- P
Samo mala ispravka, to su turcizmi a ne bosanske rijeci.
A ovo sto mesni govori dole je sleng neki
- P
I nije Haturiti nego Hatariti, i to je arhaicni izraz koji vise se koristi po Raškoj oblasti i sjeveru CG da ne upotrijebim jedan turcizam za tu geografsku oblast
- P
O tome mislim dakako
- k
Mnogo se obrezanog kurca stanovnici ove teme imaju nasisati Smail-agi Čengiću
- Š
Sirogojno
- P
Pa sad ne znam kako ti to zamišljaš ali, cisto da znas, ide
Papir-voda-papir.
Ne samo voda, logicno.
- k
Količina neznanja koja izvire iz ove teme je prosto fascinantna.
peksimeksne postoji, reč je peksimet
Slannabrate nepismeno samo, nije bosanski
ostalo su turcizmi
A za h nek mi se napuše khurca, to stvarno nema smisla, jebala ih mahrama
- k
nhisam, bio bih phiramidofil da jehsam
Nego propovedam znanje, učim neuke forumaše
Bukvalno Sveti Sava novog milenija
A i ide mi na kurac lolololo glupi bosanci level humora, odmah se setim Dnevnjaka i sličnih pizdarija - k
Celte ne zvučiš bosanski, nego kao da imaš moždani. Esi dobro?
- k
Arapi muslimane iz Bosne i ne smatraju "pravim" muslimanima, zbog njihovog slobodnijeg poimanja islama i pravila.
- k
Večina rendom reči koje si napisao su turcizmi, vremenom iskrivljeni još više, ali ne spadaju u službeni bosanski jezik. To je kao da procenjuješ srpski jezik na osnovu toga kako laloši zbore.
- PA
Brate ako je turcizsm ne znači da nije u službenoj upotrebi u BiH...
- k
Postoji Caro. Postoji i crnogorski i hrvatski i slovenski. Vreme srbskohrvatskog, klupe na parku i Trsta je iza nas.
- k
Bosanski, hrvatski i srpski su tri službena jezika u BiH
- k
Švajcarski. Kako si me ljuto istrolovao, saću jedan poduži post na latinskom, službenom jeziku Latinske Amerike.
- k
Ozbiljno, bosanski jezik je služben. Ne bošnjački, zove se bosanski.
- P
Zanimljiv mi je fenomen nepoznavanja tipa Srbijanaca i Bosanaca.
Cara će ti npr prije znati kako se govori u Poreču nego u Bijeljini koja mu je tu pored i gdje zivi njegov narod.
Sjecam se kad su u dnevnjak doveli onu neku fol bosanku..
Preznojavao sam se od krindza, ono nije bilo ni ismijavanje ni humor, nego cisto nepoznavanje dijalekta i blam.
- k
Nova nacija, trebala je jezik da se odvoji od zlih srboa i hrvata. Inače bi bili asimilirani.
- kPa tvrde da nije nova nacija da bosnjaci postoje od vajkada pod tim nazivom. Samo nigde bosnjackog.
Piše i na tarabi svašta
- k
Tobe jarabi
- P
Karanje je jebanje celte, to ne praktikujemo ovde