Kina
  • Cara™

https://www.google.com/amp/s/balkans.aljazeera.net/amp/teme/2021/11/17/vijetnamski-robovi-u-srbiji-strogo-kontrolisani

Vijetnamci u Srb rade za Kineze u letnjim papucam na gradilistui majcama kratkih rukava, novembar mesec. Skoro bilo i da su mačke nestajale na gradilistu. Nije Kina vec Srb.

• ŠKODILLAC

"Oce kupi nece kupi?! Samo geda! Nista ne dla!"

• Cara™

Onog momenta kada su Srbi poceli da rade u Kineskim radnjama za 20k dok Kinez radi samo i iskljucivo na kasi je dokaz koliko smo se kmetizovali.

• Cara™

Jbt averidz scena u kin radnji kinez bleji za kasom dok neka nasa nesretnica vreba sve vreme da li neko krade. U medjuvremenu testira novogodisnje lampice da li sljakaju.

• Š

Prodali smo im najveće nalazište bakra i zlata u evropi budzašto, mi smo najobičnija kineska kolonija, srpski narod treba jebati smejte se majmuni jedni

• houltu9l

Bas smo debili sto se ugledamo na tako strogu i striktnu drzavu poput Kine,umesto da budemo slobodniji mi smo jos gori.

• houltu9l

Imaju i neke peone sta vec da vide koliko je dobar i veran koji gradjanin,bolest.

• Cara™

Jbt ne ugledamo se mi na Kinu, mi se samo lozimo i dajemo resurse pod ocigledno ekoloskii i ljudski nerazumnim uslovima. Mada i sami smo trovaci svoje zemlje. Reke ne truju kinezi nego stoka.

`MI'
    A bas se mi pitamo. Ne pitamo se na da nam je sns na vlasti kamoli sta dalje.

• Cara™

Smoklja ko te sta pita. Mi smo statisti.
    Nama je jedini problem sto primetimo a nemamo kolektivnu moc da reagujemo.

• melkijades

Dobro nisam mislio na jadne Srbe u ćina šopu što su pristali da rade u tim uslovima i za te para :) Mada sećam se scene kad sam 2009. ušao u radnju da kupim nešto, udaraš direktno na kasu odmah s vrata, čovek izuo čarapu, stavio nogu na pult, seče nokte, pogledao me kao da sam govno i vratio se svojoj razonodi.

Inače nemoš više da predaješ engleski Kinezima onlajn, ne da im država. Vrv jer Srbi nemaju pametnija posla nego da im pričaju o svetu i kako komunistička partija ume i da brljavi, znamo iz iskustva.

• melkijades

Ali da što kaže hotulijan brat imaju bodovni sistem koji je blekmiror parekselans. Ne samo to nego klinci u školi počeli da nose neke digi rajfove što im mere nivo koncentracije, pa nastavnik može blagovremeno da opomene kad neko sklizne iz zelene zone. Aj i to, nego može roditelj da prati kući na telefonu takodje, postoji aplikacija :D

• melkijades

Ali što se kompanija stvarno zove skajnet..

• Cara™

Imaju bodovni sistem u mega 5g jezgru. Kozojebi i pirinčari i dalje zive lajf 15veka.

• Cara™

Onaj klip sto si kacio onog dijabolika iz megapolisa u stanu 15m2 koji vredi 250k dolara.

Robovi vole robstvo. U ovom slucaju rob je mentalna kategorija.

• Š

Da bar verujem u boga i pakao i te munje pa da se tešim kako će pičkousti et al. da završe u najdubljem ponoru dok ih večno karaju crni demoni, al kurac, oni znaju zbog čega sve ovo rade, njihov život je bajka sa srećnim krajem, mi sužnjevi ćemo da pomremo u najgorim mukama. Sve sve ali žutim čovekolikim insektima da nam prodaš zemlju pod nogama, pa majku ti jebem da ti ne jebem dok supu ruča.

• Cara™

Smoklji, nije posteno da tako pises sve dok rado kupujes jeftinu tehniku iz Kine i uzivas u bas tim blagodetima.

Svi bi kinesko dobro i jeftino al kad bi oni da se naplate postaju zuti insekti. Nije posteno.

Doci ce zuti covek...

