Е овако. Имам трип да кад чујем нечије име, аутоматски створим неку слику о тој особи иако је у животу нисам видео. Изглед, њено размишљање и све остало, да се тако љаџовански изразим. Е сад, интересује ме да ли је и са вама такав случај, и како кога замишљате. Слично томе, на основу аутомобила, замислим власника, итд. Да не набрајам даље. Све у свему интересантно је причати о томе, а ето, слична ствар са замишљањем особе на основу њеног надимка на Вукајлији, Ред Тјубу и осталим сајтовима за интеракцију. Цепајте.
- SРед Тјубу и осталим сајтовима за интеракцију.
:))))))
Jebiga, to je taj neki prvi utisak, na osnovu kog stvaraš sliku o osobi s kojom komuniciraš.
Svi to rade, jer je vizuelni prikaz primarna , da se tako izrazim, ulazna jedinica kod većine živih bića. I navikli smo da vidimo one sa kojima komuniciramo, tako da ne možemo zamisliti nekoga na netu kao niz slova i brojeva, već ga zamišljamo kao osobu, kako izgleda, kako se ponaša, gestikulaciju i ostalo. 
Уфф то ми се свакодневно дешава :) Не при само имену, причи. Да не причам тзв интернет заљубљеност. Уколико имаш бујну имагинацију, уме да буде велики терет, поготово што често превазилази границе реалности. Имао сам да кажем сушту супротност и слику о особи коју сам упознао онлајн. Мислио сам да је анорексична елоквентна манекена, оно неко дебело несигурно чељаде. Колико год познавао психологију личности, увек се можеш зајебати!

Па то јесте. Али јеботе, ја Јелене замишљам на један, Марије на други начин, а опет неке треће на трећи начин. Једноставно градим себи лик на основу имена. И то је готивно скроз, да се разумемо. :) Невезано за интернет, или било шта друго. Кад ми каже ортак "ајде до града, идемо ја, једна Јелена, Мина, Сале и Невенка" ја аутоматски за сваку од тих особа имам слику у себи. Значи везујем слику за име. Интересују ме ваша искуства, и како замишљате особе са одређеним именима.

Што се тиче имагинације тог типа, девојке са например именом Јелена, које нисам упознао, нити ишта знам о њима, већином поистовећујем са сликом Јелена које познајем :) Ево кад смо код Јелене, замишљам као девојку просечног изгледа, просечне интелигенције, слуша баладице типа Пилоти, Прљаво Казалиште, малко гранд Аца Лукас во оно, бринета, дужа коса итд итд....

Ево рецимо по именима
Андријана/Адријана - Ђевојка ми је Андријана, имам љубав из основне Адријану, имам колегиницу Адријану, нпр све те су добре особе, предобре.
Младен - Због мог брата од ујака, са којим сам одрастао миле су ми ове особе, али кад чујем Ђома јежим се, јер има један овамо који је говедо.Има их још него ми црно да набрајам :)
- SЕво кад смо код Јелене, замишљам као девојку просечног изгледа, просечне интелигенције, слуша баладице типа Пилоти, Прљаво Казалиште, малко гранд Аца Лукас во оно, бринета, дужа коса итд итд....
Znamo iste Jelene. :)

Имена могу бити стереотипи као и хороскоп, или не морају. Јер кад погледаш, различитим родитељима којима се свиђа име Жаклина, бар морају имати слично размишљање, васпитаваће слично своје Жаклине. Јебеш га, толико фактора учествује. Пошто је цела држава са испраним мозгом, читаво друштво, велике су вероватноће да обе Жаклине одрасту у сличном друштву са сличним укусима.

Пу, јебемти, одговорих човеку, ви изгурасте пост
http://vukajlija.com/forum/teme/35350-psihologija-imaginacije?strana=1#post_1663017Знам исту Мину, али исту лоолололоНаравно, сви знају Мину.

Ja znam dve Višnje i obe su neke mršave. Kad čujem Jovana, to me asocira na neku pričljivu i veselu, Jelena na neku prosečnu... Za sebe ni bih znala reći, jedina sam sa tim imenom bila i u osnovnoj, i u srednjoj i na faksu. :)
A Marko, da prostiš Smare, uvek pomislim na nekog koji je kao dobar, ali ume da bude zloba i mlakonja, pošto četiri takva poznajem. xD
I vas ovde sve nekako bar vizualizujem... Ne toliko da zamišljam lik, ali nešto kakvi ste onako mi se podsvesno stvara u glavi. :)