematografijom jer je tematika autenticna

• Ejdus

Ulica Lipa

• Earthworm Jim

Otvorena vrata? Haha ajde ne jebi nas ovde

• Bulgakov

Dimitrije Banjac naturščik, vata na galamu.

• Carl Cox

Gorki plodovi

• Јова

Uspio sam konačno naći "Meso"... pogledao prvu epizodu večeras. Zasad se čini dobro.

• Д

Uključite RTS1, da vidite šta je epitom sitkomstva

• PA

Haha sad sam tek skontao da se cela tema zove šta gledati *od novijeg datuma* pa burke gledaj u onu crvenu tačku dole levo u ćošku

• PA

Ili desno u zavisnosti od modela tefaua

• DP

Neko reče Dimitrije Banjac. Skeč perfomer, nivo nadrealista, možda i jači, genije je, ali pričati o nekom glumačkom talentu, smešno je

• Pill Do

Zna li neko neki dobar sajt za strimovanje domaćih serija?

Skini "Stremio", daleko bolje od popcorna a imaju dosta domaćih serija. Štaviše, ove malo poznatije i novije imaju sve.

• BV

Gledao sam od novijih malo klana, jedini izlaz, kaljave gume, kalkanski krugovi, besa.
    Jedino kalkanski krugovi kao nisu nesto, cist triler pa otkrivas iz epizode u epizodu sta ce da bude ove sve ostale po meni ozboljne serije. I Jedini izlaz je malo triler i igra na kartu da na kasiku otkriva pa moras gledati ali negde u drugoj epizodi andjelka se tusira, gola naravno. Nisam zadnju najbitniju epizodu gledao. Onako ok serija.
    Besu nisam isto mnogo odgledao radi se o albanskoj mafiji dobra je. I kaljave gume su mi ok mada tu nema vise od 6 epizoda ja mislim. Klan je dobra serija, drugaciji filmski jezik mada sam i to gledo 2 3 epizode i posle nista.
    Slucaj porodice boskovic i ristovski sto je trener svojim sinovima sranje nemilo a radio mileva sam cak i gledao od rtsovih. Tajne vinove loze sam isto pratio jeste kao spanska sapunica ali meni sasvim ok.
    Klan i besa preporuke.

• Tronožac

meni je ok bila jutro ce promeniti sve al dobro ja sam krugodvojkas jbg

• Ejdus

Vile sa Dedinja

• stojickm

Neko reče Dimitrije Banjac. Skeč perfomer, nivo nadrealista, možda i jači, genije je, ali pričati o nekom glumačkom talentu, smešno je

ne znam baš.. odgovorno tvrdim da je bolji glumac od 90% glumaca novije generacije, sad, dal je to njegov kvalitet ili su nam glumci srednje žalosni, to je diskutabilno.. pogledaj samo njegov napredak od prve epizode DP do ove poslednje po pitanju glume, jebeš mi mater, stvarno mislim da bi mogao da ima neku jaču ulogu u malo ozbiljnijem filmskom ostvarenju, lik je suvi genije

• Bulgakov

Vidan je napredak, sad još jače galami. Čovek veze nema s glumom, ali je očigledno simpatičan ljudima, mada ne znam zašto.
    Ja Banjca ne mogu da gledam duže od dva minuta, to jest da slušam njegovo dranje. Ova druga dvojica još kako-tako, bar se ne trude da se dokažu kao glumci.

• Carl Cox

Cvarkov je fah idiot. Generalno su usli pricom nismo mi glumci nego se samo zezamo, tako da su ocekivanja mnogo niza nego za profesionalne glumce. Nesto za sta bi nekog glumca izmasakrirali, njemu se oprasta pricom pa dobro nije skolovan glumac.

Pritom on tu svoju "glumu" brusi vec jedno 7-8 godina, preko hiljadu epizoda, istu epizodu igra na malo drugaciji nacin. Pa majmun bi se usavrsio a ne covek.

Generalno mi je interesantno kako ljudi vole stereotipe, kako se poistovecuju s njima, kako uzivaju da ih vide. Imas lika koji drzi babu za suknju ceo zivot, bosanca koji je pazi sad glup haha, i tatinog sina koji je tu dosao preko veze lele. I kako je nekad bilo dobro sad nije, i vrti pricu sa hiljadu varijacija, i eto.

Inace klan je serija koju bih sam bolje snimio i odigrao, tacno da sve uloge sam igram. Taj neki hajp oko nje sto je postojao kratko, postojao je sto je telekom reklamirao svuda non stop, inace je serija kurcina obicna.

• Bulgakov

Imas lika koji drzi babu za suknju ceo zivot, bosanca koji je pazi sad glup haha, i tatinog sina koji je tu dosao preko veze lele.

+1
    I sve to propraćeno glumom na nivou dramske sekcije nekog seoskog KUD-a.

• Zelena Kockica

Ali ipak nije
    Banjca gledati kroz Državni posao je u krajnju ruku idiotizam skoro pa kao pričati o nečemu o čemu nemaš blage veze
    Mada svakako postoje ljudi kojima se to ne dopada i treba poštovati.

• PA

Očigledno nisu gledali Veliku Srbiju, ono je pišanje sa skečevima mnogo mnogo mnogo raznovrsnijim i boljim od učmalosti u koju se DP pretvorio usled prekomernog broja epizoda, pa čak i tu na neki skoro bolestan način održavaju život karakterima kao da su postali jedno s njima lol.
    Nek mi neko kaže posle ratnih dnevnika druga Uče ili posete ćerkinog dečka ocu ratnom veteranu da ga ne bi strpao među one Čizmaše ili u bilo koju drugu ratnu seriju s primesama komičnih situacija, izuo bi

• Zelena Kockica

Naravno da nisu gledali
    Ni Veliku Srbiju ni Maglu
    Jebena imitacija Marića i Mrkonjića je najbolja imitacija u zadnjih 20 godina
    Genije sa neverovatnim poznavanjem istorije, geografije i seobe Srba
    A projekat Državnog posla je sam po sebi genijalan što ima tipa 2 k epizoda jebenih i dalje narodu drži pažnju a ništa se nije promenilo
    S tim da je Banjac mislim inženjer neki

• Bulgakov

Priznajem, nisam ga gledao nigde osim u DP.
    Evo, sad sam pogledao nekoliko klipova iz Velike Srbije. Sve isto, samo što je mlađi. I čim ne galami, ne razlikuje se od bilo kog glumca amatera.
    Ali, skidam mu kapu što je postigao toliki uspeh i popularnost s obzirom na skroman talenat i na činjenicu da je po profesiji nešto sasvim deseto (inženjer petrohemije piše na vikipediji).
    I da, tačno je da bolje glumi od velikog broja naših profesionalnih glumaca novije generacije. Ali, nije on zaslužan za to.

• Bata Sale

Rode
    Crni Gruja samo prva sezona
    Senke

Aleksandar od Jugoslavije klasično niskobudžetno đubre sa Draškovićevim "ja znam istoriju vi ste svi kurac" proseravanjem. I drvenom glumom koju Šotra fura poslednjih 20+ godina. Od Lajanja Na Zvezde ništa pametno nije snimio.

• Zelena Kockica

Da Bulg, i ja se slažem da nikad neće imati Oskara.