Stopa abortusa u Srbiji među najvišim u Evropi i svetu
  • dr .Vuk

https://en.wikipedia.org/wiki/Abortion_in_Serbia

Some estimates suggest that Serbia has the highest abortion rate in Europe. Official data from the Belgrade Institute of Public Health claims that 23,000 abortions are performed in Serbia annually, but unofficial data suggests a number as high as 150,000.

Izvor 2 (2009):
    https://www.politika.rs/sr/clanak/80379/Srbija-prva-u-Evropi-po-broju-abortusa

Svaka druga žena u Srbiji ne koristi kontracepciju, a svake godine u našoj zemlji obavi se oko 150.000 abortusa. Na prekid trudnoće najčešće se odlučuju žene koje su u braku ili dugoj vezi, a godišnje se na abortus odluči i 6.000 devojaka od 16 do 19 godina starosti, koje tek otkrivaju svoju seksualnost.

• DP

Hajde to da promenimo.

• mesni narezak

kako molim? de nas prosvetli.

• P

kako molim? de nas prosvetli.

Tako sto cemo subvencionirati raznorazne šmoove koji ne jebu i tim direktno uticati na smanjenje abortusa

• P

Čak i da naprasno krenu da jebu, Šmoovi nemaju namjeru da svoj odnos okončaju začećem već svršavaju duboko u grlo držeći se za sise partnerice..

• mesni narezak

on nekako deluje kao da voli peggovanje i da prima rimdžob.

• dr .Vuk

Msm da bi trebalo zabraniti abortus u nekim slučajevima:

1) na lični zahtev
    2) iz ekonomskih razloga

Neke žene idu na abortus 10+ puta u životu, mora da se radi na edukaciji. Mada šta reći 40% Srba, odnosno 41% Srpkinja su pušači. Baš smo napredan narod.

• mesni narezak

serem se usta onima koji kažu da je abortus "uBiStVo", da "nIjE eTiČkI iSpRaVnO oDuZeTi TuĐi ŽiVoT pRoTiV nJiHoVe VoLjE".
    je li etički ispravno odstraniti kancer, tumor? odstraniti nešto što bi ženi moglo zagorčati život?
    eto, fetus je odlučio da želi da živi i mora mu se mišljenje poštovati.

• Earthworm Jim

Super sto si ovo podelio ali nikoga ne boli kurac dr vuk

• Š

Tako sto cemo subvencionirati raznorazne šmoove koji ne jebu

Može

• DP

aBoRBus

A
    B
    O
    R
    B
    U
    S

• Mali Mujo

Nije sokantno, imamo kurvi vise nego kamenja, a seksualno obrazovanje i svijest na tom polju su nam na dosta niskom nivou

• Cara™

Ok abortus za silovane, devojcice ispod 20fazon, teska trudnoca rizici i sl.

A za sebicnu stoku koja to radi iz prohteva, ok moze al sankcije tipa ukinuti zdravstveno na par godina, zatvor uslovna kazna sta god, neki vid javnog srama.

Da, fetus jeste zivo bice majmuni.

• Cara™

Vuk odlicna tema. Bukv zanemarena kategorija na sajtu. Puno vrednija tema nego balavljanje na istagramuse

• mesni narezak

Da, fetus jeste zivo bice majmuni.

I silovatelji, ubice, palikuće, lopovi, arsonisti, napredni, cigani, bugari i ostali su živa bića, pa trebaju li to biti?

• dr .Vuk

Bravo autore Cara, drago mi je da nisu svi glupavi ko ovaj mn

• mesni narezak

duvaj ti mn-u mk.

• P

Totalno promašena “argumentacija” mesni, mora to bolje

• dr .Vuk

Postoji kontracepcija, nismo valjda toliko zatucani jbt.

Kao drugo, to je veoma štetno po samu ženu.

• mesni narezak

postoji, ali ti realno očekuješ da će deca od 16-19 godina da praktikuju kontracepciju?

• DP

Nemam sexualne odnose, hvala.

• Š

A i ta kontracepcija (osim kurtona) nije baš da nije štetna po krhko žensko tijelo.

