Lose poslovice
  • celt

Zanimljivo mi je sto posovice svi racunamo u neke mudrosti sazete da se razumeju statiznam a jedno 20% je bolje ne pokazivati deci, jer ne samo sto su glupe nego su i stetne.

Npr, da pocnem:

"Pametniji popusta" - ekstra glupa i kontraproduktivna poslovica, direktno izasla iz pokornog mentaliteta gde kao sad sam ja pametan ako glupom dam da radi sta hoce jer sam ja pametniji. I tako imamo prvo Turke, pa Tita, pa Milosevica pa Vucica, i cemo da imamo to dokle god nam ovakva poslovica definise postojanje.
    Mnogo stavljamo vrednost na "ja sam pametan", i mnogo branimo to, a ispadamo glupi.
    Mnogo stetna poslovica

• celt

"Ko čeka i dočeka."

Mozda, ko ceka zaboravi sta je cekao pa ga boli kurac posle dal je docekao ili ne.

• celt

"Ko peva zlo ne misli"

Pink jebeni

• Цар

I tako imamo prvo Turke, pa Tita, pa Milosevica pa Vucica, i cemo da imamo to dokle god nam ovakva poslovica definise postojanje.

Ај све, ал' што Турци?

• celt

jebem li ga pisao sam redom, sta se za to uvati. verovatno nam turci i nabili taj mentalitet suznja, a nikad gospodara.

aj prikljuci se temi, daj neku glupu poslovicu da ne pisem sam

• Goran Gluhaković

Ko rano rani, dve sreće grabi.

Ko porani pola posla obavi pa odrema, a posle ga ostavi za sutra. I ne miče narednih 40 godina.

• Carl Cox

U vola bodaša najvise je paša

• celt

svaki narod ima te jutarnje poslovice. ne kapiram ih posebno, kao promovisu vrednost ili stavec...

recimo da je ova druga "sto mozes danas ne ostavljaj za sutra" jos gora jer ko za inat sam je cuo samo od ljudi koji mlate glavom u prazno, i mnogo bi im bolje bilo u zivotu da ponesto ostave za sutra, cisto da vide kud ce i dal stvarno mora to da se radi :)

• celt

Mnogo znati, znači pre vremena ostariti.

ovu cesto vidjam, ne vredi ni da se komentarise. bukvalno promocija mediokriteta, cut tu za bolje nisi

• celt

"Obećanje, ludom radovanje."
    "Ljudi se drže za reč, a volovi za rogove"

kako se kome svidja. jedan prica jedno drugi drugo...

• celt

"Sreca prati hrabre"

Ovo je fora kod onih sto nemaju muda da procene rizik necega, pa im se cini da je svako ko proceni dobro rizik hrabar u picku materinu pa eto ima srecu.

• PuppetMaster

Bukvalno svaka poslovica ima poslovicu koja je kontradiktorna njoj. Tako da je uzaludno trositi vreme na ta sranja.

Gvozdje se kuje dok je vruce (pozuri) - tri puta meri jednom seci (polako)

• PuppetMaster

Citirao bih izijema ovom prilikom "otac tadej kaze KAKVE SU TI MISLI TAKAV TI JE ZIVOT i sto si smislio poslovicu u tri picke materine"

• celt

Gvozdje se kuje dok je vruce (pozuri) - tri puta meri jednom seci (polako)

hahah, ovo dobro. da, bukvalno poslovice instant mudrosti sto prosipas kad oces nesto da zvuci kao da je to ispravno

• Che-Vu

Ne jebe lep, nego uporan - ako si ružan ponižavaj se, budi papučar i pičkopaćenik, a nemoj da zaradiš 100 miliona dolara i preko noći postaneš lepotan u očima svake rasne kurave bez obzira koliki si kvazimodo.

• Che-Vu

Batina je iz raja izašla - bezuslovna ljubav gospoda našeg ti daje moralnu visinu koju možeš da koristiš da sakatiš slabije od sebe ako ti se usprotive.

• BV

Neko ne moze drugacije da se nauci

• BV

Jadni moj ce vu u tudjini. Nisam ni ja neki veliki vernik ali nissm ni ateista. Pa mamu mu jebem cevu sad si me razocarao.

• BV

Svaka poslovica ima svoj kontekst. Niste u pravu uopste ni za sta. Evo pitajte me koju hocete poslovicu da vam objasnim. A gvozdje i tri put meri uopste nisu kontradiktorne nego potpuno razlicite.

