Muzičko ćoše - vaše muzičko stvaralaštvo
  • Јова

U ovu temu kačite video klipove i linkove ka audio fajlovima pjesama koje ste sami napravili.

Tu dolaze u obzir obrade, prerade, parodije, zezancije... ; potpuno nove i originalne pjesme; pjesme na osnovu vašeg ili tuđeg teksta, bazirane na vašoj melodiji i akordima ili na nekoj drugoj...

Tu takođe dolaze i razni DJ mixevi koje ste sami pravili, neke instrumentale, semplovi, pionirski pokušaji u oblasti raznih oblika elektronske muzike i sl.

Takođe, ko svira gitaru ili neki drugi instrument, ovdje nek okači snimke svoje svirke.

Dakle ovdje sve dolazi u obzir ako zadovoljava 3 uslova
    1. da je muzika
    2. da ste vi izvođač
    3. da ste vi učestvovali u stvaranju muzike, bilo u pisanju teksta ili melodije, ili ste nešto preradili, nebitno, važno je samo da postoji vaš kreativni doprinos, dakle ako ste samo odsvirali ili otpjevali gotovu tuđu pjesmu, to NEMOJTE kačiti, sve ostalo dolazi u obzir.

• Триша

Јел' то значи да могу да качим нешто што сам певао у купатилу ?

• Триша

Ок, само мораћу да снимим.

• Џими

Ево га мој канал, па послушајте ако волите:
    http://www.youtube.com/user/Alkosept

Ја сам овај што као свира гитару и што се углавном не види. xD Немојте да се смејете кад приметите неки фалш, јер нисам перфекциониста у свирању, а и лењ сам, па ме мрзи да преправљам грешке кад лоше одсвирам. А спотови су за'ебанција. :)

• piro

Brate... koveri... daj malko originala, autorsko, ovo-ono. :D

• Пд

Хаха Џими , пази кад имате ковер од Кензаса...ахахха

• Џими

Пиро, брате, биће. :) Баш ових дана један инструменталчић мислим да окачим.
    Пеки, сад би Картмен рек'о: Дет'с геј! :)

• M

Da si lijen, lijen si, kad śedjeci sviras.

• piro

Ma Džimi se ne diže iz stolice. Ustaje samo kada ga žena pošalje po novine. :D
    PS: Kada to pivo i ona pesma?

• Пд

-Those are this guys playing?
    -No , this is Kansas , but this kids can score 100k on this song.

:)

• Џими

Мешо, тешка ми гитара. Од јове је + гвожђурија у врату, није баш да се качи на леђа ако не мораш. :)) Пиро, а замисли како тек нећу да се дижем из столице кад нашрафим и наслон! :) Ај ових дана на пиво кад отопли још мало.

Пеки, реклама:
    http://vukajlija.com/guitar-hero/35579

• Јова

Sviđa mi se smjer u kom se razvija ova tema. A tebi je Džimi skroz gotivan kanal, odlično svirate, a naročito mi se sviđa način snimanja. Još da ubacite neki original, što kaže piro, ali i ovako vam je odličan kanal. Samo napred.

• Џими

Не волим тај фазон ич, али добар си, нема шта. :)
    Ко је гитариста? Фино свира.

• Slayer'60

Ово је перфектно...

• FlyingStrauss

Ja se izvinjavam zbog zvuka, radjeno je u mojoj sobi, bez ikakvog konkretnog znanja o snimanju... http://www.myspace.com/returnedtheband

• Др Јанковић

Иди у курац,од силине баса ми попадало све са полице. :))
    Ал свиђа ми се песма.

• Upyr

Kapiram da je basista osnovao bend. :D

Pesme su dobre, al' da je snimano u nekom studiju bilo bi jos bolje.

• FlyingStrauss

Ne, gitarista i pevac je osnovao bend, tj. ja. Avgusta bi trebalo da snimimo ponovo malo bolje ove dve pesme, i jos jednu novu. Nadamo se boljem zvuku... :)

• Upyr

Nadam se da cete uspeti da pronadjete bubnjara, pa da cete izbaciti ritam masinu. :) Jedini bend koji gotivim sa ritam masinom je Samael.

I savetovao bih vas da malo bacite bas u pozadinu. Zna se cemu sluzi bas u ovakvoj muzici. Da prati gitare, daje im 'masu' i pravi podlogu za growl.

