Одлична тема, озбиљно. Ево један диван текст:
http://www.vrelegume.rs/test/zastava-101/
добра тема. елем, издувао сам оно лишће, најбоље је кад се мало осуши после неколико сунчаних дана, онда узму усисивач који дува и лагано издувају. срање је ако дуже време остане, па ту иструли, онда би било много теже издувати, морала би да се скида гума.
колико више цените ауто од првог власника? или то није битно кад купујеш ауто?
колико више цените ауто од првог власника?Zavisi ko je bio prvi vlasnik, kako ga je održavao itd
или то није битно кад купујеш ауто?Skoro pa nebitno, gledaš auto i njegovo opšte stanje.
Jer realno to prvi vlasnik može da bude i neko ko je kola maksimalno dobro održavao sve vreme i neko ko je menjao ulje jednom u 5 godina i akao ga k'o stoka.

Al ja i dalje ne kapiram foru sa svajcarcima i subaruom. Skoro sam bio u selendri u centru svajcarske, i bez zajebavanja 80% automobila su bili subaru, sto stariji sto novi. Ovde ih vidjam cesce nego obicno ali u unutrasnjosti bukvalno ko sto po nasim selima vozili wartburge.
Cenim da ovi sto zive po padinama gde pada sneg cene njihov 4x4 pa zato inace nemam drugo objasnjenje. Marka koja je svuda u evropi na marginama, vodece auto po svajcarskim vukojebinama...
Grande Punto i Corsa imaju isti motor mjet taj, ako su u dobrom stanju valja ih uzeti.колико знам, нису баш сто посто исти. опел је из некога разлога додао пливајући замајац у фијатов мотор. то можда мало продужава век мењачу или још неком делу, али повећава и трошкове одржавања. пошто би ти купио полован мали ауто који не би возио још 200.000, фијат је вероватно исплативији.
колико знам, нису баш сто посто исти. опел је из некога разлога додао пливајући замајац у фијатов мотор. то можда мало продужава век мењачу или још неком делу, али повећава и трошкове одржавања. пошто би ти купио полован мали ауто који не би возио још 200.000, фијат је вероватно исплативији.Imaju i određene serije grande punta plivajući. Isto tako u 1. serijama astre h 1.3 cdti nemaš plivajući, pa posle sve imaju.
међутим пливајући замајац замена је фазон сома јуронаskoro sam gledao koliko mehanickih, pokretnih i potrosnih delova ce da zameni elektromotor, i mislim da ce morati da razvijaju novi biznis model servisa, da placas apdejt softvera ili da papreno naplacuju servise amortizera i kocnica. jer, ako se dobro napravi, ti bukvalno nemas komplikovaniji mehanicki deo od zupcanika u motoru i pogonu.
pocece da prave automobile da se namerno kvare, ko televizore i kucnu tehniku, jer bukvalno ne postoji redovan skupi servis kod elektricnih auta.