Stripovi, sve i svašta, diskusije i kolekcionarstvo
  • Larry Underwood

Ima nas solidan broj na sajtu koji gotivimo i skupljamo stripove, ali koliko sam video nema nijedna potpuna tema, tako da bi ovo mogla da bude sveobuhvatna.

Znači, dolaze svi centri devete umetnosti u obzir, evo da i da ih ubeležim ovde.

FRANCUSKA I BELGIJA

- ,,Umetničkiji'' nego ostali, ima tu svašta zanimljivo. Asteriks, Tintin, Talični Tom, Iznogud, Ratnici sa Akbara, razna ,,van šat'' izdanja...

SAD

- Šta reći? Marvel, DC i Dark hors vode trku, mahom superherojština + jake grafičke novele.

JAPAN

- Mange, koje protivno popularnom mišljenju nisu samo za decu i perverznjake, ima tu štošta zanimljivo. Popularno (i dostupno kod nas) : Naruto, Van pis, Uzumaki...

*ITALIJA

- Iako se ne smatra jednim od centara stripa (njih je po nekoj popularnoj podeli tri, ovi iznad) kod nas je podjednako, pa i više zastupljen njihov strip. Neizbežni Alan Ford, pa Bonelijana - Zagor, Dilan Dog, Mister NO, Marti Misterija; a i non-Boneli kao što je Korto Malteze.

Eto uvodnika od mene, pričajte šta volite, šta skupljate, može slike može šta god, samo bi bilo lepo da je ne userete glupostima.

P.s. ako hoćete da se dogovarate o kupoprodaji bilo bi kul da to bude preko PVT-a zbog spema.

• Larry Underwood

Dobro, ovo sam pisao čisto kao osnovu, ima tu još sijaset stvari, Španci su ipak malo slabiji, ali Politikin zabavnik ih je objaviljivao, Bleksad jebe vaistinu. :)

• Dzankee

Darkwood bas ozbiljne stripove pusta u prodaju svaka im cast, mada bih voleo da ima vise mangi a ne ovih shounena

• Larry Underwood

Ispituju tržište jebiga, ne isplati im se da krenu sa brdom mangi odjednom.

• Dzankee

Moguce. Ako bude Veseli Cetvrtak ove godine na sajmu knjiga bice vrh, treba sacuvati sto vise para hhehe

• Larry Underwood

Biće, naravno, svake godine su tu. Ja sam baš u problemu, više ne znam šta bih kupio. Kačiću spisak i slike šta sve imam kad me ne bude mrzelo.

• Dzankee

Larry jesi siguran da ce biti ove godine 100%?

• Dzankee

Oce li Darkwood biti isto?

• Larry Underwood

Biće, budu svi strip izdavači na Sajmu.

Daa Rabine, dobre stvari, jedan ortak je vadio to iz Zabavnika i koričio.

• Dzankee

Znaci dolazim sigurno na sajam, do jaja

• Larry Underwood

Možemo i neku pivkanu da popijemo onda.

• Dzankee

naravno. kog datuma je sajam

• Pajo Dačak

Mikijev zabavnik jebe!!!

• Larry Underwood

Jao, imam brda Mikijevih, al' su u lošem stanju. :/

Evo, da ispišem šta trenutno imam i skupljam, pa ću baciti slike kad budem stigao.

Dilan Dog - Ceo VČ redovan i SB, dve knjige + ovo u boji, solidan broj Ludensa i desetak random izdanja starih.

Zagor - Svašta staro, Lunov Magnus

Mister NO - Isto k'o i Zagor, + nekoliko VČ

Blek - Svašta staro Lunov Magnus (i neka rendom izdanja malo novija)

Lazarus Led - Slobodna Dalmacija, dvadesetak brojeva

Komandant Mark & Kapetan Miki - svašta mešano

Alan Ford - Tušta i tma novo & staro

Konan - Cela Marketprint edicija, dve knjige Belog puta i nekoliko Marvel i Konan saga

Asteriks i Obeliks - Mnogo brojeva, ono belo izdanje, zaboravih ko je izdavač

Talični Tom - Isto kao i Asteriks

Eks Almanah i Stripoteka - Dosta brojeva, treba izbrojati - mešovito, Tarzan, Hulk, Spajdermen...

Uzumaki manga - trobroj

Grafičke novele i pojedinačna izdanja - Sendmen (tri broja za sada), Ledeno doba, Lavkraft adaptacija (Darkvud), Lokot i ključ...

Eto, nabacah iz glave, možda sam još nešto zaboravio, videću da bacim slike kad budem ima vremena.

• Pacijent

Dylan Dog n#1.
    Na Sajmu će biti dosta stripova, može da se pazari jeftinije. Veseli četvrtak se prodavao po 100 din., novija izdanja ,ali ne na njihovom štandu već kod drugih izdavača. Bilo je dosta starijih stripova. Hala 1, na spratu, izdvojen prostor.

