Džepna psihologija
  • melkijades

..."Drugoj vrsti coveka dao sam naziv "homo patiens". To je covek koji pati, koji zna sta znaci patiti, koji cak zna kako da svoje patnje pretvori u ljudska dostignuca. Homo patiens se krece na osi koja je okomita u odnosu na osu uspeh-neuspeh- homo sapiensa. Njegova osa kretanja proteze se izmedju ispunjenosti i ocaja. Pod ispunjenoscu podrazumevamo ispunjenje necijeg sopstva kroz ispunjenje smisla, a pod ocajem-ocaj zbog ocigledne besmislenosti vlastitog zivota. Tek ako shvatimo da u igri postoje dve dimenzije mozemo razumeti kako, na jednoj strani, srecemo ljude koji su-bez obzira na uspeh-shrvani ocajem (setimo se primera studenata sa univerziteta u Ajdahou koji su pokusali da izvrse samoubistvo uprkos svom bogatstvu), dok, sa druge strane- nailazimo na ljude koji su bez obzira na neuspeh dostigli smisao ispunjenosti-pa cak i srecu, zato sto su otkrili smisao cak i u patnji"... Viktor Frankl

• јп

Kišni čovek vol.2 - Džepni mudrac

• јп

Pa ne može sve u džep melk čak ni običan rečnik a da bude dobar. Ti kao izraženi antikonzumerista i makar pretpostavljam antiglobalista bi trebalo da prvi baciš kamen na sažimanje nauke na jutjub edukaciju

• DP

U prevodu, čitaj knjige, melke

• celt

Trecoj vrsti coveka dao sam naziv homo patetikus jer vazda jednostavne misli pretvara u komplikovane opise, odusevljava se istim i izdize na njima.

Jer velika je mudrost ukapirati da sreca i bogatstvo nisu bas toliko povezane stvari.

• Thilmo

Jer velika je mudrost ukapirati da sreca i bogatstvo nisu bas toliko povezane stvari.

Drago mi je da sam te izveo na pravi put, put duše.

• celt

Ti si me to naucio, da.

• celt

jesam preterao sa prozivanjem melkor? dajes povoda jbg, al bas svaki put naidjem da ti se poserem po delu ovde.

• celt

izgleda da jesam a?

• melkijades

Ja sam bolja polovina tvog društvenog života Dragane.

• Thilmo

Jbt al me opalila neka depra na 20min. Dremnuo sam i probudio se depresivan. A ja sam uvek veseo i nasmejan.

• Thilmo

Možda sam meteropata ko zna.

• Thilmo

Poješću čokoladu, hormon sreće.

• celt

Ja sam bolja polovina tvog društvenog života Dragane.

necu vise, izgleda mi kao zajebancija, al jesam se nakacio i samo serem, verovatno sam te smorio.

jel to dragane, kao onako, umetnicki, moj dragane?

• Thilmo

Celt, ti beše živeo na kraju bulevara sa desne strane. Prema oš Ćele Kula.

• celt

ne, al svejedno oladi sa ovim pogadjanjem po sajtu, kripi je. onomad isto si uvatio da sam neko 100%, jebem li ga ko i pravis teorije.

ne znas me, garantujem ti to, a znam to zato sto iz ovog ili onog razloga si se doxovao ovde pa znam ko si ti. i ne znam te, nit smo u slicnim krugovima ikad bili.

ako te tolko zanima ko sam mogu te vodim na pivo sad kad dodjem u nis, pa me gledaj, al zajebi ovde da pogadjas i slicno.

• melkijades

Dve čaše Dragane, rekli smo dve čaše. Nema veze što je subota.

• Thilmo

Što se naljuti jbt.

Može, javi se ali ja častim, kad mi dođu gosti ja plaćam sve. Takva je procedura kod mene. Xd

• Cara™

Od placam avio karte dodjes da te gostim u svajc do dodji u nis da ti platim pivo

• melkijades

I onda mu predstavi neki unosan posao koji donosi milionče za cirka dve godine, oridjidji ideja nema greške, sve proračunato, Ćilmo će sve da odradi, Celt samo treba da pljune lovu. Caro ništa ne znaš.

• Thilmo

Brate, biti bulevarac u Nišu je privilegija. Xd Taj bulevar ima možda 1km, a momci koji su živeli tu drže pola evrope.

