Ceo svemir je crna rupa nekog drugog svemira u sestoj dimenziji
  • c

Nas svemir je nastao ekplozijom koja se desila u u septilionitom delicu sekunde(ovo sam lupio ali otprilike je toliko) i sirio se velikom brzinom nekoliko sekundi...zatim je prestao da se siri i ostao iste velicine u narednih 5 milijardi godina...zatim je poceo da se siri pod uticajem tamne energije koja se pojavila u to vreme o kojoj ne znamo bas nista...sirice se jos nekoliko milijardi godina,a zatim ce krenuti da se suzava i nestace kako je i nastao...u delicu sekunde...kao balon koji se naduvava i pukne...pre velikog praska nisu postojali ni prostor ni vreme a pogotovo materija....sto se tice crnih rupa,one nastaju eksplozijom velike zvezde koja sadrzi ogromnu kolicinu energije(sunce nije dovoljno masivno da napravi crnu rupu),a zatim usisava prostor,gravitaciju,svetlost i materiju kreirajuci mini univerzum sa drugacijom vrstom prostora,vremena i materije...takodje nastane u delicu sekunde,takodje se siri prvih nekoliko sekundi i ostaje staticna sve dok ne usisa neku materiju ili manju crnu rupu...postaje sve veca sve dok ne postigne velicinu dovoljnu da formira disk od prasine i zvezda oko sebe...taj disk se zove galaksija...gravitacijom crnih rupa galaksije se privlace,sto znaci da sve galaksije rotiraju oko one koja ima najvecu crnu rupu u svom centru...e sad,nas svemir je crna rupa nastala eksplozijom nekog masovnog objekta,neke vrste zvezde u tom vecem svemiru,i nakon 5 milijardi godina poceo da usisava materiju iz tog svemira i da se siri...ta materija je ustvari crna energija i nas svemir je crna rupa u centru neke vrste galaksije tog veceg svemira...mislim da je taj svemir sestodimenzionalan,zbog toga sto su velikim praskom nastali prostor,vreme i paralelni svemiri(3,4 i 5 dimenzija)

• Букснетина™

ПРОТИВ!!!!!!!!!!!!!!!!!

• c

udji u trip...videces da ima slisla i to velikog...stavise ne znam teoriju koja bolje objasnjava nego ova

• LucidDreamer

A šta ako svemir ne postoji? Čak naučnici razmatraju ideju da je sve ovo jedan veliki, kompleksni program, a neki smatraju da je ovo sve jedan običan san, što je moguće zato što niko ne može da dokaže da nisu u pravu..

• Cara™

covekdlakaprepun

Nas svemir je nastao ekplozijom koja se desila u u septilionitom delicu sekunde

Ovo je nemoguće. Ne može nešto nastati ni iz čega. Kako može svemir da nastane nekim praskom tek tako. Ok, razumem ako je na uštrb drugog svemira ali kako je nastao taj svemir. Kako je uopšte nastao prvi svemir, gde se sve to nalazi i kada mi odgovoriš gde onda mi odgovoi i u čemu se to neko "gde" nalazi!

• Пд

Не зна се тачно како је настао, постоје само хипотезе...

• Луди Чак

Ne moze se dokazati, za sad. Ovo sto Cara kaze i mene uvek muci. Kako je nastalo ono PRVO?!! IZ JEBENOG CEGA I KAKO???

• c

caro,upravo sam rekao kako,eksplozijom nekog masivnog objekta koji se nalazi u vecem svemiru...lucid dreamer,znas kako,mnogo sam razmisljao o tome da je sve ovo san iz koga se budimo kad umremo u ovoj realnosti....tu teoriju potpuno podrzavam...ili je um beskonacan,ili je svemir beskonacan,dvoumim se izmedju toga jer treceg nema

• Сантјаго Коровјов

Koja je šesta dimenzija? I koje su prve dve dimenzije?

• Earthworm Jim

Ovo je besmisleno, ali me mrzi da obrazlažem sad zašto.

