Ова тема има само једно правило: Немојте да уносите непровeрене или нетачне чињенице (маните се Деретића и екипе).Према Масудију, Срби су били особен и од осталих Словена посебно поштован народ, који је покојнике, укључујући и владаре, спаљивао заједно са њиховим јахаћим коњем, те су по томе слични Индусима. Овај податак понавља и Ибн Даста. Да се спаљују као Индуси, још се изричито бележи за Русе. У одсуству наших писаних података или других писаних извора, последња археолошка открића у значајној мери објашњавају на шта су арапски научници мислили издвајајући Србе од осталих Словена, и упоређујући нас са Индусима.

Ево пар "изјава" о Србима који су остали негде записани:
1. Сви Срби у аустријским и мађарским земљама имају много лукавости,прирођене духовитости и притворености,сељаци нису тако глупи и будаласти као у осталим земљама....
ФРИДРИХ ВИЛХЕЛМ ФОН ТАУБЕ,немачки писац(1777)2.Весело расположење не напушта Србина готово никад;свуда се изражава наклоност ка дружењу и гостољубивости.
ОТО ПИРХ,пруски гардијски официр(1829)3. Српска (је) девиза-"Ни од чега се не изненађивати".
ПАВЕЛ АПОЛОНОВИЧ РОВИНСКИ(1868-1869)4. Народне особине (Срба) су:смисао за породице,љубав према родитељима,љубав слободе и отаџбине,храброст,гостопримство,умереност,с друге стране:свађалачки дух,препреденост,празноверје.
АЛБЕРТ ВИРТ,немачки публициста(1914)5. Сваки је Србин џентлмен.
В.ДЕНТОН,енглески путник(по Драгиши Васићу)6. Срби и Српкиње средњег века беху лепи људи са правилним цртама... противно глатко избријаним Италијанима, Срби и остали народи источне Европе носили су дугу браду и косу... Песнички идеал беше жена отворено златне боје, као и у делима класичне старине... На старим фрескама и у описима приказују се Срби и Српкиње као високи и лепи људи са правилним цртама лица... Србин Босанац је по расту и данас виши од Србина из других крајева... Поред смеђе и црне косе, која преовлађује, има још и данас плавих људи...
К. ЈИРИЧЕК, чешки историчар7. Срби се боре до бесвести, они су чудни борци, агресивнији дивљачнији и енергичнији од Руса; имају више иницијативе и самосталности.
ФОН БОРОЈЕВИЋ, аустријски фелдмаршал8. Наполеон није познавао Србију и Србе. Али, имамо ли ми права, ми, Французи века, да не познајемо једну земљу и једну поезију коју су Немци, наши наследни непријатељи, признавали изнад њихове, а којом се, ипак тако поносе.
ЛЕО Д` ОРФЕР (Француска), 1916.9. Између свих данашњих Словена Срби имају најчистије, најблагогласније наречје. Њихово народно песништво по обиљу свом и одмерености – по мом мњењу – премашује све што ми је у тој врсти познато.
ЈАКОБ ГРИМ (Немачка), 1823.10. Мора да је спартанска мајка и кћер херојског соја, она која је овако писала своме сину сељаку, затворенику у Аустрији. "Претпостављам, ако си затворен то је зато што си био рањен и ниси могао да се браниш. Али, ако су те ухватили а ниси рањен, не враћај се кући, сине мој. Оскрнавио би село које је на олтар домовине положило осамдесеттри хероја, без сто двадесет оних који су позвани у восјку. Твој брат Милан пао је на Руднику. Био би срећан када би могао да види свог старог краља како пуца из пушке на фронту."
Р.Г.Д. ЛАФАН (Енглеска), 1917.
Nema ljeba da su prije pun kurac godina ti vaši 'Srbi' mogli da imaju svijest da su oni Srbi. Ako ćemo ganjati koje je pleme odakle došlo - onda su svi i Rusi i Italijani i Grci i štatijaznam....Мислим да бих пре престолонаследника разумео него то што си цитиро.@Hatakaran
Kači još toga ako imaš, zanimljivo je.
Mi smo svi došli sa Sjevernog pola i naselili se u područje Švarcvalda odakle smo se raštrkali po bijelom svijetu.
Osnivači Rima, Romul i Rem, su potekli od tog plemena. Osnivači Indije i Hindusa su potekli od tog plemena. Osnivači Engleske takođe imaju te krvi. Turci Seldžuci su dokazani potomci, Spartu je osnovalo to pleme....
Гоноске КомаиЈАПАН СРБИЈИ
О ти земљо жеља узвишених
Твоја воља силна и огромна
Повија се чак до земље црне
Тражећ искру величине бајне.Као бистри планински поточић,
Што извире у глечеру даљном
И вијуга кроз планинско жбуње
Журећ трудно самохраној дољи.А у путу силе скупљајући
Постав тако силнијем таласом
Хита журно силном океану
Раван њему и силом и снагом."Југословенски дневник„
Суботица, 7. децембра 1930.
Карло Велики је 805. године, да би што ефикасније онемогућио одбрану Срба (у централној Европи) , установио Limes sorabicus, појас у коме се оружје није смело продавати Србима. Овај Limes није представљао етничку границу. Да нису били баш лак плен сведочи и наредба Карла Великог из 807. године, у којој се каже:
ако нас нападну Чеси, треба у борбу да ступи трећина војске,
а ако нападну Срби, онда сва војска.
veoma dobra tema i zanimljiva. :)
međutim, svako ko uči iole istoriju zna da je Skočimiš u pravu, međutim nije trebao to ovde da priča, jer ima previše nacionalista kojima ništa ne možeš da objasniš. mi srbi smo dosta dobar narod i drugari smo samo u mukama, na žalost. evo pošto sam iz kraljeva, kada je bio ovaj zemljotres ljudima koji su pretrpili oštećenja jedino su pomogli oni koji su radna klasa, veoma malo su pomogli ljudi koji to mogu i kojima to ne bi prestavljalo nikakav problem. gledam po nekim emisijama da srbi za svoje sugrađane šalju novac u humanitarne svrhe kada neko ima bolesno dete a država bukvalno neće da im pomogne. sa druge strane, mnogo smo pokvareni, dosta njih bi i brata prešlo zbog ličnih razloga, to je naša današnjica. mada, iako to ne opravdavam mogu makar malo da razumem jer smo veoma siromašna zemlja. malo me nervira jer mislimo da nas svi mrze, tj da nas mrze ameri itd. mi smo jedna veoma mala zemlja, siromašna, pa nemaju zbog čega da nas mrze a bombama su nas gađali jer smo se kurčili, realno, sami smo tražili, iako to teško sebi priznajem. još jedna pohvala za temu a ako sam nešto zajebao tj post mi nije po pravilima, obrišite mi, zajebo sam se. :))

