Какав народ - таква влада
  • Др Јанковић

Малопре сам на неком интернет форуму налетео на овај коментар поводом недавних митинга СНСа. Занима ме- колико има истине у овој изјави?

• Francky Delevra

"Takvi smo kakvi smo-tako nam je kako nam je". To je reko neki pametan.

• Richard Pryor

Svaki narod ima vlast kakvu zaslužuje.

• Џими

Има много истине. Пошто је народ састављен 80% од трулежи, треба им ускратити право гласа и завести диктатуру.

• Dub

Treba dizati revolucije, svakih godinu dana...

• .,.

Џими

Има много истине. Пошто је народ састављен 80% од трулежи, треба им ускратити право гласа и завести диктатуру.

АМИН! По узору на Мусолинијеву, само без освајачких претензија и то је то.

• YouCantHandleTheTruћ

Па просто је. Људи који седе у Влади су део народа. И не могу ни да се разликују од истог. Пашић једном приликом рече неком дрзнику: "Какви сте ми ви Енглези, такав сам и ја вама Гледсон!"

• Луди Чак

Sami su glasali, niko ih nije terao... Ko nas jebe, kad 80% ljudi nema pojma o politici, nego glasa za Tadica jer je "lep". Gde ce im dusa?! Upropastise drzavu, i osvajaju mandat za mandatom, iz godine u godinu, i niko to ne primecuje, a onaj ko primecuje nista ne cini da to promeni.

• Mr. Moon

Izjava je istinita 100%. Eto, da zaključam temu? :)

• Др Јанковић

Немој још, молим те... Осећам духове :))

• .,.

LUDI CAK

Sami su glasali, niko ih nije terao... Ko nas jebe, kad 80% ljudi nema pojma o politici, nego glasa za Tadica jer je "lep". Gde ce im dusa?! Upropastise drzavu, i osvajaju mandat za mandatom, iz godine u godinu, i niko to ne primecuje, a onaj ko primecuje nista ne cini da to promeni.

Исти је случај и са Слобом био. Моје бе бабе и тада живе прабабе су рецимо све из истог разлога гласале деведесетих Слобу, јер је он ЛЕП човек, а Драшковић неуредни наркоман...

• Earthworm Jim

Fora je u tome što i da hoćeš da glasaš, nemaš za koga. Jebem ti takvu demokratiju u kojoj je opozicija ista kao vlast, samo se stranka drugačije zove.

• Луди Чак

Daj sto da se zakljuca svaka tema u kojoj se slozimo, daj malo da se istresemo na ovoj temi, da izbacimo nase politicke frustracije :D

• Луди Чак

Fora je u tome što i da hoćeš da glasaš, nemaš za koga. Jebem ti takvu demokratiju u kojoj je opozicija ista kao vlast, samo se stranka drugačije zove.

E to bas, da su sutra izbori, nemas za koga da glasas, ne znas ko je gori.

• Dub

POLITIČARI NE JEBU, ONI SAMO DRKAJU, NAROD...

• Richard Pryor

Ova država je sjebana od kada postoji,na kraju svako iole normalan i sposoban će otići odavde jer je ovo stanje nepopravljivo,ko god došao na vlast,sve je to isti kurac.

• Др Јанковић

Зато, и кад изађем на гласање, гласаћу за неког последњег на листи, неког тоталног шодера.

• BH

U svakoj "demokratskoj" državi na svetu, jedina stvar koja je gora od vlasti je opozicija. Stoga smrt ovakvoj demokratiji, ili anarhija ili krajnji apsolutizam. :)

• Др Јанковић

Stoga smrt ovakvoj demokratiji, ili anarhija ili krajnji apsolutizam.

Први пут да се 100% слажем с тобом.

• Џими

Како може неко да буде за анархију, а у исто време зна колика су људи жгадија? :)
    Анархија је немогућа. Најјачи би одмах успоставили нови поредак и кренули са тлачењем. Једноставно, човек је човеку вуц.

• Dub

Jes anarhija, pa se vrnemo u kameno doba...

• Richard Pryor

Kakva crna anarhija,mi kakvi smo,postavili bi Saleta Popovića za apsolutnog vladara,pa bi imali svakog dana na ulicama Grand paradu.

• .,.

Опет се слажем са Џимијем. Анархија је немогућа у нашем друштву, јер смо и даље примитивни. Само апсолутизам, па сад какав то нек одлучи неко други, а не ми, јер ми за демократију немамо слуха ни осећаја.

