Ja generalno jedem sve, al' ponekada mi se meso ne jede, radije bih povrće.
Jeste li se vi kad probali preobratiti u neku od denominacija, i ako jeste postali vegani/vegetarijanci/itd, kakva su vam zapažanja i iskustva.Da li je teško bilo odustati od mesa?
Da li osećate kakve benefite?
Koji su razlozi, ako želite podeliti?- k
Retko jedem meso u bilo kojem obliku, tipa jednom-dvaput sedmično sada, i to obično piletinu. Nije da primetim neku razliku na sebi, tojest na kilaži.
- P
Meni je nezamisliv dan bez mesa, mogu da jedan dan ne jedem meso nikako ali sutradan odmah mora neka mesina
- Š
pliduu možeš samoga mesa?
- P
Smokljo ako je neki fazon kao “onda pojedi ovu moju mesinu dole” ali odg cu ti;
Nmg brt.
- P
Treba jesti ono sto si jeo cijeli zivot i na cemu si odrastao, ako sam jeo cijeli zivot meso i mlijecne proizvode i jeli su mi ih preci i dozivjeli 90 godina sto bi ja sad eksperimentisao i jeo neke puževe i školjke, vece su sanse da mi to “zdravo i kvalitetno” nece goditi nego ono sto sam navikao vec
- kMeni kako matorim sve ukusnije biva jesti povrće/pečurke/sir.
+1
- P
To demonizovanje mesa je poteklo iz amerike gdje jedu mesne prerađevine kojekakve ali ne jesti meso u srbiji koje je top tier meso nema nikakvog smisla brt odes kod seljaka uzmes domace meso sir mlijeko i sta ce ti faliti ima da budes zdrav ko gorštak
- k
Čekamo autora Thilmo da objasni.
- P
Ma trujete vi gore po vojvodini mozda, dodji na pester da vidis kako se uzgaja stoka, jos samo na Andima ima takvog mesa
- Š
dođi na pešter dođi dođi na pešter
- PSta gaje svinje na slobodno
- k
Sad sam uzeo kašiku nutele nakon dosta vremena. Hriste kako je ovo govno preterano slatko.
- M
Leševima MRTVIH i bolesnih životinja. Pa hajde mi nađi leš žive životinje? Živa životinja ima telo, a ŽIVO telo nije leš! Eh Miroljube...
- јп
Jelo bez povrća ko pička bez mirisa - deprimirajuće
Prasetina - samo sa ražnja, inače uglavnom krš
Pile, ćure - posno
Tele, june - valja
Janje, jare - top tier - јп
U pravu je plidu za pešter, najbolje sam meso jeo kad mi iz sjenice šalju
- P
Eto, zna covjek
- L
Sve mogu dizbacim iz izhrane al slaninu teško
Treba jesti živinu i ribu povremeno
A ljudi se čude otkud problemi sa zdravljem a jedu svaki dan suhomesnate i druge mesine koje imaju natrijum nitrit koji je drugi naziv za rak debelog creva