Крађа интернета (ne celog interneta, već se meni neko kači na moju ADSL mrežu, ali ja ne znam šta drugo da napišem u naslovu teme i kako da detaljnije objasnim o čemu se radi)
  • rnrt-rain

До сада нисам за ово чуо али, како кажу из сервиса, неко пребацује проток са моје мреже на своју, али форуа је у томе што ја не користим вајерлес конецију већ обичан АДСЛ и питам се како то неко може да изведе и како да се решим напасти конкретно у мом случају? Ствар је мање више хитна.

• SnoopDoggyDogg

Ne može da ti krade ako nemaš vajerles u modemu. Odi u telekom i traži da ti daju modem bez vajerlesa.

• paninaro

metni pasvord na vajerles
    Edit: u papirima od modema imaš adresu modema. to ukucaš u eksplorer ili u program koji koristiš (to ti je nešto kao 199.169.255.1, tako nekako, samo cifre) i uđeš u modem. otvori ti se forma gdje imaš tab VAJERLES i tu imaš kako da staviš pasvord. tako sam ja.

• drKomadina

Što bi rekla boginja interneta, skeniraj računalo Avastom.
    lololololo

• rnrt-rain

Како да знам да ли имам вајарлес у модему и како да метнем пасворд? Нубара сам тешка када је ово у питању.

• SnoopDoggyDogg

Ako ti kažu da ti kradu, odi u Telekom, ponovo pišem, i traži modem bez vajerlesa, besplatno je.

• paninaro

ako ti modem ima antenu onda imaš vajerles. ako nema, nemaš. ako nemaš, niko ne može da ti krade.

• SnoopDoggyDogg

Како да знам да ли имам вајарлес у модему

Mislim da piše na modemu.

• S

- Idi na http://192.168.1.1

- Username: "telekom"
    - Pass: "telekom"

- Sidebar > Wireless > Enable/Disable.

Imaš tu u podešavanjima i da podesiš šifru mreže.

Nema na čemu.

• paninaro

StefaneKostiću, kod vas to svima isto?

• S

StefaneKostiću, kod vas to svima isto?

Ako je telekomov ADSL, isto je.

• paninaro

kod nas taj broj dobiješ u koverti, zajedno sa garancijom i ostalim.

• rnrt-rain

Изгледа да није телекомов, нисам га поштено да вам кажем ни видео чији је јер делим нет и онда модем није код мене тако да немам две благе везе. Али знам да има антеницу тако да хвала вам у сваком случају, чим прође први мај, мењам модем.

• Maggot

dok ne skontas kako da zaustavis toga sto ti krade net ukljuci torent da skida nesto, ko mu jebe mater, nek steka i njemu.

• Facafacaa

Мени је једном лопов ушао и по ноћи и навадио себи на уезбе 2 гига интернета и тако пар пута док га нисам навато, полио катраном и уваљао у перје. Одселио се због срамоте.

• paninaro

ma uplati neograničen protok, časti komšije i budi omiljena u zgradi :)

• Facafacaa

Костић ми измјенио пост. Ово горе нисам ја написао.

• Nash Bridges

Ima i modema/rutera sa internom antenom.

Za sada, najbrze resenje je da zoves nekog svetog oca-popa-svestenika da izvrsi egzorcizam i otera LOPURDU

• Salmonel

Jesi li reka tim ljudovima iz servisa da delis konekciju?

• rnrt-rain

Знају да делим конекцију, али то до сада никад није био проблем, када смо заједно на нету пренос је минимално 0.98 мб, а када је само једно од нас онда иде до 1.21. Сада је стално око 0,5 и то онда када га има.

• Гавран са митраљезом

То ти је ако неко у близини има лаптоп или неки бољи мобилни, (јер лаптопи и такви мобилни телефони имају вајрлес) може се прикачити на твоју мрежу ако ниси поставио пасворд на њу. НПР. код мене мобилни има ВЛАН Чаробњак тј. програм који се може прикачити на туђе мреже које немају пасворд и преко тога могу сурфати по туђој мрежи колко хоћу.
    Ако ти неко већ краде интернет: ОБАВЕЗНО искључи опцију "запамти шифру".
    И још нешто: постави пасворд ако га немаш на својој мрежи.

