optimizacija za mobilni?
  • shogun

Ima li kakve sanse da se sajt optimizira za mobilni posto mi koji sajt posecujemo sa telefona imamo probleme sa stranicama jer su prevelike i sporo ucitavaju, a problem je i sa kolicinom podataka jer se brzo trose paketi koje imamo kod provajdera. Ja sam proslog meseca preko 600MB koje imam prekoracio za 1 dan (a da nisam ni primetio) 5.500din a posecivao sam samo vuku, blic i fb sa mobilnog, i radila mi je neka aplikacija u pozadini. Sto je mnogo, mnogo je. Pa sam kontao da vas pitam da mozda napravite neku "osiromasenu verziju, kao sto je m.blic.rs ili m.facebook.com

• Jericho

Pa iskljuci slike, em brze ucitava, em ne trosi toliko. Jeste malo glupo, ali kazan sigurno ne planira skoro 'vako nesto.

• Борко

Дневно сам барем сат на Вуки преко моба. И на јутјубу. И скидам ко блесав са маркета. И стално сам онлајн. И опт макс 400 мега. Нешто друго тебе зеза.

• Filozofinjo

Što kaže Džeriko, probaj slike da isključiš.

• Борко

Ладно ми ову тему не бележи у последњим темама у којима сам учествовао.

• shogun

Pa sta cu s posterima ako iskljucim slike? :)
    Bitango, ne znam kako, s obzirom da klip na YT skine izmedju 15-50MB, ne znam kako svaki dan gledas klipove sa 400MB. Ja sam danas samo na vuku spucao 10ak MB (Blackberry ima data monitor), a ukupno 30ak MB.
    Al dobro, ja postavio kao predlog, pa cemo videti.

• Борко

Имам андроид. И не гледам у фул хд. А блекбери сам по себи колико знам ждере мегабајте.

• Jericho

Pa sta cu s posterima ako iskljucim slike? :)

Zakuni se da gledas glupe postere na telefonu? Zasluzio si toliki racun :P

• zDju

http://shafiq.pk/wp-content/uploads/2008/04/tp-link-tdw8920g-review.jpg
    Zašto bi trošio megabajte kad postoji stvarčica iznad?

• shogun

zato sto nema svugde te stvarcice -.-

• aleksandartoni2

Зависно од уређаја који користите, можете скинути JAVA, .exe .cab верзију opera mini бровсера.
    Елем, ја користим свакодневно, и то поприлично верзију за виндовс за мобилне телефоне, и трошим 1мб дневно, јер компресује странице максимално, бржа је и смањује количину размењених података

• Salmonel

Hoce li biti nesto od ovoga, pitam jer nešto srčujem na gugletu i vidim da je indeksovan poddomen m.vukajlija.com Je li to bilo neko testiranje ili je to moj slab vid?

Ova tema je zaključana.
Nije moguće dodavanje novih komentara.