Predlog: Smanjenje kvote definisanja na 2
  • celt

Ajmo Jovo nanovo (nadam se da će ovog puta veći broj ljudi biti za):
    Mnogo je 5. Mnogo definicija izadje dnevno. Više ljudi vidi poster koji postaviš nego definiciju, zato što ih manje ima.

Smanjenje kvote na dva, uz neku mogućnost dobijanja nagrada za povećanje kvote, ako se pišu dobre definicije.

• celt

Da vas čujem...

• Др Јанковић

Ал сам данас расположен да серендам...:)
    Као што за чет морате имати најмање 50 поена популарности,тако би и дефиниције морале да имају неки минималан позитиван скор како би се повећала квота.

• Mirjana The Great

Hm... Bolje da se kvota smanji na 3.

• LesTaT

Ja sam za 2.

• celt

tako je. smanjio bi ozbiljno na 1-2, pa kako bude. ako su ti dobre te dve (recimo nakupis 30ak +, dobijes jos jednu itd...)
    a i ne mora. 2 i toliko.

• LesTaT

Ma i jedna je dovoljna što se mene tiče.

• Mirjana The Great

A ipak, nek bude kvota 3? :)

• Predražinjo

Нек се смањи онда и број постера на 1, мислим да је нереално да имаш право на подједнак број дефиниција и постера, с обзиром на количину гласова која је у оптицају на дефиницијама и на постерима.
    Подржавам :)

• Mirjana The Great

A da izjednačimo i definicije i postere na 3? :)

• Др Јанковић

,,smanjio bi ozbiljno na 1-2, pa kako bude. ako su ti dobre te dve (recimo nakupis 30ak +, dobijes jos jednu itd...)''
    Ово би било одлично решење.

• LesTaT

Ako raspolažemo s manje definicija/postera, naučićemo više da ih cenimo(bar se nadam). 1-1

• Mirjana The Great

I to što kažeš...

• merci

Ne podrzavam. Na greskama ljudi obicno uce. Mislim da samo treba poostriti kriterijume i brisati ono sto ne valja i problem rijesen. :)

• LesTaT

Nema od toga 'leba...

• celt

merci, ne mozemo da izadjemo na kraj sa tolikim ljudskim greskama i izlivima kreativnosti.

i sto je najinteresantnije svi predlazete da se poostre kriterijumi, ali za druge, a ne za vas. najvise se bune oni sto predlazu to posle...

• LesTaT

Ne svi celte.

• ophidia

Potpuno se slažem za 2, ali ovo za jednu definiciju se ne slažem, to je ipak malo, dve na dan su taman...

• Earthworm Jim

Opet ovaj Kelt... -.-

• Џими

Море, ја би за неке увео да имају права на 0 дефиниција дневно.
    И једно -3 постера, тј. да им се дневно брише по 3.
    Хмм... Добра идеја. :)

• Др Јанковић

Е,рецимо,да се некоме као опомена пред бан стави квота од 0 дефиниција на 24 часа.

• Earthworm Jim

Brate, Kelte, ja već obrazložio ovo ranije... Mrzi me opet.

• ophidia

...A i mislim da je toliko tema istrošeno na Vukajliji, da od pet definicija jedino možeš da napišeš jednu, dve dobre, ostalo je prežvakana tema...

• celt

brate gambi, znam. ali mislim da je sad veeeelika vecina autora ZA ovo smanjenje

• Negroidno Govedo

brate, celte, ja jes da retko kad iskoristim tu kvotu, al nikako ne podrzavam ovaj tvoj predlog...ako su pre dve godine smanjene na pet, a sad smanjite na dve, do 2012.-e ode Vukajlija u istoriju.

poostrite kriterijume, i nemojte mnogo da objasnjavate zbog cega ste nesto brisali kad vec imate to mukotrpno steceno pravo

• Surovi

kao i uvek, oštri sam protivnik ove ideje. zalažem se za vraćanje slobodnog definisanja. to što neko ne može da stigne da pročita nije razlog za sputavanje onoga ko može da napiše više. potreban je drugi pristup problemu. smanjenje kvote je, bez preterivanja imbecilno. (i sada je sa 5 imbecilno, ali ajde)

• Moćni Ming

Podrška Mirjani... Tri definicije i jedan poster. Dve je malo...

• Earthworm Jim

Jeb'o postere. Pet defki nek ostane. Ko neće nek be koristi... A ko piše sranja ek obrišu modovi...

• tasmanijski djavo

апсолутно се слажем са предлогом! 2 дефиниције је сасвим довољно по аутору на дан.
    и избацила бих постере скроз, да се ја питам:п
    јеботе, па сваки дан се десетина чланова жали на неке обрисане постере, како ли вама модераторима само не досади да читате те силне жалбе?:)

• Burzum

Ja sam za smanjenje kvote. Ubacis u Word ako bas dobijes inspiraciju, pa postujes kasnije. Previse je ljudi na sajtu, previse definicija izlazi, neke koje su bas dobre padaju u senku. Meni se svidja ideja dve dnevno, doduse mozda je to previse radikalno. Mislim ko mene sta jebeno pita, ali podrzavam sve koji su za ovu ideju.

