- n
posto se u evoluciju ne razumem bas najbolje,tako da ne znam da li je ovo moguce...ljudska istorija kao civilizacija datira pre otprilike 10 000 godina...iz tog vremena imamo prve zapise o drzavama...e sad da li je moguce da su pre 50 hiljada ili 100 ili 200 hiljada godina postojale drzave koje su bile tehnoloski i kulturno razvijene ko danasnje ili cak razvijenije...sa sve kulturom,tradicijama,muzikom i ostalim stvarima...u razmisljanju bi i otisao malo dalje...da li je moguce da su u 2,3 milijarde godina koliko postoji zivot na planeti ikada mogla postojati takva bica koja su bila poput ili tehnoloski i kulturno naprednija od ljudi...

Зависи каква су твоја очекивања од аргументација које ће уследити у постовима. Они које ће рећи да не би могло бити, образложиће ти зашто, али не верујем да ће те то задовољити. Са друге стране, они које сматрају да би бити могло, рећи ће ”могло би бити” са аргументима генерисаним на равни на којој они немају нити шансу да сретну себи контра.
- n
isto kao sto je u svemiru skoro nemoguce da smo jedina civilizacija,tako mislim i za vremeplov zemlje...jer koliko smo mali u svemiru,nista veci nismo u vremeplovu...uporedite 10 000 godina koliko civilizacije ljudske postoje sa 4 000 000 godina koliko ljudi postoje i sa 3 000 000 000 godina koliko ziva bica postoje...zasto bi mi bili jedini
- l
neam pojma, teoretski je moguće, ali valjda bismo imali neke dokaze, zapise ili u krajnjoj liniji neke fosile, bem li ga... e sad šbb kbb to može šta oćeš da pretpostavimo...
- H
Tako lep post napisem i vukajlija me bojkotuje i prestane sa radom na par minuta, e sad ti lepo i zvanicno jebem mater i tebi i tvom jebenom forumu koji se otvara duze nego youtube na dial upu.

Pa kad pogledaš da su supraprimati bivstvovali prije nekih 100000000 a da im je bilo potrebno oko 2000000000 godina da se razviju iz eukariota uzevši u obzir da je Zemlja stara oko 4.5 milijardi godina - NE.
E sad, kad uzmeš da nauka ima neke dokaze da su ljudi koristili primitivno oruđe prije otpilike 350000 godina - negdje bi bilo dokaza da je bilo i tehnološki naprednijih civilizacija osim ako nisu bili pod morem.

Pošto će ljudska civilizacija ili da se proširi negde u svemir ili da crkne uništivši ceo život na planeti, to što mi sedimo ovde, živi, govori da pre nas na planeti nije bilo tehnološki naprednih ljudi. Osim toga, mislim da bi nešto toliko moćno da bi moglo kompletno da uništi dokaze o postojanju takve civilizacije uništilo i ceo život. Još i to nelogično zvuči: nalaziš skelete nekakvih pacova od pre milion godina, a civilizacije nema - pojela maca... I još bi sateliti te civilizacije kružili oko Zemlje, jer se oni valjda stavljaju u stabilne orbite.
- n
tek sad vidim koliko mi je ideja glupa :)
- H
Sateliti popadali u more, a civilizacija se pre 65miliona godina preselila na Mars i tamo nekako izumrla, po meni bicemo sigurno da nicega nije bilo tek kada izvrsimo arheoloska istrazivanja na Marsu. Pogledaj i ovo http://www.svevesti.com/a186112-najmisterioznija-arheolo%C5%A1ka-otkrica pogotovo aluminijumski predmet i mapu Pirsa Rejsa.
Sateliti popadali u more, a civilizacija se pre 65miliona godina preselila na Mars i tamo nekako izumrla, po meni bicemo sigurno da nicega nije bilo tek kada izvrsimo arheoloska istrazivanja na Marsu.Sateliti bi teoretski trebali da opstaju na orbiti neograničeno vreme. Zašto Mesec nije pao u more? A što se tiče preseljenja na Mars... Uvek treba uzimati ono rešenje što daje odgovor koji pojednostavljuje stvari, a ne komplikuje ih. Moš misliti... Možda su se pretvorili u ribe i pobegli na dno mora. A za ta čuda sveta... Do sad je dokazano da je većina prevara ili zabluda, mada sad ima možda nešto u tim mapama.
- H
A neka jaca solarna oluja?

