Fenomen vukajlijaske ekumene
  • Jericho

Sigurno ste primetili da skoro svi "stariji" clanovi, a cesto i autori srednjeg, pa i kraceg staza ovaj sajt dozivljavaju kao nesto svoje, maltene kao da su njegovi akcionari. Dosta ljudi se trudi da sajt unapredi, angazovano se bori za svoje predloge, daju sebi dosta toga za pravo, kao da je sajt drustvena svojina koju treba demokratski urediti.

Medjutim, od ovog fenomena je jos zanimljiviji fenomen "ekumene" koji je nastao kao posledica bliske interakcije autora kroz komentare, cet i forum.

Mene licno ova vukajlijaska zajednica podseca na srednju skolu, tj. na razred. Svi se manje-vise u nekoj meri "znaju", svako se druzi sa sebi bliskima (bez obzira na godine), streberi i smaraci se obilaze u sirokom luku i izvrcu se podsmehu, novi clanovi tesko nalaze svoje mesto, svaki zanimljiv nov clan mora da prodje kroz proces dokazivanja da nije zapravo neki stari clan koji je ponavljao razred pa se upisao pod drugim imenom...

Koje je vase misljenje o ovom fenomenu?

• Џими

Па, сад...Зар није тако на сваком форуму? Ипак, Вукајлија је јединствен сајт, па се деси да нови чланови дођу лакше до изражаја и уклопе се у ''екумену'' захваљујући квалитету својих дефиниција. Мада, у праву си да понекад подсећа на школу.

Приметио сам да су се неки људи сасвим добро уклопили, а да ја рецимо немам појма ни ко су, јер су одмах почели да користе чет (на који ја не одлазим) и тамо себи нашли друштво.

Него, ајде, ко би били штребери и смарачи овде, које заобилазе у широком луку? :)

• Урош

Могу само да се сложим. Мене све то подсећа на:
    http://webomatica.com/wordpress/images/movies/one-flew-over-the-cuckoos-nest.jpg

• tasmanijski djavo

mene vukkajlija više podseća na neku kafanu

• Represija

Svako se mora izboriti za svoje mesto pod suncem tako to ide...
    Vidis ja to upravo radim pisuci po forumu gdje se okupljaju poznate face sa Vuke...:D

• N

mene sajt podseca na neki kupleraj majke mi
    zene kurve se motaju oko muskih :)
    svi se nesto jebu
    teraju u picku materinu,svadjamo se ko prostaci, ne volimo se... upadamo u imaginarne ratove.
    iju zeko! :) samo su ti kavana i pice na pameti sram te bilo!

• Che-Vu

Interesantno je sve to...
    Pre neki dan pricam sa burazerom nesto na tu temu i dosli smo do zakljucka da sam potrosio sve ovo vreme na nesto drugo, mogao bih do sada da postanem doktor, advokat, astronaut...

Moje ime je Vuk i ja sam Vukajlijas :)

• tasmanijski djavo

i ti si mi jano vazda na pameti :P

• N

I ti si meni zekana ali milostiva sam prema tebi zato sto sam u svojoj vegetarijanac fazi :P

• tasmanijski djavo

kolko će to da te drži da znam da bežim na vreme , hehe

• Џими

i ti si mi jano vazda na pameti :P

I ti si meni zekana ali milostiva sam prema tebi zato sto sam u svojoj vegetarijanac fazi :P

Не бих да вам кварим ужитак, али спамујете човеку тему.
    И то је управо оно о чему Џерико прича. Сад кад би хтео неки нови члан да постује овде, осетио би се инфериорним у односу на све остале који се знају међусобно и било би му глупо да он сад ту нешто паметује, а сви остали се зајебавају. Тако би само напустио тему.

И верујем да се то стално дешава. Старији чланови имају тапију на форум и чет. Па и на дефиниције. Приметио сам да многи добијају плусеве тако што им их другари дају на сваку дефиницију.

• Урош

А ми смо редари.

• Сантјаго Коровјов

e koji sam ja kurac ovde po tim tvojim opisima, relativno sam nov član? :) A inače stvarno tako izgleda Vuka

• saki.madafaki

Ја да се правдам да нисам дупли?
    Е па неш' колега! :D

• tasmanijski djavo

Сад кад би хтео неки нови члан да постује овде, осетио би се инфериорним у односу на све остале који се знају међусобно и било би му глупо да он сад ту нешто паметује, а сви остали се зајебавају. Тако би само напустио тему.

pa i meni se dešava da snajperišem temu u kojoj učestvuju neki novi članovi koje ja i ne poznajem, tačnije, koji se zezaju i da nikad ne postujem tu. a nekad i uprkos tome što svi diskutuju međusobno a nikog ne poznajem ja se uključim. to radim po osećaju, umem da procenim kad gde mogu. tako da mislim da je spem ponekad zdrav
    koje opravdanje :))

• N

Jes vala dzimi u pravu si. mene to inace nervira ali valjda mi se omakne pa krenem i ja.
    a vi ste ocajni redari :)

