- K
Šta mislite o modernoj umetnosti i da li se to uopšte može nazvati umetnošću? Baja koji udara rezačem u maslac, Afrikanac koji skače po tesanom kamenu, čovek koji je na belom papiru stavio jednu crnu liniju i to naziva umetničkim delom, itd... Ko uopšte plaća da gleda te "umetnike"?
- K
U rangu sa gospođom Marinom Abramović...

Evo Marine kod Kesića
https://www.youtube.com/watch?v=uRxbtmCxvXI(vrhunac drugosrbijanstva)

meni je ona iskreno kul, ne tvrdim da kontam sve te njene performanse, ali mi je okej, ne znam što je ljudi napadaju
Okej mi je ova lagana Kesićeva prozivka, nije mi okej kad je ljudi napadaju da je vještica, satanista ili šta već...
Ona koliko sam skonto istražuje te neke ekstremne doživljaje, ranjivost kod ljudi, izloženost, i oko toga se većina stvari vrti.evo ona tvrdnja da je radila neke satanističke rituale opovrgnuta
https://www.snopes.com/fact-check/john-podesta-spirit-cooking/
ne znam Jovo, meni je taj koncept baš ali baaaaš teško smeće u onom krajnjem seljačkom smislu (ono malo što sam video ne svojom voljom)
Možda bi mi se dopalo kada bi gledao malo duže, ili pajsad kada bi potrošio novac na njen performans onda bi mi sig (sig) uživanje bilo dramatično veće kao i obj (obj) razumevanje sveukupnosti!

evo još jedan tekst
https://mitpress.mit.edu/marina-abramovics-spirit-cooking/ovo je ključni dio
Having known Marina for fourteen years now, and having written a biography, I don’t think she’s ever actually worshipped anything. What she has done is graze world religions and esoteric spiritual practices as source material for experimental performances and as meditation tools to salve her bottomless emotional pain. She essentially takes the spiritual and squeezes it into the purely bodily. It’s all about the management of stimulations, deprivations, and aesthetics to achieve—in a down-to-earth cause and effect way—certain physical effects and mental states. She kind of believes in everything—and therefore, in a way, in nothing. Except the power of the body.Ovo može biti problematično, po hrišćanskom učenju. Eksperimentisanje sa raznim oblicima spiritualnosti mogu čovjeka izložiti demonskom uticaju. S tim da, ona, koliko sam skonto, ni u šta od toga ne vjeruje, nego prosto isprobava razne tehnike, meditacije, pičke materine da se dovede u neko izmjenjeno stanje svijesti. Nešto sličko kao što rade ljudi koji uzimaju LSD ili ajahusaku ili pečurke, ili idu kod nekih šamana.
Da je ta njena praksa rizična i potencijalno opasna, to jest. Da je ona satanista i da ima neke zle namjere sa svim tim - nema. Nije ona tu ništa gora od velikog broja Beograđanki koje idu na razne joge, meditacije, itd...
S tim da ona kao umjetnik, mislim da je čak manje podložna raznim negativnim uticajima od većine ljudi, jer ona mora uvijek da bude svjesna, prisutna, ne smije se potpuno prepustiti transu, jer onda ne bi mogla to umjetnički da analizira, iskaže. Mislim da je njoj cilj da doživi ta neka stanja, ali pri punoj i čistoj svijesti, da bi ih razumjela.

S tim da ja recimo, kao hrišćanin, ne bih istraživao te druge neke oblike duhovnosti, mislim da to nije nešto što hrišćani treba da rade. Ona se čini kao neko ko nije vjernik, ali ko je jako radoznao da doživi sva moguća iskustva poznata svim svjetskim religijama. Znači, malo je previše open-minded što joj se može obiti o glavu. S druge strane otvorenost može biti dobra i zato što može u nekom trenutku da se okrene Bogu, ako ima potrebu za duhovnim. Dakle, potencijalno je veća šansa za nju da postane vjernik, nego za nekog ateistu koji apriori odbija svaku mogućnost postojanja bilo čega duhovnog.

https://www.youtube.com/watch?v=Ug8A_qJfspg
vrv se osro po seji iz razloga jer je on pajsad
T E S L I J A N A C
E
S
L
I
J
A
N
A
C
evo bio je Velja kod Krešimira
https://www.youtube.com/watch?v=wWP1N_URyms
Marinu još nije uspio dovući.
Marina Abramović je rođena neposredno posle rata 30. novembra 1946. godine u partizanskoj porodici. Roditelji Voja i Danica Abramović bili su aktivni učesnici NOB, verovali su u revoluciju i komunističku budućnost SFRJ. Oboje su imali uspešnu vojničku karijeru. Danica Abramović je sredinom šezdesetih godina bila i direktor Muzeja revolucije u Beogradu. Njen deda je bio patrijarh srpski Varnava, patrijarh od 1930. do 1937. godine i sahranjen u Crkvi Sv. Save u Beogradu na Vračaru.od patrijarha do komunjare / svecke umetnice

