Nekad i sad! Vaše mišljenje?
  • Slavk0

Hajde da ovde pokušamo doći do dna ove zavrzlame! Pojedinci tvrde da je stara garda neprevaziđena, novajlije dižu opet neke druge novajlije na pijadestal! Ko je tu u pravu?

• .Vule

ma ovi stari su dobri al ima dobrih novajlija.

abraxus je bio dobar, al vise je tu kvantitet nego kvalitet

• Slavk0

Apsolutno se slažem, no niko objektivno da sagleda situaciju. Svi guraju svoje. Čekam ove iskusne lisce da oni prozbore koju.

Edit : Ne da ti Vule nisi iskusan :) Jesi, iskusniji od mene u svakom slučaju ;)

• боби браун

pojma nemam ja sam taze ovde,tek tri meseca,ima smešnih stvari,a ima i meni nepojmljivih,a vidim da takve ovde većinom prolaze.Sve u svemu jebem li ga.

• celt

u principu, ja bi rekao da je isto... potpuno isto... u proseku.

nego, jel sam ja stara ili nova garda? zanima me.

• Slavk0

Ti si tu negde na sredini, čini mi se :/

• .Vule

ja sam garda koja je imala 13 godina kad se registrovala:)

• Цыплёнок

I ja sam tada bila '98-o :p

• celt

i sta je bilo sad... otvori se tema da pricate, a niko nista... sladje vam bilo na onoj gde mu nije mesto

• celt

evo zakuvacu malo:

Џими
    pre 3 sata izmeni obriši
    Рипли, лако је бити најгенијалнији и најбољи аутор кад на сајт долази дневно 20 људи да дафинише. Чикам Абраксуса да се појави сада. ;)
    Иначе, та фора за Њутнов закон гравитације је била актуелна у мојој основној школи кад сам био седми разред, што даље имплицира да је постојала још пре 1999. године.

Einstein
    pre 3 sata izmeni obriši
    http://vukajlija.com/recnik/autori/1677 !!!! И ЗАТВАРА СЕ РАСПРАВА!!! најјаче дефиниције, најоригиналнији, кратак а јебитачан... највећи свих времена!!!

Tom Ripli
    pre 3 sata izmeni obriši
    Џими, једнога дана у будућности када на твом профилу буде писало
    Џими, регистрован: кад се Земља хладила
    последња активност: пре 10так месеци
    Број дефиниција: четвороцифрен
    ...
    појавиће се неко са 1/12 твог скора и рећи да се курац од аутора и да си "извикан"
    Рећи ће да је лако било теби тада када је на сајту било мање од хиљаду-две људи.
    И, што је посебно важно (и увредљиво пре свега) - да не би имао шансе данас!
    Најцрње је то да ће се у том ставу сложити неко са 1/12 твог скора и неко ко има скор сличан теби.
    И тај, са скором приближно твојем, ће рећи "аха, да да тај Џими и његове дефке, негде око године 2003 сам ја чуо ту фору, ма пусти, фејкер..."
    Да ли би се лепо осећао да ти дело на сајту буде попљувано од стране људи који су ту тренутно Hall of fame? Допусти да не верујем.
    Мислим свако има право на мишљење и реч, али када битнији фактор на сајту - ти то јеси - узме да омаловажава неког као што је био Абраксус...знај исто и тебе може то да сачека сутра.
    Поздрав, и до курца са загушавањем теме, отворите посебну ако желите да блатите Абраксуса:)

MOTIKA
    pre 2 sata izmeni obriši
    Abraxus,
    Ko spomene njegovo ime osetice Kletvu pod imenom MOTIKA.
    Ko da vise pluseva Abraxusu, od autora pod imenom MOTIKA ima bonus od 1.000 pluseva.
    Misevi su te grizli i uvek ce te hejtovati, zato si i Abraxus.
    Glodari koji misle da si precenjen, nikad nece u zivotu sanjati da su napisali jednu definiciju od 106 koji si napisao u jednom danu.
    Zato te i mrz3, zato si i Abraxas.
    Vrati se siptare, nedostajes nam.

Џими
    pre 55 minuta izmeni obriši
    Рипли, што се тиче скора, узми преброј мој број поена у односу на број дефиниција и његов, па израчунај ко је коме 1/12 од скора. :) Ја њему или он мени. Није скор меродаван, знам, али кад си га већ поменуо, морам да те демантујем, јебига.
    И никог нисам напљувао, само сам објективан. У то време, добар део поена поена се добијао на ИМЕ, а не на дефиниције. Ја сам 95% својих поена (као и многи које сматрам квалитетнијим ауторима овде) стекао након увођења опције да не можеш да видиш за кога гласаш. Ти си новији аутор и можда не знаш да је раније било: ''Написао Абраксус! Аха, ево плус, он је кул. Написао Курд - палац горе, он је фаца!''