• Џими

pa i meni se dešava da snajperišem temu u kojoj učestvuju neki novi članovi koje ja i ne poznajem, tačnije, koji se zezaju i da nikad ne postujem tu. a nekad i uprkos tome što svi diskutuju međusobno a nikog ne poznajem ja se uključim. to radim po osećaju, umem da procenim kad gde mogu. tako da mislim da je spem ponekad zdrav
    koje opravdanje :))

Јест, али друго си ти. Ти си се изборила за свој положај у овом ''друштву''. Сви знају ко је ТЂ, па ти се може. Или ја, на пример. Ко мени сме нешто да каже? Има да га гагујем одма'! :))

• mm

Džimi, i sam imaš tapiju na pomenutim mestima, te pssssst.
    Saki novi autor će se već nekako uklopiti u celu priču.
    Svi smo prošli kroz to.
    Sve ovo što je Jerico nabrojao je istina, ali i on učestvuje u njoj vrlo revnosno.
    Ne vidim zašto se autori ne bi gotivili i "družili" ako su na istim talasnim dužinama.
    Sad bih ja trebalo da ignorišem Janu da neko ne bi otvarao ovakve teme?
    No vej Hose. Nisam sposobna da ignorišem nekog ko na šmekerski način odjebava i spušta muško/ženske pokušaje opak/a sam fazona.
    Jerico, i sam se boriš da proguraš neki svoj predlog ili daš do znanja da je nečiji predlog šitina, te ne vidim gde si ti u celoj ovoj priči, i odakle ti odjednom toliko sažaljenja prema autorima koje i sam kidaš na četu?
    Njanj
    Pravda za Zekinu i Janinu ljubav.
    Umetnite i mene negde!!!

• Урош

Мислио сам на редаре у лудници, не школске редаре. Нису ту исти критеријуми!
    :))

• a

A koja je poenta priče?
    To ne bi trebalo tako ili šta?

• Represija

Poenta je da novim clanovima treba dati prostora da se pokazu...

• Сантјаго Коровјов

zašto me ignorišete.... Iz det koz ajm blek?
    Realno mislim da sam se izborio za neko svoje mesto ovde.... Al to je zato što dosta visim na forumu....

• a

Evo ja sam novim član i pokazujem se. Normalno da je teže gde god dođeš biti novajlija.
    Valjda stari članovi nemaju tapiju na sajt mada mi se to nekad i lično kaže al ne želim da verujem u to;)

• a

Novi član ne novim jbg.

• tasmanijski djavo

ono što je munja mara rekla.
    stavljam šapu na to :)

• Predražinjo

Kontam da niko od starijih članova nema tapiju na sajt i moj skromni utisak je da je svako ko imao neki pristojan i civilizovan nastup po dolasku na sajt, bio više nego lepo prihvaćen.
    Možda ne od svih, ali mi se nešto čini da i u životu nema previše situacija gde te baš svi prihvate.
    Dobro je što svoju borbu za mesto pod suncem možeš da vodiš na više "frontova"... kroz definicije, komentare, čet, forum, pa i PVT. To ostavlja mogućnost da kroz više formi predstaviš sebe, što ovaj sajt čini prilično drugačijim od svih ostalih.
    Ja sam imao tu sreću da dosta ljudi sa Vuke upoznam i uživo.. e tek tu kreće "sprdnja" kaa počnu da ti se prepliću stvarni i virtuelni život. Za mene lično, do Vukajlije potpuno nepoznata situacija, samim tim i interesantnija nego što bi bila inače.

• a

Koji ću kurac ovde ako ne da se družim s istomišljenicima?
    Ne veli mi se udavat'
    Nisam valjda zbog definicija da definišem pa da mi neko ocenjuje ili ne?

• Mr. Moon

Ja sam imao tu sreću da dosta ljudi sa Vuke upoznam i uživo.

Ma, nije moguće... Ti? Koga si ti to upoznao? :))))))))))

• Сантјаго Коровјов

ma d se jebete vi malo :) Juče repujem sam sa sobom, na forumu samo u onim igricama se obaziru na moje postove, ovde me svi kuliraju, a što se tiče defki komentarišete mi samo pojedine.... Prosek mi je dobar al to najviše zafaljujući cigi ucenjivaču.... Na chat retko zalazim, mada se tamo uvek lepo ispričam sa nekim.... PVT ste mi slali samo za eternal quest.... A ja mislio da sam se uklopio :(

• Predražinjo

Mr. Moon
    Ma, nije moguće... Ti? Koga si ti to upoznao? :))))))))))

I evo vidite kako se stvari lako otrgnu kontroli, kad im malo popustite uzde :)))

• a

A ti si usamljen reme???
    aurora vadi maramicu i briše mu suze.
    evo ja obećavam da ću da ti iščitam sve def. i da se družim s tobom.
    Nećemo se alajv družiti i nemam želju nikog da gledam ali ako mu stane auto tu oko Horgoša i zaglavi negde može mi se slobodno obratiti pomoći ću mu, eto.

