Diskusija: Brisanje definicija
  • celt

Otvorio sam temu da ne bi smo vise trpali u pitanja i odgovore ono sto nisu pitanja i odgovori.

Tema je: Da li je dobro ili ne obrisati definiciju za koju se cini da nije dobra, a uz to je i trivijalna, iako je komercijalom nakupila gomilu pluseva, a svi moderatori i clanovi koji su duze ovde su joj dali minus.
    Ili je bar maknuti kao definiciju dana, za nove clanove koji dodju, da ne pomisle da se pisu takve definicije.
    Zajebano pitanje.

• Duke Nukem

Super sto si ovo otvorio. Sad mi objasni kakve veze ima FB sa cituljom? Smatram da je ta definicija degutantna i trivijalna i trazim da se obrise.

• celt

hehe...
    aj ovako. facebook je baziran na cinjenici da imamo sliku i profil. citulja takodje. jeste crni humor, ali u principu, citulja jeste jedna vrsta penzionerskog fejsbuka gde penzioneri gledaju statuse svojih poznanika. koliko god to strasno zvucalo.

• ~Artemida~

Када члан сматра да је нека дефиниција за брисање, модератор то размотри.
    Кад модератор/и сматра/ју да је нека дефиниција за брисање она се брише.
    Зато на сваком сајту постоје чланови и модератори који су изабрани уз претпоставку да су компетентни да оцене када је нешто за брисање.

• celt

a sad ti objasni dublje znacenje O|O pa cemo da diskutujemo

• Duke Nukem

FB je sajt za upoznavanje. Citulja papir kojim obavestavas da je neko tvoj umro. Smatram da je ta definicija degutantna i da treba da se obrise bez obzira sto si moderator i sto kao i svi ostali modovi koristis taj status za dizanje samopouzdanja. Moja def nema dublje znacenje. Jednostavno je dobra i zasluzila je da bude def dana. Nakon sto ste je obrisali samo jos jace gurate black hola jer je njegova def 2 dana na vrhu.

• Insolent Defender

Duke, na tvom profilu piše: "Kvalitet ispred kvantiteta". Da li stvarno misliš da je ona definicija kvalitetna?

• Duke Nukem

S obzirom na to da imam javisi prosek poena po def na sajtu, smatram da sam sasvim dovoljno kompetentan da kazem da jeste kvalitetna,

• Korle

protiv 12 moderatora koje je postavio administrator?

• Korle

Ti bi kao kvalitetan autor, trebao PRVI da kažeš da ti definicija nije PRAVA definicija, i da ti nije stalo do jeftinih poena.

• Duke Nukem

Nema jeftinih poena, ima samo guranja black hola od strane njegovog fan kluba. Ja kazem da jeste def, samo malo neuobicajena. Gde pise da mora da se definisu samo reci?

• Insolent Defender

Ja sam te pitala za mišljenje, ne za statistiku. I po stoti put - popularnost i kvalitet nije isto. Svaka tebi čast za prosek, ali ova definicija o Pameli je čist Grand, kao što sam ti i napisala u komentaru.
    To je moje mišljenje. Neka ostali članovi kažu šta misle o njenom kvalitetu.

• iskusni interpretato

Meni su obe bile "degutantne", s tim što sam se na Pamelu i nasmejao. Fejsbuk podrazumeva komunikaciju, a ne samo status-zato mi se nije dopala, a kad simpatičan fazon dogura do definicije dana, to je već pitanje uspostavljanja kriterijuma-demokratski je izabrana, ali ...inače oba autora su imala svoje visoke domete i mislim da je ipak personeliti autora taj koji je opredeljivao glasače...mislim da većina ne poštuje igru"skrivanja autora" jer nije tako teško doskočiti"skrivenom" identitetu, ali problem je u stilu pisanja koji se dopušta, mada je neizbežno da svi novodošli prođu period adaptacije, i tek kad malo sazru daju bolje defincije-i, opet ponavljam, dvostruka uloga moderatora.MODERATOR POSTAJE PRIVILEGOVANI AUTOR. Neka pišu, ali njihove definicije mogu da ne budu u konkurenciji za definiciju dana. Mislim da bi time veliki deo problema rešili, smanjio bi se broj lajkera moderatorskih. I moderatori nekad siluju teme a nakupe duplo više bodova od recimo sličnih defnicija i pojmova sotalih autora(uključujući i mene).

• celt

iskusni, ja sam imao oko 20 def dana dok nisam bio moderator, i 2-3 od kad jesam.

nema veze to sa tim, cak mi se cini da me ljudi vise mrze sad.

