Зашто пишемо "лоше" дефиниције?
  • s

Ово је део где сви они који мисле да је ниво дефиниција које се од скора постављају на сајт опао, могу да кажу како да се писање истих побољша.Можете и да браните свој стил писања и да кажете зашто вам се дефиниције неких аутора не допадају, колико се цени оргиналност на сајту итд.Изволите и добро дошли.

• rockangel

Hvala!
    Ja ne mislim da kvalitet definicja opada nego da se generacije vukajlijasa iz godine u godinu menjaju,a time se menja i stil definicija.
    Samo se krecemo u novom pravcu jer se sve na svetu menja i trendovi se menjaju.

• s

Е онда је овај правац толико лош да ја не желим да се мењам.А дефиниција зна се шта је од вајкада, тако да ниво промене не може да буде толико драстичан одједном јер све траје још од старе Грчке =)

• rockangel

Bravo,a tvoje defke uopste nisu lose prema mojoj proceni

• s

То је зато што нисам нормалан,али ово није постовано за хвалоспеве о мени већ о другима.Ја сам само поставио тему, могао је то да буде и било ко други.Надам се да ће мо овом темом доћи до нечега што је есенција мог поставлјања исте.

• rockangel

Ja nisam pisala hvalospev,nemam vremana za to.samo sam pisala istinu.Inace odgovorila sam bukajliji,ali onaj post na forumu ostaje.

• M

Loše definicije pišemo zato da bi time smorili ljude i time ih poćerali na mrtav forum.

• Џими

Зато што људи дефинишу сваки избљувак који им падне на памет. А то је зато што је ограничење 5 дефиниција. Гледам, дневно је почело и по двеста комада да се избацује. Еј! 200 комада!
    Нека се сведе ограничење на 2 дефиниције, онда ће да се више води рачуна о томе шта се дефинише и КАКО се дефинише.
    Али, који сам па ја фактор да причам о томе...

• dl

Zbog cenzure i smor članova.

• Џими

Цензура на Вукајлији? То постоји?

• Che-Vu

Ahahahahaha, Mensure care!

• Insolent Defender

Zato što nemamo osnovni osećaj sramote kada izrodimo neku glupost.

• s

I sve resavata jednom recenicom?Pricate o glupim definicijama, a ja pricam o losim, za glupe treba da reaguju valja ovi mucenici sto su izbaceni u prve redove bitke za vukajliju, da na rukovodioce mislim :)

• dl

Zato što ne hotujemo dovoljno!

• Insolent Defender

Šta hoćeš da ti napišem, esej? Ti pitaš, ja odgovaram. Ne mogu JA nekom da solim pamet kako treba da piše.

Mogu samo još da dodam da mi strašno bode oči kada u definiciji vidim sledeće: "JA mislim da je to užasno ..." ili "pričajte vi šta hoćete, ali JA da vam kažem..." ili "po meni, to je bljak...". O definicijama koje nisu definicije ću nekom drugom prilikom. Toliko.

• Zli !

Mislim da bi trebalo uvesti jednu definiciju dnevno, a ne pet.
    Neki clanovi imaju 2000 bodova sa 2001-om definicijom,malo sam preuvelicao, ali nisam mnogo pogresio.
    Pomalo je cudan ovaj nacin bodovanja, po meni bi trebalo da rank zavisi od srazmere broj bodova / broj definicija.
    Mislim da je vec bilo reci o ovome, da sad i ja ne tupim kurac opet...

• Џими

Севасте, ја сам ти написао 6 реченица.

• Џими

АПСОЛУТНО се слажем са Злим.

• dl

Treba ukinuti rankove pošto ljudi padaju u depresiju kad sam ispred njih.

• Џими

Пуца људима пимпек за то. :Д

• Zli !

Da...u sustini ima ljudi koje boli tuki za bodove.
    Ali na primer ja...moram da odem na tajlandsku masazu sa aromaterapijom i pranayama-bramhapada yoga seanse da bi se smirio posle palca na dole...