• BH

To sa anarhijom su neke moja razmišljanja u kojima čovek ne mora da bude vuk, ali to ću jednog dana objaviti u svojim memoarima. :) Tako da je za sada bliže da bude neka despotija, jebemliga.

• Richard Pryor

Pa Hrist da siđe u Srbiju,ne bi znao šta da radi sa nama ovakvima.

• Mr. Moon

Ma, kurac moj anarhija! Prosvećeni apsolutizam, vladavina DOAZANO pametnih ljudi, koji neće da odvuku masu u provaliju, nego će da isteraju ovce kud treba. Narod je, bre, stoka i treba se prema njemu ponašati tako. Glup je, zao, sitan (u moralnom smislu). Zato mu je potrebna čvrsta, ali pravedna i pre svega pametna grupa čobana koja će da ga usmerava na pravi put.

• Џими

Опет се слажем са Џимијем. Анархија је немогућа у нашем друштву, јер смо и даље примитивни.

Анархија је немогућа у било ком друштву. Можда су људи у неким земљама наизглед еманципованији од Срба на пример, али видели би их кад би се десио неки рат и кад би почело неко ванредно стање. У недостатку власти и контроле, људи се претварају у звери и онда испливава оно најпримитивније из њих.

• Richard Pryor

Rat izvlači i najbolje i najgore iz čoveka.

• Earthworm Jim

Ne verujem da je Dankan mislio na Srbiju. Pre će biti da je govorio uopšteno.

• .,.

Мора, Блече. Једноставно у једној аграрној земљи теби живи 80 % становништва у градовима! Од тога малтене 40% на територији главног града. Па то је нечувено, и ово је скоро па неки облих анархије, јер да није људи би били мотивисани да остану на селу, да раде пољоприведу, а не да гладујемо као сад, јер сељака пљачка држава. Па, јебена малина се по Скандинавији може продати за огромну кинту, а ти не можеш странцима да је продаш без да ти држава диктира цену, а при том имаш субвенције од те државе у виду великог курца да избијеш око, или оба. Ми смо аграрна држава, и будала зна да би МОРАЛИ да имамо најјефтинију храну у овом делу Европе, јеботе имамо најплоднију равницу на СВЕТУ можда, која чини јебених 40% земље, а лебац плаћамо скупље него у Европи, а држава нема резерве брашна! Еееееј, о чему причамо, какава демократија, диктатура КУКЕ И МОТИКЕ и нема даље!

• BH

Dobro, i šta ćemo sad? Kolektivni bojkot izbora il da opet budemo ovde i glasamo? :)

• Dub

Ma najjači nek vlada, pa kome ne valja ovaj ga žvajzne šakom u glavu da se primiri, i tako... Bolje i to nego da me ovi gej političari prcaju u glavu... Osim Palme, naravno, on je bokser, njega ne bih ni štanglom u glavu mogao savladati... Kako Rusi stavili Putina za glavnog, i ne može mu niko ništa, osim Fedora, ali oni su ortaci, pa je tu opuštencija...

• Mr. Moon

Ja NE GLASAM!!! Ne više.

• LesTaT

Анархија је немогућа. Најјачи би одмах успоставили нови поредак и кренули са тлачењем. Једноставно, човек је човеку вуц.

Da li je to zaista tako ili nam ispiraju mozgove da ne možemo da živimo bez državnog uređenja, sistema, zakona. Propašćemo odmah, postati manijaci, ljudožderi, poubijati se međusobno i još gomila holivudskih scenarija. Pođite od vašeg okruženja. Za koliko ljudi iz komšiluka pouzdano znate da bi u anarhiji odmah podivljali i pravili sranja? Zar nisu većina oni koji izbegavaju stres i plaše se nasilja? Koliko ljudi znate da imaju muda da opsuju nekog u lice a kamo li da postanu totalni manijaci? Ko će to da zavlada, kriminalci? Pa oni opstaju upravo zato što ih zakon štiti, tj. ne mogu da ih pobijem jer ću da robijam, a oni meni mogu da jebu mater kako im se ćefne jer za njih zakon ne važi. Možda nisam u pravu, ali složena je to tema i ne bi trebali olako da donosimo zaključke o nečemu što nismo iskusili, kad smo mi uopšte probali da živimo u anarhiji?

• .,.

Да, Џими и Гамби, говорио сам уопштено, али познавајући нап менталитет, посебно сам мислио на Балканце. Није демократија за нашег човека, који не зна шта су му приоритети у животу. А камоли анархија.

