Laički automobilizam
  • Galantni kosovac

Одлична тема, озбиљно. Ево један диван текст:
    http://www.vrelegume.rs/test/zastava-101/

• celt

sta bese bio problem sa fiatom po kome je napravljena zastava 101, upali se ko sibica kad ga neko udari od nazad?

• Пипач хлеба

У автомобелизам се разумем ко Марица у крив курац, али упис. Врх тема.

• Galantni kosovac

Не знам искрено, нисам чуо за то. Знам да је Форд Пинто био екстремно осетљив на чукање отпозади, одмах букне.

• Радјард Куплунг

ništa lepše nego ići u rikverc sa okrenutom glavom

samo polomljen retrovizor je dobar retrovizor

• celt

jebem li ga, moguce da sam pomeso pricu sa pintom. al mislim da sam procitao nesto da fiat 128 imao neki problem, a zastava se pravila tipa jos 20 god nakon sto su to saznali.

• celt

odjebi konjino! aj neka ga banuje neko...

• celt

zasto spemujes temu pricom koja nije vezana za automobilizam, i generalno je opoganjujes svojim prisustvom?

• YouCantHandleTheTruћ

добра тема. елем, издувао сам оно лишће, најбоље је кад се мало осуши после неколико сунчаних дана, онда узму усисивач који дува и лагано издувају. срање је ако дуже време остане, па ту иструли, онда би било много теже издувати, морала би да се скида гума.

колико више цените ауто од првог власника? или то није битно кад купујеш ауто?

• mickey993

колико више цените ауто од првог власника?

Zavisi ko je bio prvi vlasnik, kako ga je održavao itd

или то није битно кад купујеш ауто?

Skoro pa nebitno, gledaš auto i njegovo opšte stanje.

Jer realno to prvi vlasnik može da bude i neko ko je kola maksimalno dobro održavao sve vreme i neko ko je menjao ulje jednom u 5 godina i akao ga k'o stoka.

• celt

to valjda ima veze samo ako znas da je taj prvi vlasnik neki normalan lik...
    jebem li ga, nije bitno kolko ljudi vozilo, nego u kakvom je stanju auto.

• Бохор

Usisivaš koji duva se ne zove usisivač XD

• YouCantHandleTheTruћ

како се не зове? то је усисивач, само му се окрене наопако она пластика напред и онда дува. то је усисивач за који је извршена пренамена.

• mickey993

Ja sam kompresorom izduvavao to. Tj. onaj deo koji je mogao da se izduva.

• celt

a kako se zove btw, sad kad razmislim pojma nemam?

• celt

то је усисивач за који је извршена пренамена.

usisivac koji je preispitao svoje zivotne izbore, i dobro razmislio u cemu je svrha njegovog postojanja, jer ovako ne ide vise.

• Pajo Dačak

Skoda oktavia naibolje avto! A dalje se ne razumijem!

• celt

skoda oktavija je dobro auto u kom se vozis i srecan si jer te sluzi i dobro je, a opet bi stalno hteo da kupis nesto drugacije, iako ne kupis jer nema smisla. ko kad se ozenis sa dobrom i lepom devojkom iz dobre kuce sa sela.

• CapooN

ako je ovo automobilizam bez gtda da li ono postaje automobilizam bez celta?

• celt

u praksi da, iako ne pise.

• mickey993

Oktavija odlična, naročito ako je vrs.

• celt

Al ja i dalje ne kapiram foru sa svajcarcima i subaruom. Skoro sam bio u selendri u centru svajcarske, i bez zajebavanja 80% automobila su bili subaru, sto stariji sto novi. Ovde ih vidjam cesce nego obicno ali u unutrasnjosti bukvalno ko sto po nasim selima vozili wartburge.
    Cenim da ovi sto zive po padinama gde pada sneg cene njihov 4x4 pa zato inace nemam drugo objasnjenje. Marka koja je svuda u evropi na marginama, vodece auto po svajcarskim vukojebinama...

• PuppetMaster

Subaru Brz jebe!

• raćoni

Sto bi reko onaj Crnogorac sa Yt, najbolji je Citoen se4 B-)

• Sale d snajperist

Kojo auto bi izabrali izmedju.