• iskusni interpretato

Čemu ubacibanje blacka u priču. On je od mene dobio, npr neke minuseve na početku, kad je bio trivijalniji, pa čovek aterirao i sad mi je OK. Publici treba zvezda i tako se ponaša, ne verujem da je black toliko željan virtuelne slave i da je formirao svoj fan klub, ali dobro je da jedan takav, elokventan i duhovit odskoči. Duke, imaš i ti svoje zvezdane trenutke i tek ćeš ih imati-iiiiizi.

• Duke Nukem

EVO JA TE MRZIM, AKO TI TO NESTO ZNACI.

• Korle

Ja sam kao moderator pobrisao sebi preko 20 definicija. Sad bi imao 13000. Ali, kako drugima davati primer, ako ne kreneš od sebe.

• BH

Spaliti fan klub black_hole-a, sve zlo na sajtu potiče odatle.

• ~Artemida~

Аман који је више фазон са блек холом???
    Ко га гура???
    Дуке, Инсолент ти је добро рекла.

• Insolent Defender

I, Duke, mislim da je degutantno (za one koji vole ovu reč) da pričaš o guranju autora black_hole od strane nekakvog fan kluba. Pomisliće neko da si ljubomoran.
    Tema je brisanje definicija i njihov kvalitet.

• Duke Nukem

nije on, moderatori iz njegovog kluba obozavatelja mu obezbedjuju da 2 dana ima def dana na vrhu.

• Korle

ti si dečko u zabludi GADNOJ

• Duke Nukem

ma black holu svaka cast, ovi modovi mi ##@!%&@#(%!(#%@!

• ~Artemida~

Како модератори могу да обезбеде победу?!

• iskusni interpretato

Kelte,verujem ti da si došao u tu fazu, ali mislim da je to zbog te dvostruke uloge i mislim da si bolje funkcionisao ranije, kao, npr Jurodivi ranije-mislim da je pobrisao neke meni dobre definicije, ne znam zašto, a baš je voleo da bude na vrhu, pa kao moderator shvatio da je to još teže, nego kad je bio samo član

• Duke Nukem

pa ces ti korleone da me vratis na pravi put?

moderatori mu daju def dana na vrhu 2 dana

• celt

znam da me mrzis.
    ali znaj da nemas razloga. nisam ti ja obrisao definiciju, nit imam bilo sta protiv tebe.

a sad stani malo. definicija ce verovatno da bude vracena, ali ne bi bilo lose malo da se preispita u kom smeru je krenuo sajt.

• ~Artemida~

А како му ДАЈЕМО?

• Korle

Duke, 10 puta sam ti vraćao glasove koje su ti hejteri ((KOJE SI SAM SEBI NABACIO)) oduzimali, davajući minuse.
    I da, pokušavam da te vratim na pravi put.

• Insolent Defender

Koliko ima moderatora? Desetak? Neka ih je petnaest. To je 15 pluseva za blekijevu defku, po tvojoj priči. I, šta dalje? Baš me interesuje.

• Duke Nukem

tako sto brisete moju def.

ovo brisanje je izboksovao jedan moderator koji me je mazao govnima dok sam bio banovan.

celte, ne mrzim samo tebe. surovog prvog(nije me on mazao govnima)

zavrsio sam sa sajtom, zabole me da li cete da je vratite

• Che-Vu

Lepo je sto je tema ostala u granicama gospodske rasprave, iako su emocije veoma uzavrele, a najvise i razumljivo od strane Djuka Nukema.
    Moram da priznam da bi verovatno mnogo gore odreagovao kada bih se nasao u njegovoj kozi. Da je bio iskoristen kao zrtveni jarac - bio je. Da ima prava da se zali - ima. Kako sada stvari stoje, definicija cak ima i veliku sansu da bude vracena.
    Ono sto je mnogo vaznije ovde je da se vidi dublje znacenje iza svega ovoga. Gomila autora se zalila u poslednje vreme da previse ima "ne-definicija", (Djuk, nadam se da vidis logiku po kojoj bi 0|0 mogla da se ubroji medju njih) i na gubljenje "definicija koje to jesu" u gomili drugih stvari. Takodje, svako ko je ovde preko mesec dana zna kako da napise nesto na sta ce da dobije 20+ pluseva, a da to pritom ne bude definicija, nego fora, fazon, vic, nesto sa seksualnim referencama, nesto nabijeno emocijama a pritom povezano sa usko-aktuelnim dogadjajima, pa postavi u pravo vreme, pa dodaj slike i strateski ih rasporedi - i cak bi moj deda mogao tako da napravi "definiciju" koja je dovoljno u plusu da mu da pravo da se buni protiv brisanja.
    Duhovitost je nesto sto je ponekad usputni proizvod definisanja na ovom sajtu, a ne obratno, zar ne?

