Одабране дефиниције! - последњи покушај
  • Фејзбукманијак

Прво да изјавим да у уводу на овој теми нећу кукати због дефиниција које се тамо постављају. Циљ је потпуно другачији.

Наиме, постоји велики проблем са тренутном поставком дефиниција и општи проблем прочитаности тј оцењености дефиниција.

Видим да је мод екипа одлучила да распише конкурс за најбоље дефиниције и у то укључили остале ауторе, вероватно да би се стекао утисак како народ бира! Међутим то ствара контра ефекат пошто сад ни оних 15 које су истог дана кад су написане стављане на насловну не добијају шансу. Број је опао на свега 5 ако не и мање.

Мислим да је велика грешка то што ће се на насловну страну стављати дефиниције од пре две године, или дефиниције аутора који су већ популарни, типа Абраксуса, јер се његове дефиниције а и осталих виђенијих аутора свакако читају.

Проблем прочитаности, тј оцењености дефиницја.

Када је био систем омиљеновања, дефиниције су имале па сигурно за 70 посто виши укупан број оцена. Тај систем је, међутим, био склон разним малверзацијама и злоупотребама па је и логично било укинути га. Једина добра страна тог система била је та што су дефиниције које су се налазила на страници најомиљенијих биле дефиниције које су се написале у року од 24 сата.

Када би се увело правило да свака дефиниција која се напише и за коју модератор одлучи да иде на насловну, одстоји тамо рецимо 3 сата, или се једноставно на неки други начин мењају било би много више прочитаних, а самим тим и оцењених дефиниција.

Сврха сајта и јесте та популарност, многи су због тога и писали. Када би рецимо био уведен систем да се дефиниције само пишу без икаквих оцена сајт би изгубио вероватно 90 ако не и 100 посто чланова. А и сад људи губе жељу за писањем, ја први!

• rnrt-rain

Мислим да је велика грешка то што ће се на насловну страну стављати дефиниције од пре две године, или дефиниције аутора који су већ популарни, типа Абраксуса, јер се његове дефиниције а и осталих виђенијих аутора свакако читају.

Slažem se u potpunosti, ko zna koliko kvalitetnih defki prođe neopaženo zbog starih defki, mogu da se nađu starije među odabraniam, ali da postoji poseban prozor ta stare odabrane a poseban za nove.

• Francky Delevra

Inicijativu za javnim sugestijama definicija za odabrane smo pokrenuli milica, je i još nekoliko ljudi. Modovi su samo prihvatili! Smatram da je to pun pogodak pri ovom sistemu rada sajta.

• Električar 

Ma možeš da se buniš do prekosutra. Ja sam već odavno odustao i pišem za svoju dušu.

• Јова

"ali da postoji poseban prozor ta stare odabrane a poseban za nove. "

Upravo to! To bi bio pun pogodak!

• Фејзбукманијак

Inicijativu za javnim sugestijama definicija za odabrane smo pokrenuli milica, je i još nekoliko ljudi. Modovi su samo prihvatili! Smatram da je to pun pogodak pri ovom sistemu rada sajta.

Драго ми је што сте ви то покренули, али ми реци сврху тога да на насловну страну ставиш дефиницију која има скор 250 10 док ове које се данас избацују заврше дан са скором 15 3?

• Električar 

Mislio sam da ljudi ovde dolaze zbog pisanja i čitanja, a ne zbog poena.

• Francky Delevra

Svrha? Bolje su! Drastično!

Sad ovako funkcioniše, meni to ne odgovara što se tiče skora nikako. Po starom mi je išlo savršeno. Sad ne mogu pera odbiti. Pravila su se promenila, sad ostaje samo da se nauči igrati po njima!

• Јова

Svi dolaze i zbog jednog i zbog drugog, onaj ko kaže da mu poeni uopšte nisu bitni laže.

• Električar 

Pa nisu mi bitni, jer i ne mogu da ih dobijem. Znači ostaje mi pisanje i baš me briga.

• Фејзбукманијак

Mislio sam da ljudi ovde dolaze zbog pisanja i čitanja, a ne zbog poena

док ове које се данас избацују заврше дан са скором 15 3

Шта мислиш колико људи је прочитало нешто на шта је неко, било ко од нас бацио инспирацију ако је то завршило са оваквим скором? Ај реално одговори!

Поента и јесте читање!

• Električar 

Ja sam prestao da čitam. Realno.

