Sestra nekakvog serdara jednom kaže da će se udati za junaka koji je na mejdanu osvoji. Onda se skupe junaci, a veli Miljan Đokov Peru Jovovu: Đe si ti za taku đevojku, nema te šaka jada. Onda Pero ubije Miljana na mestu, a zbog krvne osvete skoče Bratonožići na Kuče te im sve muško pobiju, i poplijene ovce. Onda Bratonožići skupe još i Paštroviće pa udri na Kuče, te im sve muško pobiju, i poplijene ovce. A onda Cuci iskoriste priliku, te upadnu, sve muško pokolju, i naravno poplijene ovce. Onda upadnu Turci dok se ovi krve, te sva sela popale, žensko odvedu u roblje, i poplijene ovce. Onda zakliče neki junak: Braćo Crnogorci, ko je vitez roda Obilića, odvedoše dušmani turski ovce! Tu se onda svi na bojnom polju izmire i ižljube, te za Turcima, te složno pokolju Turke, vrate stada, i još popale neke Arbanase i poplijene im ovce. Onda se međusobno darivaju ovcama i sestrama, i vrati se svak u svoje brdo.
- j
pa ovo sto je valdemar napisao to je otprilike to.
- P
Otvorite temu Zvezdarska istorija ,pošto će i Zvezdarci uskoro da se deklarišu kao novi narod....
Voleo bih da mi neki "Crnogorac" objasni po čemu se oni razlikuju od Srba, mislim šta ih čini drugim narodom?
- j
sto se tiče plemena ja sam apač. pijan sam nije mi dobro
- P
@Skočimiš lepo kažem aj da otvorimo temu o istoriji Zvezdare, uskoro će Zvezdarci da se prozovu narodom
jedino bolje od ovog bi bilo ISTORIJA REPUBLIKEWhey ahead of you...
http://vukajlija.com/istorija-na-republika-e-kosov-s
Ova tema je zaključana.
Nije moguće dodavanje novih komentara.