Ima ona anegdota kad je javni tužilac u Cirihu pitao lika "pa koliko miliona stanovnika ima taj Bulevar u Nišu" lol

• Cara™

I ja sam bio u nekim dilovima za celtove pare oko elektro punjaca.
    Dao lokaciju uslove ne znam sto stalo.

• Thilmo

I sad se celt ljuti što sam ga pomešao sa nekim likom koji je u Švici isto.

• melkijades

Celtor je stari kompleksaš, relax. Još je sad pregazio četri banke, vidiš da se pretvorio u mizantropa.

• Cara™

Danas pricao klijentkinjom iz svice, oce me zajebe za 50%.

Najveci od zajeba je kada pomislis da se nasi promene na bolje kada predju horgos

• melkijades

Radio sam prošle ili pretprošle godine terasu nekim švajcarskim Celtulima, teželjude davno nisam video.

• Cara™

Haha, da i ova mene pitala el ima ko iz srbije da dodje.

Da bas, platices im kartu staviti da spavaju u garazu. Welkam to Celtland

Bukv reko ovoj ne platis saradnja ende. Moras tako. Da ih popisas, jebo pare. Ovo sladje.

• Thilmo

Celte, javi se kad dođeš u Niš. Neću ti tražiti pare, vodim te na pivo.

• celt

Najbukvalnije se mislim i glupo mi vise sto samo melkora prozivam za sve sto kaze onda on dodje i bude melkor i kako sad da budem uljudan.

Al bicu

• Бохор

Plati večeru jbg

• melkijades

Al bicu

Nemaš kapaciteta da prevazidješ sebe Celtaro.

• Cara™

mislim i glupo mi vise sto samo melkora prozivam

Ovo se i zap bio vajkao na celta sto melku kenja a njemu ne al celt ga iskuliro nekom spikom ma normalan si ti covek

• Thilmo

Космајац
    Plati večeru jbg

300gr pečenja tu je.

• melkijades

Jeste normalan čovek naravno, samo je sitna duša i ograničenih kapaciteta što negde i sam uveliko uvidja, no što nije u stanju da prevazidje jer ne zna odakle da krene - zato se iznova vraća u prvobitno kiselo stanje.

• DP

Moglo bi neko pan-niško okupljanje da padne, predlažem Mrak zbog klope

• Cara™

Jbg kad radi u drzavnom sektoru gleda sirotilju a tripuje haj lajf. Normalen lekar uzme svaki dan par sto eura zap radi za platu i suta se u bulju kad dobije povisicu radeci posao za koji nije obucen u kovid centru

Ko onaj stojanovic nesreca

• melkijades

Zapata szdruge strane dodje da se isprazni i prešalta majndset na bilo šta drugo, što je i razumljivo, jer ima posla sa kojekakvim nakaradnim prilikama i svetom.

• Бохор

Dolazim ja ako jedemo u Bibac

• DP

Bibac je u leskovac jebem te luda. Ako uspeš od blizanaca upali kola jbg i dodji, šta je to sat i po.

• melkijades

Ne diraj mi Djordja, Djordje je čovek na mestu skroz.

• Thilmo

Georgy Kavkaz
    Moglo bi neko pan-niško okupljanje da padne, predlažem Mrak zbog klope

Može. Al Mrak ima samo pljesku.

Nevezano za ovo, Naše Mesto u đerdapskoj ulici ima najbolji odnos cene i kvaliteta.

Tj, kvalitet je vrh tu nema priče.

• Cara™

neka druga energija je u vazduhu. Sve je nekako zivlje, momci iz kraja se ostre za dobru zezu. Pamtice te dane i kada ostare, jer dani dobre zajebancije su to bili kada bi se okupili pri njegovom dolasku

#dolazicelt

• DP

Nisam bio u to nase mesto. Razmotriti i mali podrum, eeeventualno mehana, mada mehana je tako 2007

• Thilmo

Celt i Zap dodajteme na fejsu.

• melkijades

Dobro jeste da je priučen lekar i da pacijenti drugim pravim doktorima nose i šakom i kapom da ne bi završili kod njega, ali gledaj to ovako - kad čovek ne zna šta mu je, ali zna da ne valja, i da će sutra u ordinaciju kod Zapate, pali kandilo, ide u crkvu i daje pare prosjaku, iako je do juče bio komunjara. Zapata je priveo više ljudi na put Božiji nego poslednja dva patrijarha i sve vladike zajedno.

• Thilmo

Prihvatam vas svakako, samo da vidim da niste kao labojezivi.

I idemo na ručak.