Predlog: Oznaka "sleng"
  • u prolazu

Predlog je da pored naslova definicije koja je čist sleng stoji oznaka "sleng", i da u tabu definicije(ili negde drugde) bude skup istih. Da li je definicija sleng ili ne određivali bi moderatori.
    Eto palo mi tako nešto na pamet pošto vidim da se sajt predstavlja kao "rečnik slenga", a u novim definicijama ga je skoro nemoguće sresti.
    Za i protiv. Što i što ne?

• Hiphoza

За.
    Је л' ја морам да поставим разлог за ''за''?

• u prolazu

Ne moraš, ništa nije na moranje.. : )

• GM

За. Да не морам да слушам више јадиковке око сленга.

• jacka

a u novim definicijama ga je skoro nemoguće sresti.

Nije nemoguće, ali je teško svakako. Kad se takva jedna defka izbaci prođe nezapaženo. Tridesetak ocena u proseku. Eventualno par ljudi ima koji će je primetiti i u roku od odmah ide na 356tu stranicu i zdravo... Ja prva ne vidim pola, a hoću... a da listam 20 strana da nađe, takvih pet i poa načitam se gluposti, ne mogu brate... Mogu samo da obiđem par autora redom, što i radim, ali šta sa onima koje ne znam... Zato ti je ideja super.

Apsolutno ZA!

• rnrt-rain

Zadnje tri o slengu su mu baš modovi i obrisali. Ono jes da nisu bila svetska klasa ali opet,bolje u minusu nego u grobu.

• u prolazu

E pa jbg, šta predlažeš onda. Ako to nije posao za modove, onda ne znam za koga je. A ovde prvenstveno mislim na starije definicije, one dokazano kvalitetne.

• Korle

DObra predlog, mada sumnjam. Ne bih ja to tako etiketirao. Niko nije merodavan od nas da odlučuje šta je sleng a šta na primer, lokalizam, turcizam ili neka novokonponovana izreka, geg i slično. Jebiga.

Sajt je ovako ekstra. Čak ponekad izgleda kao da smo svi mi neki reperi koji bacaju neke rime i takmiče se ko će veći aplauz da dobije, isto tako je i sa definisanjem. Svako ima neki svoj fazon, poentu, ciljnu grupu....

SLeng je tu, i ostaće na sajtu.

• u prolazu

Ne verujem da bi to nešto oduzelo sajtu, ili umanjilo vrednost drugih definicija. E sad, u pravu si za to da ne bi bilo lako svrstavati definicije u tu kategoriju. Sajt da je odličan 'vako, jeste, al' uvek ima mesta za poboljšanja. : )

• Insolent Defender

Mala digresija: prvo doooobro razgraničite u svojoj glavi šta je sleng. Nisam do sada naišla na dva posta u kom su ljudi pokazali da razumeju značenje te reči.

• .,.

Професорка, реците Ви онда народу шта је то.

• u prolazu

Pa ovo bi moglo da nam pomogne da shvatimo. Koliko vidim, glavni problem je ko je kompetentan da to odluči..

• Фејзбукманијак

Ја сам путпуно против! Мислим да треба да се оне друге етикетирају као несленг... То је лакше, него да се одреди шта је све сленг!

А и иначе сајт је "речник сленга" па би било мало глупо одвајати њега као мањину, иако то јесте. Може да се направи и једна страница која ће имати одабране сленг дефке... пошто вицеви иду на ону другу!

и мене интересује... не зајебавам се

• Facafacaa

За. Да не морам да слушам више јадиковке око сленга.

• N

ja ljudi znam sta je sleng. dobar kad ga cujem na ulici. Ove nus produkte i vuka sleng. Ja ne znam sta je to mada predpostavljam da je to produkt viiiiiiska vremena i hiperaktivnosti mozga. Urenbes kombinacija priblicno dzemu i majonezu namazanom na isto parce hleba. bljaks.
    ja sam za tu oznaku. da ne citam gluposti!
    ZA

• celt

nema smisla ovo... definicija ako je dobra ona je dobra, pa bilo da definise sleng ili ne.
    ako je losa ona je losa takodje bez obzira da li je sleng.
    budite malko kreativniji i duhovitiji kada definisete sleng, i ne trebaju mu nikakve oznake... nece proci nezapazeno.

