Dakle, od 2016. godine stupa na snagu Zakon koji zabranjuje pušenje na SVIM javnim mestima, osim u letnjim baštama, ludnicama i zatvorima. Pošto su u Srbiji pušači ozbiljna većina, ovo je jak udarac. Nema više pljuge uz pivo, kafu ili rakiju u kafani.
Da li će ovo biti sprovodljivo ili ćemo se nekako izboriti? Šta raditi protiv nepušačkih nacista? Možemo li se sad, paradoksalno, nadati da će institucije zatajiti u ovom slučaju?

Da,ovo ce sto posto da se postuje.Pa 90% lokala ne postuje ni sadasnji zakon.
- S
Пушачи смрде на дим и ћумур јебени. Али мени не сметате све док то радите у своја 4 зида. Да се ја питам, забранио бих и у овим летњим баштама, али знајући законе у Србији и власт која кад види да ће много мање порезе узимати од кафанчуга и кафића, неће од овога бити ништа. Тако да оно, издржите 5-6 месеци, а онда ће све бити исто као пре и наставићете да загађујете ваздух вашим чемерним баздом из ждрела.
Sta bi da morate pivo da drzite u kesi jebenoj na javnom mestu? Ocete da ne placate gradski prevod pusite de ocete, zasipate ceo grad pikavcima, a zalite se na drzavu, ee njemacka zna se red tamo to je pravo, pa ne duguje vam drzava nista, vec vi njoj krenite od sebe pisam vam usta..
Inace nemam nista posebno protiv pusaca, sasvim ok je da u svakom lokalu ima odvojen prostor za pusace, kao i da se pusi na stanici npr. Al da se kaznjava bacanje pikavaca.. Nego me nervira to razmisljanje prosecne srbende, ako ocete da budemo razvijena civilizovana zemlja onda se ponasajte tako, ili cutite i budite zadovoljni srbijom
- SSvi koji hoće čist vazduh nek ídu na planinu nemoj od mene da traže.
Па лепи, како да не тражим од тебе кад ја, као пасивни пушач, имам веће шансе да наватам ракчину плућа од тебе иако ти чадиш две и по пакле дневно ? Капирам да те боли курац због тога, и мене бих да сам на твом месту, али оно...
- S
Хахах а реално, ови електронци су највећа гомна.

Armine burazer od tetke mi je pandur i nije mi ni spomenuo takav zakon, došao sam iz Skoplja pre dve nedelje i bacao pikavce na ulici (nije pohvalno za mene što sam bio nekulturna svinja) pandurima ispred nosa i nikom ništa.
Da nisi možda pomešao sa njihovim zakonom o zabrani pušenja na javnim mestima pošto u Makedoniji već dobrih pet ili šest godina u kafićima i klubovima ne može da se zapali pljuga.- S
Планирам да конструишем пушку која ће избацивати јутарње шлајмове пушача и да одем да вратим Косово.

jak je lobi cigareta
vec se dalo primjetiti tokom ove godine, kad su podigle cijene na duvan i poceli da plijene na granici ako si kupio duvan od nekog domacina eee
sad kao dupla cijena duvana nego sto je bila prije
toliko je jak taj lobi cigaretalobi cigareta lol
ne bi me cudilo da zabrane samo domaci duvan da se pusi u kaficima, a fabricke da nude po promo cijenama

a ozbiljno, koj vam kurac? ako su uspeli u pabovima u irskoj da zabrane, i to dok jos niko nije zabranjivao, sto ne bi kod nas?
cela poenta je da ne smrdis na termoelektranu kad izadjes iz kafane. a ne sekirajte se, u malim kafanama gde se svi znaju, ako nikom ne smeta i dalje ce da se pusi, a u vecim ce ugoditi pusacima tako sto ce napraviti kul provetrene i ugrejane prostorije gde mozes da pusis i pricas sa ribama dok ti ne rga muzika.
na kraju ce i nepusaci da idu tu, jer je lakse naci seksa nego u sranje klubu gde tresti muzika.