Јесте ли знали да су међу највећим српкињама:
Мараја Кери
Шер
Свети Сава
Свети Јебем
Балетанке са штиклом које носи Бијонсе у споту Гринлајт
Jericho-ве шишке
Саднице вишања Лотосовог цвета
Казна за сушење веша и до 5000 динара, на терасама зграда које гледају на јавна места
Брана Црнчевић (али он је данас угинуо)?

Pobogu. Mislim da Milošević nije kriv za većinu stvari za koje ga krive. Njegov najveći greh, za mene, je što je ostavio Srbe van Srbije u kurcu. Kakve on veze koji kurac ima sa ratnim zločinima? Nije on nevinašce, daleko od toga, ne volim ga ni malo, ali davati mu tu odgovornost je smešno, po meni.
Možemo do mile volje da listamo stare knjige i uživamo u hvalospevima o junaštvu i časti, ali šta sa tim?
O zanimljivostima, pa, mnogo smo ginuli. Mnogo. I šta je tu koji moj zanimljivo? Treba da se ponosimo što nam je narod trajno obogaljen, fizički i genetski? Što nam je vekovima najbolje što smo imali ginulo? Zbog čega? Ili smo, pak, trebali da gutamo govna i kurčeve kao neki tamo Holanđani, ili Norvežani?Bolje da se zapita čovek koje smo greške napravili. Zinulo je nekome dupe za Jugu, a mogli smo solo, mislim da je Mišić rekao kralju Petru još devetnaeste da nemamo šta da tražimo sa Hrvatima, da će buduće generacije ispaštati. Pa priča o Titu. Koliko nas je sjebao 74e, i ranije? Pa haos osamdesetih i devedesetih. To je naša realnost, i naša najskorija istorija.

