Već neko duže vreme me nervira ova sve više učestala pojava na vukajliji, koja me tera i sam sebe da zapitam šta sledeće da definišem.
1. Originalnost - Šta je to danas? Da li su fore koje si TI izmislio/la ili fore koju si prvi napisao? Da li ta fora mora da bude korištena u praksi ili mora da bude potencijal za korišćenje? Da li mora da bude smešna ili samo istinita?
2. Plagijat - Vrlo slično originalnošću. Šta je plagijat? Ono što već postoji, a ti si prvi definisao? Tu opet dolazim do nedoumice, pošto je ovo rečnik slenga, logično je da se reči, fraze i ostala sranja iz života OVDE definišu, te s toga mi nije jasno kako neko na neku definisanu foru kaže " - to sam ja još pre sto god čuo od ćaleta".
3. Sleng(?) - Ono što mi posebno ide na kurac u poslednje vreme. Da li se zapitate šta je SLENG pre definisanja? Masovno su počele da se definišu najobičnije reči i rečenice(neću reći fraze) koje se, što od autora, što od komentatora, nazivaju slengom.
Primer definicije(iz ugla autora):
Okrenuti se - Ono kad se rotiraš. 360 stepeni oko svoje ose. Skren'o sam s teme sad, ali ko ga jebe, bitno da je dugačka definicija. I tako, šta ima kod vas? Definišem jebeno okretanje, ali sleng je to - govori se. E da, malo da linkujem... Vukajlijaši vole kad se žuti. Taaakoc, vi' kako je lepo sad.E sad primer u definiciji:
Pera: Ej, što si se okrenuo?
Đoka: Zato! Šupičkumaterinu:žutim da bude smešno:
Poslednji primer koji sam video, a valjda pripada tom slengu(?)
Nikad ga neću prodatiNačin da iskažemo svoju veliku privrženost nekom predmetu, osobi ili instituciji. Izraz jako popularan kod osoba koje se emotivno vezuju za predmete jer u njima bude neka lepa sećanja iz prošlosti.
-Bre Džoni još gariš ovu šklopociju?
-Tiše tamo, da znaš koliko smo samo mi prošli, nikad ga neću prodati!
-To reče i moj matori, pa eno, ode makina za dugove...
1. Originalnost - Šta je to danas? Da li su fore koje si TI izmislio/la ili fore koju si prvi napisao? Da li ta fora mora da bude korištena u praksi ili mora da bude potencijal za korišćenje? Da li mora da bude smešna ili samo istinita?Ти измислио... Ако си је први написао, исто испада да је твоја, ако је неко из твог друштва провалио то нпр...
Не мора бит' коришћена, што...2. Plagijat - Vrlo slično originalnošću. Šta je plagijat? Ono što već postoji, a ti si prvi definisao? Tu opet dolazim do nedoumice, pošto je ovo rečnik slenga, logično je da se reči, fraze i ostala sranja iz života OVDE definišu, te s toga mi nije jasno kako neko na neku definisanu foru kaže " - to sam ja još pre sto god čuo od ćaleta".То да је чуо од ћалета прије сто година може да каже кад је у питању нека форица у форми дефке, а за сленг, ништа чудно ако је чуо...
3. Sleng(?) - Ono što mi posebno ide na kurac u poslednje vreme. Da li se zapitate šta je SLENG pre definisanja? Masovno su počele da se definišu najobičnije reči i rečenice(neću reći fraze) koje se, što od autora, što od komentatora, nazivaju slengom.Е то је већ посебна прича... Ја тај СЛЕНГ бришем јер су најобичније ријечи, тако да је то го курац...
Okrenuti se - Ono kad se rotiraš. 360 stepeni oko svoje ose. Skren'o sam s teme sad, ali ko ga jebe, bitno da je dugačka definicija. I tako, šta ima kod vas? Definišem jebeno okretanje, ali sleng je to - govori se. E da, malo da linkujem... Vukajlijaši vole kad se žuti. Taaakoc, vi' kako je lepo sad.E sad primer u definiciji:
Pera: Ej, što si se okrenuo?
Đoka: Zato! Šupičkumaterinu:žutim da bude smešno:Dobro dobro, aaaaaaaaaaaaaaaahahahahhhahahha, 'bem mu strinu presmija' se. Ludnica, + i *.
1. Originalnost - Šta je to danas? Da li su fore koje si TI izmislio/la ili fore koju si prvi napisao? Da li ta fora mora da bude korištena u praksi ili mora da bude potencijal za korišćenje? Da li mora da bude smešna ili samo istinita?Originalnosti ima sve manje, ali i dalje ima autora koji su da kažem "originalni". Uglavnom se prepričavaju neki doživljaji i priče sa karikiranjem ne bi li bilo smešno. Ako se autor potrudio, znači utrošio je svoje vreme da sve to smisli ili predstavi i još ispadne dobro, po meni je originalno. Mislim da ne mora da bude potencijal za korišćenje. Dosta odavde nije, pa je opet zanimljivo, smešno ili nešto što se ljudima dopada.
2. Plagijat - Vrlo slično originalnošću. Šta je plagijat? Ono što već postoji, a ti si prvi definisao? Tu opet dolazim do nedoumice, pošto je ovo rečnik slenga, logično je da se reči, fraze i ostala sranja iz života OVDE definišu, te s toga mi nije jasno kako neko na neku definisanu foru kaže " - to sam ja još pre sto god čuo od ćaleta".Mislim da nije bitno šta je definisano, već KAKO je definisano. Znači ako neko stavi Rava- kurva od mila. Ono, nije zanimljivo. To, zna i moj ćale. Ako me razumeš. Fazon je u pisanju i duhovitosti ili nečemu takvom prilikom pisanja.
3. Sleng(?) - Ono što mi posebno ide na kurac u poslednje vreme. Da li se zapitate šta je SLENG pre definisanja? Masovno su počele da se definišu najobičnije reči i rečenice(neću reći fraze) koje se, što od autora, što od komentatora, nazivaju slengom.Slenga ima, ali nema baš toliko. Tj veliki deo je definisan. Pažnja se zbog velike komercijale ne pridaje više tome, nego da li je nešto "hahaha" ili "do jaja" ili tako nešto. Bez obzira šta je u naslovu definicije.
Što se tiče žutice, daje samo malo lepši vizuelni izgled. Moje mišljenje.
merci
mislim da ima zilijon tema na datu temu. moze solidna filozofska knjiga da se napise pocev od osnovnog pojma sta je definicija pa preko slenga eseja i drugih kategorija...al poenta je sto svakog mrzi da prvo cita pa tek onda otkriva toplu vodu, nego aj dok se ne ohladi - da otvori novu temu...
ne prdi, leba ti. ako ima daj link, lako ćemo zaključati.
Elem, Smarko, ondak ispada da da bi nešto bilo originalno MORA da bude tvoje, odnosno da niko nije čuo, izuzev slenga koji je svima poznat, a nije definisan?