• s

Ne svidjaju mi se vasi komentari, pisete da bi samo nesto napisali i uplicete vase sitne zivotice u to.Ja zelim nesto spektakularno od vas.Hocu da mi neko kaze istinu.Ja ovde ne pricam o bodovanju.Ja pricam o sledecem...

• Surovi

definicije su loše zato što je sve očigledno manje više već definisano.
    a sa druge strane, ima gomila odličnih defincija i danas.

mnogo je teže danas smisliti originalnu definiciju nego juče.
    ako me razumete.

• Џими

Севасте, а који курац је твој живот велики у односу на наше ситне? :)

• L@ki

Sta je uopste kriterijum za dobro i lose ovde.To je relativna stvar...
    Uostalom sloboda govora i misljenja nam daje pravo da definisemo sta god ocemo,pa ako ja ocu da definisem plafon to ima i da uradim.

• Insolent Defender

"Ne svidjaju mi se vasi komentari, pisete da bi samo nesto napisali i uplicete vase sitne zivotice u to"

Nije tebi dobro.

• s

MOJ nacin za pisanje definicija- uvezbao sam sebe, posto se bavim i drugim stvarima u zivotu sto se ticu pisane reci, da upalim lampicu kada pored mene prodje definicija.To da li je dobra ili losa iskljucivo zavisi od dana.Pazljivi citalac mojih svakodnevnih definicija je i voajer, kao veliki brat, pa tako moze da zna sta se to sevastu danas dogadjalo.Ta lampica za definicije se ne pali tek tako lako, to je nacin zivota, nacin razmisljanja, pa ako svemu tome dodas jos koje zrnce uvrnutosti i osecaja senzibiliteta, a ne debiliteta, sta ces lepse.I svi se radujemo.Oni koji procitaju i oni koji su ocenjivani.Ja dugo nisam zeleo da citam definicije nepoznatih ljudi.Samo oni poznati su dobijali minus od mene na lose definicije samo zato sto sam ih vise voleo od ovih nebitnih.Posto vise necu tako da funkcionisem jer smo se Che i ja dogovorili(zahvaljujem mu ovom prilikom na izuzetnim kritikama) da to shteti sajtu.Ja sam resio da budem uporan i istrajan i da zapocnemo revoluciju.Svi oni koji su za to prepoznace se i pre svega procitace ceo ovaj tekst.Jer ja ne razmisljam za badava.Treba uvesti na sajt nameru da je prosto lepo kada nekome das minus da mu kazes zasto si mu taj minus i dao.To govorim samo iz razloga sto ce tada i autor koji pise lose definicije od pritiskom popustiti i dobro namerni komentari ce ga izvesti na pravi put.Ja odavno pisem komentare na minuse koje dajem, a ako vam nije stalo do vasih poena koje dobijate zelim da vidim i vas kako to radite.Jer stalno ponavljanje i pricha o losim definicijama ce prestati kada takvih definicija ne bude bilo.A nece ih biti kada prestanemo da ih pisemo, a prestacemo da ih pisemo kada svi zajedno budemo brinuli o tome.Lako je svu muku svaliti na jadne moderatore.Gde ste vi u tome?Ja se osecam kao neko ko je odgovoran za ovaj sajt isto kao i moderator tj. rukovodilac. Hvala na citanju i molim samo one koji imaju nesto pametno da kazu ili dodaju da to i urade bez sitnih pakosti i trovanja pocetne teme foruma.Hvala jos jednom :)

• s

Vasi sitni zivotici su kada ne pisete o temi koja je zadata nego recenicu pocinjete sa npr. : Evo na primer JA, evo Ja, Ja sam ovo, Ja sam ono...kada izuzmete JA ne ostaje vam nista.Opet vas molim da prestanete sa vasim malim sujetama.

• Insolent Defender

Ja te najlepše molim da pročitaš moj post od A do Š. Navela sam jednu od odlika loše definicije. Mislila sam da je to ovde tema. Ali, pošto nije, vraćam se svom sitnom životu.
    Kao što rekoh, nije tebi dobro.