• c

reme,procitaj defku iz mog predjasnjeg profila http://vukajlija.com/teorija-struna/331473

• Cara™

covekdlakaprepun

caro,upravo sam rekao kako,eksplozijom nekog masivnog objekta koji se nalazi u vecem svemiru

Nisi ti ništa rekao. Nisi mi odgovorio na pitanje u čemu se nalazi celokupna materija postojanja iliti prostije, u čemu ili gde se nalazi kompletno sve što je postajalo bilo gde ili bilo kada na svetu i oko njega.

Ne može da bude beskonačno da ga jebeš. Sve ima svoj kraj

• L@ki

Ја мислим да се у сваком зилионитом делићу једног зрна песка налази по зилион малих универзума еквивалентних нашим схватањима свемира ....... по тој логици на самој површини наших дланова тренутно настане и створи се хххххххххххххххххххххх универзума ....

• Ј

Ја мислим да краставци.

• c

L@ki,3D sadrzi visinu,sirinu i duzinu...2D samo sirinu i duzinu...sto znaci da svaki delic 3D sadrzi beskonacno mikrokosmosa koji su 2D i da svako zrnce beska sadrzi beskonacno 2D kosmosa

• KingJeremyTheWicked

Ovo je nemoguće. Ne može nešto nastati ni iz čega. Kako može svemir da nastane nekim praskom tek tako. Ok, razumem ako je na uštrb drugog svemira ali kako je nastao taj svemir. Kako je uopšte nastao prvi svemir, gde se sve to nalazi i kada mi odgovoriš gde onda mi odgovoi i u čemu se to neko "gde" nalazi!

Мислим, како не капираш? Није да није било ничега, ок? Мислим било је нечега, капираш? Мислим, као неки гас, капираш, у некој соби. Капираш? Е, онда је неко, мслим оно, креснуо упаљач, ок? Мислим, и онда као КАБУУУУУМ...капираш?

• Bojan extream

Meni se sere od svih tih teorija nastanka svemira picka materina vece budalastine ni u kafani kristal ne mozes cuti.

• Unfawkable

To sad nije u potpunosti tačno, postoji teorija diskontinuiteta. Ako zamisliš svemir kao loptu unutar koje smo mi koja ima svoju granicu, onda bi se zapitao šta je izvan te granice? Jer mora postojati nešto jel tako. Ali ako to posmatraš na polu-neograničeni način, recimo ako dodješ do ivice svemira, dospeš na suprotni kraj lopte time stvarajući privid neograničenosti.

• Earthworm Jim

Caro, već je nas nekoliko ranije objašnjavalo to što pitaš... Ne mogu opet pa da ga jebeš.

• Cara™

Мислим, како не капираш? Није да није било ничега, ок? Мислим било је нечега, капираш? Мислим, као неки гас, капираш, у некој соби. Капираш? Е, онда је неко, мслим оно, креснуо упаљач, ок? Мислим, и онда као КАБУУУУУМ...капираш?

Tebe ću tek da preslišam na forumu. Ima da te odeljem :)

• c

Nisi ti ništa rekao. Nisi mi odgovorio na pitanje u čemu se nalazi celokupna materija postojanja iliti prostije, u čemu ili gde se nalazi kompletno sve što je postajalo bilo gde ili bilo kada na svetu i oko njega.

Nikako...mora biti beskonacno,kraj jednostavno ne moze postojati,mora biti nesto oko tog ,,kraja,,

• Earthworm Jim

Nikako...mora biti beskonacno,kraj jednostavno ne moze postojati,mora biti nesto oko tog ,,kraja,,

Sad sam uveren da si se prosrao da se u bilo šta razumeš.

• Cara™

Jbg, otvorio si temu a sada bla bla truć. Šta si započeo konverzaciju ako nisi u stanju da daš adekvatne odgovore. Nisi mi rekao gde se to mi nalazimo i koliko toga ima, gde je sve to i zbog čega. Koliko je to? Kako to?

Ko smo mi, ko sam ja, zašto?

ZASHTO DECHKO???

• Earthworm Jim

Situacija je mnogo kompleksnija od ovog ljudskog klasičnog poimanja prostora i vremena... Ali nadjite to, imate već objašnjeno na forumu.

