Sloboda govora i okupljanja za sve?
  • Richard Pryor

Interesuje me šta mislite o tome da npr. nacisti imaju slobodu da javno izražavaju svoje mišljenje.

• Сидрашевић

Mislim da niko kome je u interesu da pokori celu planetu, bili to nacisti ili bilo ko drugi, treba da ima neko pravo.

• Richard Pryor

Na šta konkretno misliš?

• Сидрашевић

Pa ako pričamo konkretno o nacistima, pošto si ih pomenuo, oni bi voleli da istrebe sve što nije njihvoe vere, njihovog shvatanja i njihove ideologije. Ko normalan bi dao ikakva prava tome? Toliko je sve to diskutabilno da mi je već muka :)

• Richard Pryor

Ne govorim o političkom aktiviranju nego o iznošenju njihovih stavova.

• Сидрашевић

Pa zar nisu to njihovi stavovi? Pobij sve jevreje i ćao? Što se tiče konkretno iznošenja tih stavova, lično mi ne smeta, toliko ljudi ima na planeti, naravno da ćeš da imaš milion mišljenja i različitih pogleda na svet.

• Richard Pryor

Ja mislim da bi to trebalo kao u Americi,prvi amandman i ćao.

• P

Nek imaju biće ih manje, kad je zabranjeno onda je interesantno.
    Zamisli da je u Americi to slučaj, još uvek bi visili crnci po drveću pokraj reke Misisipi. Ovako izadju na roštilj, kurče se sa novim tetovažama, zaple krst i ajmo kući sutra ponedeljak novi radni zadaci čekaju!

• Др Јанковић

Извини, али јевреји ДЕЦЕНИЈАМА раде оно што су нацисти хтели да среде за неколико годиница. Исисавају капитал, слабе конкуренцију и притом су јако увредљиви кад им неко укаже на то,а довољно су моћни да могу да те туже за то.

• Сидрашевић

Nek imaju biće ih manje, kad je zabranjeno onda je interesantno.

Ovo je ključ. Odlično rečeno. To je ta fora zabranjeno voće, zabrani nešto i očekuj sve više toga.

• Richard Pryor

Jankoviću ovde uopšte nije reč o Jevrejima,skrenuo si sa teme.

• StrajaKg

Interesuje me šta mislite o tome da npr. nacisti imaju slobodu da javno izražavaju svoje mišljenje.

po definiciji sloboda govora prelazi u govor mržnje u trenutku kada šteti nekom trećem, tako da sloboda govora postoji, samo je fino upakovana i ograničena a samim tim i nacisti imaju ograničenje pri stavovima i svom govoru. Nadam se da je jasno šta sam hteo da kažem :)

• Richard Pryor

Sloboda govora je kod nas tako definisana,ne i u svim ostalim zemljama.

• StrajaKg

Ja mislim da je u svim, možda grešim ali u suštini to je to, možda postoje manje varijacije. Sve u svemu, ne može da priča ko šta hoće i kako hoće, zamisli da se na mikro planu, recimo ovde na sajtu piše šta se hoće...zamisli na gradskom, pa tek na državnom ili međunarodnom nivou.

• Richard Pryor

U Americi npr. nije. Pogledaj prvi amandman,garantuje SVIMA slobodu okupljanja i govora,pa i nacistima i KKK,bilo kome.

• Ox

po definiciji sloboda govora prelazi u govor mržnje u trenutku kada šteti nekom trećem

Uvek šteti nekom trećem. Ako socijalisti na mitingu traže veće plate, oni štete kapitalistima. Ako konzervativci na mitingu traže manje poreze za bogate, oni štete sitomašnima jer neće biti kinte za socijalna davanja.

Nacisti se vrlo uredno okupljaju, iznose svoje ideje koje su upakovane u oblande (ta i socijalisti ne traže više komunizam i revolucije) i nikoga ne ugrožavaju fizički. Onda ima i kontra-miting i mirna Bačka.

Dakle, moj odgovor je - da, treba svima dozvoliti da izraze svoje mišljenje, osim ako ono nije direktno pozivanje na nasilje. To mišljenje može biti glupo, loše, manjinsko - ali svako ima pravo da kaže.