• Š

Nego šta nego da je pošteno, nisam ja kriv što su kosooki mravi dopustili komunjarskoj bagri da im naprave takvu distopijsku vukojebinu gde je većina 'ljudi' primorana da radi u sweat shopovima zapadnih korporacija za crkavicu. Kapitalisti jebiga šta će, ako može jeftina radna snaga daj, jebeš što je žuta. Druga bi se pesma pevala da je Čang Kaj Šek dobio bando crvena. Možda i ne nešto drastično drugačija, ali svakako bolja od ove pošasti i zla koji sad odande izviru.

• Cara™

Nisi objektivan.
    U svetu ne postoje veći robovi od samih Kineza.
    Oni su osnova održivog kapitalističkog sistema koji tebi i zapadnom svetu odgovara.

Napravice tamo neki rob jeftino...

• Cara™

Ajd ono izguglam human teleport aliexpres cheap free shiping

Nema free shiping, kakve picke.

• Š

Na samu pomisao na entitet 'Kineza' mi krv tako proključa i ispuni me opšte gađenje i netrpeljivost, daleko više nego na pomisao na ustašu, šiptara, baliju, turčina, bugarina. To su neke moje lične predrasude jebiga, ali duboko u dubini duše i iz petnih žila osećam da su ogavština i zlo, i pre nego što se nađe neki dušebrižnik da kaže 'ah kakvo je to primitivno generalizovanje', da kažem da se smiri malo, naravno da ima i normalnih, običnih, dobroćudnih ljudi i među njima, ja pričam više o Kinezu kao konceptu, kao ideji personifikovanoj u članovima njihove partije, ili ovim nadrkanim direktorima Ziđina što ih viđam ovde kako se kurče u besnim autima. Šljam je šljam, koje god mu boje bila koža, ali kineski šljam je ipak jedan nivo iznad.

• Sevastokrator_95

Nema nijedne države u Evropi koja je svoje najvrednije resurse dala tako jeftino strancima. Nijedne. I nema nijedne države Evrope koja u 2021. godini ima robove na svojoj teritoriji. Ako grešim, volo bih da me neko činjenicama demantuje.

• Sevastokrator_95

Ah, da, tema je Kina. Najveće zlo među svetskim silama u istoriji čovečanstva, s eventualnim izuzetkom nacističke Nemačke. Pravićemo Ameriku od blata kad nas žutaći preplave.

• Cara™

Hejt je opravdan ali ne i objektivan.
    I ja bi ih mrzeo posebno kada bi gledao da se kurce u mom gradu resursu moje zemlje.

Ipak, nisu oni krivi sto su sposobniji.
    Niko ne voli da radi za drugog i namece svoju volju.

Ali koka kola moze i holividski film je must have.

Neki lik je skoro rekao, nije problem da se otresemo zapada, ali nama se njihova show industrija toliko uvukla da ne mozemo bez nje.

• Cara™

Taj neki odnos klasicnog kosovara, mrzi siptare al proda zemlju po duploj ceni da bi uzeo dva stana u bg.

Mi smo to, to radimo mi

• Sevastokrator_95

samo što ovde nije prodato po duploj ceni nego ko da je black friday cele godine

• Š

Kako možeš da kažeš da hejt nije objektivan? Ima toliko objektivno validnih razloga da mrziš kinesko ustrojenje i ološ koji se iz njega okotio. Socijalni kredit, logori za reedukaciju, organizovana trgovina ljudskim organima, kulturna revolucija, Tjenamen, Tibet, Hong Kong pičke materine. I što opet mora to bombasovsko-dihotomijsko viđenje sveta 'aaa ako mrziš kineze onda pušiš kurac amerima i kapitalistima'. Ne brate, mrzim i te druge, samo ove žute nešto više.

• Sevastokrator_95

Dati NIS, rudnici, železare, litijum, dovedene fabrike varjači i guma da ti Kinez lupa šamare i šutira, a zbog čega, zbog kojih para? Za koju milijardicu, to kad se raspodeli na celu mašineriju, i nisu neke pare. Mada možda grešim, možda se trilioni obrću iza kulisa, ali po naprednjačkoj estetici rekao bih da su nas za male pare rasprodali. Ko krezubu kuravu.