Slavk0
    pre 25 minuta izmeni obriši
    @ Il Capitano : " Nisam ja taj koji treba da sudi o tome ali mislim da oni ne mogu biti mnogo bolji od Surovog,JTU,Dzimija,Korleonea,Melkijadesa i ovih zvezdi novog doba... :) "
    Jesi li ti normalan? Na kom sajtu ti obitavaš? Jedino se dvojica u toj grupi mogu nazvati zvezdama, nekako...
    Dajte otvorite temu, da dođemo do dna ove zavrzlame!

Џими
    pre 24 minuta izmeni obriši
    Која двојица, која двојица? :)
    Иначе, слажем се, отворите тему.

Slavk0
    pre 19 minuta izmeni obriši
    http://vukajlija.com/forum/teme/7622, da pokušamo ovako?

Вукашин95
    pre 19 minuta izmeni obriši
    ja sam zvezda za te folirante:)
    sala mala

• Granon

Kako vreme promiče sve manje poštujem pojedine, druge (manja ih je) sve više. Novajlije me obraduju, smatram da ima sve kvalitetnijih ali i neobično lenjih/nezainteresovanih autora. Nažalost, većina se upeca na stereotip i ne miče dalje od njega.

• Slavk0

Ja sam samo donekle upoznat sa delima "urbanih legendi" sajta. Tu prvenstveno mislim na Zlatan55, Abraxus i Canis Lupus. E sad, ovog Zlatana više nema, a čuo sam da je bio dileja. Abraxus, standardno izvikan i dignut u nebesa. Ovaj Canis Lupus, nijedne definicije a pogledajte samo šta je napisao na profilu. Ja ne verujem dok svojim očima ne vidim te brilijantne izbrisane definicije.

• celt

realnost je da je lako onima prvima bilo da budu orginalni, a lako ovima novima da imaju veliku popularnost.
    ali u principu, verujte mi, isto je skroz.

• Slavk0

Takođe, sećam se dvojice dobrih, baš dobrih autora koji su dramatično napustili sajt. Duke Nukem i Bora Drljača. Duke-a bih posebno izdvojio, strašne definicije, a sad niko ni nik da mu spomene.

• Granon

B. Drljača, šta bi sa čovekom?

• Slavk0

Ko će ga znati. Nešto je imao frku sa birokratijom na sajtu :/

• brainiac96_Dio

@majav
    Dana 28. 11. 2009. shvatio je da ovaj sajt ipak nije mesto za njega i zauvek otišao. Nastaviće da piše u nekim ljudskijim uslovima negde drugde.

• Granon

Brainiac96_Dio , ako već znaš kad, reci mi i šta ga je navelo da to zaključi?

• brainiac96_Dio

Ne znam,tako mu piše na profilu.

• Granon

Ih, pa i on mi nedostaje.

• brainiac96_Dio

E a šta se desilo sa Abraxusom?

• Slavk0

Dok nisam zaboravio, moram nešto reći. Velik deo ovih autora iz stare garde živi od stare slave. Ima ih koji ništa nisu napisali već mesecima. Kad se to uzme u obzir, nameće se zaključak da itekako postoji razlika među autorima, ondašnjim i sadašnjim. Ovi sadašnji apsolutno zasluženo zauzimaju mesta na kojima su.

• iskusni interpretato

Ne postoji nekad i sad. Postoji samo sad....;)
    Ista pitanja se vrte i sve je stvar ličnog opredeljenja.Kad sam došao, praktično krajem novembra 2008, već posle mesec dana sam uočio kuknjavu kako je nekada bilo bolje, što znači entuzijazam nekih prvoboraca je slabio i polako su se povlačili. Dugo nisam ni kapirao pozicije pojedinih zvezda, nešto sam pratio njihove četove, sve u svemu dosadan i stran svet.Kasnije iščeprkaš duhovite persone, ne uvek i najbolje i kreneš sa komentarima(to je bio moj specijalitet) jer me više interesuje funkcionisanje i reakcije živih ljudi , a ne prepričavanje poznatih viceva. Da bi imao neki kontakt pohvališ i ono osrednje , jer dobiješ mnogo bolji odgovor od pročitane definicije i meni je to bila suština boravka na sajtu-zabava kroz komunikaciju. Zvezde su tamnile, prolazile, smenjivale se. Sebe sam prilagođavao nekad trendovima, nekad forsirao neke preozbiljne stvari, i bio neki izuzetak u stilu-to sam znao za sebe i ranije, tako da sam u suštini dosta eksperimentisao i komunicirao sa ljudima koji su već formirane ličnosti. Mlađi su uvek željni šokova i samopromcije, tako da se marketing usavršavao i jačao do bolesti, ali mali broj njih je shvatao svoje domete’ili ih je veličao, ili ih nije isticao.Mesto jednog M.Džordana, bilo ih je 20-30, sujetnih i dobrih, ali željnih nekog napismenog dokaza, nekog proseka, nekog mesta u nekoj duhovnoj eliti, nekog prestiža i to je počelo da truje. Opterećenost nekim temama, konkurentnost sa Facebookom i jedna nerealnost u sagledavanju svega toga sužava neku moguću osnovu pozitivnog duha-koji jedini može biti poluga prosperiteta ovog sajta- time bi trebalo da se bave moderatori. Broj članova ovog i drugih sajtova je početni reper. Sajt se razvija, a svako bi mogao da se pita gde je tu njegovo mesto i šta da čini. Meni je nekih stvari dosta, jer Vukajlija nije moj život, nego mali prostor za relaks i poneku probu. Kroz boravak na sajtu tražite zabavu, ne dokazujte nadmoć svog ega, ne isplati se-ne daju pare(barem meni nisu ponudili, a nisam ni bio drčan da tražim). Trenutno sam u sredini prve strane autora, bez ijedne definicije dana bez impozantnog proseka-da je tako i u životu, voleo bih da imam firmu koja nije najprofitabilnija, ali zna da radi-BOLJE VIŠE KAPITALA NEGO PRIHODA