• Tibor Váci

Koliko je do sad izašlo brojeva dilan doga od veselog chetvrka? Imam nekih prvih dvajes brojeva pa me interesuje kolko bi mi trebalo da dopunim

• Larry Underwood

86, znači izašlo bi te oko 10 i po hiljada sa karticom od 30% popusta da kupiš ono što ti fali ako imaš 20.

• velikiblek

imam jedno 200 komada alan forda,mozda i jace.kad sam bio treci-cetvrti osnovne ujak me navukao,posle sam ih besumucno skupljao i citao.

• Tibor Váci

ipak imam 31, znachi oko devet soma

• Tibor Váci

i da, tu karticu veselog chetvrtka mi nikad nisu poslali govnari iako sam bio popunio ono govno sa podacima

• velikiblek

Bio je jedan odlican strip u izdanju veselog cetvrtka,leo pulp se zvao,samo tri broja su objavili.

• Dzankee

VELIKIBLEK, imam 1. deo toga. Solidna zajebancija, zanimljiv crtez.

• celt

tema nije tema dok se rasni ne posere na simpsonove

• Dzankee

Da, i Brad Barrona kontam da popunim, ne treba mnogo para.

• Dzankee

Nešto sad računam, ovako bez popusta bez ičega za sve Dylan Dog VČ knjige (ima ih 22) trebalo bi malo više od 46 hiljada, a Zagor knjige malo više od 55 hiljada dinara. Znači neka bude 102 hiljade za ova dva. Popust 20%, znači 82 hiljade. Baš su jebene cene knjiga.

• oblakmatori

Čuo sam da je The crow prejeban strip. U suštini da se Erik ubijao od heroina i da je imao maniju samokažnjavanja. Čitao neko možda?

• FAĐO

Jel čito neko onaj novi Bonelijev strip, Siročad? Kakav je?

• Drug Raja _-_

Bio je jedan odlican strip u izdanju veselog cetvrtka,leo pulp se zvao,samo tri broja su objavili.

+1

čitajte walking dead jer jebe jako

• FAĐO

Hvala Dzankee.

čitajte walking dead jer jebe jako

+1000

• Larry Underwood

Preporučio bih Fejbls

http://en.wikipedia.org/wiki/Fables_%28comics%29

Jebe snažno, na tome je bazirana igra Volf among as.

• Dzankee

Walking dead sam pročitao sve, malo je reći da jebe. Mada sad čekam kao retard mesec dana jebenih 35 strana

• Larry Underwood

Ne znam, mene mrzi da krećem Voking ded jer ima brda brojeva a i još brda u najavi. Krenuo je DW ta izdanja al' mi se ne daju pare. Više volim da imam raznovrsne kraće edicije (izuzev DD).

• Dzankee

Ma uzmi procitaj na netu ko ja, ja prvo uzeo od drugara prva dva dela WD iz Darkwooda, svidelo mi se (posto nisam gledo seriju), i uzeo skinuo sve Issue i iscitao, veruj mi neces se pokajati

• Larry Underwood

Jednom kad mi sedne ima da ošurim sve odjednom.

• Dzankee

Ja pročitao za 2-3 dana fazon, bukvalno sam ceo dan čitao lolo

• Larry Underwood

Tako sam ja sa ovim Fejblsima.

• Dzankee

Vidim sad da je i to ongoing, jebem im sve baš. I Kirkmanu i ovima. Sad čitam Berserka, uzeću to da vidim kakvo je, valjda ima na netu da se skinu svi issue-i, a?

• Larry Underwood

Ima, a dobra je stvar što ima arkove pa su zaokružene priče na po 5-6 išua.

• Лаик

Ако се рачунају стрипови у цбр. и пдф. форматима, онда сам и ја колекционар. Гигабајти и гигабајти стрипова, графичких новела, хардкавера и пејпрбекова. ДЦ и Марвел, Имаге и ДВ само због корњача. Дилан Дог и Загор од нама ближих наслова. И наравно манга понека.

• mrljo

E ljudi ima li neka stranica da se mogu onlajn čitati stripovi (mada nije to to meni) a da nije na fb?

• Dzankee

Laik, sta predlazes od DC i Marvela?

@Mrljo, ima ali su bas losi skenovi.

• cornelije

Ovaj novi Dilan je l vredi?

• Лаик

Онлајн тешко, углавном их је лако скинути са торента или рапидшера, но задњи сајт за којег знам да је хостовао стрипове за онлајн читање (Sandman, Spawn, Witchblade - Comicoo) је угашен пре неколико година.

• mrljo

E pišaj ga, a dođe mi nekad da malo čitam Alan Forda i Dilana