• Џими

Мрмуне, ти си беше гласао за Тому раније? :))

• Mr. Moon

Џими

Мрмуне, ти си беше гласао за Тому раније? :))

Ahahahahahahha, da, da, ja sam taj tip ljudi :)))

• .,.

Black Hole

Dobro, i šta ćemo sad? Kolektivni bojkot izbora il da opet budemo ovde i glasamo? :)

Теоретски- Револуција "Куке и мотике", а у пракси да седимо, ћутимо и смрдимо, јер немамо ми као народ више снаге за било какву борбу...

• BH

Dobro, ja volim revoluciju, al koga da guramo kroz revoluciju, koje pičke materine? :)

• велики комбинатор

Lepo receno, narod svojim glasom daje legitimitet vlasti, oni "postuju" glas naroda i tako u krug. "Nije Sloba kriv mi smo govna".

• Richard Pryor

Upravo tako,šta nam vredi revolucija kad bi opet došao neki čoban koji bi nas prcao u mozak podjednako kvalitetno kao i ovi.

• Dub

Ja još nikada nisam glasao, jbg... Ali glasam za poneku definiciju, i to je napredak...

• menijesamodosadno

Реално, Србија је једна жешће примитивна средина.
    Али ја не капирам једну ствар. Да ли је јебено могуће да су је Шекијев син Брут у кожи Николића и његов помоћник Боб успели да скупе 80 000( Вучић пребројао да је било и више) људи са дуплом рупом? Ок за ону у џепу, али са рупом у глави, и онда им причала шта? Како Тадић не ваља?
    ХЕЛОУ! Па то смо знали. Да нам требају промене? Нове, демократске? Класично свирање курцу.
    Мене запањује величина њихове жеље да владају, а да при том све ове године причају једну исту причу, која се своди на пљување по ДОС-у.
    Демагогија и хипокризија, све зарад фотеље.
    Не гласам јер немам за кога. Дууууго ће Србија морати да чека да се опет роди неко ко ће стварно имати визију модерне демократске државе и воље и начине да ту визију оствари. А, онда ће га убити. И, тако у круг.

• Џими

Da li je to zaista tako ili nam ispiraju mozgove da ne možemo da živimo bez državnog uređenja, sistema, zakona. Propašćemo odmah, postati manijaci, ljudožderi, poubijati se međusobno i još gomila holivudskih scenarija. Pođite od vašeg okruženja. Za koliko ljudi iz komšiluka pouzdano znate da bi u anarhiji odmah podivljali i pravili sranja? Zar nisu većina oni koji izbegavaju stres i plaše se nasilja? Koliko ljudi znate da imaju muda da opsuju nekog u lice a kamo li da postanu totalni manijaci? Ko će to da zavlada, kriminalci? Pa oni opstaju upravo zato što ih zakon štiti, tj. ne mogu da ih pobijem jer ću da robijam, a oni meni mogu da jebu mater kako im se ćefne jer za njih zakon ne važi. Možda nisam u pravu, ali složena je to tema i ne bi trebali olako da donosimo zaključke o nečemu što nismo iskusili, kad smo mi uopšte probali da živimo u anarhiji?

Е, па баш зато што криминалци опстају зато што их закон штити, настало би срање у одсуству власти. Морали би да узму ствар у своје руке и да сами направе неки поредак који им одговара. Врло брзо би настао рат између криминалаца који поседују оружје и, логично, војске која такође поседује оружје. С тим што војска не би била уједињена, пошто не постоји команда, већ би се и они изделили, па би дошло до међусобних борби и унутар некада обједињене војске. У сваком случају, жешће срање би настало. У међувремену, многи појединци из народа би прибегавали пљачкама, убиствима и осталим криминалним радњама, што би додатно допринело нестабилности ситуације. Нека је и тих појединаца 1%, опет је много.

• Др Јанковић

Влада је само пројекција свеукупног менталитета народа.

• Dub

A vi bi htjeli nešto tipa Dodiktura, a?

• menijesamodosadno

Влада је само пројекција свеукупног менталитета народа.

Влада која се успешно одржава на власти, да.

• велики комбинатор

projekcija naroda koji je zaslepljen laznom retorikom dao legitimitet

• .,.

Блече, ја и рекох теоетски :). У пракси боље да пустимо ове будале што гласају да нам и даље кроје судбину и тачка. Кад већ немамо, као што ти рече, кога да гурамо кроз револуцију. Гурали смо кроз историју и не смем баш да се кладим да је неки владар сем Краља Петра и донекле Милоша Обреновића био способан за вођу.