• kandidar

*Šta te ne ubije to te ojača.*
    Udare te kao kola i ležiš u komi, ali te nisu ubila znači sad si jači.

• BV

Pa ima i nesto sto te ne ubije pa ostavi trajne posledice. Ali ovo se koristi u situacijama kada prozivis nesto tesko evo npr darko lazic izasao iz kome i sad je jos jaca seljacina.

• celt

Aj bergas:

Sreca prati hrabre
    Mnogo znati znaci pre vremena ostariti.

nadji mi smisao ovih, da se ne podudara sa onim sto sam napisao.

ustvari za ovu drugu nisam ni napisao, tolko je glupa da ne znam sta da kazem. kao ako mnogo znas ces da se sekiras. to samo znaci da ne znas mnogo, jer ako znas, razumes i razloge

• dr Rojken

hahah prejaka tema

• dr Rojken

Evo ja ću se pridružiti sa ovom:
    "Bez starca nema udarca."

• celt

Batina je iz raja izašla - bezuslovna ljubav gospoda našeg ti daje moralnu visinu koju možeš da koristiš da sakatiš slabije od sebe ako ti se usprotive.

da, ekstra glupost. sa jedne strane ljubi bliznjeg svog popustaj, sa druge mlati u ime boga :)

• BV

Bolje ti meni objasni sta znaci ova ko na gori ak i malo stoji bolje vidi nego onaj pod gorom. Ma vidis kurac moj ne vidis nista od oblaka jebo ga pas ko izmisli ovo.

• celt

bukvalno, popustaj ako onaj tamo jaci, al ako si ti jaci, onda je batina iz raja izasla :)

• celt

eto to je poslovica a ne ovo. iskrena i poucna :)

• celt

ko na gori ak i malo stoji bolje vidi nego onaj pod gorom

ova je strejtforvard. ko ima ispod sebe vise informacija sa manje truda ima tacnije vidjenje sveta nego onaj ko pokusava da razume bez da zna kontekst. poprilicno ispravna

• BV

Ne prosipaj bisere pred svinje. Pametniji popusta jer gluplji te spusti na svoj nivo i savlada na iskustvo.
    Celt ima kod mene kredita do beskonacno jeste glupa tema al nije kad je bratina otvorio. Glavni lik ovde. Ispaceni bracela u svajcarskoj. Mozda dodjem ja u nekom narednom periodu od godinu dana u cirih da radim pa te zovem na kifidzonku.

• Skočimiš

Ako ih ne možeš pobediti pridruži im se - budi govno podaničko
    Bolje je u kolibi pevati nego u dvoru plakati - jes, eto bolje bit sirotinja, aha
    Bolje vrabac u ruci, nego golub na grani - opet sirotinjski mentalitet
    Bolje suv hleb s poštenjem nego kolač s nepoštenjem - opa sirotinjo idemoooooo
    Malena je ptica prepelica, al umori konja i junaka - i pogine i pojedu je, sirotinjo jedna smrdljiva

• celt

aj.

sto glupa tema, dekompozicija narodnih umotvorina.

ako te gluplji spusti i savlada, onda i nisi bas tolko pametan, ja bi reko. samo na papiru mozda.
    ima ta fora kao popustis da bi zajebo glupljeg, al ne ako se bukvalno shvati poslovica. ovako bukvalno je vise kao ja sam za sebe pametan i necu sebi da priznam da mozda oko ovoga i nisam bas najbistriji, iako mi jeste bitno, pa cu da ponavljam sebi poslovicu koja kaze da sam u pravu.
    inace ti ne treba poslovica, jedina mudrost koja ti treba ako ti nije bitno je "jebes budalu"

• kierkegaard

"klin se klinom izbija"
    Olesis se ko stoka i sutra to sve ponovis i kao kul si, zapravo si dvaput grdji
    Ok kockas, gubis, sjebes se i onda lek za to je kockaj se vise i bices kul

• celt

Bolje vrabac u ruci, nego golub na grani -

daaaa, ova je losa na tolko puno nacina da nemam reci. u principu bi trebalo kao da bude da se postuje ono sto imas, ali nikad nije iskoriscena da nekom kaze da mu ispred nosa nesto bitnije nego sto misli da jeste, nego uvek kao izgovor za nesto sto bi hteo al nemas muda, al ni ovo sto imas nije bas sjajno, al prihvati ga kao da jeste, iako bi mozda mogao i sta vise da uradis u zivotu

• BV

Ima tu i citata
    Ne znam cemu toliko potenciranje bogatstva sto je toliko lose biti sirotinja ja mislim da je to nezreo rezon. Naravno da je bolje u kolibi pevati. Meni je krivo sto vam je odrastanje u siromastvu ostavilo tolike oziljke.