• Cara™

samo što ovde nije prodato po duploj ceni nego ko da je black friday cele godine

Ocigledno nije imao ko drugi da kupi.
    Ne secam se jednog protesta radnika zelezare. Ne budi n1

• Cara™

Ne brate, mrzim i te druge, samo ove žute nešto više

apsolutno se slažem. Samo jer su ti na oku.
    Mi u Vojvodini i dalje najvise mrzimo madjare. Zna se zasto.

• melkijades

Ne mora Sevastinjo niko da trpi ta sranja. Prodaš stan u Zrenjaninu, makneš se na selo, gajiš kokoške i sadiš papriku.

• Sevastokrator_95

Mi u Vojvodini i dalje najvise mrzimo madjare. Zna se zasto.

https://www.youtube.com/watch?v=43UAVr_yUfY

• Š

Ocigledno nije imao ko drugi da kupi.

Jel mora sve da se proda? Jel smo mi kao narod glupi da radimo to što rade ti što su to kupili? Jel su tito i komunjare bili neki warloci ili nekromanseri pa su imali neko zabranjeno znanje kako da stvore relativno govoreći samoodrživu industriju? Zašto se nije krenulo u neke žešće reforme da se obnovi industrija? Zato što tu treba da se zapne, a prodajom se nafatiraju lepo džepići, obezbede se čukun unučići, a zemlji i narodu ko jebe mater.

• melkijades

Šmo brate kad se žuta noga zacari i ovde kod nas al ono bukvalno, ove će ti doći na kuću da ti gulaju klistil u bulu jel si gledao necenzulisane polniće https://www.youtube.com/watch?v=xzs5kjVNpc4&ab_channel=simaviaracing

• Cara™

Tito i jugosloventsvo su bili produkt. Kao i danas sto je sns produkt.

Mi smo statisti. Nas problem je sto vidimo a nemamo narodnu sinergiju.

• Š

Melki tebra kad dođe do toga veruj mi kao besan pas ima da im grizem karotide da šiklja žuta krv i kopam oči noktima dok me ne urokaju kao kera. Ima da bude tard rage unleashed

• Cara™

Mi nemamo sinergiju da ocistimo smece ili komsija komsiji pokosi livadu. Svi gledaju samo kako da se izgrbave, da drugi uradi.

Onda te taj drugi navuce jer si lezilebovic. Posle kukas. Opsti princip al kad tebe zadesi nakon 50god onda je teorija zavere.

Slicno kao kad deci ostavis dugove a majka ih ucila da je tata bio dobar.

• Cara™

Kad nisi dovoljno sposoban da upravljas svojom zemljom, stanom ili livadom, dodje drugi koji ti je otkupi ili otme.

To je siže, ostalo je hejt

• Cara™

Smoklja 2021: averidz cajniz lokalac pustio usnu pipetu u mozak posisao sivo tkivo

I N S E K T
    N
    S
    E
    K
    T

• A

Primetih da se ne voli nešto N1 na ovoj temi, ali evo snimiše lepo reprezentativnog Kineza.

https://rs.n1info.com/vesti/blokirana-ekipa-n1-na-izlasku-iz-industrijske-zone-zrenjanin/

Zamišljam šta bi se meni desilo da ovako nešto uradim u Kini i osećam se jadno.

• melkijades

Mog dedu je '68. ili devete pregazio Japanac, e sad da li je ambasador, nekakav izaslanik ili direktor ne znam više tačno, morao bih da proverim. Deda jeste išao putem pijan, navodno, ali je i ovaj bio pijan, takodje navodno. Svašta je navodno, sem činjenica da je čovek zaista nastradao, na 100m od kuće ga ubio Japanac. Beda. Činjenica je i to da je ovaj koliko sutra napustio zemlju, kako je posle prošao kod kuće pojma nemam. Činjenica je i da se zbog incidenta nije otvorila fabrika svile u ŠA (ili okolini), zbog čega je ovaj u prvom redu i došao.

• melkijades

Ali generalno da, jedako nisi imao bilo kakva prava ni pre 50 godina, samo nisi morao puno da razmišljaš o tome ako nisi hteo, a danas ti se nameće, gde god da baciš pogled.

• melkijades

Čuću se sa burazerom večeras pa ću pročeprkati po tome malo, i zaboravio sam šta se sve "tačno" dogadjalo.