Kutak za mir
  • Ejdus

Kao što svi znamo, protekle dve godine su bile vrlo stresne za sve nas. Mnogo toga se novog desilo a ništa nije do kraja rešeno i ništa nije, niti će biti kao pre.
    Sve ove promene izazivaju veliki stres kod ljudi a ni Vukajlija nije pošteđena rasprava o ovim uznemirijućim događajima koji se upravo dešavaju.
    Na ovu temu ćemo dolaziti kada želimo da odahnemo od svega što se dešava oko nas. Od politike, korone i svega ostalog.
    Ovde ćemo doći da pronađemo mir.

Ja bih počeo jednim divnim citatom starca Jefrema Arizonskog i Filotejskog:

"Зашто патиш због разних догађаја, јадикујеш и страхујеш више него што је потребно?
    Ми се не налазимо изван Божијег промисла, да би нас руководио пуки случај. Према томе, све што нам се дешава, дешава се са Божијим знањем, тако да се неће десити ништа што превазилази нашу снагу!

Нека се угуше у бригама они који не верују у Божији промисао.
    Ми, међутим, који верујемо да је Бог свуда присутан и да не постоји ни једно створење, које би било изван Његовог провиђења и промишљања, нисмо оправдани кад бринемо више него што је неопходно
    Таквим понашањем показујемо НЕДОСТАТАК ВЕРЕ и ПРОСВЕТЉЕЊА.

Блажен је човек који се узда у Бога, јер је као лавић без страха. (приче Сол. 28, 1)

Ако је Бог Онај који то допушта, НЕКА БУДЕ ВОЉА ТВОЈА, ГОСПОДЕ!"
    " Јер ко познаде ум Господњи? Или ко му би савјетник?" (Римљ. 11, 34)

• Š

Bog je fejk i ne postoji

• Ejdus

Postoji Šmokljo i voli te beskrajno ali te ne sili da se razvijaš. Čekaće strpljivo tvoj poziv.

• Š

Ma jok brate poprilično sam siguran da ne postoji veruj mi brt najbolji odnos cene i kvaliteta voli te brat ne postoji veruj bratu

• Ejdus

To je tvoj zaključak shodno tvom trenutnom stupnju duhovnog razvoja. I to je u redu.
    Bog se bori za sve nas i želi nas uz sebe.

• Š

Moj stupanj je na maksimumu, nema dalje od mog stupnja. Moj stupanj > tvoj stupanj, i ako ja kažem da bog ne postoji, a ti kažeš da bog postoji, bog onda svakako i neizostavno ne postoji i tu je kraj svake priče na tu temu.

• Cara™

Ok je malo religioznosti na sajt uz sav ovaj hotulski vampirizam. Ili duhovnosti svejedno.

Ejd, pls, razradi malo, smernice fazoni obrasci.

Obj svima je potreban relif a to nije rat u ukrajini razaranje. To je jos veca devastacija. Zakretanje glave nije opcija.

• Ejdus

Simpatičan si. Čini mi se da sam pročitao negde na forumu da su te savetovali da odeš negde, valjda ti je ovde preko glave svega. Možda grešim ali mi se tako učinilo.
    Hteo sam da ti kažem da gde god bio uvek ćeš nositi to što imaš u glavi i srcu. Po meni, promena sredine ti može pomoći, ali samo na kratko. Vrlo brzo ćeš biti onaj stari ako ne radiš na sebi i spoznaji sebe i sopstvene duše ili bića.
    Bez toga nema promene, veruj mi.

• Cara™

Ejd to je moglo mnogo kraće, glasi: "pobeći možeš ali od sebe ne"

• Ejdus

Caro, delite inspirativne sadržaje, slike, pesme, religijske poruke. U suštini sve ono što inspiriše.

• FalichniTOM

Kako da ti veruje kad je nevernik. Ne kapiras Ejduse da bezbozniku nema smisla pricati. To je zivotinja

• Ejdus

Ejd to je moglo mnogo kraće, glasi: "pobeći možeš ali od sebe ne"

Slažem se, moglo je.

