Podela servera - jedan za postere, drugi za sve ostalo
  • Jericho

Posto sajt belezi rekordnu posetu (ako je verovati statistici alexa.com), sto se umnogome odrazava na funkcionalnost celog sajta, predlazem da se hosting sajta, posto se vec realizuje preko dva servera, podeli na nacin naveden u naslovu:
    - Jedan server (onaj slabiji) za postere
    - Drugi server za definicije, forum, cet i sve ostalo

Time bi jezgro sajta, definicije, uvek bilo dostupno svima, za razliku od mnogo manje bitnih postera, koji bi se sporije ucitavali. Takodje bi bili dostupni forum/cet/groblje/ostalo.

Tehnicki je izvodljivo, i mislim da bi se time lakse procenile i potrebe za buducu optimizaciju. Ukoliko deo sajta van postera pri najvecem opterecenju funkcionise dobro, preostaje jedino problem postera.

• Bioshocker

ZA!
    Jebeš postere!

• СМарко

Учиње ми се да си написа да слабији буде за дефке па сам хтио да те напљујем сад жешће...

Али мислим да би ово захтијевало поновно гашење вуке и моје постовање у року од секунд у ону групу тамо....
    За сам јер би помогло, али питање је кад и колико му се бакће са тим сад...

• Jericho

Kud se ne setih pre nego sto je poceo prebacivati! :bicuje se:

• Pepe González

U Jericha mudrost je golema. Dobar predlog! +

• Др Јанковић

Занимљиво. Може.

• Vajskrstese

Подржавам, много се људи из спољњег света наложило на постере па спемују разним говнима и успоравају рад сајта.
    Али као што каже СМаре- велики је то пос'о.

• Lutak iskrivljenog L

ko ce poplacati tolke servere? jedino da das ktitorima moderatorske moci na mesec dana, bilo bi verovatno dosta para od novih ktitora

nego, verovatno bi jaci server trebao biti za postere, to je zahtevnije

• Rosoneri

daj im slabiji za postere, nek se muci fejsbuk bagra

• PrankMaster

ZA! Al' ko zna kad će ovo sve biti realizovano...

• S

Padalo mi je na pamet. Nije loše.
    Za.

• Зна Мурињо

Dobra ideja, samo ako je to izvodljivo.

• Луди Чак

Super ideja, mada mislim da je veliki posao.

• Ox

Džanki nije u pravu. ZA!

• Мистер Пропер

Посета сајта је порасла због постера није сигурно због чета и форума, али предлог је добар, али одразило би се то на велики број људи, не можете гледати да вама којих је 200-300 буде све лепо, а остале људе да од*ебемо! :)

• Луди Чак

не можете гледати да вама којих је 200-300 буде све лепо, а остале људе да од*ебемо! :)

Sto da ne? lolo

• Penzioner

ODLIČAN PREDLOG...Posterdžijama muka, nama nauka! Popizdim nekad uveče kad vidim kako je sve bukirano... Uostalom ovo je rečnik slenga a ne rečnik postera...

• Reservoir dog

Još bolje, poseban sajt za posterdžije.

• kaizen

Protiv, ceo sajt mora da radi lepo. Ako poseta ostane na istom nivou još koji dan, uzimam i treći server.

• Луди Чак

Ajde jos da su posteri dobri, nego su vnugo, dodje ti da se ubijes ako pogledas vise od 10 strana.

• Vučica21

Sad ću ja to da sredim :) Trebala bi mi pomoć dva dobrovoljca za prijavljivanje.

• Jericho

kaizen

Protiv, ceo sajt mora da radi lepo. Ako poseta ostane na istom nivou još koji dan, uzimam i treći server.

Preglasan si, zao mi je. Demokratska vecina je odlucila.

• kaizen

A pa dobro onda ništa, uradite tako kao što ste se dogovorili...

• Jericho

Ako stvarno uzmes treci server, metni postere na njega. Trebalo bi da se iskoristi ekspanzija sajta, i da se mozda prosiri sadrzaj. Npr. eksperimentalno uvesti MEME, MEMIJE (ili kako vec) kao poseban deo sajta. A naravno pratiti statistiku posecenosti. Mozda jos ponesto. Treba iskoristiti svaki skok popularnosti, mora se brzo reagovati, privoleti novajlije da se na sajt cesto vracaju.

• kaizen

Zašto sajt ne bi pretvorio u neki vid akcionarskog društva gde bi sredstva koja prihoduješ iskoristio za poboljšanje sajta sa aneksom da u slučaju prodaje akcionari imaju pravo veta?

Zbog sira i vojne muzike.

• _

Slažem se u potpunosti sa Jerichom. Mislim da bi trebao iskoristiti skok posećenosti i u potpunosti privoleti novajlje da postanu redovni posetioci. Ako je ovo istina http://traffic.alexa.com/graph?c=1&u=vukajlija.com&r=6m&y=r&z=3&h=150&w=250&b=FFFFFF

• kaizen

Npr. eksperimentalno uvesti MEME, MEMIJE (ili kako vec) kao poseban deo sajta... Treba iskoristiti svaki skok popularnosti, mora se brzo reagovati, privoleti novajlije da se na sajt cesto vracaju.

Treba paziti i ne oterati ih :)

• Jericho

Pa dobro, EKSPERIMENTALNO ih uvesti. Ne mora to, ali ocito je da ti "instant sadrzaji" bolje prolaze kod novajlija nego definicije.

Ova tema je zaključana.
Nije moguće dodavanje novih komentara.