Српска Косовска Митровица
  • stojickm

Ћао другари, интересује ме, да ли има неко ко живи у околини Косовске Митровице, и да ли је неко некад тамо био?
    Мост дели северну (српску) и јужну (албанску) страну. Град има око 25,000 становника, од тога 8,000 студената!

Слика моста, који раздваја Север и Југ.
    http://www.vesti-online.com/data/images/2010-07-07/76462_kosovska-mitrovica_f.jpg

Споменик и црква на Партизанском брду.

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/270858_325693414225477_1711932870_n.jpg

• Zhajk

Jbt, da nisi slučajno pogrešio sliku, pa nešto mi prelepo izgleda

• stojickm

Нисам, нисам, ово је сликано пре отприлике 2-3 године, док је мост имао осветљење.

• enemyofthefreeworld

Можемо овде да србујемо?

• stojickm

Пробајте!
    Шалим се, наравно!

• enemyofthefreeworld

БИЋЕ СРБИЈА ОПЕТ ЦЕЛА, НЕЋЕ БИТИ ИЗ ТРИ ДЕЛА!!!!213124

Него, је л' онај стадион на нашој или на њиховој страни?

• stojickm

На њиховој нажалост, све оне добре ствари су остале на њиховој страни, типа, музеји, 7-8 средњих школа, 2 стадиона..

• Триша

Kad se vrati Vojvoda prodaćemo Mitrovicu normalno za dobre pare!

• Bruce

nisu sve dobre stvari ostale na njihovoj strani, na našoj strani su ostali svi Srbi, a tamo su ostali šiptari...

• stojickm

nisu sve dobre stvari ostale na njihovoj strani, na našoj strani su ostali svi Srbi, a tamo su ostali šiptari...

Што јес',јес'.

• enemyofthefreeworld

Тај стадион је трећи по величину у Србији колко сам чуо...

• Шоне007

Брус за председника!!!

• stojickm

Други, прима 35,000. Ал' је сад више као експонат, слабо је у употреби, користи га КФ Трепћа, шиптарски тим који се такмичи у првој Шиптарско-Косовској лиги.

• Шоне007

Нисам никад био али волео бих да одем,... У јулу ће бити шетња из Војводине до грачанице свега три дана, а успут кога покупимо.

• Триша

• Ledeni

Тај стадион је трећи по величину у Србији колко сам чуо..

Србији

hnjo, hnjo, hnjo...

• Bruce

znači i na drugom i na trećem igraju isti :)

• stojickm

ShoNNe007
    Нисам никад био али волео бих да одем,... У јулу ће бити шетња из Војводине до грачанице свега три дана, а успут кога покупимо.

Чекам те!

• stojickm

znači i na drugom i na trećem igraju isti :)

Не, један стадион користи КФ Трепћа, док други Трепча 89. :)

• enemyofthefreeworld

hnjo, hnjo, hnjo...

Е за разлику од политичара, ја стварно никад нећу признати независно Косово, дакле да, у Србији. х)

• stojickm

hnjo, hnjo, hnjo...

Географски гледано, још живимо у Србији, само не знам још колико дуго :/

• Bruce

Ti si baš iz Mitrovice?

• Шоне007

Е за разлику од политичара, ја стварно никад нећу признати независно Косово, дакле да, у Србији. х)

Онда дођите 28, јуна у Београд на митинг поводом лажног Бриселског споразума и издаје Космета... Није то Бог зна шта, али ипак да покажемо да још увек има слоге у нама...

• stojickm

Ti si baš iz Mitrovice?

Да :)

• Мулти

КОСОВО ЈЕ СРБИЈА!

• Bruce

ima još vukajlijaša iz tvoje okoline, ali ne mogu da ti kažem ko su ako se sami ne jave, ne bi bilo lepo s moje strane...

• stojickm

ima još vukajlijaša iz tvoje okoline, ali ne mogu da ti kažem ko su ako se sami ne jave, ne bi bilo lepo s moje strane...

Вероватно их знам, мала је Митровица :)

• Bruce

možda, zavisi i koliko godina imaš, ali u svakom slučaju je u pitanju podatak koji znam u poverenju pa tako mora i ostati...

• stojickm

Можеш макар у пвт да ми кажеш ко су они?

• Bruce

zaista ne mogu, jebiga, možda vide temu pa se jave...

• stojickm

Ма ок, јел су активни они?

