..."Drugoj vrsti coveka dao sam naziv "homo patiens". To je covek koji pati, koji zna sta znaci patiti, koji cak zna kako da svoje patnje pretvori u ljudska dostignuca. Homo patiens se krece na osi koja je okomita u odnosu na osu uspeh-neuspeh- homo sapiensa. Njegova osa kretanja proteze se izmedju ispunjenosti i ocaja. Pod ispunjenoscu podrazumevamo ispunjenje necijeg sopstva kroz ispunjenje smisla, a pod ocajem-ocaj zbog ocigledne besmislenosti vlastitog zivota. Tek ako shvatimo da u igri postoje dve dimenzije mozemo razumeti kako, na jednoj strani, srecemo ljude koji su-bez obzira na uspeh-shrvani ocajem (setimo se primera studenata sa univerziteta u Ajdahou koji su pokusali da izvrse samoubistvo uprkos svom bogatstvu), dok, sa druge strane- nailazimo na ljude koji su bez obzira na neuspeh dostigli smisao ispunjenosti-pa cak i srecu, zato sto su otkrili smisao cak i u patnji"... Viktor Frankl
- јп
Kišni čovek vol.2 - Džepni mudrac
- јп
Pa ne može sve u džep melk čak ni običan rečnik a da bude dobar. Ti kao izraženi antikonzumerista i makar pretpostavljam antiglobalista bi trebalo da prvi baciš kamen na sažimanje nauke na jutjub edukaciju
- DP
U prevodu, čitaj knjige, melke

ne, al svejedno oladi sa ovim pogadjanjem po sajtu, kripi je. onomad isto si uvatio da sam neko 100%, jebem li ga ko i pravis teorije.
ne znas me, garantujem ti to, a znam to zato sto iz ovog ili onog razloga si se doxovao ovde pa znam ko si ti. i ne znam te, nit smo u slicnim krugovima ikad bili.
ako te tolko zanima ko sam mogu te vodim na pivo sad kad dodjem u nis, pa me gledaj, al zajebi ovde da pogadjas i slicno.
- DP
Moglo bi neko pan-niško okupljanje da padne, predlažem Mrak zbog klope
- DP
Bibac je u leskovac jebem te luda. Ako uspeš od blizanaca upali kola jbg i dodji, šta je to sat i po.
- DP
Pa jesan.
- DP
Nisam bio u to nase mesto. Razmotriti i mali podrum, eeeventualno mehana, mada mehana je tako 2007

Dobro jeste da je priučen lekar i da pacijenti drugim pravim doktorima nose i šakom i kapom da ne bi završili kod njega, ali gledaj to ovako - kad čovek ne zna šta mu je, ali zna da ne valja, i da će sutra u ordinaciju kod Zapate, pali kandilo, ide u crkvu i daje pare prosjaku, iako je do juče bio komunjara. Zapata je priveo više ljudi na put Božiji nego poslednja dva patrijarha i sve vladike zajedno.