Dakle da li ste za ili protiv kupovine original igara. Da li imate svoju kolekciju video igara i sta obicno kupujete (odnosi se na zanr)? Da li skupljate nesto tipa gaming figure, steelbokovi (metalna pakovanja za video igre), odela i tako dalje. I naravno da li posecujete velike sajmove tipa Gamescoma u Kelnu
p.s. izvinite zbog osisanis slova, mrzi me da menjam sad :D
- В
Hahahahahaaahhaha kako prejaka tema.
NE. 
iam ovo od akcionih figurica
https://fbcdn-profile-a.akamaihd.net/hprofile-ak-prn1/s160x160/534282_344380722317713_190026802_a.pngne igram igrice gledam vise rijaliti programe,

Mislim da je to preskup hobi za ovdašnje uslove, i da je nenormalno da 4-5 igara koštaju koliko i cela konzola. Posedujem kolekciju od 150+ naslova za PS1 (mada je svega nekoliko originala, tri došla uz nj, ostalo pirati sa dojajnim kutijicama) i to je sve. Da imam keša ''za bacanje'' pre bih pazario oriđi filmove.

Pa, da mene neko pita izdavacke kuce bi trebale da prilagode cene igara platovnoj mogucnosti gradjana u toj zemlji. Iracionalno je da su kod nas skuplje igre nego na zapadu a plate su mnogo bednije. Ne mora da bude upakovano kao za zapad, sto se mene tice, moze da bude i u burekom omascenom papiru na kome je neko polupismen napisao naziv igre, ali nek kosta 500 kinti i nema problema. Ko hoce da igra to moze svakako da priusti, broj prodatih kopija bi se drasticno povecao, itd.
Naravno, to nije moguce iz vise razloga, tako da od toga nista... :(
Pa, da mene neko pita izdavacke kuce bi trebale da prilagode cene igara platovnoj mogucnosti gradjana u toj zemlji. Iracionalno je da su kod nas skuplje igre nego na zapadu a plate su mnogo bednije. Ne mora da bude upakovano kao za zapad, sto se mene tice, moze da bude i u burekom omascenom papiru na kome je neko polupismen napisao naziv igre, ali nek kosta 500 kinti i nema problema. Ko hoce da igra to moze svakako da priusti, broj prodatih kopija bi se drasticno povecao, itd.
Naravno, to nije moguce iz vise razloga, tako da od toga nista... :(+1
http://s3.amazonaws.com/theoatmeal-img/comics/music_industry/4.png

Imam nekoliko Football Managera originalnih.
To za mene nije igrica nego nacin zivota, i iz silnog postovanja prema njima kupujem CDove. Na zalost, 13icu nisam uspeo da kupim original, mada bih mogao ovih dana jer ce pojeftiniti..Ostale igrice ne igram. Igrao sam kanter onako po 15 minuta dnevno,al s obzirom da je to igra iz praistorije, vriste mi jajca da kupujem original.
Inace, voleo bih da imam kolekciju svih menadzera, omiljenih muzickih albuma kao i barem top50 filmova sa svoje liste. Al za sad su to samo mastarije.

Jel ovo trik pitanje? Ja sam kompjuteras od C64 (koga i dalje drzim ispravnog), i NIKADA nisam platio ni jednu kompjutersku igru ni program, a ni original CD ni DVD. Imam impozantnu kolekciju gramofonskih ploca (jedan veliki deo je Pok. Cale kuplo na kilo kad je propala neka robna kuca u Cupriji), ali ima tu i originala iz GB , Kanade i USA, tako da nije da nista nismo dali entertaiment industriji...
Cim je moj Brat dosao da se nesto pita u firmi, odmah je kupio original Windows, jebo ga on, da bude satro legalan... Nada za tu industriju je sto dolaze sve plasljivije generacije.
I jos nesto. Da kosta DINAR jedan igrica, opet je ne bih platio, isto ko sto necu da platim porez na zemlju, cekicanje drva sumaru, tv pretplatu... NECU bre!
Kile3386
Hraste zašto igraš fifu? Fuj! A još si i bacio pare za original.
Ja je skinuo da vidim kakva je, ma nisam ni pola tekme odigrao i obrisao sam je, đubre neviđeno. Samo PES. Kupio sam PES 2010 i 2012. Na 2012 uvek sam bio među prvih 200 online.Odlicna je. Meni je neuporedivo bolja od PESa. Ne volim PES generalno, ali sam mu i prosle godine dao sansu ali jednostavno deluje kao da svi igraci pate od grceva a lopta kao da je najobicnija balonjara.
FIFA u online rezimu je sjajna kad vodis jednog igraca i skupi se dvadesetak ljudi, a ostatak je manje vise slican sa prethodnim izdanjem uz par unaperdjenja.A da, zaboravio sam da sam kupio i CS preko Steama, a razmisljam se da uzmem i GTA paket. Dobijaju se sve GTA igre za 30 evra sto je sjajno. Opet, zao mi je tih para, ali kad mogu da odvojim hiljadu dinara mesecno za stripove, zasto da to ne uradim i za GTA? Mogao bio opet da napravim haos sa CJem... :)

