Kao što je i red, treba nečim započeti temu.
Evo trenutno gledam jednu reportažu o gradiću La Rinconada u Peruu, na 5100 metara nadmorske visine u koji se ljudi doseljavaju najviše zbog kopanja zlata.
Visiting the Closest Town to Space (Life with 50% less oxygen)
https://www.youtube.com/watch?v=KqaGdcQh5jA- 6
ајде качите мало документарце о неким педофилима ухваћеним или крепалим или оба типа џими савил шта боли ме курац за градове у чилеу једино што ме занима о чилеу је пиночеова историја

Meni iz ovog klipa što sam okačio recimo interesantno je to kako se tijelo prilagođava na uslove te nadmorske visine... a ono što je žalosno, a nažalost i očekivano, kakvi su grozni uslovi u tim rudnicima i koliko je sve to skupa nezdravo. Lijepa strana priče, je kako se ljudi čak i tu prilagode, pa se djeca igraju napolju, uveče rade klubovi itd... Inače autor videa je neki Turčin... Ne bih pretpostavio na osnovu engleskog, baš dobro priča.

Nije video, al evo jednog teksta na tu temu:
https://www.opendemocracy.net/en/oureconomy/neoliberalism-was-born-in-chile-now-it-will-die-there/- Š
pa nije čile peru jebem te usta @vuzi
- 6
ма небитно
битно да је пиноче умро лагано у 100 години 
Da jbt... hahaha, nisam ni primjetio... i ja sam postao krečana... Čovjek se ladno prebacio na Čile, a ona reportaža je bila o Peruu.
Al dobro, ne čudi me, jer kad ljudi zamišljaju neke vrleti po Andama, onda prvo Čile pada na pamet... odvuklo ga na Čile, a ja nisam ni skonto.
P.S.
Ne treba ni mi da se ljutimo kad brkaju Serbia i Siberia... :D
Samo još da dodam vezano za onaj grad što sam kačio link:
The economy is mainly based on the production of gold from nearby gold mines, many artisanal.Many miners work at the gold mine owned by Corporación Ananea. Under the cachorreo system they work for 30 days without payment and for one day they are allowed to work for themselves. At this day of the month, the miners are allowed to take with them as much ore as they can carry on their shoulders. Whether the ore contains any gold or not is a matter of luck. Pocketing of nuggets or promising chunks of rich ore is tolerated. This system sometimes ends with miners not being compensated for their work. While women are banned from working directly in the mines, pallaqueras, women who work on the outside of the mines, sift through what has been discarded hoping to find something of value.
Inca Manco Cápac International Airport is the nearest commercial airport; it is located in Juliaca.
Znači bukvalno kopaju, bez plate. Jedan dan mjesečno, mogu uzet sebi zlata koliko navataju.

https://www.youtube.com/@shiey/videos
ovog lika gledam redovno, vrlo zanimljiv kontent u hd go pro varijanti. Bio i u srbiji, surfovao vozom, dobro prezentovao prirodu majkemi
ne znm de je taj klip, mozda uklonjeni.
Jest kelte taj, al baš sad gledam nema video od 3 dela čini mi se train surfing across serbia
Edit
https://youtu.be/bSJq5P4SjPg?si=85X5Fq8UtGuG45JWEo ga
- L
Video sam video u kom video rekorder emituje video o videu u videu

Pa na to sam mislio, malo ublažio priču, manje priča nekih gluposti. Vidi se da je pametan lik. Što se tiče tih stvari vezano za religiju, ima pravo na svoj stav. Ozbiljnije doživljava hrišćanstvo nego većina pravoslavaca.
Ono što mu ja zamjeram je što je nadriljekar i što na tome zarađuje pare na naivnima. Kao i to kako on zamišlja urediti društvo. Nisam pogledao ovaj čitav video. Bacio sam pogled na neke dijelove. Uglavnom nisam čuo mnogo nekih gluposti da je izvalio.
E sad, s druge strane, moglo bi se možda reći i da se prodao, da se prilagodio masi i odustao od svojih principa... Čudno je da je uopšte pristao da bude sa Desingericom u emisiji, s obzirom na raniju priču, i šta je govorio za kamenjarke, itd...
Ranija priča je bila autentičnija... ovo sad je razumnije, ali možda se lik prodao. A možda se i malo urazumio.
Sad kaže na primjer u jednom dijelu ko sam ja da sudim, treba prvo tražiti u čovjeku ono što je dobro. Meni je taj stav u suštini OK, ali ja sam takav stav oduvijek imao... a on je pričao "pod mač bato". Sad da li je promijenio mišljenje, ili se dodvorava ljudima, to je pitanje.
- јп
Možda bolje zasebnu temu da otvoriš