Ne brinu mene nedefinicije, naporotiv, na sajt sam došao čitajući najbolje one nedefinicije. Sprdnje i ostalo, tj. ono što je smešno. Zato toga želim i više, ali ne prolaze sad kratke forice što zbog "nije definicija" što zbog prevelikog očekivanja, ondnosno traženja kilometarske-požutene definicije. Naravno, ima izuzetaka...

fino ukucas u pretragu na guglu
site:vukajlija.com/forum/teme + nekipojamvezanzatemukojateinteresuje
u ovom slucaju
site:vukajlija.com/forum/teme sleng
site:vukajlija.com/forum/teme definicija
site:vukajlija.com/forum/teme plagijatblavo! enjoy the ride.

ја нисам прочито уводни пост , ал сам прочито један који је написала Мерси о томе како има бла бла иљадо тема са овом тематиком. Е сад, то ми се пење на курац, било би лепше да се она пење, ал шташ кад не може. Начи брате Мерси, смараш с тим како едукујеш људе да гуглају теме на вукајлији. Што се мене тиче и треба да се отвара по једна тема дневно која ће имати за смисао да укаже на срања која се овде константно појављују. СВАКИ ДАН ЈЕДНА, ЕВЕНТУАЛНО ДВЕ ТЕМЕ О ТОМЕ. и иди оно, играј игрице и пусти нас одрасле да решавамо озбиљне проблеме на вукајлији. Ћаопоз :*