Ја сам у часопису Треће око видео слику шрафа који је нађен негде на дубини од 1000 метара или тако нешто, за који се верује да је остатак некадашњих напредних цивилизација. :)) Тако да знате. :)=

normalno Džimi...a ja čak mislim, ne mislim ZNAM, da smo mi Srbi doleteli sa neke druge planete i napravili tu Atlantidu....i dali celom svetu tu našu naprednu tehnologiju..i napravili svetske moćnike...i posle zavera svetskih moćnika i masona uništila ceo svet...da bi uništili nas Srbe..samo zato što su nas mrzeli, zato što smo mi nebeski narod...eto, rani kuče da ti jede ruku...
- H
Atlantida je u stvari bila Minojski Krit koji je bio daleko razvijeniji od ostalih okolnih drzava vise od 1000godina pre Platona koji je o njoj pisao, naravno nisu bili toliko razvijeni kao sto on navodi, ali svakako da su za to vreme bili neka vrsta danasnjih Japanaca.
Upravo vulkanska erpucija 1400 i neke je dovela do njihovog slabljenja i buduceg osvajanja od strane Mikenaca. 
ma jok bre Haze....nije to tačno..kakvi vulkani, zemljotresi, kakvi bakrači... atomska bomba...svetski moćnici i zavera Atikana..tako se tad zvao...al mi smo imali rakete usmerene prema celom svetu..i kad je prva bomba pala na tlo naše Atlantide, naših 1486 projektila poletelo je u svim pravcima..ako nema nas neće biti ni njih....
Skočimiše, imaš pivo....
- H
Ajde mogu i ja da se zezam, ali stvarno je lepa tema za razmisljanje, inace postoje bukvalni zapisi u Ramajani o koriscenju nekog drevnog nuklearnog oruzija, gde se kaze da je bog Rama odapeo vatrenu strelu na neki grad i odjednom grada bilo nije, ili je sve mozda cudna koincidencija.
šta bre nije moguće..Atlantida bre...oni su toliko bili napredni da su sejali te šrafove i posle im niknu drugi šrafovi....taj nije nikao zato što je bio duboko posejan...LOLOLOLOL :D
A na temu, bog ti mili zna šta sve ima na ovoj planeti, više poznajemo svemir negoli našu malu planetu. Najdublju površinski kop, bilo za arheološka istraživanja, ili naftna bušotina, ili šta već, nije moglo da predje 10 Km u dubinu nikako, a zemlja je mnogooo deblja. To što ne nalazimo dokaze, ne znači da ničeg nije ni bilo, kolko mi znamo možda i dan danas u centru zemlje živi neka zajebana trans-svemirska nacija :P
- a
Mi smo s letovanja na Atlantidi donelli svašta nešto. Neke rolere kupila, otpao šraf pri brzini od 40 km na sat, Čoek tvrdi da nema ništa s tim ali ja ne verujem. Jednostavno nemam dokaza ali sam sigurna da ga je olabavio.
- dSateliti popadali u more
Sateliti ne mogu pasti u more,zato sto su u svemiru,gde zemljina gravitacija ne dopire...ali to je jos teze naci,jer svemir je vece prostranstvo nego more :)))

http://vukajlija.com/pizda-materina
Nego u vezi Atlantide... ovo je prava postojbina Srba...
EDIT : Ja sam za to da je Atlantida bila prapostojbina Srba iskreno, najnaprednija civilizacija a raznela je samu sebe...
- H
Dlakavi cuti da ti se neko ne smeje, samo cu jos jednom pomenuti (za one malo upucenije) solarna oluja.

Соларне олује могу утицати једино на сателите у ниским орбитама, због повећања густине јоносфере. Сателити у високим орбитама могу да буду онеспособљени, да им цркне електрика, али не могу да падну због повећања магнетног поља. Него, гле овог како лупа. Као, ми смо Хиперборејци, ратници светлости који су пре пар хиљада година потопили древне моћне пале анђеле Атлантиђане, али нам сад њихови духови раде о глави и снују нам пропаст. Деда Вукан, познати пророк.
http://www3.serbiancafe.com/cir/diskusije/mesg/134/013776381/prorocanstvo-deda-vukana.html?5- S
Zbog ovakvih tema baguje sajt.
- o
aj bre ne lupaj !!!

