Popularnost na Vukajliji
  • Dunja_NS

Molim vas da mi odate carobnu matematicku formulu koja se koristi da bi se dobila brojka koja iskazuje nasu popularnost na ovom simpaticnom sajtu. :)
    Hvala unapred.

• neobavesten

Imas tri sajber jabuke, pojedes dve i ostane ti jedna sajber jabuka! I tako... :-)))
    Broj pozitivnih glasova minus broj negativnih na tvoje defke i to je to. Osim ako ja ne kontam pitanje...

• Dunja_NS

Ma, grickanje sajber jabuka bilo je prvo sto sam probala. Nije to.

Broj datih glasova: 1860 za / 88 protiv
    Popularnost: 569

Vidis? :)

• Hydrog3n Cyanide

Broj datih glasova: to ti je odnos glasova koje si TI dala drugima, a ne drugi tebi.

• neobavesten

Pogledaj svoje defke. Recimo da imas 20 za i 5 protiv na neku. Razlika od 15 se racuna u popularnost. I tako za svaku defku. Kad te razlike saberes dobijes popularnost. :-)
    A pojedi jabuku, ne moze da skodi... ;-)

• Dunja_NS

Broj datih glasova: 1860 za / 88 protiv
    Joj barracuda... Ima logike. Da su to glasovi za moje definicije, bilo bi valjda "broj dobijenih glasova".
    Ako imate neki recept da pocnem da razmisljam logicno, sugerisite slobodno. :)

Do tad, idem da pojedem jabuku. :)

• Gvozzden

E ja sam se isto tripovao na taj fazon prva dva meseca Dunjo. Nisi usamljena. :))

• Dunja_NS

Sad mi je lakse. :)

• o

A šta mislite o tome da se popularnost računa po formuli (broj pozitivnih - broj negativnih) / ukupan broj definicija člana? Time bi se dala prednost kvalitetu nad kvantitetom.

• Tulumbac

Vise puta predlagano. Ali to bi znacilo da je onaj "moja baba" lik prvi sa samo 5 definicija. Mada ne bi bilo lose da stoji u profilu, cisto da ima :)

• o

Da je neki zaneseni matematičar pravio sajt članovi bi u profilu imali apsolutnu popularnost i relativnu popularnost :)

• Dragisic

Vremenski grafik popularnosti za ukupno bivstvovanje na sajhtu. Linearno programiranje, radna prava za izračunavanje zlatnog vremena za definisanje. Prognoza popularnosti za 3 dana, za mesec dana i godinu dana.

• Gvozzden

@Dragišić
    Je l' to Staljin dok je išao na faks?

• Jozin z Bazin

Kada ja obrisem svoju definicuju ostaje "popularnost" iste?
    Kada moderator obrise moju definicuju brise i "popularnost" iste?

Jel ovako ide?

• Hydrog3n Cyanide

Ne. Kako god da se definicija obriše, smanjuje ti se popularnost (ili povećava ako je u negativnom skoru).

• Jozin z Bazin

http://vukajlija.com/recnik/autori/9189
    # Popularnost: 37

http://vukajlija.com/recnik/autori/9189/definicije
    22 - 1 + 16 - 0 + 6 - 5 = 21 + 16 + 1 = 38

A obrisao sam jednu definiciju koja je bila 5:6

Sa druge strane su mi obrisane 2 definicije koje su imale pozitivan skor?

• Hydrog3n Cyanide

Hmm... to jeste čudno. O_o

Nemam ideju šta je u pitanju.

• Zlayo

To je u stvari prosecna popularnost po defki...

• n!n@

...e,oko cega se vi zaludjujete...:)

• Јова

A šta velite na ovu formulu
    Popularnost = ((broj pluseva - broj minusa)/broj definicija) x (broj pluseva - broj minusa)

Time bi se ustvario pomnožio prosjek glasova po definiciji sa ukupnim saldom glasova, pa bi i kvalitet i kvantitet imali jednak tretman.
    Remorker bi imao
    P= (738/7) * 738 = 105,42 * 738 = 77.806,29, a kurd
    P= (15.662/418) * 15.662 = 37,47 * 15.662 = 586.837,9 tako da ipak ne bi mogao biti najpopularniji neko sa malim brojem definicija kao Remorker.
    Napomena 105,42 je remorkerov prosjek, a 37,47 kurdov, ali bi Kurd na kraju ipak imao daleko veću popularnost.
    Ipak ovo je mač sa dvije oštrice, s jedne strane bi autori bili podstaknuti da pišu što kvalitetnije definicije da ne bi pokvarili prosjek, a s druge, mnoge dobre ideje ne bi ni postale definicije, takođe zbog straha od kvarenja prosjeka.
    Možda je idealno da se u ovoj formuli saldo definicija pomnoži sa 2, pa bi onda kvantiet bio duplo značajniji od kvaliteta, ali bi se i kvalitet računao. I na kraju se kompletan rezultat može možda podijeliti sa 10 ili 20 da bi se izbjegli preveliki brojevi.