• Bruce

ne, ali čitaju redovno

• XPACT

Bio sam tamo 2007. godine, ostala mi je ta poseta bas u secanju. Isli smo i do manastira Banjska... Igrao sam i fudbal MMO sa dvojicom likova iz KM pre par godina, prosto sam se cudio kako imaju normalan zivot s obzirom na okruzenje...

• stojickm

ne, ali čitaju redovno

Надам се да ће да се јаве :)

Bio sam tamo 2007. godine, ostala mi je ta poseta bas u secanju. Isli smo i do manastira Banjska.. . Igrao sam i fudbal MMO sa dvojicom likova iz KM pre par godina, prosto sam se cudio kako imaju normalan zivot s obzirom na okruzenje...

Прелеп манастир у околини КМ-е, 12 км је удаљен од ње. Него, реци ми, да ли си посетио Партизанско брдо? Храм Св. Димитрија? Мост на Ибру?

• XPACT

Isao sam do mosta, pogledao preko njega i najezio sam se. Nismo dugo ostalo u KM, mozda tri sata najvise. Jeli smo nesto, dosli do mosta, malo smo se jos prosetali ali nismo isli daleko od busa. A i lokalna policija i zabarske patrole nas nisu bas gledale sa odusevljenjem.

• stojickm

Иначе, наша локална полција је КФОР и Еулекс. Ретко има наших милицајаца. Пошто ниси видео Партизанско брдо и цркву, види у првом посту како то изгледа. :)

• XPACT

A dobro, naravno da sam ih video. Nismo mogli da je propustimo kad je odmah pored ulice koja vodi do mosta. Nisam znao kako se zovu. Ali, nismo otisli do nje. Ona je bese bas tad nekako i sagradjena, zar ne?

• Пд

Завршио прву годину факса тамо и побегао главом без обзира. Немој погрешно да ме схватиш братац, али славио сам дан кад сам последњи пут напустио то место...

• stojickm

Да,да, саграђена је 2005-2006. Видим ја, да си ти добро упамтио овај градић! :)

• Шоне007

Завршио прву годину факса тамо и побегао главом без обзира. Немој погрешно да ме схватиш братац, али славио сам дан кад сам последњи пут напустио то место...

Све ће то доћи на своје...

• XPACT

Видим ја, да си ти добро упамтио овај градић! :)

Pa, retko putujem tako da relativno dobro pamtim gde sam bio. Tad smo isli u obilazak manastira, pamtim i obilazak Crne reke, a u povratku smo hteli da svratimo u Novi Pazar, ali kad smo videli kako izgleda samo smo se pokupili i otisli.

A da, secam se i one kapelice Svetog Djordja na putu ka KM, tamo gde je neka opaka krivina...

• stojickm

A da, secam se i one kapelice Svetog Djordja na putu ka KM, tamo gde je neka opaka krivina...

Веровао или не, та капела је тек ове године завршена!

Дођи нам опет, град нам је скоро цео реновиран, град студената! олол

• Пд

Дођи нам опет, град нам је скоро цео реновиран, град студената! олол

Па то, град студената, кад прође јунски рок, Митровица постане пустара. :)

На страну то што је град мртав, менталитет људи ме је доле највише нервирао, како менталитет студената (придошлих и домаћих), тако и Митровчана. Сви са неким зајебаним причама, како их слушаш све мислиш да чета шипаца стоји на мосту и спремају се да улете. У продавницама људи љубазни као да носим ону шиптарску капу на глави. Једини фин човек је био (вероватно је и сад) један Лесковчанин који продаје роштиљ у оној једносмерној улици где је мала пошта. Старији човек један.

Студенти који завршавају факс доле су прича за себе. Комбинација ликова који су окинули пријемни за факултете у Нишу, КГ-у и БГ-у па уписали доле (као ја) и оних који на другим факултетима не би могли да положе ни попуњавање ШВ образца. Уписали факс јер чули да је тако кул, а и немају шта паметније.

Мало тога лепог памтим одоздо... Поготову губљење притисака воде и немогућност туширања, слављење косовских избора калашима преко реке и тако то...

• Скелетор

u srednjoj sam imo ortaka iz mitrovice, kaže da se tamo radi koks tako što rkneš iglu na obodu nozdrve i tek posle usnifaš koks, el to tačno?
    IVČO STEVIĆU JAVI SE!

• Nash Bridges

Imao sam i ja ponudu da idem na faks u mitrovici al mi falilo u tom trenutku još 200 evrića pa sam razgodio. Kad budem imao novaca, završiću ga...

Ova tema je zaključana.
Nije moguće dodavanje novih komentara.