• Cara™

Šmo: Bog ne postoji
    Bog: to je ta moja ovčica moje stado

šmo, neverovanjem ne možeš ukiniti tvorca jbg

• Š

Ja kad umrem neću da očekujem ništa, samo ću da prestanem da postojim, ako ste vi u pravu (a niste jbg), ok je to po mene, idem u pAKaO ili koji god kurac, ali svejedno ne prestajem da postojim. Vi ste u kurcu jer ako sam ja u pravu (a jesam), vaša očekivanja ostaju neispunjena, nema boga, nema zagrobnog života, nema raja, umrećete i prestaćete da postojite. To vas jako plaši, neopisivo vas plaši, do te mere da uopšte ne želite da razmišljate u tom smeru i stalno sebe ubeđujete 'ma postoji, jednostavno MORA da postoji, zašto smo uopšte ovde koj kurac'. Meni bolje i želim vam da dosegnete moj ступањ što bi reko čika ejdus.

• Ejdus

Šmokljo, nisi razumeo. Radi se spoznaji, ne o ubeđenju. To je ono što ti promačinje.

• Cara™

idem u pAKaO ili koji god kurac

Ne u pakao, nego nigde po tvojoj teoriji.

ali bukv ako postoji postoji ako ne postoji ne postoji.
    Ni u jednoj opciji se niko ne pita.

To ste ces da budes u pravu a ne dobijes nista jaka vajda. A ako mi budemo u pravu imamo da te napusavamo e picko esmo ti rekli jeo si govna a sad ti lepo ajd platu turu majmune sto nisi verovao.

• Š

Ma jok bre, ništa meni ne promačinje. Nije ovo što sam ja rekao ubeđenje nego činjenica do čije spoznaje se dolazi logikom i zdravim razumom, i ako iko u nju sumnja treba da predstavi validne dokaze za tu sumnju.

• Š

A ako mi budemo u pravu imamo da te napusavamo e picko esmo ti rekli jeo si govna a sad ti lepo ajd platu turu majmune sto nisi verovao.

Neće budete u pravu, i mnogo vas je strah toga, toliko da uopšte ne ostavljate promil šanse da niste u pravu, a to je uvek loš znak. Mora imate plan B jbg.

• Cara™

logikom i zdravim razumom

Čovek nije satkan od logike i zdravog razuma. Da jeste ne bi vrv ni postojao.

• Cara™

Neće budete u pravu, i mnogo vas je strah toga, toliko da uopšte ne ostavljate promil šanse da niste u pravu, a to je uvek loš znak. Mora imate plan B jbg.

Bukv kenjas. Moj argument je bolji.
    Fazon a čekaj, jel ti malo ovaj jedan život i što sve ide uz njega i ti bi još, da živiš nakon sto riknes, ono sta ti jos treba. Budi srecan pa imas jedan i umesto njega da radis ti tripujes smrt i sta ces posle majmune.

• Galantni kosovac

Unosite nemir na temi o miru, autore Cara. Moram Vas zamoliti da napustite livadu

• Ejdus

Siguran sam da si do sada doneo odluke koje uopšte nisu bile vođene zdravim razumom i logikom nego nečim jačim od tebe. Nekom potrebom iz duše ili bića. To je ono što postoji u nama od kada postojimo i mi. I taj deo i dalje postoji u nama na ovome (palom) svetu.
    Međutim, ovaj svet ima svoja ograničenja i ima svoje zakone. Naša duša jednostavno ima potrebe koje traži da budu zadovoljene a logika pokušava da to obezbedi u meri kojoj je moguće.
    Čini mi se da je ovaj svet stalna borba između Božanskog i svetovnog. To je i naša svakodnevna borba.
    https://www.youtube.com/watch?v=cTmFj1Zkp4g

Poslušaj ovo.
    I nemoj se plašiti da zalaženjem u sebe pronađeš Boga. Suoči sebe sa drugom stranom po cenu da postaneš verujuć čovek. Pa ako ne uspe, nema veze. Bar si bio dovoljno hrabar i zreo da pokušaš.

