Кувар сам ти ја мала!
  • BeboP

Занима ме јел има кувара овде међу јачим полом, јел кува бре неко? Чисто експериментално и за убијање досаде док му је жена са тренером јоге и ко зна шта ради, или стварно то воли? Можда да поделите неке егзотичне несвакидашње рецепте са нама, док је нешто свима приступачно.
    Ево на пример јуче сам направио одличну торту од пилећих груди ( ако некога занима састав могу и да откуцам ) Начи прсте да полижеш! Све сам сам појео, кева гладовала, ко је јебе.

• Фејзбукманијак

Ја знам да је Никола Грбић добро кувао. А и Џејми Оливер је кажу добар кувар.

• Facafacaa

Кад додам мало црног вина у месо које стара пржи, осјећам се као шеф кухиње.
    Онда узмем бијелог лука, исјецкам га ситно, убацим и то па се готивим колико сам прејак, и питам се што немам диплому за кувара. А тек кад рукнем преко тога мало парадајз соса, ауууу....

• Vita

ЈА КУВАМ!

• Борко

Убијам како кувам супу из кесице. А уз печење што умем да додам купуса... Иди бегај бре.

• BeboP

Ладно нико не кува осим вите.

• Борко

Супа из кесице није кување?

• Rosoneri

Volim da kuvam, moram da naucim par nekih fensi jela. Zamalo da upisem srednju za kuvara, ali sam se ipak odlucio za skolu gde ce moj humor na nivou tehnicke skole moci da cveta.

• BeboP

Борко, извини, у праву си.
    Росонери никада није касно, чуо сам да Саша из паклене кухиње има приватну школу кухања.

• S

Ja kuvam skoro svaki dan. Jebiga, studentski život, mora se živeti zdravo.
    I najviše para trošim na hranu. Nenormalno.
    Food makes me happy. ^^

• Луди Чак

Kidam kako kuvam viršle, pečem krompir, kokice, jaja. O kafi da ne pričam... :)

• Vita

Не, озбиљно, ја кувам.

• Луди Чак

Ozbiljno, i ja kuvam ponešto, nisu to neka fensi komplikovana jela, ali šta je tu je, može se preživeti :)

• En_Dotter

Умем да отворим конзерву, али не умем а сипам из ње у тањир, па ако сам сам једем из конзерве.

• celt

kuvam i ja... jebi ga, ziveo sam sam 3 god, morao da naucim :)

znam skoro sve, od suljpa do italijanske kuhinje.

• Vita

Ватам пичке у стан на рижото са вргањима, пикантну пилетину и брускете.

• M

Aj neka im neko bači koji link tema o kuvanju, nisam se još rasanio.

• paninaro

ja sam kuvao dok se nijesam oženio. sada kuva tašta.

• M

I htio sam da napišem "Stefane" umjesto "neko". :)

• Vita

Не не не, ово је тема о МУШКОМ кувању, посебној вештини и ритуалу.

• Bruce

Ja kuvam šta vam padne na pamet i neke stvari koje vam ne bi pale na pamet. Jedino što ne umem dobro da napravim je riblji paprikaš na vojvođanski način jer je to jelo koje zahteva umetničku posvećenost bez istovremene umetničke inspiracije i ne umem da razvučem kore za pitu.
    Smatram da je kuvanje jedna od obaveznih veština koje muškarac mora imati, pored vožnje bicikla i plivanja, i da smo generalno gledano jako dobri u tome kad se malo posvetimo.

• S

I htio sam da napišem "Stefane" umjesto "neko". :)

Znam, jebiga, često me mešaju sa mojim prethodnim nalogom. :)

• дебели пацов

Fak jea! Ja sinoć kuvao vrapce na ražnju, ozbiljno ne sprdam se.

• paninaro

ja pravim odličnu riblju čorbu (iliti paprikaš jer svu ribu očistim i vratim). i uvijek pravim kazan da imam bar za 5 - 6 dana.

• Vita

А даааај, мојне јебати.

• Bruce

ja pravim odličnu riblju čorbu (iliti paprikaš jer svu ribu očistim i vratim). i uvijek pravim kazan da imam bar za 5 - 6 dana.

paninaro, vojvođanski paprikaš se kuva u kotliću na vatri, uvek za tačan broj osoba plus dva tanjira, dinsta se crni luk na malo vode pa se dodaju komadi rečne ribe (obavezno šaran, a uz njega idu dobro glave i repovi od štuke, soma, tolstolobika...), začini (obavezno ljuta paprika domaće proizvodnje) i, na kraju, dodatak za riblji paprikaš (ja koristim Alevin, ali može i neki drugi - jedino Fant ne valja). Poenta kuvanja je da komadi ribe (obično sečena preko kičme na debljinu dva prsta, tzv. "zvono") ostanu CELI, ne smeju se raskuvati, a čorba mora biti gusta. I obavezno, glavni deo, društvo mora da se zeza oko kotlića pijući pivo dok se ne skuva :)

Ovde se još služe i posebno obareni čipkasti rezanci, ali pravi gurmani jedu samo paprikaš i uz jelo piju špricer.