• m

Ja sam za kradju na svakom koraku! Realno, plaćamo najskuplji (najsporiji) internet na svetu ko naši stari uvodjenje (fiksnog) telefona svojevremeno. Internet, bre, treba i mora da bude dostupan svima, ko struja i voda! Tako je u svetu, vele ljudi...

• Thilmo

Kucao sam nešto deseto a iskoči ova tema. Elem kad sam ovde da ispričam svoju priču.

Uvedem ja sbb net, wifi i ti kurci, verovatno mnogo pre otvaranja ove teme al ne znam tačno.

Brzina spora da ubija, ja pojma nisam imao osim da se nakačim na vajfaj.

Imam ja tako net par meseci i stiže od sbb-a neko uputstvo šta da ukucamo bla bla. Ukucam ja to i odem na posao.

Dolazim kući, keva mi kaže tražila te komšika več tri puta. A komšika mlada, lepa. Reko da l je toliko zagorela jbt. Xd

Elem, par minuta posle toga kuca neko na vrata ko interventna, ja otvaram a tamo komšika.

Vidim nadrkana do bola, ja kazem zdravo, ona kaze POSTAVIO SI ŠIFRU NA WIFI A? A? A?

Ja neam pojma šta priča, još počnem da se pravdam kao pa nisam, nego mi iz sbb-a poslali nešto pa ja ukuca.

A ona će, JA SAM BRE TVOJ NET KORISTILA SAMO ZA ČET I NIKAD NISAM SKIDALA NEŠTO SA NETA BRE.

AL ZAPAMTI, JA STUDIRAM ELEKTRONIKU I KOJU GOD ŠIFRU DA STAVIŠ JA ĆU JE PROVALITI!

• v

lažeš brt ko pas, pa ja ne da ne bih imao obraza da idem kod čoveka na vrata, a kamoli sa nadrkanim stavom, daj to malo uverljivije jbt

• Earthworm Jim

Tilmo zakljicaj net po mac adresi
    Dodaj vase uredjaje i zabrani ostalima
    Izguglaj kako tacno to da uradis mrzi me da ti kucam, udjes u ruter podesavanja i tu imas opciju za to

• Бохор

Ma ko zna kad je bilo ovo

• P

Ja verujem tilmi, zasto da ne? Pa ljudima ako sta fali, to je obraz

• Dominic De Coco

Kako ti se zove komsika

• Thilmo

Pa odavno bilo ovo, pre 7-8god vrv.

• Earthworm Jim

Aha, kako sada radi net?

• Thilmo

Pa pravo da ti kažem, koči se. Obzirom da plaćam onaj trio gold, cenim da bi net trebao biti pristojan. Al je govno.

Komšika je izgleda diplomirala, ostamostalila se. Xd

Kad smo kod ovoga, zvao sam Sbb i reko da im je ruter kurac tj da je wifi slab, oni mi rekli da sam kupim neki jači jer je njihov govno.

• Dominic De Coco

Pa kako se zove poznajem ja taj niški i.t svet lolo

• Thilmo

Pa baś zato neću da ti kažem jbt. Specifična situacija, odmah bi se setila. Xd

• Thilmo

A skroz ok cura, jebeno me iznenadila kad me je tako iscimala. Cenim da je radila na bitnom projektu kad sam joj ukinuo fri vajfaj.

• P

Thilmo prefina persona

• Dominic De Coco

Pusti mi pvt ćilmaro

• dusan1001

Tilmo đentlmen totalno nije osoba koja bi slikala pijanu ribu na ispiranju i kačio na net

• Petar Pan Pezo$

svaku fizicki slabiju osobu od sebe bi ubo prstom u oko u tom trenutku da mi se desilo

Ova tema je zaključana.
Nije moguće dodavanje novih komentara.