• Slavk0

Ja, s druge strane, ovo doživljavam kao igru, natjecanje :) Jbg, takav sam kakav sam i nema mi druge. Zamjerali su mi na marketingu X puta, kudili i kinjili pa nikad zbog toga nisam pomislio da su mi ti "gorostasi" sa prve strane nedostižni.

• iskusni interpretato

Pa ko što rekoh, ako vidiš neku kintu ovde, takmiči se...

• Slavk0

Nije sve u parama. Ima nečeg lepog i u ličnoj satisfakciji.

• iskusni interpretato

Šalim se, sigurno si u najboljim godinama takmičarskim pa učestvuješ svuda( ja sam u poziciji i godinama da biram....;))

• Јова

Doduše samo je prva strana u arhivi :(

• Slavk0

@ Jovičić : Hvala kolega :) Rezultat, sudeći po ovoj strani, kao što sam i očekivao. Goli kurac. Bolje bi "Pametan" napisao. Drago mi je da je i ta misterija razriješena.

@ iskusni interpretato : "Svaki dan hiljade i hiljade sklekova i trbušnjaka!" :)

• Џими

Брате, Могша има боље дефиниције...

• .Vule

i nisu mu definicije nesto, bar po prvoj strani.

• Slavk0

Hmm, Mogša? Ček da pogledam...

EDIT : Džimi, ne seri.

• .Vule

mogsha
    hahahahahahhahahahah secam se mogshe

• iskusni interpretato

Za par meseci prva strana biće ispretumbana....;))
    Čini mi se da sam za zadnjih 6 nedelja, posle čistke lajkova i hejtova nakupio oko 3,5-4 hiljade poena, šta li je tek sa ovim ambicioznijim od mene...;)

• iskusni interpretato

Definicije dana su i stvar trenutnog raspoloženja, posle nekog vremena se može primetiti da su precejene.Neki novi sistem vrednovanja(od 1-3, ili 1-5) bi možda vrlo popravio stvari

• Moćni Ming

Mogsha je legenda. Naš Rusin... :)

• Granon

Eh, tebe sam čekala....

• Џими

Могша је култ на Вукајлији. Многи не знају ко је, па чују митове и легенде које се испредају. Он је аутор из сенке. Нешто као суперхерој. Биће слично фантому.

• Surovi

:-) koja rasprava.

• iskusni interpretato

Uh, zaboravih - Moderator Surovi je jedini evergreen hero of the sajt. Drago mi je što se oglasio skromnim komentarom i što je trenutno u blagom avatarskom prosvetljenju

• Korle

:aplauz:
    :)

• iskusni interpretato

Živeli moderatori!!!...(dok ih ne prepoznaju na ulici neki bad guys)....;))

• Ž

Neko je izjavio da Abraxus ima loš odnos kvaliteta i skora što nije tačno. 30-40 pluseva 2008. godine je bio prilično jak skor. Ja nisam bio registrovan, ali sam čitao definicije još godinu dana pre registracije, pa znam.
    A da je Abraxus legenda, legenda je (bar u tom periodu, što kaže Zy) i nema potrebe prozivati čoveka. I ko zna koliko dobrih autora je pisalo pod njegovim uticajem. Pustite čoveka na miru, bre! :)

Canisa se ne sećam, ali sam čuo razne priče. Ne bih da sudim dok ne pročitam sve definicije. :)

A ni Abraxus, ni Janko ni Marko ni ne znam ti ko, ne mogu da priđu (bar po mom mišljenju) apsolutnom prvaku po kvalitetu - Zmii! Da vidimo ko je sad izvikan. :D

• Slavk0

Ma Gospodža je, bar što se mene tiče, najbolja! Zmia, tu i tamo.

• Energija

Dosli ovi novi, nije vise to to
    Ma PANTA REI, ljudi, to je normalno.
    Ali, to nije razlog da se pljuje po starim autorima. Lepo je biti ambiciozan, ali bolesna ambicioznost je monstruozna!

• Christine

gospodža! gospodža! i njeni drugari ^^