• Master of Sarma 2

Sloboda govora je kurac.Apsolutizam je majka svega

• Др Јанковић

skrenuo si sa teme

Не, нисам скренуо са теме, знам о чему причам.
    Иста идеја може бити подложна забрани или бити одобрена у зависности на који начин је исказана.
    Тако на, пример, групица која виче: ''УБИЈ, ЗАКОЉИ, ИСТРЕБИ, ЕКСТЕРМИНИРАЈ'' бива доведена под удар јавног морала и њима се забрањује да говоре.
    Док неко други исту идеју спроводи у више корака:
    1. Упознавање ''непријатеља''
    2. Инфилтрирање
    3. Подривање
    4. Оштра пропаганда

и наравно да ће се јавно мњење и владајући апарат пре окренути таквима него онима који би да иду пречицом.

• Richard Pryor

Jankoviću,stvarno ne znam šta da ti kažem nego da si pomalo istripovan.Koja bre crna jevrejska propaganda čoveče?
    Tema je sledeća: javna okupljanja i sloboda govora na njima.

• Др Јанковић

javna okupljanja i sloboda govora na njima.

Управо то. Њима је дозвољено да се окупљају, јер не износе директно насилне идеје, већ кроз низ проповеди навлаче масу око себе. Док нацистима није, јер они без устезања кажу да мрзе, а то у ''цивилизацијском'' друштву није пожељна особина.

Поента моје говоранције је:
    Свако треба да каже шта мисли. Јавно.
    Само, људи нису довољно паметни да могу да промисле, већ формирају мишљење на основу јавног мњења, а јавно мњење се, опет, формира од стране низа фактора. Тако да, у суштини, неправедно је тврдити да неко сме да има слободу говора, а други не сме. Двоструки стандарди.

• p

hocu da ulica promeni naziv i GAMBIJEVA

• Richard Pryor

Jankoviću,navedi mi jedan javni skup organizovan od strane Jevreja za koji je iko čuo na vestima.

• Др Јанковић

jedan

Један? Скуп?
    Брате, њима је дозвољено да граде синагоге, да се слободно исповедају како где стигну, а да, опет, уживају привилегије као и грађани земље у којој се налазе. Ал зато нико нико не сме ни да их пецне ни у шали, јер одма вуку тужбе.
    Никад нисам чуо да је иједан Јевреј попио тужбу па макар се јавно осрао по некоме. Док, мало-мало, чујем како се неко карактерише као ''фашиста, антисемит'' само зато што је упозорио неког да му не баца кору од банане под ноге ( а овај случајно био Јевреј).
    Уосталом, чак и у Политици су биле слике венчања ''по јеврејски'' усред Штефансплаца у Бечу. Кад то буде дозвољено и нацистима и, уопште, онима који нису Јевреји или неке ''угрожене'' групе, онда је слобода изражавања потпуна.

• Butt

Извини, али јевреји ДЕЦЕНИЈАМА раде оно што су нацисти хтели да среде за неколико годиница. Исисавају капитал, слабе конкуренцију и притом су јако увредљиви кад им неко укаже на то,а довољно су моћни да могу да те туже за то.

Dobro, Majo, shvatili smo.

Док, мало-мало, чујем како се неко карактерише као ''фашиста, антисемит'' само зато што је упозорио неког да му не баца кору од банане под ноге ( а овај случајно био Јевреј).

Voleo bih da vidim primer nekoga ko se branio od napada koji nemaju veze s njegovom nacionalnošću time da je Jevrejin.

• tonre

PRAVDA ZA NACISTE

• Valdemar

Ljudi imaju trajnu sklonost da zaboravljaju koliko su glupi i skloni da iste greške ponavljaju po milion puta. Daj nacistima pravo da pričaju slobodno, i u prvoj većoj društvenoj krizi pokupiće glatko bar trideset posto glasova, legitimno, na izborima. O čemu mi to pričamo? Demokratija nije "dati svakome pravo da priča šta hoće". Ne postoji apsolutna sloboda, bez odgovornosti. Ko danas priča kako treba mrzeti, sutra će, kad mu prilika dođe, da ide okolo i ubija. Ali nije taj najgori, njemu je to u programu, najgori su oni što se prave da ih se to ne tiče, ćute, žmure! Da li nacisti daju pravo govora ikome drugom?

• tonre

Nacizam je super.

• Др Јанковић

Ne postoji apsolutna sloboda

Без тога нема ни праве слободе изражавања.