IStina je to za Atlantidu. I nije Atlantida uništena, nego skrivena. Sakrili su je naši preci da ne bude uništena za vrijeme Velikog kataklizmičkog sukoba. Ona je skrivena, i postoji ključ Atlantide negdje. Mi Srbi ćemo ga pronaći kad budemo dostojni naših vanzemaljskih predaka, kad prihvatimo našu istoriju prve civilizacije Mliječnog puta. Zadnji poznati čuvar ključa je bio Josip Broz Tito. Sad je negdje zagubljen, vjerovatno na Kosovu i Metohiji. To je i pravi razlog otcijepljenja Kosova... POTOMAK PONOSNIH ATLATIĐANA!
- S
Video sam temu kada je otvorena. Očekivao sam ozbiljno proseravanje na njoj.
Ali sam sada video da je jako lepo krenula. Naravno, dok nisu počela proseravanja.
Moram reći da mi se Haze-ova mišljenja sviđaju. Iako se ne slažem sa onim za atlantidu, sviđaju mi se.
Što se tiče Marsa, što da ne, mislim da je donekle moguće.
Ali po mojoj teoriji, nije se ništa od toga desilo.
Ljudska civilizacija je evolucijom uznapredovala do nekog stupnja, ali ne dovoljno velikom brzinom. Onda su došli (da, ovo je takav post) vanzemaljci. Postoji mnogo dokaza njihovog postojanja, kao i dokaza njihovih poseta zemlji. I prošloj i trenutnoj.
Zar je toliko teško poverovati na su nam pomogli?Zamislite ovu situaciju:
Ljudi za nekih 100 godina ostvare ideju intergalaktičkih putovanja. Nađu neku planetu gde su ljudi (pretpostavimo da su ljudi, humanoidi) u evolucijskom stupnju kao mi pre 5000 godina. Zar im ne bi pomoglu, dali neko oruđe, alate, pokazali kako šta da zidaju?
A onda, naravno, pustili ih da se sami dalje, brže razvijaju, nego da smo uvek tu pored njih, da zavise od nas. Odalji se i gledaj. Posmatraj.Haze, koliko si upoznat sa Mojsijevim lutanjem kroz pustinju sa jevrejima?
Zamislite ovu situaciju:
Ljudi za nekih 100 godina ostvare ideju intergalaktičkih putovanja. Nađu neku planetu gde su ljudi (pretpostavimo da su ljudi, humanoidi) u evolucijskom stupnju kao mi pre 5000 godina. Zar im ne bi pomoglu, dali neko oruđe, alate, pokazali kako šta da zidaju?
A onda, naravno, pustili ih da se sami dalje, brže razvijaju, nego da smo uvek tu pored njih, da zavise od nas. Odalji se i gledaj. Posmatraj.Šta bi ljudi uradili? Gledaj primer Amerike, Afrike i još nekih područja. Ekspresno bi ih prvo istrebili nekim bolestima, preveli sve u hrišćanstvo, koristili kao robove, eksploatisali njihove rude, uspostavili kolonije, oteli zemlju, bombardovali i na kraju uveli demokratiju!
EDIT: U najboljem slučaju za te sirote humanoide, ako bi stvar u ruke uzeli naučnici a ne kompanije i političari, mislim da bi ljudi uspostavili zonu zabrane kontakta, i onda ih proučavali iz daljine, jer bi pod a) svaki kontakt uticao kao šok na tu kulturu b) dobili bi se dragoceni naučni podaci o zakonitostima razvoja civilizacija u svemiru. Neki kažu da postoje vanzemaljci i leteći tanjiri, i baš zbog ta dva razloga samo letkaju okolo a ne uspostavljaju kontakt.- SŠta bi ljudi uradili? Gledaj primer Amerike, Afrike i još nekih područja. Ekspresno bi ih prvo istrebili nekim bolestima, preveli sve u hrišćanstvo, koristili kao robove, eksploatisali njihove rude, uspostavili kolonije, oteli zemlju, bombardovali i na kraju uveli demokratiju!
Ali ako bi bili toliko napredni, da možemo da letimo svemirom i istražujemo druge planete, našli bi ih još 500, na kojima nema života, koje bi mogli da eksploatišemo za svoje potrebe.
a) svaki kontakt uticao kao šok na tu kulturuDa. U najboljem slučaju bi ljudi bili proglašeni bogovima. U najboljem.
Razmislite šta smo mi izvukli iz religije.Neki kažu da postoje vanzemaljci i leteći tanjiri, i baš zbog ta dva razloga samo letkaju okolo a ne uspostavljaju kontakt.