EDIT: Ovo "u granicama gospodske rasprave" sam napisao dok je jos bila u tim granicama :)

• celt

i nisi samo ti korleone.

• tasmanijski djavo

@ duke nukem to nije rešenje...

• Korle

Naravno Celte. Svaki mod kojem se požalio je reagovao istog trenutka. Čitava fama je bila oko njega, i ostao je ispoštovan maksimalno.

• lud

Dobro da je neko od moderatora otvorio ovu temu,da se ne bakćem ja oko Djukove nedefinicije.

1.Predlažem da se Djuk doživotno banuje sa ovog sajta,a ne bi bilo loše da mu se oduzme kompjuter da ne bi pravio ovakve sajber zločine i na drugim sajtovima.
    Razlog je više nego očigledan,postavljanje nečega što nije definicija,i još reklamiranje toga za definiciju dana.Strašno.
    2.Istu meru kao prema Djuku primeniti i prema svima onima koji su glasali za Djukovu nedefiniciju (ja nisam glasao utatatatatatata).Ako im se sviđa ono što se ne sviđa moderatorima,ja mislim da i ne zaslužuju da budu na ovom sajtu.
    3.Istu meru primeniti i prema svima onima koji na ovoj temi budu branili Djuka i njegovu nedefiniciju i koji budu kontrirali pravedno donešenoj odluci moderatora.Jer šta se oni tu nešto batrgaju kada su moderatori već rešili to pitanje.Pa šta sad,nećemo valjda da javno priznajemo da su moderatori pogrešili.
    4.Valjda je svima jasno da je ova tema otvorena za pružanje podrške moderatorima u odlučnoj borbi protiv nekvalitetnih autora.Zato molim podjebavače da ne podjebavaju,mutivode da ne mute vodu,a seratore da ne seru mnogo.Ispravni i pošteni autori neka slobodno pruže podršku moderatorima.

Toliko od mene o ovome za sada.

• Korle

Ево је Јованка Орлеанка сад...

• iskusni interpretato

Samo vi diskutujte, meni komentar ne definiciju Moderator neće da prođe(a baš je bio pozitivan-sasvim neočekivano)

• Insolent Defender

I da, postoji još jedna stvar: postoje glasovi za i protiv definicije, i postoje glasovi za i protiv definicije dana. To znači da mnogi daju minuse definiciji dana, a ne definiciji, ako me iko razume.
    E, ja ovde uopšte ne pričam o def. dana, već o njenom kvalitetu. Nije problem u ovoj definiciji, može ona i da se vrati (mnogi sigurno misle i da treba), ali je, generalno gledano, kvalitet defki katastrofalan. I to ZBOG trke za def. dana i sve ono što pojedinci rade da bi do nje došli, a to je Che lepo gore objasnio.

• Che-Vu

Khm, procita li neko ono sto ja napisa? Misljenja, reagovanja? Ili vam je vise do prepucavanja?
    Da znam, da se ne znojim sledeci put.

• ~Artemida~

Корле хахахахахахахахах

• Korle

Че, одлично написано, али.....знаш и сам, неком не вреди ни нацртати.

• iskusni interpretato

Jeste, insolentana-moje zadnje definicije skoro i da ne gledaju jer ne razvaljuju od smeha-i sad se tresem da mi svu "čeljad" ne pobrišu, a neke su baš...onako...

• tasmanijski djavo

moderatori, pogrešili ste! nije u redu dečku da obrišete definiciju kad je već nakupila preko sto poena. ok, ako je nekvalitetna, degutantna ili nešto drugo ali gde ste bili kad je postavljena?
    razumite da bi sigurno lakše podneo brisanje dok je bila sveže postavljena i imala manji br dobijenih glasova.

• Insolent Defender

Iskusni, defka uopšte ne mora da bude duhovita da bi bila kvalitetna, ali "glasačko telo" je takvo da hoće da ga neko zabavlja.

• Che-Vu

Nema vise veze, Djuk je ionako rekao Odlazim sa foruma! :D

• Duke Nukem

boli vas kurac, sad je artemida naglasila da ce da napise definiciju picka-ono sto volim da mi lizu. ima bre da postane def dana 100%

• Duke Nukem

insolent-sto ne napises nesto kvalitetno kad si tako ogorcena?

• Insolent Defender

Duke, kvalitetnu po tvojim merilima - nikad.