• Š

Ne ne, ja ne kenjam nikad, ja sam uvek u pravu, neće ti ta tvoja uobičajena demagogija proći ovoga puta. Moja argumentacija > tvoja argumentacija.

Fazon a čekaj, jel ti malo ovaj jedan život i što sve ide uz njega i ti bi još, da živiš nakon sto riknes, ono sta ti jos treba. Budi srecan pa imas jedan i umesto njega da radis ti tripujes smrt i sta ces posle majmune.

Bukv kenjaš, gde sam ja napisao da mi je malo ovaj jedan život i sve što ide uz njega? Čak štaviše ja ga cenim više od vas religioznih fanatika jer sam svestan da samo on postoji i da preko toga nema.

• Ejdus

Pa kako ga ceniš Šmokljo kad si no lifer i u grču si od bukvalno svega?

• Cara™

Ok šmo eeeeezveeeni

koje su tvoje alternative?

• Cara™

Bukv kenjaš, gde sam ja napisao da mi je malo ovaj jedan život i sve što ide uz njega? Čak štaviše ja ga cenim više od vas religioznih fanatika jer sam svestan da samo on postoji i da preko toga nema.

nisi ovo izvatao sustinski, to je moj agnostik stav u sustini

• Š

Ejdus
    Pa kako ga ceniš Šmokljo kad si no lifer i u grču si od bukvalno svega?

Tako kao što sam i reko, svestan sam da samo taj jedan postoji i da nema drugog, e sad kako ću ja svoj da provedem to je isključivo moja stvar a ne stvar dušebrižnika utripovanih dobrih Samarićana.

• FalichniTOM

Ejdus 2020

Velika konjukcija Jupitera i Saturna

Ejdus 2022

Sveto Pismo kaze

Ali dobro. Ejdus kaze da zna ko je. Mi ostali nemamo licne karte

• Cara™

opireš se šmo

da si true u toj priči rekao bi u najmanju ruku bol u kurcu, ako ima ima ako nema nema, ja samo zivim ovo telo a sta ce biti posle jebe mi se

plasis se i ti jbg. u krvi ti je

• melkijades

Postoji Bog Šmo, veruj bratu na reč. Ali da bismo o tome razgovarali trebali bismo da sednemo zajedno i načnemo bar jednu flašu rakije. Mada otišle bi i dve :)

• Š

Ne projektuj svoj strah na mene, ja sam tu fazu preraso kad sam bio na tom vašem trenutnom ступњу. Sad sam ascended.

ako ima ima akoe nema nema, ja samo zivimovo telo a sta ce biti posle jebe mi se

Bukvalno sam ovo i reko, čitaj malo.

• Cara™

Postoji Bog Šmo, veruj bratu na reč

Bog: napušiš se kruca falimire

• Ejdus

Alternativa je otprilike Šmokljin život - beži od svake pa i najmanje neprijatnosti i gledaj da uživaš koliko je moguće u svojoj čauri.

1.) Nemoj da se ženiš i da pokušavaš ništa sa ženama jer ljudi su više zli nego dobri i na kraju ćeš sigurno patiti - to je logički valjan sud.
    2.) Nemoj da se suočavaš sa svojim strahovima jer je to neprijatno. Ostani koliko god je moguće tu gde jesi - pa makar bio i na istom mestu gde si bio pre nekih 15 godina. Jer više je prijatno a manje je neprijatno.
    3.) Nemoj da se menjaš i da ništa pokušavaš jer čemu? Život je samo jedan i zašto da ti bude neprijatan kad može da ti bude "prijatan" kao što je ptici u kavezu prijatno da odmori na ljuljašci dok gleda kako oko nje lete ptice koje nemaju ljuljašku na kojoj mogu da odmore.

