Školstvo u Srbiji
  • celt

Ministri, nastavnici, ucitelji i svi redom (dobra vecina njih) su pogubili kompas kako da vode skolstvo. Gledam test za upis, i pitanja:
    http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/440769/Testa-se-plase--i-vukovci

pitanja 2 4 6 cak nisu ni neke stvari iz opste kulture, nego detalji iz udzbenika. ok, ziza van fokusa u oku, nesto si, kratkovid dalekovid, ne mora bas da pamtis detalje... pitanje 7, kao elektronac mogu da kazem da je umobolno i dvosmisleno. ostala su manje vise glupa. recimo za arabiju kazes da im je glavna sirovina nafta, i izgubis pola poena sto nisi napisao gas (iako se to podrazumeva).

neka idu vise u kurac, mrzeo sam ih u osnovnoj i srednjoj sto me ucili da biflam napamet stvari, mrzim ih i sad. idioti, debili, sa kreativnom sposobnoscu krokodila, bubali kao mali, pa sad isteruju generacije koje ne umeju da razmisljaju glavom, zato sto im pricaju da mora da se napamet radi.

skolstvo je golo govno ako su nastavnici budale. ili oni sto pricaju nastavnicima sta da rade. kreativnost saseci u korenu, to je nastavni plan.

• kizo

Super je školstvo.

• kizo

Pozdrav tebi i tvojima.

• celt

vidim kizo, naucili te dobro.

• dusan1001

Htedoh još pre neki dan da otvorim ovu temu.Školstvo se definitivno raspada i puca po šavovima.Bukvalno ne znaju gde udaraju.

• celt

ma bilo tako jos ja dok sam isp u skolu, neko tad mislis ajde nastavnici, profesori, to pametno, valjda znaju sta rade.

onda dodjes u godine kad su ti vrsnjaci nastavnici i profesori, pa se krstis ko ce da ti uci decu sutra.

• Valdemar

Koje školstvo u Srbiji?

• kizo

ma bilo tako jos ja dok sam isp u skolu, neko tad mislis ajde nastavnici, profesori, to pametno, valjda znaju sta rade.

onda dodjes u godine kad su ti vrsnjaci nastavnici i profesori, pa se krstis ko ce da ti uci decu sutra.

Vaistinu! Dođe mi il da odsječem sebi muda il da ih školiujem kod kuće.

• celt

ucenje napamet na sve strane bilo i ostalo, negativna selekcija odmalena.

• Valdemar

Ministar prosvete.... Bedo... Ja sam mislio da ne može niže od onog prethodnog imbecila.
    https://www.youtube.com/watch?v=Y4bG5XahORc

• Leteći medvjedić

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/440769/Testa-se-plase--i-vukovci
    ...biologija i fizika su teške. Iz njih ću uzimati privatne časove i nadam se da će mi bar oni pomoći - ispričao nam je vukovac Marko L. iz Beograda.

Ovo samo pokazuje da su djeca retardirana.
    Pa ko uzima instrukcije iz biologije i fizike?

instrukcije iz biologije

http://xoxoafterdark.com/wp-content/uploads/2013/10/polar-bear-facepalm.jpg

• celt

a, glupo je pitanje, da podjemo od toga.... jebote, disanje stavis u isti kos sa isparavanjem. pitanja sastavljao debil.

• dusan1001

Haha al ovo je vrhčina "Namerno sam pogrešio" i "Nisam se zbunio" hahahahahahah

• Valdemar

a, glupo je pitanje, da podjemo od toga.... jebote, disanje stavis u isti kos sa isparavanjem. pitanja sastavljao debil.

Nije glupo pitanje, koliko kapiram, jedino kod kondenzacije se odvija proces prelaska vode iz gasovitog u tečno stanje, a u ova tri obrnuto. Čista logika, ako znaš šta su ta četiri procesa, to ti dođe više kao trik pitanje za test inteligencije. Ovaj pao, pa se još ukopao.

• Valdemar

Vaistinu! Dođe mi il da odsječem sebi muda il da ih školiujem kod kuće.

Zaboga. Zašto bi školovao muda...

• dusan1001

Ma pitanja i jesu debilna to se vidi i iz linka štos okačio al nemoj onda da lupaš gluposti kako će pitanja biti iz opšte kulture.(Ovo se odnosi na ministra ne na tebe lolo)
    A matura i treba skroz da se ukine a da se polaže prijemni za srednje ko što se polaže za faks.Takođe pod hitno uvesti više izbornih predmeta a ne samo usrano građansko i veronauku.Ja bi recimo voleo da vidim predmete koje se bave filmom , informatikom, naprednijom matematikom, književnošću i uopšte predmete da deca nešto nauče i probaju da smanje razliku između osnovne i srednje još dok su u osnovnoj.Uveren sam da bi na ovim časovima deca mnogo više naučila jer bi na času bili samo oni koje to interesuje.Veroučitelji i nastavnici građanskog su najveći paraziti u školstvu.