Care, upravo u tom pravcu se i ide... Nazalost, u tome prednjaci prokleti EA koji ti napravi igru koju mozes da igraas za dz, ali kao da ti je neko vezao ruke iza ledja pa se ti snadji, a ako uplatis samo 9.99$ odvezace ti ruke, a ako narucite jos jedan dodatak dobicete i ovaj prelepi background, i sve to po ceni od 17.99$.
A da, zaboravio sam i prvu pravu igru koju sam kupio. Od nje je sve i krenulo. Navukao me bivsi koelga koji mi je dao da probam demo. Tad sam bio dekintiran i prakticno sve pare sam spiskao na nju, ali s obzirom na to da sam proveo nebrojane sate uz prvi i drugi deo morao sam da kupim Diablo 3 jer ne moze da se crackuje. Na kraju sam dosao do zakljucka da ne vredi tijeh para, ali sta ces?
Care, upravo u tom pravcu se i ide... Nazalost, u tome prednjaci prokleti EA koji ti napravi igru koju mozes da igraas za dz, ali kao da ti je neko vezao ruke iza ledja pa se ti snadji, a ako uplatis samo 9.99$ odvezace ti ruke, a ako narucite jos jedan dodatak dobicete i ovaj prelepi background, i sve to po ceni od 17.99$.EA забранити законом.
најбоље би било да се компаније које праве игре утале са компанијама које праве компове и онда кад купиш комп, пошто јелте, њега мораш да купиш, добијеш и право на одређени број или неограничен број, није важно, игара које ти се дају уз, или временом по куповини компа.Онда би или компови добили још астрономскије цене (па би продаја компова отишла у курац) или би пропале компаније које праве игре (јер би их правиле за џабе).

Pokrenuo sam temu iz ko zna kojih razloga, a i delimicno zbog toga sto sam se jedno vreme bavio pisanjem recenzija za video igre, cisto me je interesovalo da li ima neko da se bavi kolekcionarstvom. Mislim istina je da se za to nema mnogo para, ali sta znam, mozda se i nadje neko. Ja sam uvek zavideo ljudima kada vidim kolekcije kakve imaju, tipa americke kolekcije filmskih i gaming rekvizita. Sve to kosta nekoliko stotina evra (pojedinacna cena), sto je cena iznad nasih mogucnosti. A cene nisu prilagodjene nama, jer mnogo se dodaje na pdv i carinu...

Do pre par meseci nisam imao ni jednu.Prvo kupio NBA13 i nije mi žao sobzirom da je jedina igra koju igram maltene svaki dan bar po pola sata.Onda kupio FIFU takođe mi nije žao ne igram je tako često ko NBA al online ultimate team je neverovatno zarazan.PS hraste kako da te dodam pa odigramo koju :)

E da para mi nikad nije žao kad kupim nešto konkretno što znam da ću koristiti tipa telefon,kompjuter ovo što hvalim svima iz jednog prostog razloga znam kako bi potrošio te pare da nisam to kupio.
Jebiga numem da štedim i znam da bi se te pare otopile na raznorazne gluposti i da za mesec dana "štednje" bi imao kurčinu umesto para
Imam original WoW sa Burning Crusade i Wrath of the Lich King ekspanzijama, imam Battlefield 2 i imao sam Diablo 2 sa Lord of Destruction ekspanzijom. Preskupe su igre da bi se kupovale, čak i za strance. Na primer, kupiš Call of Duty za 50 evra, odigraš kampanju za jedno popodne, možda odigraš još jednom kampanju u narednih mesec-dva, onda kreneš multiplejer, pičiš to još malo i smori te. A dao si jebenih 50 evra, nije malo. Da igrice koštaju 5-10 evra, mnogo više ljudi bi ih kupovalo.

po meni je kupovina originala u korelaciji sa kupovinom zenova, tokena il kako se već gde zovu, tj pravih para za neku onlajn ili onlajn f2p igru, mislim, jebote, wtf dud, si lud? dovoljno je već što pucaš pare za nov komp, nov hdd, novu grafu, net, još i za original igru? ma hajte molim vas,jebem ti ja to

Jebiga manijače da sam zaradio te pare verovatno bi se stiso.Ovako pošto sam dobio nije mi žao lolo.Jesu preskupe to stoji.A delove za kompjuter nisam kupio ne pamtim.Hteo sam pre pola godine da kupim novu grafičku al sam odustao koji će mi iovako igram samo dve igre NBA i FIFU i igro SWTOR kod je dzoni otvorio temu do tad nisam igro ni jednu MMO igru.