• Јова

pa dobijanjem visokog skora i isticanjem defka ima veću šansu da bude pročitana

• Фејзбукманијак

Френки, логична ствар да ћеш међу 200 000 дефиниција пронаћи бар 1000 вансеријских, али поента је да издвајаш од 300 дневно 50 или 60 које ваљају нечему и да их пустиш да се прочитају!

• Francky Delevra

Ako su dobre izaćiće na naslovu i sa tim skorom. Možda za tri godine, nikad se ne zna.

• rnrt-rain

Mislio sam da ljudi ovde dolaze zbog pisanja i čitanja, a ne zbog poena.

Поента и јесте читање!

Opet se slažem sa mANIJAKOM, skor je uglavnom merilo koliko je ljudi defku pročitalo, tako da koja je poenta pisanja definicija ako njih pročita recimo 10 čoveka a one od pre dve godine se ponavlljaju svakog dana stičući auditorijum od nekoliko stotina, znači stare dobre guše nove dobre, i ako mnogo starijih vukajlijača tvrdi da je kvalitet pisanja mnogo gori nego nekad (ne znam kako je bilo nekad tako da neću da komentarišem to vreme), pa opet to ne znači da su dobri autori prestali sa pisanjem i da neki novo-pečeni vukajlijaši ne mogu da napišu defku dostojnu da objektivno uđe u odabrane.

• Francky Delevra

Koliko god glupo zvuči. Zaliha matorih definicija je ograničena. Potrošiće se!

• Јова

Ponavljam :)

"treba da postoji poseban prozor ta stare odabrane a poseban za nove odabrane. "

• rnrt-rain

Koliko god glupo zvuči. Zaliha matorih definicija je ograničena. Potrošiće se!

Neće, zato što definicije koje sada guše ove ''matore'' za nedelju dve i same spadaju u iste, tako da će defke koje zasluže ulazak u odabrane opet doći u odabrane sa zakašnjenjem od mesec dva, što ne bi bilo toliko loše da sve jednom dođu na odabranu, međutim negde oko svega 20 % će stići među odabrane a da im je tu i mesto, ovih 80% će nezasluženo ostati neprimećeno.

• bojanboj

Ne kapiram svrhu izbacivanja u prvi plan definicija starih po 2 godine.One su već ocenjene i prošle kako su prošle.Treba dati šansu novim definicijama koje se trenutno pišu.A one su slabo ocenjene i nepročitane.

• Фејзбукманијак

Ма дај Фрехки проверено знам да си ти први брисао дефиниције док је био стари систем зато што нису прошле како си очекивао. Неколико добрих израза си дефинисао и после обрисао због скора, а самим тим спречио неког другог да то дефинише јер би га неко напушио да је то плагијат, јер је то већ видео. Мислим да је то џукачки, јер све остало може да се дефинише на неки други начин осим таквих дефиниција. Пример. Тако да мислим да ти први не би могао да чекаш три године да се твоја дефиниција прочита

• Francky Delevra

To sam gore napisao! Sad te procente ne mogu da oborim, ali ne znam kojom si ti metodom došao do njih.

Svakako je ovo dlot rasprava, bez posledica po bilo šta. Idem na plivanje!

• Јова

"Ne kapiram svrhu izbacivanja u prvi plan definicija starih po 2 godine."

Ja kapiram.

Ima mnogo genijalnih starih definicija koje imaju skroman skor zato što tad nije bilo mnogo članova pa se manje ocjenjivalo. A grehota da novi članovi te stare definicije ne vide i ne ocijene.

To je naročito bitno sad kad je ukinuto prikazivanje svih definicija po popularnosti.

Samo bi zaista bilo dobro da postoji poseban prostor za stare odabrane i za nove odabrane.

Pod "starim" bi se recimo podrazumijevale sve one starije od 30 dana.

• rnrt-rain

http://vukajlija.com/nemoj-da-pitas-ko-je-ugasio-svetlo/229535 evo kvaliteta od dobrog autora i ostaće nezapažena zbog nekih koje su tu već dugo, i koje imaju skor takav kakav je jer jednostavno tada ni broj vukajlijaša nije bio veliki kao sad.

• bojanboj

Samo bi zaista bilo dobro da postoji poseban prostor za stare odabrane i za nove odabrane.

Slažem se sa ovim tvojim predlogom,samo sam napomenuo da nove defke ne mogu doći do izražaja.