• Џими

Јебите се, сад сте ме наложили да снимим неку импровизацију. Ако ми успе, постављам вечерас. :)

• FlyingStrauss

Nismo imali nameru da bass ispadne takav, jednostavno nismo uspeli da ga snimimo i postavimo kako treba :)... I nisam zeleo da bass bude samo podloga, nego da malo odskace od gitarskih deonica... Neki prelazi i sl... A sto se bubnjara tice, jebiga, u nasem kraju ih nema bas puno. Jos manje ima dobrih bubnjara, a jos manje ima dobrih metal bubnjara... :)

• Џими

Ево, изгубих цело вече уместо да радим, и снимих ово. Има непрецизности, али сам их задржао, пошто волим то, приметићете да се на крају слика нешто не слаже са звуком, то ме је фотоапарат ујебао, и наравно, Јутјуб ми је као и увек за медаљу сјебао звук, но добро. Уживајте:

http://www.youtube.com/watch?v=kVr-hG4f9LA

• celt

kog si ovo naso da svira umesto tebe :)

• majmunoliki

Фино је, није монотоно, опуштајуће је, сјајно је за слушање "у позадини", "сварљиво" на прво слушање. Безвезе што си снимао фотоапаратом, довољно си тиме ујебао звук.
    Него, шта значе бројеви у имену песме, личе на неки датум?

• Џими

Не, није звук са фотоапарата. Само првих пар секунди на почетку. :)
    Да, јесте датум. :)

• majmunoliki

Мислио сам на квалитет звука.
    Питао бих те шта значи тај датум, али ме не занима. :)

• Џими

Квалитет је био добар кад сам експортовао видео. Али увек чим окачим на Јутјуб он ослаби, немам појма зашто. И то некако сјебе само високе тонове. Неки мени битан датум, само то. :)

• majmunoliki

Стварно си добар фотоапарат нашао ако не сјебава звук.
    Али овде је и више него подношљив.

• Џими

Ма, не, бре. :)) Док сам снимао гитару (директно сам укључио из ефект-процесора у звучну карту, нисам озвучавао појачало), снимао сам и апаратом. Али тај звук са апарата сам искључио приликом монтирања. :) Осим оних пар секунди на почетку пре него што почне инструментал. Примећује се разлика између тога и оног после што иде.

• majmunoliki

Е, видиш, то већ има смисла. :)

• Др Јанковић

Џими,свиђа ми се како звучи.
    С обзиром на то да ја имам матори касеташ са сто дугмића на еквилајзеру прикачен на комп,могао сам да подесим звук тако да звучи као прави студијски снимак.
    Да ниси ти у питању,рекао бих да ова песма можда потиче из осамдесетих. :)

• Upyr

Pesma mi se svijda, al' me previse asocira na Smak i YU Grupu...

• Др Јанковић

Мене асоцира на микс раних радова Ју Групе и комплетног Смаковог опуса,ако ћемо тако.

• Upyr

Isti slucaj, zsamo nisam bas tako rek'o to... Kakva Pustinja sto przi, samo Kosovski Bozuri. :)

• Др Јанковић

Косовски божури+Биска. :)

• Upyr

Moze. :) To je domaci bend koji sam ubedljivo najvise puta gledao... Malo-malo pa navrate u moj grad.

• Др Јанковић

Ју Група је била и у мом СЕЛУ икс пута,па ти види. :)

• Upyr

Tezga bend more. :)

• Др Јанковић

Ал ја сам се одлично провео (с обзиром на занемарљиву количину крви у алкохолном систему тог момента). :)

• Upyr

Ja volim da odem na njihov koncert, zato sto se uvek slatko nasmejem kad lokalna metal klincadija pocne da pravi sutku na Cudnu Sumu. Valjda me to podseti na tinejdzerske dane. :)

• Др Јанковић

Последњи пут сам их гледао пре три године на мото фесту у мом селу. Јест да је било пуно клинчадије,ал сам се богами и ја избацао.:)
    Тинејџерске дане,хм? Ако се сме знати,колико имаш година?

• Upyr

Pa nisam ni ja nesto stariji, al' imam vise od 18(eighTEEN). Da budemo precizni dvadeset i dve. Tako da mi je vec osma godina ulazenja u sutke, pa me malo smorilo. Ulazim u sutke samo na nekom thrashu ili deathu(al' da su kvalitetni). :)

• Др Јанковић

Ја имам само 19. :) И ја волем добре шутке. А сутра има треш свирка у НСу,тако да ћу поштено да се избацам

• Upyr

I treba. Pazi, ja odlucujem o tome da li cu uci ili ne u sutku na osnovu toga kakva je publika. Ako vidim da je prosek publike 15 godina, i da su im mama i tata kupili martinke, pa sad gledaju kako nekog da sutnu u nezgodno mesto - zajebi. Ja kapiram da je sutka zajebancija, i tako joj i prilazim, a nemam vremena da se objasnjavam sa nekim ko je 7-8 godina mladji od mene, o tome sta treba, a sta ne treba da radi.

• Др Јанковић

Ја сам специјалац,ја не бирам. Једино на жене пазим.

• Upyr

Hahah, ti bi ocigledno zeleo da ti se ujutru besni rotidetlji pojavljuju na vratima, zato sto je njihovom sincicu pocepana arkada.

• Др Јанковић

Имам већ пар прекршајних пријава,па ми не би било жао ни да фасујем кривичну за то. Ко их јебе,ја не носим мартине нити планирам,они су ти који су били у позицији да ме изгазе,ал ко их јебе кад су ишли голим дупетом на ватрено крштење.