• Valdemar

Prava sloboda je kad si odgovoran za svoje postupke i reči. Odgovoran i pred zakonom. Ako se služiš nasiljem i zlom, da najebeš. Ako propagiraš nasilje i zlo, možda i malo više da najebeš, jer kad sam praviš sranje, to si samo ti, jedan čovek, ali kad te slušaju budale, pa i oni krenu da prave sranje, to je veći problem.

Nema apsolutne slobode. Objasni ti Zemljinoj gravitaciji da imaš pravo na apsolutnu slobodu.

• Др Јанковић

Prava sloboda je kad si odgovoran za svoje postupke i reči. Odgovoran i pred zakonom. Ako se služiš nasiljem i zlom, da najebeš. Ako propagiraš nasilje i zlo, možda i malo više da najebeš, jer kad sam praviš sranje, to si samo ti, jedan čovek, ali kad te slušaju budale, pa i oni krenu da prave sranje, to je veći problem.

Због оваквих коментара и волим да посећујем ове теме и да повремено бацим коску. Драго ми је кад видим да речитост у људима није усахнула.

• Richard Pryor

Jankoviću,vrlo si netolerantan. Idi lepo na stormfront.org pa tamo piši takve ortodoksne gluposti.
    Zašto Jevrejima ne bi bilo dozvoljeno da grade sinagoge?ako mogu baptisti ili pripadnici nekih drugih religija da imaju svoje bogomolje,zašto ne bi mogli i Jevreji?
    Zašto njima ne bi bila dozvoljena sloboda izražavanja?Koga oni to vređaju?
    Odgovori na ova pitanja bez neke nacističke retorike i biću ti zahvalan.

• GM

Kovač90, брате, ако из његовог последњег поста ниси укапирао - не вреди да даље објашњава.

• Richard Pryor

A jbg,brzo se popalim pa ne skontam da neko troluje :)

• Richard Pryor

Tonre,nadam se da samo troluješ.

• Butt

Troluje, i to bedno. Jankovićev trol je barem bio zabavan. Nisi imao potrebe da ga prijavljuješ (trol k'o trol), al ajde.

• tonre

Ne trolujem...svako ima pravo da gotivi koga hoce.

• Richard Pryor

Nema veze,takav trol ja ne bih tolerisao.

• tonre

Vi se paranoisete sa tim trolovima,za sve mislite da je trol.

• GM

tonre длаку мења, ал ћуд никако! :)

• Richard Pryor

Tonre,dobio ti jednu bujicu psovki da znam da zbog toga neću biti banovan.

• tonre

To dovoljno govori o tebi.

• Richard Pryor

Pa i tebi govori slika Hitlera.

• tonre

Ali Hitler je super.Mocan covek sa odlicnim idejama.Cenim coveka koji od drzave koja je bila propast i siramasna napravi jednu od najvecih svetskih sila...covek je bio mocan i pametan i ljudi su ga gledali kao vodju...pa Kenedi je izjavio da ce jednog dana mrznja prema Hitleru proci i da ce ga ljudi gledati kao znacajnu istorijsku licnost i ceniti ga zbog toga.

• P

Jednostavno moram da ponovim post sa druge teme!

tonre
    Ali Hitler je super.Mocan covek sa odlicnim idejama.Cenim coveka koji od drzave koja je bila propast i siramasna napravi jednu od najvecih svetskih sila...covek je bio mocan i pametan i ljudi su ga gledali kao vodju...pa Kenedi je izjavio da ce jednog dana mrznja prema Hitleru proci i da ce ga ljudi gledati kao znacajnu istorijsku licnost i ceniti ga zbog toga.

http://files.sharenator.com/I_know_what_you_are_Youre_a_fail_troll_RE_My_New_Avatar-s590x775-106384.jpg

• Richard Pryor

Ok tonre,molim te da svoje trolovske sposobnosti ispoljavaš na drugoj temi.

• tonre

To je to...nemate nikakvih argumenata,samo neke gluposti o trolovanju i slicno...kad budete dosli sa argumentom onda cu vam odgovoriti.

• Хујо Смрад

Ja podržavam slobodu govora pedofila.

• Richard Pryor

Ne želim da se upecam na ove ložačke priče,a ako želiš razjašnjenje zašto je tvoje tzv. poštovanje prema Hitleru pogrešno,mogu ti poslati pvt.

• tonre

Ali ne moze se tako crno-belo gledati na stranu,zasto ne bi to gledao ovako

Bio je djubre i uspesan covek u isto vreme...