Marina šta god radila proslavila se time u svijetu, a on se samo proserava po kič televizijama be like
Na svom prvom nastupu u Edinburgu 1973. Marina Abramović je istraživala je elemente rituala i gesta. U performansu pod nazivom Ritam 10, koristi dvadeset noževa i dva magnetofona i kameru. U ritmičkoj igri, umetnica je igrala ruski rulet, tako što uzima jedan po jedan nož i zabada ih sebi između prstiju ruke. Svaki put kada bi se posekla, podigla bi novi nož iz redova koje je postavila i snimala bi cijeli proces. Nakon što se dvadeset puta posekla, snimljenu traku bi pustila, slušala bi zvukove i pokušavala bi da ponovi iste pokrete. Pokušala je da replicira greške, spajajući prošlost i sadašnjost.nije ovo za pokazivanje bajo

Ma kakv trol Jovo, ne moze hriscanstvo vecno, krenulo je od 0.te god i treba da traje do fazon 2100. tako nesto (ne zna se tacan datum i prelaz nije jasan jer ce biti pajsad turbulentan)(neki tvrde da je prelaz vec krenuo), i prelazi se u znak vodolije (vreme realnog prosvecenja i kraja dogmi)
sad ovaj velja fura tu teslijansku pricu i kmeci na pajsad nestora da je i on trebao da se bavi time a ne da ide u politiku LOL i da je djovax reinkarnacije tesle
eve u svemu treba da nastupi novo doba ko bude verovao u hriscanstvo bice klasican mejmun iz srednjeg pajsad veka

al pajsad iaonako imas plan da se ukinu sve religije i stvori jedna univerzalna religija za sve zemljane - teslijance (recimo). Radi se na tome, to rade ovi tvoji sto prave vacine i sire globalizam na max mooooj Jovure
Era Vodolije je vreme slobode, telesne, umne i duhovne koje će doneti mnoge promene i rušenje tabua. Vreme uspostavljanja širokih shvatanja. Puno promena će se desiti i na duhovno religioznom planu postojanja u svim religijama, gde će se ljudi sve više okretati istinskim vrednostima duhovnosti i religijama koje daju slobodu a ne religijama koja ograničavaju.
E pazi ovog apsurda...
Ja - držim se hrišćanstva, vjernik, a pritom ne osuđujem Marinu Abramović, i ne smatram da su vakcine đavo
Ti - ne predstavljaš se kao neki vjernik, a pritom ti ne valja Marina, ne valjaju vakcine, u svemu vidiš zavjeru, itd...
Moj ti je kont sledeći: dok god su stvari relativno normalne, ponašati se normalno i ne tražiti u svemu zavjeru, đavola i antihrista. Ako dođe do toga da se stvarno dese te stvari, tipa uspostava svjetske vlade koja bi bila antihrišćanska, žig zvijeri, i tome slično, onda odbiti poslušnost tome...
Kažu da će u to doba mnogo ljudi da strada i da će hrišćani biti progonjeni. Mnogi će stradati zato što odbiju da prime žig zvijeri, ali bolje i to nego primiti ga. Ko ga primi, ide u pakao.
Vakcina, barem ove koje su se dosad dijelile nije žig zvijeri. Da bi nešto bilo žig zvijeri mora zadovoljiti uslov da se bez toga ne može kupovati i prodavati. Vakcine nisu bile obavezne, moglo se bez njih kupovati, prodavati, itd...

Nije ti to Jovo apsurd, to je cinjenica da ti lakse verujes u dogme nego ja (prihvatas narative)
Recimo, simptomaticno je kod dosta vernika da na isti nacin pristupaju nauci (sa verom) istovremeno kao i religiji (sa verom). U tom smsilu ovi new age antihristi su isto sto i true vernici (dogmatici i jedni i drugi) (veruju da postoji bog/djavo) (veruju u nauku)

Evo jbg prakticno, nauka je sledeca crkvena dogma nastala doslovno nakon onog prvobitnog crkvenog ravnozemljastva iz 14-15 veka (vise nije ravna ploca prvobitno)
Plasirana je iz crkvenih okvira (raznorazne prestizne katolicke skole koje i dan danas postoje), kao new age religija (u to vreme) koje se raznorazni new age mejmuni drze kao jedine mantre za koju bi zivot dali doslovno.
Bukv danasnju nauku mozes posmatrati kao klasicnu dogmu (nemoj slucajno da je nector rekao nesto negativno modz neko umre) (sveze zato navodim), primera mala miljarda cim krenes na nauku ugasio si. Zbog toga ima uporiste da je u pitanju
D O G M A
O
G
M
A