• celt

fora je sto nije dobro kao ideja takva poslovica, jer automatski te priprema na to da ako ako imas moras da budes i nesrecan, a ako nemas onda ces da budes srecan, sto nije tacno. mnogo je crno belo to prikazano kroz poslovice.
    sreca bas nema nikakve veze sa bogatstvom, i to je ok. problem su poslovice koje to prikazuju kao nesto apsolutno siromasan=posten=srecan, bogat=neposten=nesrecan, a cinjenica je da imas i dobre bogate ljude i govna sirotinju.

• celt

i onda ta ideja ide kroz drustvo i tesko se iskorenjuje. "ovaj mora da se nakrao" ili "svi privatnici su stoka" i kad se prozimaju takve ideje, onda celo drustvo povlaci na dole one koji bi mozda bili posteni preduzetnici, ali ako ih drustvo stavi odmah u isti kos sa onim sto su govna, paradoks je da od njih samo govna i isplivaju.
    ono na foru, ako mnogo mislis da je nesto takvo, ono i postane takvo. kako bese poslovica "kakve su ti misli takav ti i zivot" :)

• PuppetMaster

Sto si izmislio poslovicu u tri picke materine :D

• BV

Jeste tacno ovo sto govori celt znam masu likova koji su zbog te poslovice ostali na 30 hiljada.

• BV

Ko je sposoban celte bole ga kurac ko ga stavlja u koji kos. Pa dobro to jeste malo zavist u manjini su ti koji su se nakrali ali ima i onih koji jesu.

• BV

Jebiga neko napravi milion radnih sati pa je siromasan i normalno je da nije pravedno da neko mladji vozi bolji auto ako se gleda kroz ulozen napor. Isto tako se neko trudi da se dopadne svakome a ne dopadne se nikome jer nista ne moze na silu. Ja sam bio dobar pa ce mi se dobro vratiti. Ne ide tako, zivot je nepredvidiv. Gubitnik ima pravo da se ljuti.

• BV

Sta ti bog da to ti je.
    E ja sam pametan i uspesan ali me kritika omela ne mogu pod pritiskom da radim ili me bilo sta omelo ali da nije ja bi bio uspesan. Iz fotelje mi je delovalo da to ide tako. Uspesan ce naci svoj put nema za njega prepreka ako je taj. Doduse svako u svoje vreme kako ide bese ona poslovica. A ima i ni sto godina siromah ni sto godina bogat. Svako je sposoban u tom nekom svom vremenu a neko se ne snadje iako je sposoban. Svako vreme trazi druge kvalitete i ko zna da igra u takvim okolnostima pobedjuje. A ja se ne bih slozio da neki it strucnjak sa naocarima u dzipu ima srecniji zivot od raleta koji jebe svake nedelje neku matorku a ima preko 60 godina jebenih i vozi covek slepere za rusiju. Pa vi vidite.

• BV

Neko je dobar jebac neko je interesantnan u kafani neko ne zna da vodi al zna da basira neko je bogat a neko srecan u porodici. Pa da li ste vi citali kao svi pravi penzioneri feljtone vecernjih novosti o aristotelu onazisu? Sta je bilo sa njegovim sinom pa sa cerkom pa na dalje. Nisam siguran da je on bio srecan covek. Zato su vecernje novosti najace novine. Patriotski tradicionalni list a ne politika sa svojim filozofskim proseravanjima koja tera ovu omladinu u propast.
    Nije zlato sve sto sija. Zato postoje narodne poslovice a te citate filozofa i naucnika mozete da nabijete sebi u guzicu. Poslovice imaju svoju svrhu i vrlo su poucne a pogotovo korisne u vremenima neprosvecenosti. Sada normalno da su sranje kad imamo blogere i vlogere i jutjub psihologe i savetnike.

• Eru Ilúvatar

tvrda cizma kamen ne gazi

• Д

Po jutru se dan poznaje vs. Prvi se mačići u vodu bacaju.

• Petar Pan Pezo$

lepa zena uvek tudja zena

ovo je doduse istina po nekim istrazivanjima oko 94%

• BV

Kupio sam voljenoj zeni cveze sa osmi mart a nisam zaboravio ni na sospstvenu

• Skočimiš

Najbolji afrodizijak je dobra pička - ovo je čak i tačno