• Фејзбукманијак

nece proci nezapazeno.

Ти као да си модератор на фејсбуку...

• Korle

Koliko vidim, glavni problem je ko je kompetentan da to odluči..

Mislio sam na selektovanje. Naravno da moderatori znaju šta je sleng, pobogu:)

• celt

nece proci nezapazeno.
    Ти као да си модератор на фејсбуку...

a?

• u prolazu

celt

nema smisla ovo... definicija ako je dobra ona je dobra, pa bilo da definise sleng ili ne.
    ako je losa ona je losa takodje bez obzira da li je sleng.

Bože svašta, ništa slično nisam ni pomislio. I već sam to naglasio da ta oznaka ne bih kotirala neku def. kao dobru ili lošu, već prosto, kao definiciju slenga. Mislim dođe neko novi na sajt, pročita "vukajlija rečnik slenga", i onda među 100 definicija naleti na 3-4.

• Фејзбукманијак

a?

Ма кажеш то да сленг неће проћи незапажено као да на вукајлији ниси провео све укупно 3 минута... Матори, много се лошије котира и то је то... Пре ће дефка са неком фором да прође него сленг! Мислим да сам разјаснио

• Insolent Defender

'Ajde ti, Dankane, kralju slenga, uzmi pa objašnjavaj. Računam da si merodavniji pošto ja nisam slengaš, ali vrlo dobro znam šta je sleng.

• mylyca

Сленгом се разговарају криминалци и разбојници! Је л' треба МУП да навучемо на сајт?!

• Фејзбукманијак

Сленгом се разговарају криминалци и разбојници! Је л' треба МУП да навучемо на сајт?!

Победа!

• Facafacaa

Narode, nemojmo se zajebavati. Ocigledno je: predlog je gola voda.
    Mislim da bi bilo korisnije da se stavi ona oznaka za cetiri zmigavca s kojom mogu da obavjestim ostale vukajlijase da sam otisao srat'.

• Hugocavez

Знам једну истиниту причу, кад су два београдска криминалца причала сленгом и знали да их мурија прислушкује, један од њих на крају каже "Брате, ништа нас нису скапирали има да им буде 20% од плате".

Иначе нисам за.

• Lullaby

Niko nije merodavan od nas da odlučuje šta je sleng a šta na primer, lokalizam, turcizam ili neka novokonponovana izreka, geg i slično. Jebiga.

Pa sad, ne bih se složila, može to da se odredi, mislim da smo manje-više svi kompetentni.
    Međutim, mislim da takve separacije nisu potrebne na sajtu, moglo bi to da vodi onda do puča i do brisanja svega što NIJE sleng, jer se, jelte, ne slaže sa podnaslovom u logou.

A u RL obično dobijem i neku kintu za to. :))

• u prolazu

Lullaby
    Međutim, mislim da takve separacije nisu potrebne na sajtu, moglo bi to da vodi onda do puča i do brisanja svega što NIJE sleng, jer se, jelte, ne slaže sa podnaslovom u logou.

Ako misliš da postoji i najmanja mogućnost za ovako nešto, a ti briši ili zaključavaj temu. Ne vidim zašto bi se tako nešto desilo, al' ja sam ovde od juče. : )

• Lullaby

Ccc, kakva ozbiljnost na zabavnom sajtu. :)

• u prolazu

More prva si počela da me plašiš. :D

• Фејзбукманијак

Луллаби од кад је мод постала права домино дама! Опусти се и ти мало Лули... није ово комунизам :))

• Lullaby

Meni Kaizen rekao da jeste. :))

• Korle

Хвала на пажњи и пријатно:)

Ova tema je zaključana.
Nije moguće dodavanje novih komentara.