Fiat Grande Punto 1.3mjet
    Opel Corsa D 1.3 CDTI
    Skoda Fabia 2005-2008 1.9 SDI/TDI

I dodajte jos neko auto, da ima 4/5 vroota i da ima sasvim okej mesta za 4 ljuda

• mickey993

Fabia 1.9TDI i to čak možeš i drugu generaciju 'ladno da juriš (od 2007.) bi bio moj izbor od ta 3.

Grande Punto i Corsa imaju isti motor mjet taj, ako su u dobrom stanju valja ih uzeti.

Pogledaj još ford fokus, astru H, seat leon, seat ibiza i sl.

• kizo

>Dakle, na ovoj temi nema šatro stručnjaka?

• Sale d snajperist

Razmisljao sam i o fokusu, za astru H kazu da je dobra, ali elektronika jebe ne pokriva..

Ja mislim da su fabia, polo, ibiza, leon isti motori, vw-ovi

• Ledeni

Mislim da ce fabia zadavati najmanje problema, pogotovo 1.9tdi.

• mickey993

Jesu isti svi, pogledaj, ako se uklopiš sa kintom, vidi i oktaviju neku, sem ako ti nije prevelika za tvoje potrebe (pošto vidim da si naveo male autiće).

• kizo

Astra H. 1.4 troši nešto više ulja. Inače sasvim uredan automobil.

• kizo

Jedi govna rasni

• mickey993

sale pvt, ne znam rade li ti notifikacije, pošto meni zeza tu nešto.

• Sale d snajperist

Uvek kad je prva poruka u PVT-u nece da se oboji, sad sve okej

• YouCantHandleTheTruћ

Grande Punto i Corsa imaju isti motor mjet taj, ako su u dobrom stanju valja ih uzeti.

колико знам, нису баш сто посто исти. опел је из некога разлога додао пливајући замајац у фијатов мотор. то можда мало продужава век мењачу или још неком делу, али повећава и трошкове одржавања. пошто би ти купио полован мали ауто који не би возио још 200.000, фијат је вероватно исплативији.

• ps

Fabija ti tu najbolji izbor od navedenih, skoda jedan od najracionalnijih automobila sig

Fokusa bih uzeo ja u toj klasi

• plok

hahaha GTD je jedno 17 puta zaustavio ruku da ne udje na ovu temu...grize pljuge

• plok

GTD-ov automobil nije dobar automobil

• mickey993

колико знам, нису баш сто посто исти. опел је из некога разлога додао пливајући замајац у фијатов мотор. то можда мало продужава век мењачу или још неком делу, али повећава и трошкове одржавања. пошто би ти купио полован мали ауто који не би возио још 200.000, фијат је вероватно исплативији.

Imaju i određene serije grande punta plivajući. Isto tako u 1. serijama astre h 1.3 cdti nemaš plivajući, pa posle sve imaju.

• Sale d snajperist

Za fabiu sam najvise i razmisljao..
    Ali i focus sam skoro video da ima fino godiste za finu cenu

• Слепи Туљан

имао ја ту корсицу 1.3 90 пониз шест брзина добра је за претицање

међутим пливајући замајац замена је фазон сома јурона

• Makaronac

bolje kupi neki fin telefon

• Бане дебели

Ahahhahahahahah slatko sam se nasmejao.
    Ova tema je bila preko potrebna vukajliji

• celt

међутим пливајући замајац замена је фазон сома јурона

skoro sam gledao koliko mehanickih, pokretnih i potrosnih delova ce da zameni elektromotor, i mislim da ce morati da razvijaju novi biznis model servisa, da placas apdejt softvera ili da papreno naplacuju servise amortizera i kocnica. jer, ako se dobro napravi, ti bukvalno nemas komplikovaniji mehanicki deo od zupcanika u motoru i pogonu.

pocece da prave automobile da se namerno kvare, ko televizore i kucnu tehniku, jer bukvalno ne postoji redovan skupi servis kod elektricnih auta.

• celt

dok u suprotnom, konvencionalni automobili uvode plivajuci zamajac, turbine, mehanike kurce palce, sto je sve potrosno a ne moze da se napravi jeftino ko elektronika.

• YouCantHandleTheTruћ

свет се пребрзо мења.