Ременски то што се ти потајно ложиш на трансформације речи које извршава Мерси није разлог да ми вако жустро одговараш. Кажем да сам у последње време приметио то како иде и опомиње људе кои су отворили тему да већ таке теме има. То је можда могло кад је било 100 чланова сајта ал сад кад има око 5000 активних који дневно обрћу форум то није могуће. Помири се с тим и настави да трансформишеш речи.
- S
Pre neka 2 meseca naleteh na jednu defku, da me 'ebeš, ne mogu da se setim kako ide, ali uzeću za banalan primer izraz "glup si". Telo defke je bilo u fazonu "ono što se kaže nekome ko je glup".
Hoću reći, autor je uzeo osnovni izraz i definisao ga u njegovom pravom značenju. Kao da smo na Vujakliji, a ne na Vukajliji. I dobro, dodao smešan primer. Bez toga ne može. I ajde, dao nam je definiciju opšteprihvaćenog izraza. Koji je bio u debelom plusu. Ali komentari su me najviše iznenadili. Gomila i gomila afirmisanih i popularnih autora, autora koji su čak i u top 20, je komentarisala sa:
Sleng! +wow, kakav sleng!SLENG TO JE TO!itd...
Sveusvemu, ne veliki broj afirmisanih autora zna šta je sleng i da ga korektno defininiše. Ne u smislu da ga napiše, nego da ga prepozna.
Postoji mogućnost i da se varam, ali to je jednostavno moje viđenje, kroz ove moje dve godine na sajtu.
A što se tiče druge dve stavke, originalnosti i plagijata. Plagijat, doduše nenamerni (mada se često pojavi i namerni) je nešto usko povezano sa drugom stvari, isto rečeno, bez ikakvih većih oscilacija. Naravno, ne mislim da stvari prepisane od reči do reči, koje nije potrebno ni spominjati.
A originalnost... je kao jednorog. Ali onaj krilati. Bar je ja tako vidim.
Originalno delo ne postoji. Svaka ideja je potekla iz druge, koja je potekla iz nečega što smo videli, osetili, čuli. Sve je na neki način povezano, kao drvo koje se konstantno grana. Sve je povezano, često će se desiti da se dva ili više dela spoje, pa nastave u istom pravcu, često će se desiti da se mimoiđu, ali da imaju tu jednu sastavnu tačku, ali na kraju, svaka ta grančica potiče sa jedne grane, koja potiče sa druge, koja poriče sa treće, gde sve grane potiču sa tog jednog drveta.Gomila grančica, gomila povezanih niti. Dok na samom kraju krajeva, ta jedna nit, novonastala originalna nit, ne postoji. Jer nema iz čega da se stvori.
A sada odoh da zakuvam ovu jutarnju kafu koja vri već deset minuta. Potrebna mi je.
да решавамо озбиљне проблеме на вукајлијиPaz da nećemo, da džaba tupimo zube o tome već može.
Zajebavaš, V?
Plagijat je ako je neko već definisao taj pojam iz tog ugla, recimo što ima pun kurac definicija na pojam "sekundarno" i sve su na foru toga kako slabo pismene osobe kontaju da to znači "u sekundi", to jes momentalno.
*hint, moderatori?*A ono što je Ella definisala "Seks" pre neki dan je sveže i originalno iako na sajtu ima gomila definicija pojma "Seks", samo zato što mu je dato ovde još neupotrebljeno značenje.
Ременски то што се ти потајно ложиш на трансформације речи које извршава Мерси није разлог да ми вако жустро одговараш. Кажем да сам у последње време приметио то како иде и опомиње људе кои су отворили тему да већ таке теме има. То је можда могло кад је било 100 чланова сајта ал сад кад има око 5000 активних који дневно обрћу форум то није могуће. Помири се с тим и настави да трансформишеш речи.Диви Гавајо. И како после човек да те не готиви? :)

Ne zajebavam grujane, ali mislim da nisi skontao poentu mog pitanja.
Ja se pitam šta je plagijat uglavnom kad vidim definisanu foru(foru, ne sleng ili izraz) na sajtu, koju niko nije definisao pre, a ljudi udare po minusima jer su to čuli pre. Ne mislim na one klasične FB fore, nego neke fine, ne svakodnevne.