• s

Ko prica o mojim definicijama, otvori temu JTU pa pricaj o njima koliko zelis, ovde se kidam da bih uradio nesto a ti na sve to sevastove definicije, sevast ovo sevast ono, ocekivao sam od tebe kao od plebejca mnogo vise

• s

Insolent Defender imam utisak da se pronalazis u mojim recenicama a nijednom ti se nisam obratio.A nisam te ni upoznao tako da nema smisla da te dozivljavam kao ravnopravnog sagovornika.Ja cekam krupne ribe.Jeste surovo ali je tako.Nista licno.

• Џими

ЈА МИСЛИМ да ти, Севасте, треба да одспаваш мало. Сигурно си уморан.

• Insolent Defender

Reci mu Tihi, tebe poznaje.

• L@ki

Radikalne promene.Uvodjenje totalitarnog rezima.Extremna cenzura.Velike prome u vidu ovlascenja moderatorskog sistema.Brisanje 50 posto Vukajlije,ti jest "losih" definicija.
    al gde je tu zabava...............

• Acke

Sevaste, druže, nije tebi baš najbolje.

Vidim šta pokušavaš da kažeš, ali to jednostavno ne ide tako.

• s

Ajde sta vidis da pokusavam da kazem?

• ~Artemida~

Севасте, ајде слушај... Преспавај, сањај мене... Кад се пробудиш размисли још једном, дижете тензије безвезе.

• s

Artemida samo ako mi posaljes neku golisavu sliku :) Salim se, ustvari se i ne salim kad malo bolje razmislim.Ne dizemo tenziju, bas ih lepo teram da razmisljaju i bore se za svoje stavove.A ti artemida sto si mi dizala "tenziju" sa onim hot chatom malopre.A? :all we need is love)

• ~Artemida~

Ја никоме не дижем тензију, то ваш мозак ради...

• Acke

Koliko sam ja shvatio iz ovih postova, a posebno ovog najdužeg (koji sam inače pročitao 3 puta), ti misliš da je kvalitet definicija sve gori iz dana u dan. Slažem se, ali šta se tu može? Da postavimo nekog moda koji će da bleji pred kompom 24/7 i da čeka da se pojave loše definicije i da ih on konstantno briše? Neće tako ići. Članova je sve više, a sve je manje onih novajlija koji imaju šta pametno ovde da kažu. A to za komentare, ne znam kako je to kad obrazložiš zašto si dao minus jer ja ne dajem minuse (sad ćeš za to da me bombarduješ:)).

To što misliš o uplitanju svog života sa Vukajlijom, to je lično tvoja greška (ili nije greška) i tvoj izbor. Sam odlučuješ da li ćeš definisati stvari i događaje iz tvog okruženja, ili pak neke druge stvari.

Slažem se da se lampica za definisanje ne pali tek tako, već čoveku treba inspiracija i ideja.

• s

Ni ja Arte nikome ne dizem tenziju, to samo neciji mozak napokon radi.

• thunder_templar

Izgleda da se hot chat preselio na forum... Arte, nemoj da ga palis, jel vidis da je poceo da opstuira sopstvenu temu za koju se grcevito borio ne bi li ostala na stazi koju je zamislio. :P:P:P
    Sto se tice teme... Sev, mislim da su definicije sve gore jer kao sto je vec receno, skoro sve je definisano, ali ima jos jedan faktor koji je po meni mnogo gori. Hronicna apatija. Mislim da svi postajemo lagano apaticni prema svemu oovome i da se uzima sve zdravo za gotovo.

• ~Artemida~

Моји аватри су криви за неквалитет дефиниција...

• thunder_templar

Ja to nisam rekao, Arte...

• s

Nije tacno ja se trudim.I ne dam Vukajliju.

• thunder_templar

Kapiram Sev, ali sada, po svom savetu, izbaci JA. Ne mislim na tebe vec na starije apaticne i zasicene clanove i moje kolege novajlije.

• Djape

e pa ja verujem da jesu Arte.....oduzimaju krv mozgu i posle lupamo gluposti...

• ~Artemida~

:стиди се и тражи одећу која прекрива више од пола тела:

• dl

Pišemo loše zato što nam sputavaju hot čet.