Imam jedan problemčić (koji sam radikalno rešio, ali me zanima uzrok).
Imam lap-top sa HDD 500GB i podelio sam ga na tri particije. Prva samo za sistem (Windows 7 64-bit, 40GB), druga za igrice i instalacije, oko 215GB, i za ziku i filmove takodje 215GB.
Šljakalo je to sve lepo do nedavno, međutim zatrebalo mi je mesta na D i ja sam počeo polako da brišem stvari sa nje. Nisam ni primetio da kako izbrišem slobodan prostor se NE povećava. I tako sam na kraju stigao do toga da mi je na D prostor zauzimalo samo 32GB, medjutim on je pokazivao da je od 215GB utrošeno oko 209. I gde je sad nestalo tih 180 gigabajta?
System restore stop.
Hidden files and folders stop.
I da bi bio tutumrak da metneš pola kompa u kantu moraš da znaš nešto, tj. da štikliraš da kanta može da sadrži ceo disk. Jbg pitao sam zašto, a ne kako da sredim. Ja sam sad formatirao ceo komp i opet digao sistem, al' prvenstveno zato što mi je Sistemska particija bila premala prepunila se od Automatic updates, i nisam mogao da učitam jebene ISO fajlove, niti da glem filmove onlajn, jer na C nije bilo mesta ni za jebene .temp fajlove. E sad, da l neko zna da li to može da se prebaci na neku drugu particiju, đe će da stvara privremene fajlove?
P.S. Čuo sam da sem System i Primary imaju i Extended i Logical particije... Šta je to koji kurac?
Ova tema je zaključana.
Nije moguće dodavanje novih komentara.