• mali prst

Mene je zabolela glava od ovoga sto sam procitao :)

• Јова

djeluje komplikovano na prvi pogled, ali nije nikakav problem sprovesti takvu formulu, sem toga nećeš ti računat, nego server, mada nisam ni očekivao da će se prihvatiti, pošto je pomalo radikalno, a i ovaj sistem je odavno ustaljen.

• Hydrog3n Cyanide

Ja sam protiv, jer će posle članovi tražiti da im se brišu i definicije osrednjeg kvaliteta ne bi li digli svoju popularnost.

• piro

Predlog je jako solidan, i vidim da si se potrudio J.Z. ali u ovom slučaju se apsolutno slažem sa Barrom.

• Јова

Kad malo bolje razmislim i ja se slažem sa vama, nije dobro da se brišu definicije samo zato da se ne bi kvario prosjek, ali svejedno sam napisao ovaj predlog čisto da vidim kakve će biti reakcije. Inače takav način računanja meni ne bi posebno odgovarao jer imam podosta definicija, pa sam kontao da ako se tako nešto predloži bolje da dođe od mene nego od strane nekoga sa malim brojem definicija kome bi to odgovaralo, pa bi onda ispalo da taj neko ganja svoj interes. U stvari, bodovanje uopšte, dovodi do toga da postoje brojne rupe u vukajliji, tj. da nisu definisane mnoge stvari koje bi trebale biti definisane, jer autori misle da takve definicije ne bi dobro prošle na glasanju.

• .Vule

protiv sam, ja na primer imam 198 definicija i popularnost 3030, prosek je 15,30!!! a neko ima na jednu jedinu napisanu defku 15 pluseva, i ja i on bi tad bili isti, a jel ipak isto napisati jednu i 200 definicija...
    a mogao bi ja da izbrisem sve moje definicije koje imaju popularnost ispod 10 i onda bi prosek bio znatno visi, dosta bi se brisalo!!!!
    P R O T I V

• Earthworm Jim

PROTIV

prvi razlog - komplikovanje za džabe
    drugi razlog - ovo što kaže vule

• Jurodivi

ja sam za popularnost na osnovu proseka. (broj poena kroz broj defki)

• .Vule

Da Jurodivi ali onda bi isti bili onaj sa 1 definicijom i onaj sa 200, ako ovaj sa jednom ubode jednu dobru sa 20-ak + a ovaj sa 200 defki ima neke i po 60+ ali ih ima dosta pa ima i neke slabije

• Earthworm Jim

Onda bi bio prvi onaj što je definisao moju babu, dobio 500 i nešto glasova i zapalio sa sajta.

• .Vule

pa da a i manje bi se definisalo

• Jurodivi

pa to! bitan je kvalitet (poeni po defki) nego kvantitet(broj poena). jer ovako može da bude najpopularniji onaj koji svaki dan napiše 5 defki, pa makar i bile sve pet osrednjeg kvaliteta, on će kad-tad biti šampion...

• Earthworm Jim

Ali mora se ceniti i kvantitet, tj. nečiji trud. Ne može se to zanemariti. Takodje, u tom slučaju bi se dešavalo da članovi traže brisanje osrednjih defki, da im ne kvare prosek.
    Protiv.
    Zašto mora da se menja bilo šta? Ovako je odlično...

• Јова

pa ja nisam ni rekao da se gleda samo prosjek. Treba da bude
    1. ili ovako ko što je sad ili
    2. da se pomnoži prosjek sa ukupnim brojem poena i tada su i kvalitet i kvantitet jednako zastupljeni

• Earthworm Jim

Nisi ti, rekao je Jurodivi. Za tvoj predlog smo ja i Vule obrazložili zašto smo protiv, par postova iznad.

• piro

Gamby, brate, pogledaj prvi post.
    Čovek je predložio da se računa i prosek i broj definicija. Kvantitet i kvalitet.

Ova tema je zaključana.
Nije moguće dodavanje novih komentara.