Otvaram ovu temu za diskusiju o učinku srpskih klubova koji u sezoni 2013/2014 učestvuju u evropskim kupovima.
Poželjno je da ne dolazi do navijačkih prepucavanja između navijača Zvezde i Partizana, nego da se onako što objektivnije sagleda učešće naših klubova.
Ovo nije tema vezana za JSL već striktno za Evropu.
SEZONA 2013/2014http://i40.tinypic.com/25pnzn5.jpg
Vojvodina LEHibernijans (Malta) - Vojvodina 1-4
Vojvodina - Hibernijans (Malta) 3-2
Vojovdina - Honved (Mađarska) 2-0
Honved (Mađarska) - Vojvodina 1-3
Vojvodina - Bursaspor (Turska) 2-2
Buraspor (Turska) - Vojvodina 0-3
Vodvodina - Šerif (Moldavija) 1-1
Šerif (Moldavija) - Vojvodina 2-1Partizan LŠ/LEŠirak (Jermenija) - Partizan 1-1
Partizan - Širak (Jermenija) 0-0
Ludogorec (Bugarska) - Partizan 2-1
Partizan - Ludogorec (Bugarska) 0-1
Partizan - Tun (Švajcarska) 1-0
Tun (Švajcarska) - Partizan 3-0Jagodina LEJagodina - Rubin Kazanj (Rusija) 2-3
Rubin Kazanj (Rusija) - Jagodina 1-0Crvena Zvezda LECrvena Zvezda - IBV (Island) 2-0
IBV (Island) - Crvena Zvezda 0-0
Černomorec (Ukrajina) - Crvena Zvezda 3-1
Crvena - Zvezda - Černomorec (Ukrajina) 0-0SEZONA 2014/2015http://i57.tinypic.com/fof97c.jpg
U sezoni 2014/2015 predstavlja nas ponovo 4 kluba od kojih 3 su u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a jedan u kvalifikacijama za Ligu Šampiona. FK Crvena Zvezda koja je šampion Srbije u sezoni 2013/2014 izbačena je iz Evropskih takmičenja zbog dugova.
Nakon vrlo loše prošle sezone u kojoj timovi iz Srbije nisu uspeli da uđu u jedno od ova dva takmičenja, situacija deluje potpuno isto i ove godine, ali videćemo.
Čukarički LEČukarički - Santa Žulija (Andora) 4-0
Santa Žulija (Andora) - Čukarički 0-0
Čukarički - SV Groedig (Austrija) 0-4
SV Groedig (Austrija) - Čukarički 1-2Partizan LŠ/LEPartizan - HB Toršavn (Farska Ostrva) 3-0
HB Toršavn (Farska Ostrva) - Partizan 1-3
Ludogorec (Bugarska) - Partizan 0-0
Partizan - Ludogorec (Bugarska) 2-2
Partizan - Nefči (Azerbejdžan) 3-2
Nefči (Azerbejdžan) - Partizan 1-2
Partizan - Totenhem (Engleska) 0-0
Asteras (Grčka) - Partizan 2-0Vojvodina LETrenčin (Slovačka) - Vojvodina 4-0
Vojvodina - Trenčin (Slovačka) 3-0JagodinaKluž (Rumunija) - Jagodina 0-0
Jagodina - Kluž (Rumunija) 0-1- Пд
Ако је судећи по игри Партизана од јуче, као и чињенице да Воша и Звезда већ од следећег кола (ако прођу) иду у слабије шешире на жребу, а да је Јагодина већ испала, ова тема ће већ за месец дана бити закључана.