• P

Pa sto nisu praktikovali kontracepciju, majmuni

• dr .Vuk

To nisu deca nego adolescenti, a kao drugo da su edukovani kako treba primenjivali bi. Imas kontraceptivne pilule, kondome, spirale, o tome smo sve učili na higijeni

• Cara™

150k abortusa godisnje jbt. Nerealna cifra.

Posle vucko kriv sto nestajemo.

• mesni narezak

pa autore vuk, od rođenja im svi seru da ne valja pljuge dudlati, a do srednje škole, ne jebu to ni 2%, puše gore od odraslih.

• Š

Baš nedavno sam naleteo na klip neke e-thot twich strimerke i dotakla se te teme kontracepcije. Kaže kao onako relativno promiskuitetna osoba, od svoje 16te godine svaki dan guta po pilulu, sad ima 23 valjda. E sad ako ona laže lažem i ja, ali brate mili pa ja ne bih mogo da zamislim život gde mora gutam tako neku hemiju svaki bogovetni dan. A i nije mi jasna uopšte ta potreba za sredstvima, pa što ga ne izvadite pre nego svršite majmuni.

• mesni narezak

pa izvadi ga ti ako je tako lako majstore.

• k

Boggajebo, jel iko čita ovde dalje od naslova?
    Na vikipediji piše da su neslužbeni podaci 150K a kad otvoriš link na izvor, dobiješ kurac.
    Politika članak iz 2009 a nema ni naveden izbor, nego eto neka srblji klikću i trigeruju se.

Za tvrditi pizdarije treba izvor za podatke. Molim autora da navede bolje izvore. Ne kažem da podaci nisu istiniti, ali jbg izvor treba, bez toga go kurac.

• Cara™

Mesni iznapusavao Vuka posle se ukljucio na temi. lol

• DP

Pull out game strong

• k

Službenih podataka NEMA, dakle sve posle toga naricanje. Zvanično oko 17K godišnje, nezvanično nebulozne procene.

Nezvanično Kamenofil ima debelu batinu od 24cm, hoće li ovaj čestiti forum verovati meni na reč?

• Š

daj sliku da vidimo

• Cara™

Jbt ne citamo ni cirkove linkove, bas cemo wiki citati

• k

Ne tebra, veruj mojim nezvaničnim podacima.

• Cara™

Ok ako su nazvanicni zasto su netacni?

Isto sa kovidom, zvanicni podaci cista fejk prica. Ne govore nista.

• k

Caro, to je kršenje principa rasprave. Par postova ranije sam upitao postoji li izvor za te podatke. Ako navodiš podatke, navedi im i izvor, inače lupaš bezveze.

Šta ako ja napišem da su njegovi netačni i da je broj abortusa zapravo 4 godišnje, što uopće nije puno?

• dr .Vuk

Istiniti podaci ne postoje.

Politika je po mom misljenju pouzdan izvor

Zvanicni podaci kazu da je 23.000

Ali, imas i privatne klinike i slicno, tako da su to procene, mada niko ne zna tacne podatke

Na en.wiki pise da smo 1. u Evropi. (Ili poslednji, rekao bih.) Malo li je?

• Cara™

Ok moze se tumaciti svakako. Ali moze se uzimati i kao smernica. Ocigledno je da ih ima vise nego zvanicnih jer ovo ne bi bila tema u tom slucaju, inace ne samo na nasem predivnom sajtu.

Mozda nije 160k, mozda je 80k. I to je bezveze.

• k

Vuče, konjino disleksična, izvor za te podatke ne postoji na tvom linku, prvo.
    Drugo, 24K i nije puno, iskreno. Gore bilo u jugoslaviji, za što postoje službeni izvori.

Dakle, rasprava o broju abortusa sviranje kurcu. Rasprava o činu abortusa nešto drugo.

• dr .Vuk

Ne slazem se tobom kamenofile, ako postoji podatak da smo najgori u Evropi to svakako treba proveriti i zapitati se zbog čega je tako

• k

Autore Dr Vuče, ako se ti ne slažeš da je 2+2 jednako 4, to ne menja činjenicu da 2+2 jednako 4.

Neproveren podatak nije podatak, nego glasina. Recimo da je Kamenofil vlasnik moćne batine od 24 cm.

• dr .Vuk

Ne slažem se da ne treba proveriti istinitost tog podatka uz pomoć pouzdanih izvora

• DP

Vuk izrasta u solidnu debilčinu, cara lvl.