• KingJeremyTheWicked

Tebe ću tek da preslišam na forumu. Ima da te odeljem :)

Видим ти си укапир'о? :)

• c

ajde mi gamby objasni,kako bi izgledao taj kraj...bilo kakokav kraj svemira,kako je to moguce

• Cara™

Ček Gamby, oćeš da kažeš da na vuki postoje objašnjenje paralelnih svetova?

• c

Cara™,beskonacnost se proteze u 10 dimenzija,eto ti objasnjenje

• Unfawkable

Koja je šesta dimenzija? I koje su prve dve dimenzije?

Zvanično postoje 4 dimenzije, prve 3 su prostorne (Dužina, širina, visina), četvrta je vreme, a za petu se i dalje postavljaju hipoteze i nije još potpuno usvojena (paralelni svetovi), mada sam ja za tu petu.

Po opisu ove teme, šesta dimenzija bi bila neka dodatna u odnosu na naše postojeće, pošto dolazi iz nekog većeg sveta na višem nivou, koju mi ne bi mogli da razumemo niti zamislimo. Kao npr kada bi u nekom manjem svemiru od našeg u nekoj crnoj rupi postojao svemir koji bi imao manje dimenzija od našeg (recimo samo dužinu i visinu od prostornih), onda bića iz tog svemira ne bi mogla da razumeju dimenzije našeg sveta.

Sve ovo nažalost ne odgovara na pitanje koji je prvi svemir kao što je Peki pitao, na to pitanje verovatno i ne postoji odgovor, niti će ikada postojati. Najbolje je ne zamlaćivati se time, jer šta god mi znali o svemu tome, ništa ne možemo učiniti da bi napraili ikakvu bitnu promenu. Samo živite svoj život i budite srećni, zajtebite svemir koji trenutno nema dodira sa vašim životima ;-)

• Луди Чак

Pa Caro, zar postoji nesto sto nije objasnjeno na vuki, i zar postoji uopste nesto sto nema na vuki? :)

• Букснетина™

Пеки д џем

Не зна се тачно како је настао, постоје само хипотезе...

Мислиш хипотенузе?

Пајко објаснијо!

• Earthworm Jim

Ne paralelnih svetova, to je filozofska teorija koja baš i nema smisla, ali je onako zanimljiva da je pričaš naduvan... Nego to što si pitao, gde se nalazi celokupna materija i kako nešto može nastati ni iz čega. Ali da kucam pola sata ne mogu, jbg.

• Cara™

covekdlakaprepun

Ok, ali gde se nalazi tih 10 dimenzija. Ako je sve beskonačno zašto nema i beskonačno dimenzija?

• p

covekdlakaprepun

covek ogranicio beskonacnost :) kakav jebeni car

• Bojan extream

PRESTANITE PRELJEVA!!!!

• c

http://vukajlija.com/teorija-struna/331473 ovo vam je ta teorija beskonacnosti,za gambija i caru

• c

zašto nema i beskonačno dimenzija?

100 posto ih ima beskonacno,10 je najvise sto mi mozemo svatiti donekle

• Ј

Е, а реално ми се СЕРЕ од теоријске физике, свако тврди нешто своје и сви се гурају да објасне и да убеде остале да су баш они у праву, а све што имају да кажу је утемељено на неким климавим претпоставкама. Мислим, људи студирају то срање годинама и на крају опет ништа не знају, сваке године се објављују опречне информације и шта ти ја знам, и сад ми ту као нешто прдимо колико има димензија и зашто парче хлеба увек падне на намазану страну. Неам бре појма и не занима ме, нисам јебо ништа три године и боли ме баш курац где је крај свемира и да ли уопште постоји.

• KingJeremyTheWicked

@covekdlakaprepun
    Теорија која СВЕ објашњава је ''Не може слонче у лонче'' . Гурај га, удри...ц, јок. Не може и да хоће.
    Ово је лонче
    http://www.daviddarling.info/images/human_skull_side.jpg
    а ово слонче
    http://theteemingbrain.files.wordpress.com/2009/07/andromeda-island-universe.jpg

• Earthworm Jim

Ollanik brate, ono, ne zanima me tvoja glupa definicija, pričam sa Carom.