• celt

jeste glupo pitanje jebote, alo su vec hteli da stave coveka malo manje umobolno bi bilo da su stavili znojenje. malo. ali opet bi bilo.
    i transpiracija. jebote...

• Puzzle-Fox

Brate... dosta je jedna društveno-politička tema dnevno.

• Puzzle-Fox

Ovo samo pokazuje da su djeca retardirana.
    Pa ko uzima instrukcije iz biologije i fizike?

Ja bih mogao da dajem onima koji ne kapiraju nasljeđivanje. Mendelova pravila je kod mene na med. fakultetu gdje smo to opet radili skapiralo kako valjda troje ljudi, mada opet ne mislim da treba za prijemne ispite taj tip spremanja.
    Biologiju sam odradio 25/25 bodova skoro bez spremanja a hemiju 17/25 sa dva dana iščitavanja organske hemije na prijemnom ispitu.

• RomarioO

Super je školstvo.Treba ga ukinuti.

• Truleks Krpa

nije dužan da zna odgovor na to pitanje, ali na kako se ljigav način vadio da je namerno pogrešio došlo mi je da se ispovraćam. Pa majke mu ga spalim, kaži NEZNAM , nisam znao, ali da se na onako mizeran način vadi i da laže to je totalno dno.

• Valdemar

Veronauku i građansko treba izbaciti sigurno. Da sam ja postavljao pitanja ministru, pitao bih ga da izbaci uljeza: evharistija, cirkumcizija, apokatastaza, emanacija, sinergija... al bi se zbunio.

• Puzzle-Fox

Uljez je "apokatastaza" jer se jedina ne završava na "ija". Je li tako?

• Valdemar

Cirkumcizija, jer su ovo termini iz teologije, a cirkumcizija obrezivanje :) Ali mislim da si to znao...

• Puzzle-Fox

Sretao sam se sa fimozom pa sam je iskusio na sopstvenoj koži.

Nego ne vidim zašto bi sinergija bila teološki termin kad se sreće u više-manje svakoj oblasti.

• Valdemar

Ne znam, lupio sam, sinergija kao hrišćansko učenje da se ljudsko spasenje može ostvariti kombinovanim dejstvom ljudske slobodne volje i božje milosti. Birana oblast je teologija, to bih odmah napomenuo ministru. Pa nek se seti da sinergije ima i u teologiji,i da je to koncept, a cirkumcizija potez nožem.

• G

Школа је добра јер се социјализујеш са осталом децом и безнадежно се заљубиш у неку милфару (професорка енглеског, српског, физичкоф, историје...) и присуствујеш непоновљивом догаћају рашћења женских груди од брадавица до лопти медицинки. Неки добијемо и прва сексуална искуства, неки добијете и рошаве фаце. Али све у свему, буде незаборавно. То је животна школа. А оно што пише у књигама... па, то обично спаљујемо на крају године. Леп домородачки ритуал.
    http://www.youtube.com/watch?v=6gcPuZ3L5-w
    http://www.youtube.com/watch?v=djN0aQxNtN4

• Sanitarni čvor

danasnja deca su glupa k'o kurac.

• Larry Underwood

Deca su nezainteresovana, što dalje čini da postanu glupa i/ili neobrazovana. To je prvenstveno uloga roditelja da zainteresuju dete da uči nove stvari. Mene uvek boleo kurac za matematiku, i dalje je tako, došao sam do faksa i ne treba mi, al' zato mi je uvek kvarila prosek (najviše). Umesto da dozvole da oni koji imaju interesovanje npr. za kompove rade nešto korisno, 2 - 3 predmeta u vezi sa tim, oni imaju jednu mrtvu informatiku gde se rade PASKAL i DELFI. Pa eeej bre!

• Sanitarni čvor

mnogo deci bitnije koliko lajkova imaju na fejsbucima i tviterima nego nesto svrsishodno da urade.

• kizo

Ouvaj, jel se ne bi moglo obrezivanje isto uvući u teologiju? Sječenje dijela kurca je iz nekog razloga vid komunikacije sa bogom.

• Sanitarni čvor

jer je to bitno za skolstvo...

• Valdemar

Ouvaj, jel se ne bi moglo obrezivanje isto uvući u teologiju? Sječenje dijela kurca je iz nekog razloga vid komunikacije sa bogom.

Može, ali kao praksa, ne kao koncept, i ne kod hrišćana, tu je začkoljica koja izdvaja. Ma ja mislim da bi ga oborili i na pitanjima iz poznavanja prirode i društva. Debil.

• Томдрил Мерилин

Vjeronauku i Istoriju izbaciti iz sistema. Jebalo ih posvjecivanje minulim vremenima, dogadjajima, mada opet kada skontas, manje vise bilo koji predmet jeste.

• Томдрил Мерилин

Школа је добра јер се социјализујеш са осталом децом и безнадежно се

Bedak.

