Porez na oruzje - nova, a stara glupost
  • spadaschiavonesca

U nasem se narodu zna - kuca bez oruzja, kao kuca bez krova. Ali, bagra se politicka dosetila da na to naplati porez.
    Nije to neki porez, slazem se, to je tri hiljade dinara godisnje... Problem je kod onih, sto ga, kao npr moji nisu placali. Od 2001. godine nije placen ni dinar na ime tog poreza, a u kuci imamo pistolj i pusku koji se vode na dedu.
    Pored toga, deda ima i penziju, koja u kucu mesecno donosi 19.000 dinara. Bar je donosila do prosle penzije. Sad donosi u kucu 6 hiljada manje, jer su sa nje skinuli dve rate po tri hiljade na ime poreza za oruzje....

POMAGAJTE!!!!
    Moze li se sta uciniti? Znam da moram da platim taj porez. Ali, kako mogu makar da smanjim mesecnu ratu, jer stvarno je mnogo da mi Vucic skine sa sestrine plate deo i sad sa dedine penzije deo.

P.S. Izvinjavam se zbog osisane latinice, javni je kompjuter :(

• enemyofthefreeworld

Продај легално оружје и купи нелегално, шта је проблем. лоло

• paninaro

boj ne bije svijetlo oruzje
    vec boj bije srce u junaka

• Tuccini

Moraš loviti češće i pushka će se isplatiti sama ko ništa.

• spadaschiavonesca

Продај легално оружје и купи нелегално, шта је проблем. лоло

Problem je sto ce i tad da mi naplate to sto nije placeno, a nije placeno trinaest godina... Ne znam ni koj ce mi djavo to, nije upotrebljeno nikad, sem eventualno nekad za svadbu neku.... Ne znam kog je djavola i prijavljivano!

• Natnat

Nema ti pomoći. Doneto rešenje o prinudnoj naplati, dok ne skinu ceo iznos, neće skinuti šapu sa penzije. Nego, vi se niste žalili na zastarelost obaveze?

• spadaschiavonesca

Doneto rešenje o prinudnoj naplati,

Koje mi nije poslato! Nije mi stiglo nikakvo resenje. Samo je na penzionom ceku pisalo da se na ime (kako kazu) klasicnih kredita skida tri hiljade i sto dinara od tog dela! Mi se zabezeknuli prvo dok nismo ukapirali sta, jer gde ce covek u osamdeset i sest godina da uzme kredit aman?

Ne nismo se zalili, imam li pravo na to?

• Petar Pan Pezo$

nikad mi nije bilo jasno sto iko prijavljuje da ima oruzije

dedu dok je bio ziv prijavile komsije, on bio lovac imao 20ak komada oruzija, panduri dosli da mu zaplene on izasao sa puskom na njih medjutim nije ubio nijednog, brzom intervencijom policije je savladan i prebijen, i oduzeto mu je oruzije koje je imao kuci

ACAB

• spadaschiavonesca

dedu dok je bio ziv prijavile komsije

To ti je odgovor na prvo pitanje. Da se ne bismo baktali sa komsilukom i policijom

• Natnat

Ne nismo se zalili, imam li pravo na to?

Naravno da imaš, prvo na ovo što niste dobili Rešenje! To pod hitno!

• spadaschiavonesca

Cekaj, kome da ulozim zalbu? Kom organu?

• spadaschiavonesca

YeahBatch

полном

Zalbu kurcu ne vredi ulagati, pricala moja pokojna baba

• Natnat

Ne znam gde živiš...verovatno prinudnu naplatu sprovodi Poreska uprava grada u kome ti deda ima prebivalište.

• spadaschiavonesca

Dobro, to bi trebalo da je Poreska uprava filijala Krusevac... Ili valjda u Kraljevu ima neki visi djavo... Ne razumem ti se, cale to bolje zna...

• Natnat

Ne treba vam sada viši đavo, nego pravac u kruševačku filijalu i uložite žalbu na to što dedi skidaju od penzije bez ikavog rešenja, a možete i da kažete da sve ove godine niste dobijali rešnja za porez i da se pozovete na zastarelost. To pod uslovom da niko nije potpisivao dostavnice i da sve pove godine nije ni cvonjka uplaćeno.

• spadaschiavonesca

Nije od dve hiljade prve sigurno, jer je do tad moralo, nije mogao cale ni kola da registruje bez placenog poreza, je l' to problem?

• Рус

Je li Suzana, placas li ti puskarinu?

• Natnat

Pa nije problem, baš je i dobro što niste plaćali, pozivajte se na to da niste dobijali rešenja i na zastarelost obaveze. Kapiraš? Sve ove godine vam nisu poslali ni opomenu. Deda mator, nama pojma. Imate prava na to, a deda ako nije pokretan sa svojih 86, mora da vam da ovlašćenje da u njegovo ime sve to obavljate.