Nije poenta u omotu, na primer WoW je mnogo bolji kad je original, a ne na piratskom serveru, Battlefield 2 može online da se igra samo ako je original. Zbog toga sam i kupio igrice, ne kupuju se originali zbog omota ili nečeg trećeg, nego zbog same igre. Ako postoji dobar pirat, onda ne vredi kupovati, ali nekad ima pirat samo za singlplejer koji je nekad sranje.

Imam par original igara, tipa Battlefield Bad Company i još par ali to je sve podobijano za dž na nekim nagradnim igrama, ne mogu da kažem da sam neku platio. Jedino što sam dao je 15$ onim momcima s novog zelanda dok je Path Of Exile bio u closed beta, a nije mi čak ni bilo potrebno jer sam već imao pristup, hteo sam da ih potpomognem malo jer je indie studio i dopalo mi se ono što rade.
I nema šta da mi bude žao, igram je već jače od godinu dana i s te strane vredi, treba dati pare ako si siguran da ćeš nečim dugo da se zanimaš, valja se a i nisu bile neke pare. Ali dati 50 evra ili više za desetak sati igranja nekog sranja koje posle nikad više ne upališ je go kurac od ovce, bolje izvedi ženu na ručak ili plati sebi kurvu.

Jedna jedina original igrica koju imam je NeedForSpeed most wanted.
http://4.bp.blogspot.com/-nXLonSek-ws/ULvP9n8CYTI/AAAAAAAAAlc/EgHeFR9z8c0/s1600/NFS-Most-Wanted-925052796-7186962-1.jpg
Prešla sam je celu ali je zato monitor sjeban zbog nje. :(
Igrice više ne kupujem već ih igram preko neta.
Ljudi ja ne kazem da ne skidam igre sa neta i da to nije ili jeste bolje, samo ove godine sam skinuo 5-6 ovih iz 2013. Ja sam dao za battlefiled 3 cetiri hiljade (bio neki popust) i imam oko 300 sati igranja igre, a kad to sve stavite na papir i nije velika cena jer u svakom slucaju biste mozda u igraonici potrosili tolike pare da igrate multi. Ili diablo 3, dao sam pare posle mesec dana od izlaska igre i nakupio 150h za manje od 5 meseci tako da opet mi nije zao, ali bilo mi je zao sto sam dao pare za neke igre (nije bitno koliko, bitno je da sam bio razocaran u igru) i zato sada prvo cekam da vidim ocene, odigram ako ikako moze beta verziju ili sta vec i tako dalje. Sada vecinom kupujem limited editione ili steelbookve (ali to ako je bas neko strasno snizenje). Ali svakako davati po 5 hiljada a igrati samo singleplayer ne vredi

Skidala sam i ja neke sitne igrice kao što je monhruhn kart i nerviranje komšije, imam nekoliko onih arkada i slagalica, bilijar kojeg povremeno igram protiv muža (da se ne hvalim kako ga redovno razbijam, hehe), imam i trophy hunter i par sličnih, uglavnom to je to. A jedina koju sam kupila je gore navedena. Imali smo stari NFS i par pozajmljenih a vraćenih (grrrrr) isto auto igrica. U stanju sam bila satima da sedim i da igram, sada mi polupokvareni monitor ne dozvoljava jer se gasi kada pokrenem bilo koju veću igricu.
Edit:
I pozajmljeni tactical ops, half life i slične pucačine koje sam retko igrala.
Знаш како, наши џепови су стварно плитки, ал ако неко воли да има оригинал не видим зашто би га неко називао будалом због тога.
Неко даје паре на одећу коју ће да обуче једном ил ниједном, неко на кафане, неко на игре. Свако има своју бунар ужитка за бацање пара. Моја је пракса била, скинем игру, играм је, ако ми се баш свиди након пар година је купим кад јој цена падне на 500 кинти. Али ја нисам неки гејмер па оно, остао сам на две-три игре које сам купио заједно са буразером.