ја морам да додам још нешто. Начи кад се нема инспирације као што је ја немам у последњих сто година или кад не чујем неки сексипилан израз који бих дефинисо овде а да неко није пре мене ја напишем јапански сленг КИТАНА зезање ово оно, ал буде креативно бар ја мислим. Можда и није
Ne zajebavam grujane, ali mislim da nisi skontao poentu mog pitanja.Ja se pitam šta je plagijat uglavnom kad vidim definisanu foru(foru, ne sleng ili izraz) na sajtu, koju niko nije definisao pre, a ljudi udare po minusima jer su to čuli pre. Ne mislim na one klasične FB fore, nego neke fine, ne svakodnevne.
A za to pitaš. E jebiga, to je onda čisti snobizam, poenta sajta i jeste valjda da se objasne postojeći termini. Ko dolazi ovde po izraz koji nikad ranije nije čuo da bi ga koristio u svakodnevnom govoru moglo bi se reći da se malo zajebo.
DjordjeSr
Jednom sam ja napisao foru za senilnost što sam čuo od nekog poznanika za senilnost, i dođe neko i kaže plagijat i šine mi link od nekog desetog sajta, neki forum kurac palac. I ja sam je obrisao. E sad da li je to plagijat ili jok? Da li sam trebao brisat' ili ne?Brisat, no šta? Isti kurac ko mećanje viceva i izreka i kuracapalaca.
- SDjordjeSr
Jednom sam ja napisao foru za senilnost što sam čuo od nekog poznanika za senilnost, i dođe neko i kaže plagijat i šine mi link od nekog desetog sajta, neki forum kurac palac. I ja sam je obrisao. E sad da li je to plagijat ili jok? Da li sam trebao brisat' ili ne?SenilnostNajbolja bolest. Ništa te ne boli, a svaki dan upoznaješ nove ljude.
Ella Kurajberka
http://www.novibeograd.info/forum/index.php?topic=17.2990&wap2DjordjeSr
Lol nisam znao. xDDjordjeSr
I to od riječi do riječi gotovoselenijum
Strašno originalno.Jebiga, nisi trebao brisati. Nije ni ž od plagijata.
Selenijum š'a ti je to na avataru živ se istripova'.Moj proces traumatizacije članova sajta. :)
Inače nisi u pravu pa pola odabranih bi morali da obrišemo, a VforVagina ne bi imao šta čitati, a hajlajter bi ost'o na pe-šes definicija.Ja sam oduvjek bila za brisanje tih čuda i svaku koja mi je sumnjiva provjerim. Dosta stvari je poodavno napisano na Vuki pa razbacano po silnim sajtovima pa se čini već viđenim.
Мени много више на курац иду коментари типа "није дефиниција". И углавном их остављају аутори регистровани пре пет месеци и Џанки који је у то доба рођен.
Смарате људи. Јебале вас дефиниције, сајт је одавно скренуо са пута једног речника. Пишеш како хоћеш јебено и то је то.Сад да баш пишеш како 'оћеш... Мора да има неку форму дефиниције. Ако дефиниција почиње са "Био једном један..." или "Једнога дана..." и онда иде нека прича о овоме или ономе догађају, то и није дефиниција. Дефиниција треба да изгледа слично к'о чланак на Википедији (ако је дугачка), само наравно да буде и духовита. А можеш да дефинишеш и именице и ствари које нису сленг, тога има одавно, само треба да се објасни нешто, а не да се прича причица. Прича може у пример, ал' горњи део треба да буде обавезно у форми дефиниције.
Сад да баш пишеш како 'оћеш... Мора да има неку форму дефиниције. Ако дефиниција почиње са "Био једном један..." или "Једнога дана..." и онда иде нека прича о овоме или ономе догађају, то и није дефиниција. Дефиниција треба да изгледа слично к'о чланак на Википедији (ако је дугачка), само наравно да буде и духовита. А можеш да дефинишеш и именице и ствари које нису сленг, тога има одавно, само треба да се објасни нешто, а не да се прича причица. Прича може у пример, ал' горњи део треба да буде обавезно у форми дефиниције.Тај одељак "дефиниције" од 2009. нема везе са јебеним дефиницијама. Можеш да га назовеш како хоћеш, дефиниције су остале зато што је то била прва замисао сајта. Али је сајт еволуирао и то ВИШЕ НИСУ дефиниције.
Али ако ћемо искрено најјача дефка икада је:Ћале
Отац.а и она
Стара
Мајка.Е то су квлтне дефиниције, а дефиниције које су у форми дефиниције (једна до две реченице појашњења и кратак и јасан пример) никако не исказују креативност.

Мене интересује ко је обрисао дефиницију простата аљоше вучковића.
- TB
Што је више аутора и што више времена прође, оригиналности и квалитета ће бити све мање. Ево, ускоро ће бити написано 600000 дефиниција на сајту.... Једноставно, нема шта ново да се пише.... Десило се и мени пар пута да напишем неки плагијат јер је већ написано, а верујем и већини аутора, чак и оних добрих, управо због огромног броја већ дефинисаних ствари....
grujane, ovo sve pišem jer odavno nije rečnik SAMO slenge, već i svega ostalog... i ovo što kaže DjordjeSr, dosta autora bi ostalo bez definicija. A realno, mnogo nesleng definicija su i jedne od najjačih na sajtu i one koje znaju skoro svi.Ma normalno, i sam češće pišem neke proizvoljne zajebancije nego što istinski definišem postojeće stvari... što naravno ne mora da znači da je to što pišem automatski više ili manje originalno. Nego vide ljudi piše na tarabi rečnik slenga i očekuju sleng, razumem i to, ne razumem eventualno ono da li očekuju da mi ovde izmišljamo neki novi govor. Baš me zanima šta bi s onom inicijativom da se promeni taj naziv, samo buni raju.