Solidna analiza, stim da za nadrilekarstvo je medijska splacina na nivou ne slusajte nikog osim izAbRanoG lekara, nit je rekao da je lekar nit je koga lecio obj
Mali podsetnik kako je odvalio klasicnog priznatog lekara
https://youtu.be/6L37cXCn9gU?si=qTb3th0gM9WUuXG_
lolo
ali možda se lik prodaoOvo budi nedoumicu da se prodao, ali kome se prodao i ko to plaća tj ko bi to kupio u klasicnom smislu da botuje za nekog kad je lik antivaxer klasicni koji sprda moderan nacin zivota
Od pozitivnih stvari tu je prica o zdravoj ishrani, o porodicnim vrednostima u klasicnom smislu itd. Takodje prica o klasicnom obrazovanju fazon govedja medicina je u vecoj meri na mestu.
Ima veze itekako, kao promoter zdravih navika. Jbg ne ide za lekara da tuce dve kutije. Kao primer ekonomiste koji radi za neku bednu drzavnu platu. Ko bi mu ozbiljan verovao?To joj svakako nije bio nikakav plus, niti za pohvalu, ali to joj ne ruši kredibilitet kao ljekara. Prvo većina pacijenata ni ne zna da li ona puši ili ne, svakako nije pred njima pušila. Drugo, svakom je preporučivala da ne puši. Svakako nije promovisala pušenje.
A ona je propušila u doba ranih osamdesetih kad su skoro svi pušili, čak i ljekari. E onda je imala 2013. jedan zdravstveni problem, i tad se opametila. Od tada ne puši.

sorosh new age agenda zastita dece vs real praksa comp
https://www.youtube.com/watch?si=t1dlA0t-YH2Y4bTW&v=x70HA23lG24&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=Bzmu5bcR3HQ
Video o tome zašto treba otvoreno pričati o tome kolika ti je plata.
S tim sam se uvijek slagao, tajenje plate odgovara samo poslodavcima. Ko je potplaćen uglavnom toga nije ni svjestan jer ne zna kolike su plate drugima koji rade isti ili sličan posao. Neko može godinama biti potplaćen i trpiti to u neznanju.
Po mom mišljenju, sve što je izjavio (osim onoga za prošli život, i osim onoga za Nato integracije) je u suštini tačno, a onda je na to dodao sarkazam što mu je ustvari mehanizam odbrane. Kao da ne ispadne da on stvarno vjeruje da je zajebo stvar, nego eto kao on im je prizno ko ih jebe, i sad to priča kao sarkastično.
A u stvari morao je priznati zato što jeste zaista se bavio nadriljekarstvom, i može on tu koristiti sarkazam do sutra, činjenice ostaju.
Evo Jovo jedan konstruktivan video za tebe da malo razbijes mitologijski pristup nauci, sa naucnog aspekta ofc nije t zavere neki miroljubi nestori budale"Konstruktivan" video u kome on iznosi teorije zavjere da se PCR koristi kao izgovor da bi se u bazu podataka ubacio svačiji DNK.
Takođe "konstruktivan" po tome što na osnovu toga što je pandemija se ponašala slično nekoj simulaciji potencijalne pandemije, aludira da je zapravo namjerno izazvana.
Pa i vrijeme se ponaša dosta slično onome što najave meteorolozi na osnovu simulacija, to ne znači da su oni poslali kišu s neba...
A evo jedan video o tome šta se zaista radi da bi se zaista povećala pripremljenost za neku potencijalnu pandemiju: