ko su Braća Dronjak?
  • gibanica

na novom naselju ima ulica zove se tako..niko do sad nije znao ko su oni koga god sam pitao, mnogi misle da je to greska, pa sam u prospektima grada vidjao da se ta ulica zove Brace Drinjak.
    na vikipediji nikad nisu culi za njih a ni slike ima nema na netu?!
    moze pomoc?

• Natnat

A o kom gradu govorimo?

• Пд

Па чим не наводи име града, у питању је Београд. :)

• GM

У питању је Нови Сад.

• gibanica

e da u pitanju je novi sad.
    prvi put da se beograd ne podrazumeva :D
    al mesto nije ni od kakve vaznosti.

• GM

Пада ми на ум ко би могли да буду, ал не бих да грешим душу.

• gibanica

ajd sad...kud puklo da puklo..ne nosi teret na umu.

• GM

Па ако узмеш у обзир кад је насеље настало, и по коме су тада називали улице... ил су били неки типови мнооого чисте биографије, ил корисни за партију.

• Џими

Мистерија браће Дроњак.

• Natnat

Iskopaću ti ja to kad tad, makar stigla i do Predsednika Opštine!

• gibanica

ae...ja sam tu...cekam!

• Dvajt

Verovatno neke komunjare.

• Alkaloid

Sudeci po prezimenu to su bili neki krojaci ili sto bi se reklo danas modni kreatori.

• Natnat

Evo, obećala sam da ću ti pronaći i ispunjavam obećanje.
    Živko (1919 - 1944), Siniša (1922 - 1944) i Radivoj Dronjak (1917 - 1944) rođeni su u Krčedinu. Živko Dronjak je završio gimnaziju u Novom Sadu 1937 i bio je član KPJ od aprila 1941. Avgusta 1942. je oteran na prisilni rad u Nemačku. Decembra 1942. beži iz Nemačke i stupa u Fruškogorski partizanski odred. Poginuo je jula 1944. u grabovačkoj šumi u Sremu. Siniša Dronjak je bio član SKOJ-a od septembra 1941, a krajem 1942. stupa u partizanski odred u Sremu. Poginuo je 28. juna na salašu kod Šašinaca. Radivoj Dronjak je kao student hemije pomagao NOP. Uhapšen je 9. juna 1944. i odveden u Vinkovce u logor gde je streljan jula 1944. Sahranjeni su na Almaškom groblju.
    Ovaj naziv ulica je dobila po predlogu Komisije za nazive delova naseljenih mesta i javnih službi Grada Novog Sada, koji je potom izglasala Skupština Grada.

Nadam se da si zadovoljan odgovorom :)))

• GM

:(
    Ово ко спашавање редова Рајана, српска верзија.
    Како си дошла до овога? Ако смем да питам.

• En_Dotter

По овим критеријумима Милисав заслужује да се стави место Кнеза...

• Natnat

Imam poznanika koji radi u Skupštini grada Novog Sada, pa mi je iskopao u nekoj arhivi.

Ova tema je zaključana.
Nije moguće dodavanje novih komentara.