Vec duze vrijeme me muci ovo, ali sam tek sinoc oko 4h saznao da me bas ovo muci. do sad sam tu nelagodu u listovima pripisivao umoru i slicno. zanima me da li je neko imao isto i da li je pratio neku terapiju za ovo. ici cu svakako kod ljekara zbog ovoga, jer me ubi nesanica, ali sad je problem ici u bolnicu zbog korone, pa reko da vidim ima li ko sa istim iskustvom kakav posten savjet.
https://en.wikipedia.org/wiki/Restless_legs_syndrome- b
el ti se trzaju noge u trenutku kad hoces da zaspis ili sta vec?
- bznam sta mislite ali nije to. nego osjecas neku napetost u misicima, obamrlost, kao da ti nesto gmize ispod kože, nelagoda, stalno imas osjecaj da ti noge neudobno leze i da ih moras pomjeriti da bi ih namjestio. ja se budim u oko 3h i poslije ne mogu vise zaspati.
rakcina ti je to brt

Meni pomaže dosta ako ne drkam po telefonu/kompu, barem sat vremena pred spavanje i ako ne pijem kafu barem pet, šest sati prije spavanja. Isto tako, gledaj da smanjiš intenzitet svjetla u sobi gdpe spavaš uveče (npr. umjesto glavnog svjetla sa plafona, neko prigušeno). Meni je dosta pomogla i maska za spavanje što se nabije na oči. Nekad uzmem i čepove za uši. Doduše, ovo su više generalni savjeti koji mogu pomoći svakome.

Sprzi dzoint pred spavanje, trebalo bi da ti pomogne oko toga. Sad ja sam imao slicno pre 4-5 meseci. Ali bol bas u listu levom, nisam se budio ali svako jutro bi me bolela noga jako i trnulo mi stopalo. Proslo nakon 10 dana samo od sebe. Kad sam otkaz dobio. Gledaj da promenis obucu, mi smo na poslu imali neke cokule, kako sam prestao da ih nosim stv mi je proslo to. Kupi patike neke tipa airmax(seljacki jbg ali opet) ili uloske za patiku. Inace, podrazumeva se da ides kod doktora, trava ce ti pomoci da zaspis i da ti se ne trza noga, barem bi trebalo nzm.

Restless legs syndrome (RLS) is generally a long-term disorder that causes a strong urge to move one's legs.27 There is often an unpleasant feeling in the legs that improves somewhat by moving them.2 This is often described as aching, tingling, or crawling in nature.2 Occasionally, arms may also be affected.2 The feelings generally happen when at rest and therefore can make it hard to sleep.2 Due to the disturbance in sleep, people with RLS may have daytime sleepiness, low energy, irritability, and a depressed mood.2 Additionally, many have limb twitching during sleep.8

Moguće da je neki stres (ovako odokativno, ja nisam ljekar, ni student medicine). Možda nešto akutno. Jesi li probao uzimati vitamin D (samo nemoj njega i kalcijum skupa).
Kakva ti je ishrana? Unosiš li previše hidrata/šećera, posebno pred spavanje?
Da nisi možda depresivan (funkcionalna depresija) i/ili da ne uzimaš neke lijekove za depresiju? Ili neku drugu terapiju sa kojom si počeo ili je prestao uzimati?
Ne moraš odgovarati na ovo, retorička su, al' možda ti pomogne da provališ uzork, jebem ga.
I alkohol i trava mi vise smetaju.
Mislim zaspim ja lako I brzo poslije toga, ali se onda budim stalno. bude neki plitak san.A ovo koliko može da pomogne može i da odmogne, pogotovo ako zapališ neko smeće.
Imao sam sličnu situaciju prije nekih godinu, nelagoda neka usrana nema šanse zaspati i slično, mislim da bi bilo idealno kada bi mogao naći neku finu travu da vidiš da ti baš paše i da je stond totalni pa da pripališ par cimova prije spavanja bar je meni pomoglo jebeno samo je problem naći kod nas toga da iole valja. U najgorem slučaju pusti omču 5 minuta pred spavanje kakav god problem da imaš biće ti lakše kada vidiš da može mnogo gore.
u mom slucaju ja zaspim, ali se probudim usyred nocu i ne mogu zaspati. osjecam nelagodu u nogama, kao da su utrnule i moram ih kao pomjeriti u neki udoban polozaj, koji ne postoji i onda se samo prevrces.
odlucio sam sam da ne pijem i ne uzimam nista opojno mjesec dana da vidim.
masaze sam probao, isto ne djeluje.
u mom slucaju ja zaspim, ali se probudim usyred nocu i ne mogu zaspati. osjecam nelagodu u nogama, kao da su utrnule i moram ih kao pomjeriti u neki udoban polozaj, koji ne postoji i onda se samo prevrces.Da li ti se ovo dešavalo prije (tipa možda prije par godina ili mjeseci) ili je sada prvi put?
- s
Meni pomaže bromazepam, tek se prekjuče prisetim ovog sjajnog lekića, posle tipa 6 meseci bez krštenog sna. Ne pijem kafu posle 3 popodne, istuširam se oko 8, popijem u pola devet 6 mg bromazepama, i za najkasnije sat vremena zakucam taman spavao pored šatre sa orkestrom Miše Mijatovića. I što je najvažnije, ne budim se, spavam u komadu najmanje 11-12 sati, sve me stiglo
Meni pomaže bromazepam, tek se prekjuče prisetim ovog sjajnog lekića, posle tipa 6 meseci bez krštenog sna. Ne pijem kafu posle 3 popodne, istuširam se oko 8, popijem u pola devet 6 mg bromazepama, i za najkasnije sat vremena zakucam taman spavao pored šatre sa orkestrom Miše Mijatovića. I što je najvažnije, ne budim se, spavam u komadu najmanje 11-12 sati, sve me stigloBrate, ja nisam doktor, ali bromozepam nije dobar za muškarce nikako, jer brom nije dobar za kitu. Pogotovo 6mg, jer je baš jaka doza. Leksilijum (bromozepam) dolazi i u manjim dozama, 6mg je mnogo, pogotovo ako redovno i na svoju ruku piješ.

Ja sam rokao melatonin isto, preporučena valjda jedna tableta dnevno, ja uzimao dvije, tri, Bivša djevojka isto. Istina je da mi je pomagao da brže zaspim, ali sam se navukao na njega, pa onda kad sam prestao da uzimam, nisam mogao noćima da zaspim (iste simptome je i ona imala). I generalno ako bih uzimao npr. tri dana i četvrti ne uzmem, taj četvrti dan nisam mogao spavati.
Sad uzimam povremeno Good Night Sleep i dobar je (bez recepta, 6 evra, 30 tableta).