• saki.madafaki

Ишла би до Хоргоша да их шлепаш? Па ти си красна... 8)

• Сантјаго Коровјов

fala aurora :) 5 komentara postavih ovde i kuliraju me o.O

• Mr. Moon

Jebi ga, reme, šta da ti kažem... Možete ti i Aurora da budete ekipa :)))

• Che-Vu

Verujem da sam jedan od retkoh "vidjenijih" autora koji se jos nije licno upoznao ni sa jednim od drugih Vukajlijasa. A neke od ljudi ovde, cini mi se, znam mnogo bolje nego neke od svojih RL prijatelja.
    Secam se da je ono sto me je nateralo da otvorim nalog bilo ono "mesto gde mozete da definisete sve ono sto ste oduvek hteli, a niste imali kome". Tako da, definisanje je meni i dalje svetinja i definicijama posvecujem svu moderatorsku paznju. U postere se ne uplicem, iako su mi veoma zabavni. Forum ovog sajta je nenadjebiv, a cet mi je bio gotivan dok sam imao tamo neku svoju ekipu, sad me niko tamo ne jebe 2%, dosli neki novi klinci :)
    Ono sto mi je zabavan fenomen je neprestana frustracija starijih clanova zbog toga sto u zizu paznje stalno dolaze novi i novi autori i likovi i likuse; 100 ljudi 100 cudi, a stariji stalno misle kako je bas to vreme kad su oni zarili i palili bilo "ono pravo", a sad sve neka balavurdija smara, spemuje i nema smisla za "pravu zajebanciju", sta god bi to trebalo da znaci.
    Robert Anton Vilson je obavezna literatura po tom pitanju, pogotovo njegova teza o licnim tunelima percepcije stvarnosti.

• Сантјаго Коровјов

ooo mrmune, baš to.... Preuveličavam ja malo.... Nego se smorih komentarišem ovde 5 puta i niko ništa ne odgovara

• Мара

Људи се увек на крају уклопе у оноликој мери колико желе. Ко жели да буде видљивији наћиће начина да га други виде. Ко жели да буде по страни њему ово и није проблем.

Реме, реме, ко те кулира? :) Јесмо се лепо онда испричали на тему изабраних дефиниција? Још ја после и отишла на твој профил. :)

• a

Išla bih i do Kelebije.
    reme piši više jebote pa malo def.imaš duže si od mene ovde i kukaš
    Moraš da navučeš gnev na sebe nekad pa će da vidiš kako klikću i po pvt.

• Jericho

Sve ovo što je Jerico nabrojao je istina, ali i on učestvuje u njoj vrlo revnosno.

Ja nisam rekao da ne ucestvujem u tome, niti da je to lose, samo sam konstatovao stanje stvari. Ali ja se bar trudim da podrzim nove clanove, svakog novog na cetu pozdravim, obicno mu i plusiram par definicija, bez obzira na kvalitet. A sad, ako se posle pokaze da je neki smarac, ili da se slihta razrednom ili predsedniku odeljenske zajednice, sto bih ga trpeo :P

• Џими

Што је лукав овај Реме...
    Као ''сви ме кулирају, нико ме не примећује...''
    И онда све жене кажу ''Awwwwwwwwww...'', оду му на филпро и излајкују дефиниције.

• s

eve i ja da dam podršku remeu..računaj da sam ti dao po dršku...ili po dršci kako se kaže?

slažem se sa Predražom..ako normalno nastupiš bićeš prihvaćen..ako počneš odmak da se kurobecaš bićeš jeban..kao i u realnom životu..i ne liči mi na školu...ne moža ništa pametno da se nauči..nešto što će ti trebati dalje za život...samo neke gluposti..u školi mislim..ovde može...

• a

Možda hejtuju?

• tasmanijski djavo

obicno mu i plusiram par definicija, bez obzira na kvalitet.

Pa više ćeš mu pomoći minusom ako su mu definicije sranje.

• Мара

И онда све жене кажу ''Awwwwwwwwww...'', оду му на филпро и излајкују дефиниције.

Докази, докази мени требају да сам лајковала! :)

• saki.madafaki

@aurora072, па до Келебије бих још и от'шо да им припомогнем, ал' до Хоргоша, скуп бензин, зајеби :d

• Jericho

Па, сад...Зар није тако на сваком форуму? Ипак, Вукајлија је јединствен сајт, па се деси да нови чланови дођу лакше до изражаја и уклопе се у ''екумену''

Kako bre? Ja doduse nisam neki forumas, ali nema sanse da je i blizu neki drugi sajt ovome. Mozda neki muvacki, poput Karika, ne znam, ali tu je valjda sve jedan na jedan?

• a

Dobro saki, u pravu si, ja bih neke ostavila i da crknu.
    Ne znam, ne bih, goni ih u pm.
    Pa valjda bi mi kupili sinu čokoladu majka mu stara.

• Сантјаго Коровјов

ma znam maro.... Sa dosta vas sam ja pričao, radi se konkretno o ovoj temi.... Fala na podršci svima.... :)

Inače imam solidan skor.... 535 sam ovde.
    Al Đimi me provalio jbg.... :D

• Jericho

E, ne lici meni ovo na skolu, pogresno ste me shvatili, nego na razred, na velikom odmoru neka bude, kad ste vec navalili.