• prvi srpski vampir

Plus nam daje hleb, plus je toliko bitan!
    Definicija dana, omiljene definicije, odabrane definicije! Uvek sranja oko nečega! Ma daj pustite moderatore da rade po svom nahođenju, malo vam je plusova!

• Hugocavez

А који је систем,на колико се смењују одабране дефиниције, и колики удео имају старе а колики нове?

• rnrt-rain

Plus nam daje hleb, plus je toliko bitan!

Neće mene šlog da strefi za defku u minusu, ali malo smeta kad vidim skor na bilo kojo defki 6-1 7-0 13-2, pa bolje da mije na defki 80-81 nego 4-0, i trudim se da doprinesem tome da se više defka oceni i pročita time što ih i sam čitam dok mi oči ne ispadnu,ali ne mogu ja ceo dan da provedem ispred kompjutera na sajtu, ima i drugih stvari, ovo dođe ko sporedna razonoda,ali stvar kod odabranih što te navuku da čitaš, a ljudima malo opadne entuzijazam kad vide defke od pre 2 godine, i onda svi pišu a molo ko čita.

• Francky Delevra

Brisao sam ih dok je bio stari sistem, brišem ih i sad! Imam pravo na to! I ja sam se borio protiv nove vukajlije, bila mi je ogavna. Jalova borba, neće se ništa promeniti. Neko je ovde napisao " Nije ti ovo demokratija, ovo je vukajlija!"

• rnrt-rain

jedini autor za kog mogu pouzdano da tvrdim da piše za sebe (a veroatno ni on nije savršen u tom smislu) je Ilaugh2much, kada sam pre jedno 2 meseca čitao nnjegove defke to je bio opšti pičvajz skora, jedne u dubokom minusu druge nebeski plus neki u minuščićima a druge u mini plusevima, jedne nerešene, gomila svega i svačega, i sve su ostale neobrisane.Verovatno je i on brisao ali do sada što sam video ubedljivo najviše sačuvanih defki sa negativnim skorom.

• Earthworm Jim

Koje ste seronje znači ne verujem.

Fejzbukmanijak, logično je da ti vtište jaja za definicije stare dve godine kad si na sajtu tri meseca. ALo, bre! To što su ljudi tada pisali je bilo 200 puta kvalitetnije, a imalo po 20-30 pluseva u vrh glave! Definicije dana su tad imale 150 pluseva maksimum! Ove sad su imale i po hiljadu i po.

Naravno da tebi vrište jaja za to, kad si na sajt došao u vreme blistavog sjaja omiljenih i najomiljenijih. Kada je bilo normalno da ti definicija za sat vremena skupi 100 pluseva. Pritom je ista nekvalitetnija od neke stare sa istim naslovom, a ima 80 glasova više.

Drugo, to što se stare defke ubacuju u odabrane ne menja činjenicu da će i neka nova ukoliko je dobra završiti isto tu, što se takodje dešavalo. Prestanite da jedete govna dizanjem govnarskih wannabe revolucija zato što vam definicija ima 20 glasova. Da je dobra otišla bi u odabrane i to je to. Ne serite više.

Aman.

• Јова

U suštini se slažem gamby, mada opet razdvajanje starih i novih odabranih možda i nije loša ideja.

Jedini je problem što bi onda ljudi možda manje čitali stare odabrane, a to ne valja.

• Insolent Defender

Da se ova energija koja se troši na otvaranje ovakvih tema i diskutovanje usmeri na definisanje, boravak na ovom sajtu bio bi prava uživancija.

• rnrt-rain

Da je dobra otišla bi u odabrane i to je to.

Defku dostojne odabranih od kako se prikazuju stare defke a da sam je ja napisao realno nema.Ali sam zato pre par minuta pročitao ovu i pomislio http://vukajlija.com/nemoj-da-pitas-ko-je-ugasio-svetlo/229535 zašto ne ona? A da ovde stvarno nije reč o skupljanju pluseva stare defke bi imale svoj prozor ili bi bile sitnije napisane da stanu na naslovnu ili bi se pojavljivale kada krenete da pišete svoju defku da posluže kao primer,a ono s jedne strane se priča kako je borcima za nove defke u odabraniam stalo samo do pluseva, a sa druge strane pričate kako stare defke nemaju dovoljno istih i da moraju da poprime nabudžen skor. Tada je auditoriujum bio takav i kraj ko je stvarno dobar i sada će pisati dobre defke kao i sve ostale legende sajta koje pisu redovno oda kako sam ja došao pre par meseci od kad su oni sami tu i pišu i dalje.