• spadaschiavonesca

Deda je pokretan i vrlo azuran...
    Natnat, dodjem ti Milku majke mi...

Je li Suzana, placas li ti puskarinu?

Molim, Ruse?

• Рус

Samo ko ima neko oruzije a da je nasledstvo.....samo kazes da su otac ili deda nesto uradili snjega. I da pojma nemate gde stoljpi.

• Рус

Pitam placas li puskarinu?

• spadaschiavonesca

Pa bre to valjda ide sve na jedno za pistolj i pusku... nije valjda da ce poseban porez na pusku da mi naplate... Ako je tako, ja da je uzmem, roknem dedu, oni je oduzmu i zavrsim pos'o...

• Natnat

Onda deda neka im sve po spisku lično!
    Pazi, mogao je deda u međuvremen da proda oružje, a oni tek tako bez ikakvog obaveštenja i bez ikakvog rešenja skidaju od penzije!!
    Podeli Milku sa dedom ako rešite ovo :)

• spadaschiavonesca

Hvala Natnat, ne znas koju si mi uslugu ucinila...
    Mrzim sto u ovoj zemlji moras da znas svaki pravni propis da bi ziveo kao covek...

• Рус

Zebavam se na lovacko oruzije se ne placa porez.
    Na stoljpi godisnje.jednm

• Natnat

Nema na čemu i srećno!

• spadaschiavonesca

Ruse nemoj da zebavas tako! Uplasi me covece!

• Valdemar

Ja ne plaćam porez za onaj zakopani kalašnjikov. A dobro je imati tako nešto zakopano, za slučaj zombi apokalipse, građanskog rata i sl. Povećava ti mogućnost da preživiš.

• spadaschiavonesca

za slučaj zombi apokalipse, građanskog rata i sl.

Sto se zombi apokalipse tice, to samo u Americi moze
    Ovde kod nas gradjanski rat sutra moz' dizbije, nije to nista novo i strano...

• Petar Pan Pezo$

e moj vladimire al si neiskusan, u slucaju zombey apokalipse vise ce ti sluziti palica ili ciroki sekira....brzo ces nestati bez metaka u kalasu
    vidi se da si neiskusan u ubijanju

• celt

Sto se zombi apokalipse tice, to samo u Americi moze

Ta zombi apokalipsa je i ovako samo potisnuti strah americke srednje i bogate klase od gradjanskog rata i nemira koji bi nastao podizanjem najsiromasnijih i najtupavijih slojeva u americi koji nemaju oruzje ali ih ima puno i nemaju sta da izgube, gde bi na kraju svi postali siromasni i u komunizmu.
    Ako malo zagledas, preneseno znacenje je 1:1.

• Petar Pan Pezo$

to je vec neko pisao na forumu, skoro identicno! prepisujes kelte!!

i zombi apokalipsa postoji i kad tad ce biti nesto slicno

• celt

pa nisam ovo ja smislio, a nije ni taj sto je pisao na forumu...

ovo je samo onaj strah vladajucih u americi od komunizma. 60ih su dolazak komunista na vlast zamisljali kao zombi apokalipsu

• Bruce

Ja ne posedujem oružje, ja jesam oružje. Balistički projektil.

• spadaschiavonesca

ovo je samo onaj strah vladajucih u americi od komunizma. 60ih su dolazak komunista na vlast zamisljali kao zombi apokalipsu

Aj sad mi kazi da to nije svojevrsna apokalipsa...

• paninaro

dobro je što se ne plaća porez na ovo u gaće, prema kubikaži

• Bruce

Nije, to je promena na bolje kad je SAD u pitanju :)

• Petar Pan Pezo$

kolko bi onda oni tvoji daun konji morali da plate, sobzirom da konjine imaju ogromne kurcine?

• spadaschiavonesca

Pani, verujem da ti ne bi imao problema previse

• paninaro

imas vise daun konja od mene pezose, otimas mi clanstvo.

• Рус

Hahah sOOOk

• spadaschiavonesca

Ma Bruce, sad ispade ko zna sta
    Nego mislila, ima Pani para, nista drugo ;)

• paninaro

a sa tobom spado cu opet da pricam kada me odblokiras na fejsu

• spadaschiavonesca

Jbg, pani, nisam to ja... Promasio si
    Sta ces, godine stigle coveka, zaboravnost... Muke su to

• Bruce

Ma Bruce, sad ispade ko zna sta
    Nego mislila, ima Pani para, nista drugo ;)

Ne znam ja ništa osim onog što sam pročitao i onog što se odatle može zaključiti. Da li Paninaro ima para ja ne znam, a i ne interesuje me dok mi ne ponudi posao :)

• spadaschiavonesca

dok mi ne ponudi posao :)

Taj dan nece skoro svanuti...

• paninaro

odblokiraj me, cujes li?