Ne znam je li tema bila,baš mi muka da tražim.Znači,pitanje je koga biste od poznatih ličnosti stavili u koji Danteov krug pakla?(nije nešto da me interesuje,nego mi treba za školu). Ovo su Danteovi krugovi pakla:
Лимб(о) - где се налазе некрштени али невини људи.
Свима који се нађу у паклу Минос одређује круг у коме ће се наћи.
Они који су обузети похотом (ту су и познате личности као Клеопатра, Парис, Хелена, Ахил...)
Прождрљиви (међу њима су се нашли многи свештеници и највиђеније папе) Шкртице и расипници, тј. лакоми који поседују велико благо и поводљиви који су проћердали велико благо
Срдити
Нижи делови пакла су опасани зидом града Дис и окружени реком Стикс.
Јеретици
Насилници . Они су подељени у три круга:
Они који су починили насиље против људи и имовине
Они који су починили насиље над самим собом - самоубице
Они који су починили насиље против Бога - богохуљење, содомија, лихвари,
Лажљивци се налазе у кругу под именом Malebolge . Он је подељен у десет канала или десет злих јаруга. Ту су:подводачи, заводници, ласкавци, симонијаци, врачеви, чаробњаци, варалице, лицемери, лопови, зли саветници, кројачи неслоге и кривотворци.
Издајници . Овај круг је подељен у четири зоне: Каину, Антенору, Толомеу и Јудеку. У првој су издајници родбине, у другој издајници отаџбине, у трећој издајници гостију, а у четвртој издајници добротвора.- S
Jelena Karleuša, GRAND produkcija i Saša Popović.
Greh: Mentalno trovanje na nacionalnom nivou. Zaglupljivanje nacije i uništavanje kulturnih vrednosti jedne zemlje.
U najdublji krug, molim. 
Pa komotno mozes da stavis vidjenije likove iz danasnjeg svestenstva kao sto je Dante stavio svestenstvo njegovog doba. Ko jos u sred posta na vodi moz' da ima stomak kapaciteta jedne bacve, a da mora da posti na vodi.
EDIT: Komotno moze Canak tu da udje ako mene pitas, i ako mozda ima visak kilograma jer je onemogucen da se krece zbog krace noge, da je vise vodio racuna o ishrani tesko da bi ugruvao onoliku kilazu.- sc
VIP osobe generalno nisu za slanje u pakao, već u pizdu materinu, a to što one nisu tamo je zato što postoje milijarde njihovih obožavalaca širom sveta, od kojih se većina nalazi u paklu koji se zove XXI vek.
Mene ili Filološku? :DTebe, m'da. :D A nemamo ništa od ponuđenog, svejedno. :D
Јеретици - Том Круз
Похота - Наполеон
Расипници - Ђани Чурћић
Лицемери - Чеда "Вајт павр" Јовановић
Заводници - Џорџ Клуни или тако неко (ово би жене требало да знају боље од мене)
Издајник добротвора - Катарина Ребрача
Врачеви, чаробњаци или варалице - Видовита Зорка, пророчица Клеопатра и сл.Не могу више...
- l
izdajnici dobrotvora: katarina rebrača i njena majka.
- l
dođavola! &/%##""/!="!!! :P