Ima li još ko da je pao na šarm ove Indijske voditeljice? Meni se sviđa nekako spoj dosta objektivnog izvještavanja, dramatike, detaljno, potkovano, i načina prezentacije... A dobro i izgleda, da se ne lažemo. Simpatična je.
U poslednje vrijeme dosta gledam njene priloge na aktuelne teme na YouTube-u. (Kanal Wion, emijsija Gravitas)...
Kontam ovdje kačiti neke zanimljive videe kad objave...
Evo npr, jedan aktuelan, o sutrašnjim izborima u Francuskoj.
- Š
poo in loo
- P
Brate poslao si nam indijku jebenu s tackom medju ocima dal si lud

otisla tema na prozivanje indijaca na sta je bila osudjena
moje zapazanje sa radom sa programerima, inzinjerima, a i drugima (onima sto kao vode timove tamo) otud je da je prosecna indijka u tom poslu, a i u svakom drugom u indiji jedno 5x bolja od prosecnog indijca.
kad kazem bolja, mislim u smislu da se ponasa slicnije evropljanima - malo manje jebe hijerarhiju, kad nesto ne razume pita dodatno, kad nesto tesko/lako, objasni misljenje, i generalno mozes bez vecih problema da se dogovoris da se nesto uradi.
tehnicki nemam pojma, sama cinjenica da su svesnije sta se radi cini da izgledaju 5x iskusnije, sto verovatno i jesu. kvalitetnije stvari dobijas.
problem je jer ih je vrlo malo, jer indija jeste dosta patrijarhalno drustvo. i kolko mi se cini, tesko mogu da dobiju neku vrstu podrske, osim ako ne upadnu tako u tim gde ih vidi neko odavde pa im kaze ovu stavite da vam prica sta da radite i proverava kako. sto im se ne svidja nikako.prosecni indijac ti je jes, jes, no problem, jes kindly ser, jes i za mesec dana dobijes spakovano govno.
ne znam sta je dublja prica kulturoloski tamo sto su muskarci jebivetri u odnosu na zene, ali kad bi promenili drustvo da budu indijke tamo ono sto su muskarci, indija bi bila dosta cistija i organizovanija zemlja.
- k
Ne budi rasist keltaro, indijaca ima milijardu i kusur i razlikuju se ovisno od ćoše Indije u kojoj su rasli do obrazovanja, društva itd.
Upoznao sam indijaca/indijki svih nijansi, od onih najtamnijih uglješa do skoro pa belih ljudi, sa severa Indije. Ima ih koji žive u svojim glavama još u kastama, dok drugi slušaju Dua Lipu i jedu burger.
Svak ima različita iskustva, cenim, ali nezgodno generalizovati sedmu državu sveta po površini jer svi Indijci isti.
- k
Prosečna indijka?
- k
Neću odgovoriti ni na jedno od ta dva pitanja
- P
Dobro ti je rekao kamenofil, radiš ono što bi spočitavao nekom drugom ovdje.
Milijardu i po ljudi generalizuje po polu. Svaki sedmi doktor u najboljoj državi svijeta je indijac, a medicinu ne završavaju jebivjetri bez plana.

Meni taj njihov kanal Wion je generalno dobar. Sviđa mi se da dobijem vijesti iz perspektive koja nije ni strogi zapad, ni strogi istok. Kritikuju i jedne i druge, pokušavaju balansirati. Pritom se trude da dosta detaljno analiziraju i da naprave baš kompletan prilog.
Sad što se pojedinačnih voditelja tiče... iskreno ostali sa tog kanala mi nisu nešto. Malo su zbrzani, loš im je akcenat engleskog itd.Ali ova Palki Sharma, je dosta ispeglala akcenat za nekog ko nije native speaker, i baš ima dobre priloge, što jes' jes'...
Dobro ti je rekao kamenofil, radiš ono što bi spočitavao nekom drugom ovdje.Milijardu i po ljudi generalizuje po polu. Svaki sedmi doktor u najboljoj državi svijeta je indijac, a medicinu ne završavaju jebivjetri bez plana
mogu ja da generalizujem i za srbe, i za nemce, i za muslimane ako oces, i jedno 70% cu biti u pravu za sve.
to sto cutimo, ne znaci da nije tako. cak i ne kazem nista pogrdno njima kao narodu, samo pricam o kulturi koja jeste razlicita u odnosu na evropsku i da su im zene kul. a ti ga citaj kako oces lako trigerovani, politicko korektni, fejk nju ejdz post milenijalcu kako god da se zovete