• Јова

Ipak postajem sve skloniji forsiranju starih defki i ja. Tako da pravi kvalitet dođe do izražaja. Po prosjeku i popularnosti novi autori su u prednosti u odnosu na stare samo zato što je sad veća gužva na sajtu nego prije. Isticanjem starih definicija, one mogu dobiti dodatne poene i time se može povratiti neka ravnoteža, a pravi kvalitet doći do izražaja.

• rnrt-rain

Jedini je problem što bi onda ljudi možda manje čitali stare odabrane, a to ne valja.

Slažem se, realno i sam vidim koliko su stare bolje od kako su se pojavile stare u odabranim ali opet ima među novima vrednih pomena, evo sad videh da se neki mod odazvao na ovu kuknjavu i stavio dve od danas u odabrane,cenimo, hvala.

• rnrt-rain

Ipak postajem sve skloniji forsiranju starih defki i ja. Tako da pravi kvalitet dođe do izražaja. Po prosjeku i popularnosti novi autori su u prednosti u odnosu na stare samo zato što je sad veća gužva na sajtu nego prije. Isticanjem starih definicija, one mogu dobiti oddatne poene i time se može povratiti neka ravnoteža, a pravi kvalitet doći do izražaja.

Može problem da ima i kompromisnije rešenje od podele prozora na stare odabrane i nove, da recimo bude 5 odabranih od danas i 5 starih. Umesto da jedne propadaju a druge se uzdižu.

• rnrt-rain

Nego da skratim i da pokušam da se isključim iz diskusije, potreban je balans novog i starog, da bez muke nadjete i da vam se predoče stare dobre da bi znali kako da pišemo nove dobre i da se iskažu nove dobre sa istim ciljem.

• StrajaKg

Iskreno, ja sam prilično demotivisan a to se i da primetiti. Fejz imaš moj glas na predstojećim izborima.

• En_Dotter

Фесбуче, а да организујеш покрет за брисање свих дефиниција старијих од 2 недеље?
    Мислим да онда не би било тих проблема...

ОД КАДА ЈЕ УВЕДЕНО ОМИЉЕНО (а и пре) све дефиниције од ранијих дана су отишле на гробље. Да само знаш колико смо тражили метода да се и оне виде и ово изгледа као једн који може да упали бар колко толко. Сви стари аутори (укључујући и мене) су покушавали да нађу решење које се рако реализује и које је каизену примамљиво, али нисмо успели. Одабране нису право решење за то али је тренутно једино које имамо. Не ради се овде, нпр. о мени који нисам дефинисо ништа једно 2 године, па да оћу да видим своју у одабраним (а и да има нека не знам јер сам престао да читам - говно до говна гованце), него о очувању интегритета сајта. Без старих дефиниција овај сајт представља само конвергентну функцију (монотону и ограничену), која конвергира у једну једину тачку - шта је сутра дефинисано и како ћемо то видети прекосутра. Са одабраним дефиницијама се јавила нека дивергенција, мала али добар помак, а могуће и инспирација да чланови почну да дефинишу нешто пре годину дана!

• mylyca

Што се тиче незапажених дефиниција, и раније их је било. Раније се видео аутор пре оцењивања, ја прва сам лупала рандом плусеве на срања од дефиниција.
    Незапажени аутори су једноставно - незапажени аутори.
    Моје дефиниције су просечне, неке су и голо говно, а погледајте ми просек.
    Не, нећу овим да кажем да сам запажен аутор, него да за оцењеност мојих дефиниција свакако није заслужан њихов квалитет.
    А нису заслужне ни најомиљеније, ни дефиниције дана. Јер сам свега имала једну дефиницију дана, а међу најомиљенијим ми се дефиниција нашла пешес пута.
    Док има аутора који имају врхунске дефиниције, које имају солидну оцењеност, а ти аутори се не истичу ни по чему другом осим по квалитету дефиниција. Такав је на пример Кафка. Кад би се малко активирао и на другим пољима на сајту, појео би нас све за доручак.

• Earthworm Jim

E, Kafka jeste carina. I Vehbija Ćoralić isto.

• Фејзбукманијак

logično je da ti vtište jaja za definicije stare dve godine

Gambi da ti znas koliko sam ja takvih ocenio, nisi ni svestan! A ako sam ja mogao da ih ocenim svako je mogao... od ovih koje su na naslovnoj sad sam sigurno polovinu ocenio. I od onih koje su predlozene za to!