• Cara™

Šmo moraš prihvatiš da ćeš opet vagneš na drugu stranu.
    Napisao sam ti to kao moj stav koji je true bio nabedjen ko ti sad.

Ne vredi jbg. Ti si fazon mladog demokrate 2003e posle smrti đinđića

• Cara™

Šmo doslovno živi u čauri i to zna ceo sajt.
    Bukv kada se ubaci sa spikama biva prihvaćen sa aspekta autodegradacije.

Bro jesi izdrko, bro jesi odigrao, bro jesi video ovu na instagramu, bro jesi nejebo, bro jesi debeo, bro jesi golman, bro kako krekujes.

Šmo, vreme je da počneš da živiš.

• FalichniTOM

Cara je arhetip zene. Ti sad razmisli zelis li Caru u kuci i ZIVOT SA CAROM.

• melkijades

Šmo se poziva na logiku i zdrav razum, a bukvalno ni jedan aspekt života mu ne počiva na ta dva :)

• FalichniTOM

Lool a koji si pa ti da postavljas lestvicu prema kojoj neko moze in ili out komunikacije? Slepce

• Cara™

ova tema je otvorena za smoa, samo po sebi se namece.

ko ona za psihica danas gde se falimir izreklamirao

• FalichniTOM

Šmo se poziva na logiku i zdrav razum, a bukvalno ni jedan aspekt života mu ne počiva na ta dva :)

Hahaha

• Ejdus

Pa koristi zdrav razum i logiku da nađe izgovore za sebe.

• Š

Ejdus
    Alternativa je otprilike Šmokljin život - beži od svake pa i najmanje neprijatnosti i gledaj da uživaš koliko je moguće u svojoj čauri.

Upravo tako, linija manjeg otpora uvek, što više komfora (relativno govoreći) uz što manje uloženog truda, meni lepo, nisam odgovoran ni za čiji život osim za svoj, niti bih ikad želeo da budem, trajaće koliko traje, onda će da se završi i ćao đaci. Niti tripujem neku preveliku važnost pa kao mene čeka moj brat bogisha u raju da sednem do njega pa da se ispričamo ko ljudi, niti prosiipam laži i bajke za malu decu kao utehu za uplašeno stado.

• Š

Param Parchard

Bukvalno svaki melky, ali tvoja definicija ta dva koncepta se siguran sam razlikuje od moje definicije, tako da je izlišno ulaziti u tu raspravu.

• Ejdus

Mislim, neka čovek živi kako želi to je njegova odluka ali nezavisno od toga - moraš sebe malo kritički da pogledaš.

• FalichniTOM

Moze se reci da je Smoklja

K O N S T E R N I R A N
    O
    N
    T
    E
    R
    N
    I
    R
    A
    N

• FalichniTOM

Znaci tacno ga zamisljam kako izgovara ovo sa onim laloskim naglaskom i vec vidim krv po plafonu

• Š

Niko nije niti će ikad biti istrolovan Ejduse, na to uvek moram poseban osvrt da bacim kad god ti ovde nešto napišeš.

• melkijades

Mada Šmo bliži Bogu nego 90% sveštenstva i vernika takozvanih, uključujući tu možda i mene. Šmo je divno, bezopasno i iskreno biće, mrava ne bi zgazio, nož u ledja ne bi zabo nikad nikome. Nije govno od čoveka baš nimalo. Voli da jebucne na vukajliji ponekad ali sajt tome i treba da služi. Radi, živi, obavlja, gleda da bude srećan kad i kako može. Ugl. gleda ne da bude što srećniji nego da prodje što bezbolnije i da ga ostave na miru, za šta bez sumnje ima dobre razloge. Ako bih već nekoga i želeo da upoznajem sa ovog budćaka bio bi to Čmoklja.

• melkijades

I Ćelt, da mogu da mu ubacim šećer u rezervoar kad kofol odem da pišam.