A evo sta ja razmisljam pre neki dan...
Srbi su vec vekovima neka tampon-zona izmedju zapadne Evrope i Islama. To traje toliko dugo, da je zapad vec poceo da Srbiju uzima zdravo za gotovo kao neki fanaticko-pravoslavni narod, koji bi radje dao poslednju kap krvi svog poslednjeg coveka, nego dopustio muslimanskim osvajacima da dodju ili prodju preko nje. Umesto da nam kazu "hvala", oni jos poceli da nas podjebavaju i omalovazavaju za gomilu drugih stvari, pogotovo nakon pada Osmanlijskog carstva.
A zasto mi da glumimo budale i da se znojimo i ginemo vekovima, da bi oni u Becu ladili jaja i smisljali kako da nam dalje vade mast, jer im se moze, posto im sacuvasmo dupe od Turaka?
Zamislite scenario: Tadic odlazi u Istanbul na pregovore s Turcima. Nalozi ih da su Austrijanci misevi sto nece da ih prime u EU. Nalozi ih da se uortace sa Ahmadinedzadom i Gadafijem i jebu im kevu stajersku. Izvine mu se za oba srpska ustanka i rastrubi po celoj evropi da Srbija planira da se poislamizuje.
Secem ruku ako u roku od pola sata, cela jebena Evropa ne odobri bespovratni kredit od bilion triliona godziliona evra za Srbiju, kako bi se ova akcija sprecila i kako bi ostali pravoslavci ili bilo koji drugi oblik fanaticnih ne-muslimana. Resili bi jednim potezom i ulazak u EU, NATO i rusku zonu interesa, imali bi kinte za energiju za narednih 1000 godina, izbalansiali bi jebeni budzet, zaustavili inflaciju, pospesili zivotni standard milion puta i konacno postali najvazniji i najpametniji narod na svetu.
Slavljenje Kosovskog boja kao pobede - zapadna propaganda?
Više vas je spomenulo da su katolici narod...
Katolici su pripadnici hrišćanske crkve rimokatoličke veroispovesti.Капетан обвијус :))
Е јебига Че , сад је касно , све тајне службе запада су виделе ово , нема теорије да сада успе, требо си то Боркету на ПВТ да шинеш , овако смо га сад колективно испушили за све ове премије што си набројао...
А ово за западну пропаганду и те цитате и похвале које су нам давали , да није и то све колективно пржење и троловање да се ми примамо а ?
И да јесте , боли нас курац.....
Cekaj ako su Turci moralni pobednici sa placenim vojnicima, sta su onda Srbi koji su skoro svi do jednog uzeli sikiru, asov ili jebene vile i branili svoju zemlju do smrti?! Zar ne mislis da je najveca pobeda to sto se ceo narod skupio i dao zivot za svoju zemlju? Po mom misljenju ne postoji veca pobeda.

Evo neka zanimljivost...
1396, Nikopolj - sedam godina posle kosovske bitke, Turci pod Bajazitom protiv jevropskih Krstaša. Srbi pod despotom Stefanom su se borili na strani Turaka, i dali su kritični doprinos pobedi Turaka.
1402, Angora (Ankara), u velikoj bici između Turaka pod Bajazitom i Timura (jebo ga ja, tursko-mongolska dinastija u centralnoj Aziji), učestvovao je veliki broj (po umerenim procenama, oko 5000) srpskih vitezova, opet pod despotom Stefanom Lazarevićem. Pošteno su rasturali i tad, navodno su bili jedini deo turske vojske koji je zadržao položaje tog dana. Na tom bojištu dan-danas postoji mesto, zove se Srp Gazi, kao spomenik srpskim vitezovima.
Него , Хатакаран , зар ниси ти био лик који је написао негде на форуму да Срби никада нису требали да приме хришћанство и да сада треба да га одбацимо и да се вратимо старим словенскм божанствима , богу Перуну и слично?ХАХАХАХА Човече, ја сам последњи који би то написао лололло
Што се теме тиче,прељева...Evo neka zanimljivost...
1396, Nikopolj - sedam godina posle kosovske bitke, Turci pod Bajazitom protiv jevropskih Krstaša. Srbi pod despotom Stefanom su se borili na strani Turaka, i dali su kritični doprinos pobedi Turaka.
1402, Angora (Ankara), u velikoj bici između Turaka pod Bajazitom i Timura (jebo ga ja, tursko-mongolska dinastija u centralnoj Aziji), učestvovao je veliki broj (po umerenim procenama, oko 5000) srpskih vitezova, opet pod despotom Stefanom Lazarevićem. Pošteno su rasturali i tad, navodno su bili jedini deo turske vojske koji je zadržao položaje tog dana. Na tom bojištu dan-danas postoji mesto, zove se Srp Gazi, kao spomenik srpskim vitezovima.Елем, код Ангоре је Стефан три пута ослобађао Бајазита ког су Монголи трипут на'ватали. Кад је четврти пут заробљен, Бајазит се убио због срамоте.
После је Стефан постао огорчени противник Отомана (Отомани и Турци нису једно те исто, но сад није важно), чинећи са Жигисмундом Луксембуршким, мађарским краљем, и Владом Цепешом Дракулом, трансилванијским кнезом Ред светог Змаја, тада један од највећих редова витезова Европе.