Facebook: drustveni stereotip ili samo parazit?
  • P

Mozda je izlizana tema, ali je po meni uvek aktuelna. Da je otvorim, pored mnogobrojnih faktora, me je naterao i jedan razgovor sto sam cuo od jedne moje sestre i njenih mnogobrojnih drugarica.

Ranije su se zenski razgovori sastojali od toga ko je s kim, klasicno tracarenje, koje je, da kazes, normalno.

Medjutim, provalite vi ovaj razgovor:

- Hahaha, i sta ti je rekla?
    - Nista, tek ce sutra da mu lajkuje da je u vezi, da ga malo zeza.
    - Hahaha, nije normalna.
    - E, a onaj Backe je napravio profil i ostavila ga devojka i on je okacio "Krusku".
    - Hahaha, nemoj da pricas!
    - A ona Petrovicka, posto se smuvala sa onim Shonetom, promenila je ime u Zena Fudbalera!

Da ne duzim, slusajuci ovo, zapitam se kako li su oni ziveli dok nije bilo fejsa? Zaista, 90% njih bi izvrsilo samoubistvo kad bi sajt bio oboren. Oni zaista nemaju drugu temu za razgovor. Lajkovanje statusa, slika i klipova, zivot im se samo iz toga sastoji. Naravno, mnogi od vas imaju profil, ali da se do ove mere umesa u neciji zivot, to je neverovatno.

Vase misljenje?

• Š

Imam i ja facebook,ali ovakve osobe treba linčovati...Ali ima ih previše,to je poseban problem.

• THE KTITOR

Fejsbuk je do jaja, kad se pravilno koristi.

• Šta_htjedoh_reći

zapitam se kako li su oni ziveli dok nije bilo fejsa?

Problem jedino može nastati kod onih koji su svoje odrastanje i sazrijevanje proveli uz fejs. Pretpostavljam da je tvoja sestra mlađa. Iako imam i ja profil, služi za sasvim drugačije stvari. Odrastao sam i sazreo ispred zgrade, u parku, po kafićima uz novine. I fejs mi je tu da olakša dogovaranje, nalaženje zanimljivih linkova i otkrivanje neke muzike.
    Kao što je osuđivan televizor prije 50 godina, tako sada i fejs. Možda postane nužnost, možda i ne. Ali govor iz primjera je loša strana, nečega što i ne mora biti loše.

• P

Sestra mi je 93. godiste. A mozete li tek zamisliti mladje sta tek rade, tipa 95?

• Š

Ma i '97 se skida za face...Kao da su striptiz igračice a ne deca koja se nisu još ni razvila...

• Moćni Ming

Fejsbuk je do jaja, kad se pravilno koristi.

Amin!!
    Ako ga shvatiš onako kako je on i zamišljen da se shvati, fejsbuk je onda do jaja.

• tasmanijski djavo

ja sam izbrisala svoj nalog, smorio me...
    nista pametno samo budalastine i koji cu :)

• Predražinjo

Зеко, прорадила тастатура? :)

• tasmanijski djavo

e, ne znam, danas mi proradilo :)
    ladno niko ziv koga sam pitala nije znao u cemu je problem

• Ledeni

meni je nekako mrzan maksimalno, mozda bas zato sto ga svi imaju.... priznajem da ima prednosti, mozes se zbliziti sa nekim s kim do tada nisi imao neku komunikaciju i sl, mozes doci do informacija do kojih bi inace dosao mnogo teze (ne ko je koga, gdje i kako)....mislim da mi najvise smeta sto bi mi se javili likovi koje organski ne podnosim al nemam neki poseban razlog da ih posaljem u 3 lijepe materine....

sto se "glupih" postova tice ko ti garantuje da ti nece reci nesta gluplje od toga i uzivo...

• Јова

"Sestra mi je 93. godiste. A mozete li tek zamisliti mladje sta tek rade, tipa 95?"

Od mog druga sestra je 99, godište. Nema još fejs, ali rastura kompjuter, i po mojoj procjeni, vrlo brzo će se nakačiti. Pre neki dan im je uveden brzi kablovski internet.

• medicus

Samo da ne sedu na ladan beton!

• miljanche

Tviter je po meni puno bolji, traži barem neku kreativnost, treba nešto da napišeš. Ali to nije popularno u nas Srba...

• cernogod

Da su Srbi na tviteru tviter bi poziljavio. Statusi bi bili stihovi grandovih pesama. Nije bitno sredstvo, bitni su ljudi koji sredstvo koriste. A ljudi su ziljavi.

• miljanche

Al' bar ne bi gled'o fotke gde ljudi u zavisnosti od pola puće usne ili zadržavaju dah :)

• wojtek

Ali to nije popularno u nas Srba...

Јес да ће сад неки да поскоче и да кажу "алекса.цом је немеродавно говно", али по тим људима, Твитер је десети најпосећенији сајт у Србији, што је једно место изнад његовог глобалног просека.

Такођер, зиљавост постоји свуда, само се зове другачије.

Ova tema je zaključana.
Nije moguće dodavanje novih komentara.