• Valdemar

Kako istoriju da izbaciš? Onda ćeš imati istorijsku građu razbacanu kroz druge predmete, a nećeš imati širu priču pomoću koje ćeš moći da sastaviš kakvu-takvu jedinstvenu sliku? Nemoj da si ekstremista što pali kantonalne vlade :)

• Томдрил Мерилин

Zaboravi na proslost i ona ce biti ponovljena. Sto je najgore, ljudska rasa nikako da nauci iz predmeta i ucenja koje se zove Istorija. Mene zanima Istorija, ali ne znam koliko je relevanta, dokazana, koliko je velicana od strane pobjednika koji su je i pisali. Opet, moje rezonovanje je manje vise i fejl, mozda i nekounutrasnje nezadovoljstvo za nekim ekstremnim* promjena, pa sam se okomio na Istoriju kako je treba ukinuti. Ah...
    Ne znam, ne vrijedi da se memorise ako se kriticki ne pristupi Istoriji. Volim ja trivijalnosti, ali bgate...

** NISAM EKSTREMISTA! :D

• Valdemar

Ukinuti istoriju... A jesi razmišljao, kad bi odjednom nestalo sve nuklearno oružje na svetu, svaku pojedinačnu A-bombu da neki dobri vanzemaljci teleportuju negde u tri lepe i da svi ostanu bez atomskih bombi? Al bi nastala klanicaaaaaaa....

• Томдрил Мерилин

Razmisljao sam o posljedicama, i manje vise mi je jasno sta bi bilo, ali nikako da dokucim psihologiju toga.

• Томдрил Мерилин

Monkeys killing monkey for a piece of land, eh.

• Puzzle-Fox

Ukinuti istoriju... A jesi razmišljao, kad bi odjednom nestalo sve nuklearno oružje na svetu, svaku pojedinačnu A-bombu da neki dobri vanzemaljci teleportuju negde u tri lepe i da svi ostanu bez atomskih bombi? Al bi nastala klanicaaaaaaa....

Napravili bi nove i sakrili ih u Sjevernoj Koreji da ne mogu da ih nađu

EDIT: nego da se nadovežem. Dok god nuklearno ili bilo koje drugo oružje slične razorne moći nemaju neki suicidalni ekstremisti koji tripuju da će biti nagrađeni ako u ime Boga pobiju pola zemlje, ono će biti faktor mira.
    Isto kao kad imaš onaj meksički trougao đe trojica nišane jedan drugog... doduše sa radioaktivnom municijom.

• Valdemar

Al da nema tog oružja, da ga je nemoguće napraviti, eto Rusa ponovo u Berlinu, ako ne i u Parizu i Madridu.

• Puzzle-Fox

A Ameri ludi ne bi došli kao prošli put do druge strane Berlina?
    Jebi ga, danas se ratuje mnogo brže nego prije 70 godina.
    Ono za šta ti je nekada trebala cijela armija sad obavlja četa specijalaca i 2 bombardera.

• Veselko

Jes, bila bi klanica, ali kad bi Rusi svom snagom udarili na Evropu odjednom, to bi bio blickrig, nema EU taj kapacitet vojni, slabo je to. I ne bi imali Ameri posle gde da iskrcaju pešadiju. Ameri i Englezi nisu bacili A-bombe na Ruse dok su je imali samo oni zato što bi u jednom trenutku morali da bacaju bombe po Parizu, Minhenu, Rimu, koje bi zauzeli Rusi začas tenkovima. Zajebano.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Unthinkable

• Puzzle-Fox

Ti misliš da bi Rusi i NATO ratovali kao Talibani u 21. vijeku?
    Ono da se rokaju bez avijacije ili bar oklopnih vozila.
    Jebi ga, NATO je po pitanju prvog a usudio bih se reći i drugog bolje opremljen, jedina prednost Rusa je pješadija naoružana sa nekim od 1452859 tipova kalašnjikova idealnog za borbu u gradskoj sredini kakvu ima Evropa.
    Uostalom Ameri imaju mnogo bolje obavještajce danas, sredilo bi se nekako da Ruse sa leđa udare Japanci i oni neprijateljski nastrojeni ekstremisti. Ne može zemlja površine Rusije da se braniti i napada u isto vrijeme ako je protivnik dobro organizovan, naročito kad imaš u obziru očajnu infrastrukturu.

• Valdemar

Zaboravljaš bol u kurcu prosečnih Amera ako nisu lepo plaćeni a treba da ginu, i ruski urrrra masovni kampanjski momenat. Mislim da bi pre Ruje zauzele Evropu, posebno što bi se malo amerskih brodova i nosača prevuklo preko Atlantika? Čuo si za ŠKVAL? Osim toga, Izraela više ne bi bilo, dali bi ga Rusi Arapima da ga izedu. A šta bi bilo sa Japancima, Kinezi ih čekaju da ih napenale još od WWII.