Volontiranje u inostranstvu
  • Firex

Pozdrav

Da li neko ima iskustva sa ovom vrstom aktivnosti?
    Koji su najbolji centri?
    Znam da se placaju troskovi hrane i smestaja, kakva je hrana, jel nije losa/budjava?
    Da li postoji neki dzeparac?
    Da li postoji sansa da dobijem novac da sam kupujem hranu?
    Engleski znam super(bas super). Nemacki jedva.
    Imam 16 godina

Hvala unapred :D

• b

Ti bi volontirao, a trazis pare za smestaj, dzeparac i hranu?

• b

Oprosti, ali kad zauzvrat za neku izvrsenu aktivnost imas omogucenu hranu, stan i nesto da trosis sa strane to se zove plata.

• Firex

Ne trazim, ali sam procitao da postoji mogucnost dzeparca i novca za hranu. Za smestaj ne trazim. :)

• b

Drugo, imas 16 godina, ukoliko nije preko neke obrazovne ili istrazivacke ustnove, milslim da je zakonski problematicno.

• Firex

Ne trazim nuzno pare, isao bih i da radim besplatno. Ali ako postoji mogucnost normalno da cu pre volontirati+dzeparac, nego bez dzeparca.

• Firex

Zakonski nije problematicno jer postoje kampovi za tinejdzere+roditelji mogu da potpisu da predjem granicu

• b

Raspitaj se u kancelariji za mlade. Svaka opstina treba da ih ima.

• Firex

Hvala, raspitacu se, ima u mojoj opstini kancelarija. Vise me interesuju iskustva ostalih. I kako to uopste izgleda.

• b

E to ne znam, nit sam nesto mlad niti volim da volontiram. Koliko sam cuo volontere uopste ne placaju.

Kancelarije za mlade imaju sve te programe, cak su u stanju i da ti zavrse posao da odes.
    Tutnes nekom malo para i eto te na spisku.

• ArminVanBuuren

Kakav si sa engleskim?

• b

Bolji je nego ti sa citanjem. Pise ti.

• ArminVanBuuren

Sto si nervozan

• b

Fora, brt, fora.

• Firex

Engleski gotovo da savrseno govorim

• ArminVanBuuren

Pa fora sad si meni uaro foru, sad bih ga pitao kakav je sa nemackim :(

• ArminVanBuuren

Slusaj firex okrenucu par brojeva pa ti javljam, ali nista ne obecavam

• Firex

Vazi brt, hvala ti :D

• Радјард Куплунг

ipak preporučujem plaćen posao umesto volontiranja

• S

i ja isto jer za plaćen posao dobijaš novac, a za neplaćen ne dobijaš, verovatno je na to moj prijatelj radjard kuplung mislio

• Радјард Куплунг

e, vidiš, nisam bio siguran, ali sad si mi potvrdio, hvala, prijatelj Mylosh

Dakle, Firexi, kad je plaćen posao u pitanju, onda radiš i dobijaš novac, a kad volontiraš, onda samo radiš

zato smo mi glasali za prvu varijantu(jer dobijaš novac)

• SokOdZove

Ja predlažem da ne radiš a dobivaš pare, to je nekako najbolje koko ja mislim

• dusan1001

Slažem se sa kolegama rađardom i shomijem
    Još bih dodao da bi bilo što bolje da dobiješ više para takoreći da ti bude veća plata

• Šalabajzer

Ako mogneš tu gdje budeš radio i da ukradeš pa prodaš nešto, e to ti je ekstra lova. Lagana takođe.

• Plankton*

Brate, završi za kasapina i ja ti sredim šljaku u Djakovici kod Rize Haljimija. Taman egzotika.

• mortrisha

http://www.outlookfestival.com/get-involved/volunteering/

https://www.theguardian.com/travel/2014/feb/25/how-to-volunteer-music-film-arts-festival

http://greatescapefestival.com/info/volunteer/

http://www.oxfam.org.uk/get-involved/festivals

Nemam iskustva u volontiranju da podelim s tobom, ali kapiram potpuno. Provedeš leto negde u inostranstvu, nešto radiš, upoznaš neku ekipu...
    Kada se vratiš, pričaćeš kako je bilo :)

• Радјард Куплунг

sad bez zajebancije, volontiranje mogu da razumem samo ako ga radiš iz ljubavi i ako si okružen ljudima od kojih nešto možeš da naučiš(tipa, baviš se animacijom i dobiješ priliku da volontiraš par meseci u Pixaru) ili ako pomažeš ljudima u nevolji

đubretarske poslove u rangu ovih što je mortriša okačila možeš da nađeš da radiš i da te plate svuda i uvek

pazite ovo, objašnjavaju na sajtu koliko košta da volontiraš kao redar na festivalu

How much does it cost?

