Jedno vrijeme sam ćero Magix..... Pa mi se smučio jer je golo govno....
Onda sam prešao na Cool edit pro.... Fin programčić, zna znanje.
Kada je nešto zahtjevnije u pitanju radi se u Sound Forge-u. Jednom sam kod prijatelja probao Audition od Adobe-ta, dojmio mi se a nije skup. Al' nekako imam naviku da radim u Sound Forge-u.

Cubase за снимање и продукцију. Има све што има Sound Forge, па још 10 пута толико, плус може да ради на безброј канала, за разлику од Sound Forge.
У Cubase убацујем и одговарајуће плагинове по потреби, у последње време XLN Audio Addictive Drums - најбољу ритам машину на свету.
Кад експортујем нешто из Кјубејза, финалну обраду на два канала (компресију и подешавање јачине звука) вршим у бесплатном, малом, али корисном програмчићу по имену GoldWave Digital Audio Editor.
Хтео сам да научим да радим у Cakewalk Sonar, али нема никог да ми на брзака објасни како се барата с тим, а јебено ме мрзи да читам туторијале и гледам клипове на Јутјубу. Мада опет, који ће ми курац, кад ми Cubase ради посао.

Audacity koristim kad imam samo laptop.
Inace, burazer mi je audio-inzinjer, pa malo ima I-Mac sa Logic devetkom, (iz koje otprilike drzi doktorat), pa kad mi nesto iole ozbiljno zatreba, smaram njega.
A sam se inace najbolje snalazim u Pro-Tulsima i na Kjubejsu, ai trenutno nemam potrebu da imam bilo koji od tih programa.- P
Nezamenljivi Sound Forge. Eventualno Nero Wave Editor. A i Vegas, iako je za preradu videa, moze da posluzi.
Ova tema je zaključana.
Nije moguće dodavanje novih komentara.