Generalizacije su uglavnom dobrim dijelom tačne, ali i dalje uvredljive za one koji su izuzeci, a uvijek ih ima... zato nisu politički korektne.
Mislim da je dobro za početak svakoj novoj osobi pristupati bez predrasuda, dati im ono što se kaže "benefit of doubt"... i treba biti svjestan svojih predrasuda... zato što su one moćne u smislu da kad se 2 lika isto ponašaju, a prema jednom imamo predrasudu, a prema drugom nemamo... na kraju ćemo negativnije gledati na ponašanje onog lika prema kome smo imali predrasudu, jer ćemo tražiti obrasce u njegovom ponašanju koji se uklapaju u našu predrasudu, i vjerovatno ćemo nešto i pronaći, i onda kreće confirmation bias, i dolazimo do zaključa... eto vidiš, jesam rekao da su nedisciplinovane ljenčuge svi... :D

i za razliku od tebe plidu kom puna usta politicke korektnosti za sve, a prvi put kad bi nesto radio sa ljudima iz inostranstva bi poceo da varnicis koliko pokusavas da odrzis to misljenje a dusa (muslimanska, moram da te malo drknem) ti ne da to, ja sam sa indijcima imao poprilicno puno kontakta, i to su sve ovi "doktori" sto im se divis, cak mi se zadesilo u zivotu da zivim sa indijcem neko vreme i imam dosta postovanja za ljude.
i da znas, svi ti doktori, nemaju tvoje misljenje i karakter. sa njima moze slobodno da se razgovara na svaku temu, i o tome kako je indija, a i srbija losa, i sta moze bolje.
u tome je poenta, al vi mladji ste zastranili majke vam ga politickokorektne
- Pmogu ja da generalizujem i za srbe, i za nemce, i za muslimane ako oces, i jedno 70% cu biti u pravu za sve.
U tome i jeste problem celte, neces biti u pravu. Upoznavanjem određenog broja pripadnika nekog naroda nisi upoznao cijelu naciju da bi mogao da praviš generalizaciju jer uvijek upoznaješ pojedince i s takvim pristupom ne možeš biti objektivan nikako.
U tome i jeste problem celte, neces biti u pravu. Upoznavanjem određenog broja pripadnika nekog naroda nisi upoznao cijelu naciju da bi mogao da praviš generalizaciju jer uvijek upoznaješ pojedince i s takvim pristupom ne možeš biti objektivan nikako.a ti to znas jel si tako video teorijski na jutubu, o balavce tupavi?
- P
Pa ja za sebe i ne tvrdim da sam objektivan i bez predrasuda cesto ih i cinim ali jedno je reći da su srbi rusofili a drugo reći da jedan spol jedne nacija radi nešto dosta lošije, bez plana i hijerarhije.
Mozda to i jeste tako do neke mjere ali malo previše isključivo za tebe koji imaš godina i iskustva.
- P
Strawmenujes kao cara, a ja sam htio da preuzmem tu ulogu :/

To što je celt rekao za Indijce vs. Indijke vjerujem da jeste tačno, nažalost.
Mnogo su patrijarhalni i mislim da kod njih muškarcima je trip "I'll do the minimum I can get away with". Pametni ljudi, štede energiju. Jest da je to šupački, ali Bože moj.
Ali kad su u pitanju talenti Indijaca, i potencijali, mislim da tu ništa za Evropom ne zaostaju, i taj manjak kvaliteta u obavljanju posla, se sve više i više smanjuje kako dolaze na više i ozbiljnije položaje i kako preuzimaju više odgovornosti... Ono kontam da im je đir... dok sam na nekoj bezze poziciji, i radim za kikiriki, neću mnogo da se cimam.
Ali npr. treba imati u vidu da su neki od direktora firmi u Silikonskoj dolini mahom indijci... ima ih koji su baš daleko dogurali, i čisto sumnjam da oni fušere...
Npr. Sundar Pichai, direktor Gugla (tj. Alfabeta) - hej, direktor, ni manje ni više nego Gugleta... :D i takvih primjera ima koliko oćeš
- P
Ma kakva egzotika indijci, bombaj najprljaviji grad bio jebi ti tu egzotiku i ono sto cini i predstavlja velik dio indije mi je uzas zivi neprivlacni samo mi je smijesna ovo gore kako je celt diferencirao po spolu haha

Ja na Indiju gledam kao na most između Istoka i Zapada.
Istok je Kina, Japan, Koreja... (iako su Japan i Koreja dosta Amerikanizovani)
Istok je u nekim elementima (uglavnom ne kulturnim, nego geopolitičkim) i Rusija.Indija je interesantna po tome što je bila jako dugo pod vlašću Britanaca i u njoj je engleski jezik itekako bitan. Ima funkciju jednog od službenih jezika. Daleko je važniji nego recimo u Srbiji.
Njihova elita masovno koristi engleski i to im je stvar prestiža.
A to sve implicira, da će sa rastom njihove ekonomije, doći i do ekspanzije njihove mekane moći, mnogo više i mnogo brže nego Kineske, jer oni ne samo da mogu lako da plasiraju svoje kulturne proizvode na engleskom... (u šta spada i ovaj kanal Wion), već isto tako poznaju bolje evropski mentalitet zbog dugogodišnjeg kontakta sa Britancima...
Pritom imajte u vidu, Indija je i dan danas članica Commonwealtha
https://en.wikipedia.org/wiki/Commonwealth_of_NationsTakođe dobri su u kriketu i još nekim tako tipično britanskim forama... Takmiče se na igrama komonvelta, itd...
- k
Lepo je videti da se možemo pičkarati i bez Caramela. Ponosan sam na našu malu zajednicu.
- k
Kelt je verovatno mislio na IT indijke. Svaka treća indijka je de facto nepismena, a kad studiraju, većinom studiraju medecinu, društvene znanosti, umetnost i slične kurce. Nije baš da su navalile toliko u STEM.
Nije iz glave, guglo Kameni. Tako da je kul Indijka programer gadan izuzetak, ne pravilo.Ali najvažnije od svega je da je Plidu musliman.