Jedete govna o kvalitetu i o tome kako su novi clanovi unistili sajt a ustvari to radi uprava. Odgovorno tvrdim da sam ja jedan od kvalitetnijih ovde, bez da trepnem, a pojavilo se jos desetinu autora u poslednje vreme koji jebu keve sa definicijama, a ovakav sistem ih gusi!

Jebeno mi puca kurac za skor nikada necu da obrisem definiciju ako ja procenim da je dobra pa makar otisla i u debeli minus! Kada reklamiram definicije to radim sa tudjim defkama, manje poznatijih autora, novih! Ne pada mi na pamet da negde na forum gurnem Abraxa ili Motiku, ne daj boze Blek hola...

Pritom je ista nekvalitetnija od neke stare sa istim naslovom, a ima 80 glasova više.

Da li ti to mene optuzujes da sam plagijator????

Da se ova energija koja se troši na otvaranje ovakvih tema i diskutovanje usmeri na definisanje, boravak na ovom sajtu bio bi prava uživancija.

Matora, napisao sam za tri meseca 156 definicija... imam ja mnogo energije!

• StrajaKg

Problem u celoj priči je u preterivanju u vezi sa definicijama dana i omiljenima i njihovoj zloupotrebi. Dobro, neki debil napravi 5 naloga i defka mu na nekoliko sati ode u najomiljenije, nagruva tako za nekoliko meseci nekoliko hiljada poena i tu je kraj. ko ga jebe, ima poene i može sa njima da obriše dupe. Ali je zato ostalih 50 defki koje su bile u najomiljenijima toga dana moglo svakoga da nasmeje, bilo je nekoliko pričica, nekoliko fora, nekoliko životnih istina tj za svakoga po nešto, a sad imamo đoku eto šta imamo. I kad pobedi neka defka za defku dana a da je pritom sranje modovi brisnu i priča rešena, i nastavlja se sa ocenjivanjem pisanjem i čitanjem. a sad se to svelo na mizernu količinu. i naravno autor koji zloupotrebljava sajt popije ban i ćao đaci, ovako se gube autori jedan po jedan.

• Фејзбукманијак

I jos samo jedna stvar! Ja sam procitao i ocenio 15 000 definicija za tri meseca... to je 5000 mesecno sto je 170 dnevno...
    Majka mu stara, sta ti mislis kako bih ja znao da neka definicija ima posle 20 sati skor od 10 1 da ih ne ocenjujem.... Ispizdim kad vidim da ima 4 strane aktivnih autora kojima pise "malopre" a definicija koja se izbaci ceka 5 minuta na ocenu!

Jebo ga pas, jel poenta da se visi na cetu na forumima! Ne znam zasto ste vi dosli na sajt ali ja sam dosao da pisem, da citam i da ocenjujem!

I zakljucak price... Jebite se manekeni!!!

• Predražinjo

Jebem mu mater, ja podjednako čitam, pišem i ocenjujem kao i na staroj verziji Vukajlije.
    Čini mi se i da je, kad se sve sabere i oduzme, broj ukupnih glasova koji dobijam na defke gotovo isti, možda malo manji.
    Samo imam utisak da dinamika glasanja jeste malo promenjena, tako da ne dobijaš kao ranije 90% glasova u prvih sat vremena (ne računam ovde ultra-mega-giga-omiljene definicije u staroj verziji), nego kao da treba ljudima vremena da dodju do definicija... što i nije tako loše, znači da ih traže.

• Slavk0

Ovaj novi sistem ima puno prednosti u odnosu na stari, a samo jednu manu.
    Nove definicije su gurnute u drugi plan, i tu bi se nešto moralo uraditi (predlog sa odvojenim prozorčićima, jedan za stare, drugi za nove ODABRANE zvuči ok).
    Drago mi je što su aktuelizovane stare defke. Neka one budu primer kako se treba pisati ovde.

• StrajaKg

Stare defke treba da budu na onaj fazon "pre godinu dana na današnji dan", ne mora baš u tom obliku ali tako nešto da se čuvaju od zaborava, a nove da budu na naslovnoj.

• Фејзбукманијак

što i nije tako loše, znači da ih traže.

Ja radim to! Citam i po 20 strana novih definicija, i uvek nekako ocenim i one koje su starije...

Ma i meni je isti odnos, covek...

pricam o generalnom stanju

• bojanboj

Tako je Strajo brate moj.Treba odvojiti nekako stare i nove defke.