• Warner von Latinsche

A zašto razmišljati na način da je sve nastalo i da će propasti?
    Nije isključena mogućnost da svemir jednostavno jeste.

• Сантјаго Коровјов

a mene interesuje nešto drugo. Ako već hoće da otkriju život u svemiru, vanzemaljce ili kako god hoćete da ih nazovete, zašto jebeni kiseonik mora da bude preduslov za njihov život? Kako mogu da tvrde sa sigurnošću da se taj drugi neki organizam nije razvio tako da udiše neki nama totalno nepoznati element. Zašto se uvek traga za kiseonikom i vodonikom. I da nemojte mi reći da čovek traži planetu koju bi mogao da nastani. Radi se o dve potpuno različite stvari. Govorim o drugim bićima. Ionako postoje i na zemlji bića kojima je potrebno jako malo kiseonika, što ne bi postojala ona kojima kiseonik nije uopšte potreban. Ako neko hoće nek otvori temu, mene mrzi da kucam, a i nisam pri kompu, pa je ne bih ni lepo uobličio.

• Пд

Мислиш хипотенузе?

Пајко објаснијо!

Хипотезе, бре. :)

• c

a mene interesuje nešto drugo. Ako već hoće da otkriju život u svemiru, vanzemaljce ili kako god hoćete da ih nazovete, zašto jebeni kiseonik mora da bude preduslov za njihov život? Kako mogu da tvrde sa sigurnošću da se taj drugi neki organizam nije razvio tako da udiše neki nama totalno nepoznati element. Zašto se uvek traga za kiseonikom i vodonikom. I da nemojte mi reći da čovek traži planetu koju bi mogao da nastani. Radi se o dve potpuno različite stvari. Govorim o drugim bićima. Ionako postoje i na zemlji bića kojima je potrebno jako malo kiseonika, što ne bi postojala ona kojima kiseonik nije uopšte potreban. Ako neko hoće nek otvori temu, mene mrzi da kucam, a i nisam pri kompu, pa je ne bih ni lepo uobličio

naravno...pronasli su mikroorganizme od arsena,koji ne koriste kiseonim...takodje mikroorganizmi postoje i u lava u vulkanima,koji takodje ne koriste kiseonik

• Bojan extream

Ja lepo upozorio da preljeva.

• Earthworm Jim

a mene interesuje nešto drugo. Ako već hoće da otkriju život u svemiru, vanzemaljce ili kako god hoćete da ih nazovete, zašto jebeni kiseonik mora da bude preduslov za njihov život? Kako mogu da tvrde sa sigurnošću da se taj drugi neki organizam nije razvio tako da udiše neki nama totalno nepoznati element. Zašto se uvek traga za kiseonikom i vodonikom. I da nemojte mi reći da čovek traži planetu koju bi mogao da nastani. Radi se o dve potpuno različite stvari. Govorim o drugim bićima. Ionako postoje i na zemlji bića kojima je potrebno jako malo kiseonika, što ne bi postojala ona kojima kiseonik nije uopšte potreban. Ako neko hoće nek otvori temu, mene mrzi da kucam, a i nisam pri kompu, pa je ne bih ni lepo uobličio.

Pa Reme, zato što su jedina istraživanja vršena u Sunčevom sistemu, jer dalje i nismo stigli... A fazon, polazi se od pretpostavke da postoje bića slična nama, pošto se relativno blizu nalazimo. Niko i nije pominjao da negde u nekoj dalekoj galaksiji moraju da žive stvorenja koja dišu kiseonik i diže im se palamara na emo pastirice. Štaviše, baš se o tome pojma nema, jer čak i naučnici kao mudoseri nemaju baš muda da se upuste u neko puko nagadjanje... Bar oni prihvaćeniji. :) To je ostavljeno Džordžu Lukasu i ostatku ekipe iz Holivuda (prvenstveno mislim na Star Wars, jer tu stanovnici različitih planeta dišu različite gasove koji su za druge rase otrovni, ali koga boli kurac za Star Wars realno).

• Пд

BojanBojanBojan
    Ja lepo upozorio da preljeva.

Ја сам тебе лепо сад упозорио да спемујеш. Другог упозорења нема. Нећеш да учествујеш у теми - немој да је спемујеш.