Posto sajt belezi rekordnu posetu (ako je verovati statistici alexa.com), sto se umnogome odrazava na funkcionalnost celog sajta, predlazem da se hosting sajta, posto se vec realizuje preko dva servera, podeli na nacin naveden u naslovu:
- Jedan server (onaj slabiji) za postere
- Drugi server za definicije, forum, cet i sve ostaloTime bi jezgro sajta, definicije, uvek bilo dostupno svima, za razliku od mnogo manje bitnih postera, koji bi se sporije ucitavali. Takodje bi bili dostupni forum/cet/groblje/ostalo.
Tehnicki je izvodljivo, i mislim da bi se time lakse procenile i potrebe za buducu optimizaciju. Ukoliko deo sajta van postera pri najvecem opterecenju funkcionise dobro, preostaje jedino problem postera.
- S
Padalo mi je na pamet. Nije loše.
Za. 
Ako stvarno uzmes treci server, metni postere na njega. Trebalo bi da se iskoristi ekspanzija sajta, i da se mozda prosiri sadrzaj. Npr. eksperimentalno uvesti MEME, MEMIJE (ili kako vec) kao poseban deo sajta. A naravno pratiti statistiku posecenosti. Mozda jos ponesto. Treba iskoristiti svaki skok popularnosti, mora se brzo reagovati, privoleti novajlije da se na sajt cesto vracaju.
- _
Slažem se u potpunosti sa Jerichom. Mislim da bi trebao iskoristiti skok posećenosti i u potpunosti privoleti novajlje da postanu redovni posetioci. Ako je ovo istina http://traffic.alexa.com/graph?c=1&u=vukajlija.com&r=6m&y=r&z=3&h=150&w=250&b=FFFFFF
Ova tema je zaključana.
Nije moguće dodavanje novih komentara.