• bukajlija

Ja sam za tri defke,ionako ni sam ne napišem više od tri,a ako napišem,one dve su sranje...Može i smanjenje na 2,ali ipak je to sada previše,da se kvota odjednom za toliko smanji...a posteri nek ostanu na dvojci :)

• Surovi

imbecilno. hajde kada se broj članova duplira pa ne budemo mogli da ispratimo sve da uvedemo definiciju nedeljno. a za to vreme da šaljemo dvetačkezvezdice na četu. povraća mi se od ovog predloga.

• Surovi

iznervirah se za džabe. izvinite na smetnji, nastavite, idem da se upucam.
    jebeno prizemno samo-za-sebe razmišljanje mi ide na kurac.

• merci

bukajlija: ''ionako ni sam ne napišem više od tri''

ја и онако некад не пишем данима. али то није разлог да се људима који имају шта да кажу смањи број дефки. по мом мишљењу то није фер. ипак је поента у дефинисању? или сам ја погрешно схватила све?

• celt

surovi se nervira bezveze...
    dve definicije po danu bi resile mnoge probleme, pri cemu mogu da postoje neke nagrade, da neko moze da definise vise itd...

trebalo bi malo da se razdvoje autori od ljudi koji spadaju u autore i imaju ista prava a u principu skrabaju svakakve gluposti samo zato sto im se moze.

• Surovi

ma do jaja. najbolje da se ne definiše uopšte pa da se nagrađujemo na osnovu uspešnosti ničega koje dobijemo od nevernih toma koje bi želeli sve ništa za sebe, pa zato daju negatiuvno ništa meni kako ja ne bih mogao više ničega od pišem, a dovodi drugare da mu daruju neke nišoe kako bi imao više ničega samo za sebe. To bi me dovelo u situaciju da zbog nagrade nekog tamo, ja nemam ni mojih inicijalnih određenih ništa, te će gospodin nemampojmakojeaimapunonolajferskihdrugaradamudarujuništa moći da definiše najsranjaništa, ali pobogu, pošto je nagrađen za to, automatski njegovo ništa dobiće na težini i potencijalnom nekvalitetu. to bi rešilo apsolutno sve probleme. ubeđen sam da bi to rešilo sve probleme.

• Moćni Ming

Kakve probleme?

• Роберто Инцестицид

Može 2 ili 3 svejedno. 5 je puno majku mu. Izađe puno glupih defki, nekvalitetnih a pošto moderatori "vrlo dobro" rade svoj posao mnoge od njih se zadrže na sajtu iako imaju više minusa nego pluseva. Kada bi pomerili limit ljudi bi malo razmislili pre nego ga istroše na gluposti.

• donna iguana

Ja sam za to da se napravi Vukajlija Junior :) i da definicije ostanu 5 kvota ajde, zbog zagušenja, ali da se izbaci "omiljenost" jer se zloupotrebljava.

• Роберто Инцестицид

Au Donna za omiljenost se u potpunosti slažem sa tobom.

• merci

глупост је по дефиницији неуништива. :)

• Surovi

minže, ne znam, ali očigledno da postoje neki problemi koje će smanjenje kvote da reši.

roberto, moja preporuka je da ne čekaš nekakav limit kao povod za razmišljanje.

• celt

problemi da se više ne čitaju definicije zato što ih je puno a velikim delom su nekvalitetne.

a suriovi, ako je neko dobar autor, dovoljna mu je samo jedna definicija da se to vidi.

• donna iguana

A kad bi se izbacili posteri, realno bi se više čitale definicije :)

• Ž

@donna iguana
    Živa istina! A što je najgore, često se ocenjuje slika radije nego tekst (koji je ustvari jedino autorsko delo ako autor nije slikao sliku što je redak slučaj).

• Surovi

problem oko čitanja definicja se rešava dodavanjem opcija za čitanje definicija, a ne ukidanjem novih.

činjenica da ljudi zapisuju definicije u neki text editor pa ih kasnije pišu je pokazatelj da kreativni naboj dolazi u trenutku i nije tu konstantno. Ako zanemarimo činjenicu da su ovde uglavnom samo kreteni željni imaginarne slave, pa puštaju definicije samo onda kada je to isplatvo, to znači i da ljudi nisu u stanju da napišu sve što žele, kada žele. već moraju da čekaju da im se to omogući.

hoću da, ako mi slučajno dune, napišem 70 definciija u 3 ujutru. to što to niiko neće čitaj: ODMAH videti i oceniti nije moja briga.

neću da dođem na sajt koji me tera da pišem pa onda kada to želim ne mogu, već onda kada mi neko kaže.

aman.

• donna iguana

Ja kontam da je fora da nema limita, onda bi svi po principu obrnute psihologije definisali jednom nedeljno :)

• merci

АМИН. :)