Što se tiče prve utakmice koju je juče Partizan odigrao u Jermeniji, u okviru kvalifikacija za Ligu Šampiona, Partizan je odigrao katastrofalno.
Rezultat je OK, gledano potpuno iz pozicije da se igralo gostovanje i da je 1-1 u gostima, odlično u Evropi, međutim Širak je klub ispod renomea Partizana, a svojom igorm je zaslužio sigurnih makar 3-1 kod kuće.
Loša igra Partizana tokom celog meča, slabo kretanje i odbrana koja je bila potpuno nesposobna da zaustavi nejake napadače, pokazuje da će Partizan verovatno proći ovog rivala, ali sledeći rival će, ako Partizan ovako odigra, pobediti lagano obe utakmice.
Golovi sa utakmice Širak - Partizan
Ако је судећи по игри Партизана од јуче, као и чињенице да Воша и Звезда већ од следећег кола (ако прођу) иду у слабије шешире на жребу, а да је Јагодина већ испала, ова тема ће већ за месец дана бити закључана.Da, tako nešto i ja verujem, ali otvoriće se sledeće godine, pa opet. Jebiga, tako je kako je sada. Inače temu sam otvorio jer ima mnogo ljudi koji prate, gledaju fudbal i znaju mnogo o fudbalu, a nekako mislim da može neka objektivnost da se ovako isforsira na ovoj temi, bez prepucavanja.
Je l' gleda neko Vošu? Jagodina?
Ja gledam Zvezdu trenutno, a znam samo rezultat u Novom Sadu.
- (
Pored velikog, da tako kažem, grobarstluka, navijam svim srcem i za Zvezdu i ostale srpske klubove. To bi verujem doprinelo razvoju srpskog fudbala.
Mene je Partizan za srce ujeo po ko zna koji put.Jeste. Ajde ono, neću da sudim već po ovoj utakmici, ali je sigurno činjenica da nam je odbrana najgora od kada ja gledam fudbal i Partizan. Pokušavam da se setim odbrane onda kada je bio bojkot i da li je bila lošija, ali mislim da je Bajić izmislio fudbal za Stankovića. Užas. Malo će to biti ozbiljnije kada se Mitrović vrati, ali šta on može sam. Isto što i Kojić juče. Ninković mora da pokaže da li je igrač ili ne.
- Пд
Партизан је јуче одиграо најгору утакмицу од свих њихових које сам одгледао до сад, а мислим да сам 90% европских утакмица Партизана одгледао у последњих 15 година. Без икакве идеје, очајна кретња, пасови непрецизни и такође безидејни, и што је најбитније, без икакве енергије и жеље да се угази противник који је на нивоу просечне екипе наше друге лиге. Што Џони каже, 1:1 није лоше, али бре до пре пешес година су вечити овакве екипе трпали са 3 комада минимум. Много слабо, фудбал нам је гори из године у годину, ако се овако настави, следећих година би већ крајем јула и почетком августа могли да завршавају европске сезоне.
- (
A žao mi Vojvodine u pizdu materinu, trude se momci svim srcem, ali pobedu će teško izvući zbog crvenog kartona...
Može. Baci neki izveštaj ako gledaš.Gubimo 2 : 0. Mada se od nas niko ni ne nada prolasku. Klub je svake godine u sve goroj situaciji (od kad nema Šarića nema ni para, pošto je klub njegov).
Inače prošle godine smo ispali od istog tog Širaka. Doduše na strani smo igrali 1 : 1, pa nas kući tukli 1:0. Iskreno se nadam da Partizan neće doživjeti tu sudbinu.
Партизан је јуче одиграо најгору утакмицу од свих њихових које сам одгледао до сад, а мислим да сам 90% европских утакмица Партизана одгледао у последњих 15 годинаOvo da potvrdim ja koji sam gledao 100%. Juče sam to rekao. Čak i kada smo ispali od onih ribara iz Šamroka, igra nije bila ovoliko loša. Mi smo se juče provukli jedva, na sreću, protiv kako reče lepo Peki, ekipe koja je na nivou prosečnog srpskog drugoligaša. Nikada nisam video ovoliko jadan Partizan.
Што Џони каже, 1:1 није лоше, али бре до пре пешес година су вечити овакве екипе трпали са 3 комада минимум. Много слабо, фудбал нам је гори из године у годину, ако се овако настави, следећих година би већ крајем јула и почетком августа могли да завршавају европске сезоне.Da, ovi indijanci su od Partizana i Zvezde pre samo desetak godina primali po pet, šest komada laganezi, a nisu oni sada ništa bolji, nego smo mi daleko gori. Juče je sama fizička sprema igrača Partizana lošija nego pre deset godina, a pre desetak godina su u Partizanu igrali ozbiljni alkoholičari.

Zvezda ne bi mogla da igra na VOS-u. Ladno bi mogli da im kažete da sačekaju. I da pobede ove vulkance sa Islanda 10-0 ostavljaju tragikomičan utisak. Partizan nisam gledao, ali rezultat sve govori. krivi su nam i mediji. Jebiga, dinamo Zagreb pobedi tri nula, a mediji napadanu zašto nije 15 nula. KOd nas sve ravnodušno ili nekritički. Jebiga.

Za sada sam ispratio prvo poluvreme Zvezde i dobro, to je jedna od onih utakmica u kojoj ne možeš da oceniš baš snagu Zvezde, jer je rival ipak jako loš i pravi su turisti u pitanju. Zvezda igra lagano, mislim da će dati još dva, tri komada do kraja. Bajko je kritičan dosta, tačnije imao je onu jednu jako kritičnu intervenciju, ali ništa više od Islanđana, koje je neko lepo nazvao "simpatičnim" i kojima je dobro došla šetnjica po Beogradu.
- j
ono juce me potseca na neke evropske timove kada dodju u srbiju. dodju sa stavom bolji smo, posteno se ne oznoje za 90 minuta, kilave, glume manekene, umuljaju nesto u 90minutu i odu sa pozitivnim rezultatom kuci na revans. verujem da nismo imali ovo na umu kada smo zeleli da igramo kao evropski timovi.
trenutno gledam jagodinu (vise me zanima zvezda ali racunam bice vremena i njih da gledam)
nisu napunili stadion protiv rubina, velika steta i bruka mada delom je to i zbog utakmice u beogradu. igraju hrabro, borbeno, da veruju u sebe i ne prave pocetnicke greske bio bi to i bolji rezultat. ipak 3 gola u mrezi u jagodini je stvarno previse.
dodju sa stavom bolji smo, posteno se ne oznoje za 90 minuta, kilave, glume manekene, umuljaju nesto u 90minutu i odu sa pozitivnim rezultatom kuci na revans. verujem da nismo imali ovo na umu kada smo zeleli da igramo kao evropski timovi.Tako je i meni delovalo. Dešavalo nam se sto puta tako nešto kod nas kada dođu neki timovi jačeg renomea.
- j
2 3 u jagodini, bravo curani. jos jedan pa tamo bunker :)

Jagodina je zaslužila aplauz publike. Gledao sam prvih pola sata i poslednjih 15 minuta. Hrabro su igrali. Baš su se trudili. Na kraju sam gledao kako su sabili Rubin u šesnaest što im onomad ni partizan nije uradio iako je kući remizirao. Iscimali su se maksimalno. Skoro da nema šanse da prođu i realno ispadaju ali nisu se osramotili. Na kraju, možda nisu morali da izgube uopšte, ali Rubin je iskusnija i bolja ekipa.
- j
u evropskoj utakmici ti ne igraju pojacanja. pa zasto si ih dovodio? vidim zvezdini novi igraci svi igraju a nasi? dovescemo samo igrace koji ce biti pojacanja... verovatno