It's free. Though in most cases you will be expected to pay a deposit to make sure you turn up to your shifts rather than disappearing in a flurry of cocktails and fancy dress after five minutes.

lolčina, uplatim im pare da budu sigurni da ću se pojaviti na radnom mestu na kojem radim za džabe, pa mi vrate pare ako ispoštujem dogovor do kraja

hwala wam što ste mi obezbedili da radim za džabe, molim was, uzmite moj novac kao zahvalnicu

• Путинка

шта је то у млађаном мозгу да жели да ради да му не плате кад може да ради да му плате
    ако мене питате то је главни проблем овог друштва
    воли да буде неплаћен па после кука кад га послодавац не исплаћује
    исусе христе спаси

• S

uuuu "poslodavac" bravo jelena, nova riječ ;)

hwala wam što ste mi obezbedili da radim za džabe, molim was, uzmite moj novac kao zahvalnicu

hahaha to brt

• Путинка

бохор ме научијо џД

мортиша нањушио пилетину, не наседај ово су фејк послови, 16 годиница хихиих

• Sanitarni čvor

idu ljudi preko raznoraznih crkava da sljakaju.znam da je bilo par godina velika pomama za francuskom.svi nesto isli da sljakaju za dz preko neke protestantsko/unijatske/luteranske/satanisticke/grkokatolicke crkve.cak mislim da su im i dali neki dzeparac,al to je nesto tipa 12 centi dnevno.arbajtujes,pa malo crkva i onda dobijes fraj do odredjenog vremena.sve u svemu,dirincis za dz,dobijes rane,kreveta i puknes mnogo kinte jer je npr francuska jeftina.isli ljudi na 2 nedelje ako se dobro secam.mladi evropa ljubav tolerancija moto.

• Sale d snajperist

Firex
    http://www.mis.org.rs/vss-admin/applications/camps_search.php

Ovo ti je lista kampova u kojima mozes da ucestvujes.
    Ne znam odakle si, ali kontam da bi neka kancelarija za mlade ili istrazivaci trebali da budu kontakt sa kampova.

U 99% slucajeva put placas sam, smestaj i hrana je u okviru kampa, a u 90% slucajeva hranu spremaju volonteri sami.

I brate..
    Volonter, a dzeparac?
    Ako si volonter volonter si, ako si radnik onda imas dzeparac.

• Puzzle-Fox

Firex, mislim da imam i ja neku ideju kako da te 'uposlimo'. Zanima me samo kako ti ide matematika a posebno mi je bitno da znam kako stojiš sa korijenovanjem.

• Sanitarni čvor

Volonter, a dzeparac?

postoji ova opcija.

• Plankton*

Ćiro, fin skech :)

• dusan1001

hahahahahahahha id u kurac pazle

• Тхе Форестер

Зашто прцате момка око тога са парама, па нису паре све у животу мајку му, волонтирањем ће упознати много људи и супер се забавити!

• Sale d snajperist

Sanitarni postoji, ali je jako jako retko.
    Jedino ako je neki bas bas veliki projekat
    Ali kazem u velikoj vecini slucajeva mu nije placeno nista.
    U nekim moozda refundirsju odredjenu sumu puta

• Puzzle-Fox

Зашто прцате момка око тога са парама, па нису паре све у животу мајку му, волонтирањем ће упознати много људи и супер се забавити!

A potencijalno i zadati težak udarac fiskalnoj politici svojih roditelja da bi jebao neku bubuljičavu Švabicu rumenu kao De Brujne... što vjerovatno neće učiniti jer tip ljudi koji volontiraju ne jebe.

Da ne pričam da bi Švabicu lakše pojebao da izdaje suncobrane u Budvi... plus da se ogrebe za neki blow job od neke ruske milfare

• izijem flips

mislim da firex je taj koji prca nekog ovde

• Sanitarni čvor

Sale d snajperist
    Sanitarni postoji, ali je jako jako retko.

ja sto sam ukucao ,svuda kazu da postoji.cak i kod nas postoji ta opcija.kazu od 2-12 meseci arbajt,smestaj,klopa,ucenje jezika,mali dzeparac,30 zemalja u ponudi...to je iz novina.ima jos nekih linkova.
    no,nije ni bitno toliko.nije ckode ni za sta nemoguce pitao.

• Sale d snajperist

Sanitarni, ja ove kampove sto sam citao retko koji ima dzeparac.
    I to nije neki arbajt, vec rad sa mladim ljudima maksimum do 3,4 meseca rada.

Nista nesto fizicki sto bilo kome moze doneti profit..

• b

A potencijalno i zadati težak udarac fiskalnoj politici svojih roditelja da bi jebao neku bubuljičavu Švabicu rumenu kao De Brujne... što vjerovatno neće učiniti jer tip ljudi koji volontiraju ne jebe.

Da ne pričam da bi Švabicu lakše pojebao da izdaje suncobrane u Budvi... plus da se ogrebe za neki blow job od neke ruske milfare

Ti ako vidis picku u zivotu uzivo (da nije kravlja ili neko silovanje) ja obecavam da cu pojesti 2 kg govana.

• l

bombas, a sta fali silovanju.jeste samo ti si video picku i samo ti imas devojku ovde na forumu..ja sam danas njih tri jebo, kad to postignes javi se