- d
Protiv!
Razlog:
- Dovoljno je to što je OZNA uništila srpsku privrednu elitu (industrijalci, trgovci i zanatlije)
- dPitam za komunizam kao ideologiju (nevezano za istoriju)
Kroz istoriju je dokazano da je ta ideologija nemoguća... osim na papiru.
- dKina je i dalje komunisticka zemlja!
Koji procenat kineza živi dobro?

"demokratija" je nacin da se mase ucutkaju i da sljakaju za elitnu klasu za crkavicu
"komunizam" je nacin da se mase ucutkaju i da sljakaju za elitnu klasu za crkavicu.ono sto ih razlikuje je promena u elitnoj klasi i promena u nacinu na koji se ucutkavaju mase.
ako hocete da pricate o komunizmu kao o necemu sto je zamislio karl marks, ne mozete da krenete sa treba cvrsta ruka kurac palac :)
to je upravo suprotno tome...
protiv. glupa ideologija. protivna ljudskoj prirodi.++
Против. Комунизам и хуманизам = секуларни теизам. Уместо светог Саве, по школама виси Титина слика.
Не желим да делим имовину са другима, хоћу приватну својину.
Не желим да уживам једнак статус са сељаком који нема 3 разреда основне - желим разлику између умног и физичког рада.
Комунизам је само још један вид догматског мишљења које се прерушило, а треба га искоренити.+ Марксова подела рада је куртон.
poistovecujete komunizam sa diktaturom, a to bas nije hteo autor ove teme :)Хвала што ми персираш :) Али нисам хтео да кажем да нам треба диктатор, него нам треба квлт личности као што је био један друг раније који би стао и рекао - Тако и тако! и све овце би га пратиле...
- d
Evo Vam jedan primer...
Leskovac...
Preuzeto sa Vikipedije:Sredinom XIX veka Leskovac je po veličini bio drugi grad u Srbiji, posle Beograda, a bilježi se da je imao trinaest fabrika tekstila, pa je zato kasnije i dobio nadimak "Srpski Mančester" koje se danas jako rijetko koristi.Kada su komunisti ušli u grad, uhapsili su vlasnike fabrika, neke su ubili a neke osuduli na doživotnu robiju.
Neke fabrike su preseljene u Hrvatsku... veći deo.
U Leskovcu pre II svetskog rata je bilo predstavništo "Standard Oil", vlasnik te firme je Rokfeler. Naravno komunisti su srušili tu zgradu....
I ovo danas što nam se dešava je posledica komunizma.
Хвала што ми персираш :) Али нисам хтео да кажем да нам треба диктатор, него нам треба квлт личности као што је био један друг раније који би стао и рекао - Тако и тако! и све овце би га пратиле...to jeste. emotivni smo mi, nismo razumni ko ovi malo zapadnije od nas, te nam treba neko malo razumniji da udari po emocijama :)
inace ovako, dati nama da biramo sta treba... ode u kurac, ko sto i ide.- dSamo sam ispravljao Konjevica, a ja sam vise za samoupni komunizam.
Niko nije imun na moć (vlast)... mislim da su to čak i grčki filozofi (Sokrat ili Platon) mrsomudili negde.
- dНису.
Jesu. I to onaj koji je rako da postoje pet oblika vladavina. I to se odosilo na polis .
Jesu. I to onaj koji je rako da postoje pet oblika vladavina. I to se odosilo na polis .То је Платонова подела, какве то има везе? Бавио се Платон државним пословима неко време, јер је из аристократске породице, али је одустао зато што није могао од владара да направи филозофа нити обрнуто. Не бих те саветовао да се правиш паметан о овоме предамном. :)
- d
Ne pravim se pametan... Nego ti skrećeš sa teme o komunizmu.
Filozofijom se ne bavim.Ali komunizam je moja porodica dobro osetila.
- dIzgleda ne dovoljno!
Hoćeš da ti pokažem spisak čjudi koji su ubijeni posle II svetskog rata?
Spisak se odnosi na Leskovac.Jedan je čak i živ sahranjen!

Ja se izvinjavam ali da li vi pričate o komunizmu ili socijalnoj demokratiji kakva je bila kod nas ili čistoj diktaturi kakva je bila u SSSR-u i sada u Kini? Ja ne znam ni za jednu komunističku zemlju u istoriji, pri tome mislim stvarno komunističku. Vi pričajte šta hoćete ali sve tako zvane "komunističke" zemlje su bile "komunističke" samo na papiru.
Jebo ti taj monarhistсki soсijalizam!Не сери сине. Скандинавске земље имају најбољи животни стандард.
Ценим да, ако би ти понудили, пре би се тамо одселио него на Кубу код оног метузалема. Је л' се у иједној "комунистичкој" земљи живело боље него у Скандинавији? Јест' курац.Монархија има бар неку отменост и стил. А комуњарски диктатори су ми сви исти, не купају се, имају браде и пуше томпусе. Ђе оригиналност?

Нисам за коомунизам, јер је то добро само као теорија.
Али, морам нешто да запазим:
Када људи причају о идеологијама најчешће критикују власт.
Власт се труди да буде препознатљива, како делима тако и визуелно.
Власт у својим намерама пречесто одлута од основне идеје јер, јебига, таква је људска природа.
Из тога се може извести закључак да људи лако повезују визуелна обележја једне идеологије са свињаријама које праве режимски керови. Из тога даље следи да свако визуелно обележје једне странке делује на појединце као да му махнете црвеном марамом пред носом.- DSУређење осуђено на пропаст после смрти диктатора, затим следи хаос. Примери-Кина, СССР, Југа
Кина ?!?!
За Комунизам, јер смо средња класа..Да сам ја богат и пребогат, вероватно бих мрзео исти.
- Š
Da je komunizam onakav kakav je u teoriji,bio bih za...Ali ovako protiv...Komunizam ipak nije u skladu sa ljudskom prirodom i za to nikad neće biti pravilno sproveden,a vi koji bacate komentare u stilu nisu vas dovoljno ubijali samo pokopavate tu ideologiju koju navodno branite.

Не свиђа ми се ни тај теоријски, Марксов комунизам, а нарочито не ови хибридни поазијаћени, кубански, па ни онај Титов.
Комунизам је вид догматског мишљења, колико религија расцепљује свет на двоје својим царством небеским, толико и комунизам то ради својом замишљеном утопијом и вером у човека. Контрадикторно, комунисти мисле да својим секуларизмом убијају религију, несвесни да су и сами опасно религиозни.