Mnogo volim ritualne radnje oko kuvanja, način kako seckam pojedine namirnice, kako ih slažem u posude, kad dodajem začine i priloge. Najviše volim da se zajebavam oko aranžiranja jela pri posluženju...

• paninaro

kod nas se pravi riblja čorba: luk, zaprška, pa riba sa začinima da se kuva. poslije sat kuvanja vadi se riba i čisti od drača, a može i da se ostavi sa kostima. ja čistim jer se ponekad poneko udavi sa dračom. poslije se riba vrati u čorbu. jedino se glava ne čisti ali nju jedu samo pravi poznavaoci. i mi kažemo 'zvono'. bez rezanaca, poneko doda oriz (pirinač). Jbg, ja kuvam kući, u ribolov idem obično sam pa mi nije gušt. kada dođeš ovamo, vodim te na najbolju čorbu u crnoj gori, nema šanse da ti se ne svidi :)

edit: zaprška je OPCIONO, ja volim

• Без Шећера

Veterinar sa kulinarskim iskustvom, do duse ne sad nekim Bog zna,ali ono,prosek..Sta ces vise...Terenski posao keva,...Nakljukaju me namirnicama kada nemaju para,moje samo da spremim posle...^^

• Bruce

paninaro, prihvatam poziv, ako ikad dođem dole obavezno ću ti se javiti :)

• oblakmatori

valja dve supe iz kesice pomesati i sipati u duplo manje vode od preddviđene, zajebalo vek, dobijeje se sasvim treća supa lol

• cernogod

Przena paprika se racunaju u kuvanje, ergo kuvam. Koji sam dekartezijus renatus za kuvanje jbt!

• Bruce

valja dve supe iz kesice pomesati i sipati u duplo manje vode od preddviđene, zajebalo vek, dobijeje se sasvim treća supa lol

Uzmeš pileće grudi, isečeš na šnicle i ispržiš na teflon tiganju. Izvadiš iz tiganja, sipaš tri deci vode i kad provri smanjiš plotnu na pola, dodaš krem supu od pečuraka iz kesice i mešašdok se ne sjedini. Vratiš šnicle i iskopčaš plotnu, a ovo sve ostaviš da ukrčka... kao prilog beli pirinač ili pire krompir, a može i pire od karfiola...

•  električar

Kilo slanine, kilo paradajza, kilo crnog luka i jedan hleb.

• Kurd

Zanimljiva tema...

Ja tvrdim da na ovom sajtu postoji jedan član koji je pravi pravcati šef kuhinje u jednom dobrom francuskom restoranu(ali i gazda po potrebi), u jednoj dalekoj stranoj zemlji i koji ima preko 500 definicija napisanih ovde.

Da li mi verujete?

•  električar

Ja verujem, mislim moram da ti verujem. Ti nikad ne lažeš lolo

• Bruce

jednom dobrom francuskom restoranu

Ako je Srbin šef kuhinje, onda verujem da postoji DOBAR francuski restoran :)

• Kurd

Pa jeste francuski, po karti-tj. šta se sprema, ali su zapošljeni svi od Francuza do Brazilaca...

A da je Srbin, jeste 100%...a da je najbolji Šef kuhinje u tom deliću sveta imam i svedoka na na sajtu! :-)

•  električar

Ako je Srbin šef kuhinje, onda verujem da postoji DOBAR francuski restoran :)

Svinjetina u najavi.

• oblakmatori

ahahahaha, kako čovek da ne poveruje, ako je preko 500 :))

• Kurd

Jbg...ne lažem 100%...ja nikada ne lažem! :-)

• Bruce

moja baba (smejte se, smejte) je bila šef kuhinje u hotelu Agava u Budvi pre WWII - od nje učio moj tata, od njega ja... nisam profi, ali je svaki profi kuvar u mojim očima umetnik nad svima...

• Kurd

Tako i ovde gde sada živim misle...

• Bruce

samo ako nije "Žuti taksi" restoran :))

• Kurd

Nije u Srbiji...veoma je daleko od Srbije. U kuhinji se priča francuski, a i u restoranu. I da vam kažem ko je, ne bi mi verovali.

Bolje da ćutim.

•  električar

Ja znam kod koga da se raspitam, samo kad izađe iz rominga.

• oblakmatori

jebem li ga, meni nikad nije bilo jasno u kom trenutku ribe nauče da kuvaju. Mislim da se to dešava odmah nakon udaje, al mi to nije jasno. Znam puno devojaka jaje nisu znale da isprže i dođeš im par dana posle svadbe ručak u fulu, to me mori mnogo :)

• Natnat

Ja znam kod koga da se raspitam, samo kad izađe iz rominga.

Izašla :))) i potvrđuje sve navedeno!

•  električar

Eto, šta sam rekao.