Moja omiljena tema :D - AJVAR namber van -
Sarma, punjena paprika, grah sa rebarcima, gravče na tavče i ostala variva...
Njoke sa gulašom, njoke sa kajmakom, sve vrste pita, da ne nabrajam sad...
Žganjci sa lukom, i crnim i bijelim, i kajmakom. Sva moguća suvovna :D
Baklava, hurmašice, štrudle, sa svim i svačim...
Slatko od šljiva sa orasima, slatko od dunja,domaći pekmez od jagoda i šljiva...... i rezance s makom...
i onda zaliti ladnom pivčugom i podrignuti od sreće i zadovoljstva :D- DP
JA MRNDŽAM!
- DP
JA FAGOCITUJEM!

@Zapata: Pravda za fagocitozu!
Da ne zaboravimo pernate živuljke: piletina, ćuretina, fazan, prepelica, golub, pačetina, guščetina.
Mali omaž sisarima: krave, telad, junad, bikovi, ovce, janjci, koze, jarići, zecovi, srndaći. E, da - i žene su sisari, al' to je već priča za neku drugu gurmansku temu :D
Ja USISAVAM!
@dusan1001: Udaj se za mene! :P
- l
močaaaaaaaaaaaa!!!!!!!! pečenjeeeeeeeeeee!!!!!!!!!! banjalučki ćevapiiiiiiii!!!!!!!! bilo šta, ali BILO ŠTA sa topljenim kačkavaljem preko!!!!! domaći leba, kajmak i paradajz!!!!!!!!!! sarme jeboteeeeee!!!!!! kineska klopa!!!! indijska klopa!!!!! libanska klopa!!!! italijanska klopa!!!! mekdonaldssssssssssssss!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- l
e da! i belo vino, pršutaaaaaaaaaaaaa i sireviiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!! aaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!
- l
u da! krompir na hiljadu i jedan način! pekarski krompir sa slaninom! kroketi od krompira! pomfrit!!! e bre u sloveniji imaju festival krompira, neka vrsta krompirijade! mislim da je kod nas krompir nepravedno zapostavljen! pravda za krompir i pohane tikvice!!!!

http://www.gastronomija.info/fotoalbum/slike/Pecenoprase.jpg
Ovo ja zovem obrokom!- DP
KAVURMA!